FACEBOOK

Hárai Balázs: ,,Szeretnék megújulni,,

Hárai Balázs: ,,Szeretnék megújulni,,
hozzászólás, 2018.06.21.

Az OSC egyik nagy igazolása a világbajnok center, Hárai Balázs, aki két társával együtt Egerből teszi át székhelyét a fővárosi Nyéki uszodába. Pufi 31 éves, a válogatottnak ezt a szezonját kihagyja, de nem kell még végleg lemondania róla a szövetségi kapitánynak.


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Mennyi időre szerződsz?

- Két évre.

- Mi a váltás oka?

- Az elsődleges ok az, hogy meg szeretnék újulni kicsit. Hét évet töltöttem Egerben, ebből ötöt zsinórban, kettőt meg régebben és rám fér a váltás. Szeretnék hazamenni kicsit, mert Budapesten születtem, ott is nőttem fel nagyrészt. Hiányzik a családom, az, hogy ne kelljen sokat utazgatnom amiatt, hogy lássam őket. Meg kell újulnom, úgy érzem, kicsit "beleragadtam" Egerben az állandóságba.

- Az egri évekről mit tudsz mondani?

- Voltak szépek, még szebbek és kevésbé szépek is, de köszönetet mondok az Egernek, mert mégiscsak hét évet játszottam ott. Úgy gondolom, jól váltunk el mind a vezetőséggel, mind a játékosokkal. Szerettem ott lenni, szerettem magát a közeget és a város sporthoz való hozzáállását, meg úgy az egész egri vízilabdát. Köszönettel tartozom nekik, tényleg jól éreztem magam.

- Amikor tárgyaltatok mit tudtál, milyen lesz az OSC?

- Úgy tárgyaltam, hogy erős lesz az OSC mindenféleképpen.

- Ez szempont volt? Fontos volt neked?

- Fontos volt, mert, mint említettem, szeretnék megújulni és én megújulni jó csapatban tudok. Azért is döntöttem az OSC mellett, mert amit felvázoltak nekem az egy jó, erős csapatra utalt és bármi benne lehet, már a kezdeti időszakban is.



- Gondolom felvázolták neked a személyi összetételt, de akkor, amikor tárgyaltatok nem lehetett még tudni, hogy ki lesz az edző. Mit szólsz az edzőhöz?

- Találgatások voltak, lehetett hallani mindenféle hírt, de valóban nem tudtam akkor még, hogy ki lesz. Örülök Lajosnak, mert nagyon jó viszonyban voltunk a Honvédban, de a mi viszonyunk azért is volt jó - a pletykákkal ellentétben, mert sokat hallok én is innen-onnan, - mert én mindig azt csináltam, amit ő mondott. Emellett még hozzá kell tennem, hogy mi eredményesek voltunk, szóval azért működött köztünk ez a jó edző-játékos viszony, mert hallgattam rá és ez eredményeket hozott. Úgy gondolom, hogy ez várható most is.

- Túl a személyes kapcsolaton, Lajos módszerei, a rá jellemző edzői felfogás téged mennyire inspirál?

- Régen voltam Lajos játékosa, de nekem csak jó élmények maradtak meg abból, amit ő csinált. Nem tudom, hogy azóta változtatott-e, vagy fog-e változtatni, tény, hogy az a csapat, amit irányított, amikor én ott játszottam, kevésbé volt erős. Több jó játékosa lesz most, mint amennyi volt régen és úgy gondolom, valószínűleg változtatni fog ő is egy kicsit, hogy működőképes, eredményes csapatot irányítson ezekkel a játékosokkal is.

- Három center lesz az OSC-nél. Ez számodra jó, vagy mindegy?

- Azért jó úgy játszani, hogy tudod, aki vált téged vagy akit te váltasz, erős, nem minden rád hárul. De nem tudom, hogy hogyan lesz elosztva a játéklehetőség a centerek között, nem gondolom, hogy három centerrel fogunk játszani meccseket, bár az is előfordulhat. Mindenféleképpen előnye az OSC-nek, hogy három jó centere van.

- Nincsen BL-részvétel, erről mi a véleményed?

- Ha már így alakult, hogy nincsen Bajnokok Ligája, akkor talán tényleg ezzel az összetétellel és Lajos mentalitásával lehetne nyerni egy kupát, az Eurokupát, egyből, az első évben.

- Szerinted mennyi időre lesz szükség ahhoz, hogy ez a csapat kiforrja magát és úgy teljesítsen, ahogy elvárható a nevek alapján?

- Nehéz kérdés, de úgy gondolom ez nagyban függ a játékosoktól is, nem csak az edzőtől. Ha ennek a csapatnak a játékosai motiváltak lesznek lesz és akarnak, akkor elég gyorsan megmutathatja a társaság, hogy mire képes.

- Hogy látod, a bajnokságban például mire lehetettek képesek? Kétszereplőssé válhat a küzdelem az aranyért?

- Azért a Szolnok is erős maradt... Szerintem reális cél lehet az, hogy a végjátékokban mindig ott szerepeljünk az elsők között.



- Mi a helyzet a válogatottsággal, Pufi?

- Az a helyzet, hogy pihenésre van szükségem, nagyon-nagyon zsúfoltak voltak az elmúlt évek és nem tudtam egyszer sem rendesen kipihenni magam. Az elsődleges szempont, ami miatt ezt a nyarat kihagyom, az, hogy ki tudjam pihenni magam, fel tudjak töltődni és úgy tudjak nekivágni a következő szezonnak augusztustól, amikor elkezdem a munkát, hogy százszázalékosan arra fókuszáljak, ami a feladatom.

- Mit szólsz, formálódik a mostani válogatott keret, hogy látod, "lesz ebből valami"?

- Én úgy gondolom, hogy messze van az Európa-bajnokság, most még a felkészülés elejénél tartanak a fiúk, tényleg nagyon sok újonc van, ahogy látom és össze kell még kovácsolódni a csapatnak.

- Köszönöm a beszélgetést és sok sikert kívánok az OSC-ben!


AZ OSC ÚJ KERETÉNEK BEJELENTÉSE ÉS VLV-INTERJÚ VAD LAJOS VEZETŐEDZŐVEL

VLV-INTERJÚ LÉVAI MÁRTONNAL

VLV-INTERJÚ KOVÁCS GERGŐVEL


VLV-INTERJÚ MANHERCZ KRISZTIÁNNAL