FACEBOOK

Már csak egy lépés...

Már csak egy lépés...
hozzászólás, 2013.08.02.

Szombat este 22.15-től másfél órán belül eldől, hogy nyerünk-e tízévenként vb-aranyat Barcelonában. Riportunk a péntek esti edzésről, a csapatok útja a döntőig.

Pénteken délelőtt videózás volt műsoron és a fiúk - nem először - saját külön programot is lebonyolítottak, természetesen közösen. 

Az esti edzésnek a Montjuic úszóklub nyitott uszodája adott otthont és sok strandoló nézte végig nagy érdeklődéssel, miként gyakorolják Benedeki Tibor játékosai a hátrányos védekezést (reméljük, montenegrói emigráns nem volt köztük).

A fiúk többségének már fáj valamije, de egyöntetű vélemény szerint ezeket a fájdalmakat holnap este észre sem fogják venni.

Egy meccs van hátra és ez a világbajnokság döntője. Amennyire az újságíró meg tudja ítélni a hangulatból, egyértelműen kedvező a helyzet, a fiúk nem nagyképűek, de magabiztosak, az elmúlt két meccs sikere megerősítette őket abban, höogy amit csinálnak, az jó és ez határtalan önbizalmat adott.

Abszolút nem rémiszti őket az ellenfél, de tudják, hogy nagyon kemény ütközet vár rájuk.

Benedek Tibor a vlv-nek azt mondta: készen állnak a döntőre. kemény meccsre számít, a montenegróiak "erővízilabdát" fognak felvonultatni, a centereinket nem engedik majd érvényesülni. A szövetségi kapitány szerint számunkra kedvező, hogy a meccsig egy teljes nap van hátra, ugyanis ez segíti a pihenést, a regenerálódást, márpedig mivel mi nem erővízilabdára készülünk, hanem inkább a lefordulásokkal akarunk operálni, az ehhez szükséges frissességet segíthet megtremteni ez a 24 óra.

A világbajnokság döntője szombaton 22.15-kor kezdődik - a spanyol Borrell és a szlovén Margeta bíráskodása mellett -, az M1 mellett az Eurosport is élőben közvetíti, mi pedig a szokásos szöveges élő tudósítással jelentkezünk.


vlv-képek az esti edzésről


Érdekesség, hogy a döntőt két olyan csapat játssza, amely csoportjában a második helyen végzett, hiszen minket a szerbek előztek meg, a montenegróiakat pedig a görögök. A negyedöntőben aztán a két csapat egymás csoportelsőjét búcsúztatta...


ÚT A DÖNTŐBE


Montenegró

Csoportkör

Montenegró-Görögország 4:6 (0:0, 0:3, 1:2:3:1) pdf

Montenegró-Spanyolország 7:5 (2:3, 2:2, 2:0, 1:0) pdf

Montenegró-Új-Zéland 23:1 (5:0, 8:1, 6:0, 4:0) pdf

Nyolcaddöntő

Montenegró-Kanada 12:4 (2:1, 3:0, 3:3, 4:0) pdf (26)

Negyeddöntő

Montenegró-Szerbia 9:8 (2:3, 4:3, 1:2, 2:0) pdf

Elődöntő

Montenegró-Olaszország 10:8 (3:1, 2:0, 4:3, 1:4) pdf


Magyarország

Csoportkör

MAGYARORSZÁG-Kína 13:5 (3:1, 4:1, 3:2, 3:1) - jegyzőkönyv pdf

Szerbia-MAGYARORSZÁG  13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) - jegyzőkönyv pdf

MAGYARORSZÁG-Ausztrália 9:9 (3:3, 1:1, 3:3, 2:2) - jegyzőkönyv pdf

Nyolcaddöntő

Magyarország-Kazahsztán 16:7 (2:4, 7:1, 6:1, 1:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Negyeddöntő

Görögország-Magyarország 3:9 (1:2, 1:1, 1:2, 0:4) - jegyzőkönyv pdf

Elődöntő
Magyarország-Horvátország 11:10 (2:3, 4:2, 3:2, 2:3) - hivatalos jegyzőkönyv pdf


VLV-VIDEÓK:


Decker Ádám a vb-döntő előtti este

- Ádám, nem vagy ideges?

- Még nem, még…

- Életed legfontosabb meccse következik, gondolom ez természetesen így van. Magadban végiggondolod ilyenkor az ágyban lefekvés előtt, hogy miként fog lezajlani?

- Persze. Az a baj, hogy 80 százalékban nem úgy zajlik le egy mérkőzés, ahogyan azt előre eltervezzük.

- Álmodj vereséget… :-)

- Nem álmodok vereséget. Persze általában végigpörgetem az agyamban, hogy kik azok, akikkel találkozni fogok, mit szoktak csinálni. Általában téthelyzetben ahhoz nyúl az ember, ami rögzülve van régóta. A két center is valószínűleg azokat a pozíciókat fogják választani, amik már rögzültek, úgyhogy végiggondolom.

- Mennyire ismered őket?

- Misicset nagyon, mert Magyarországon játszik, Klikovacot kevésbé, de nem érzem, hogy problémát okozhatna bármelyik center is.

- Felkészültek vagytok, kipihentétek a nagyon kemény elődöntő fáradalmait?

- Felkészültek vagyunk, kipihentük. Ma délelőtt volt egy nagyon jó programunk. Úgy érzem, teljesen ki tudtuk tisztítani a fejünket az előző mérkőzésekből és délután óta csak a döntővel foglalkozunk. Nagyon jól érzem magam fizikálisan. Nem tudom a többiek hogy vannak, de gondolom ők is.

- Ez a nagyon jó program, amit mondtál, videózás volt?

- Volt videózás is.

- Ja, hogy más program is volt :-)

- Volt városnézés meg ilyen közös program. Kicsit átszellőztettük az idegpályákat, más ingerekkel is, mint a vízilabda.

- Huszonnégy óra múlva kezdődik a világbajnoki döntő. Holnapra jó pihenést, jó felkészülést és találkozunk este.

- Köszönöm szépen, találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)



Hárai Balázs a vb-döntő előtti este

- Pufi, alig több, mint 24 óra múlva vb döntő, teltház lesz az uszodában, minden jegyet eladtak. Milyen érzéseid vannak, hogy készülsz erre?

- Nagyon jó érzésekkel készülök a holnapi mérkőzésre, úgy gondolom, hogy egy kőkemény csatára számíthatunk. Szerintem megérdemelten, a két legjobb csapat jutott be a döntőbe. Nagyon nagy küzdelem lesz, és ugyanúgy kell csinálnunk mindent, amit eddig is csináltunk: ugyanúgy kell lefeküdnünk, ugyanúgy kell felkelnünk, és ugyanúgy kell készülünk, mint az összes többi meccsre, ami eddig volt.

- A montenegrói klubcsapatok és válogatott csapatok ellen hogy ment neked eddig? Mik a tapasztalataid?

- Egy nagyon jól rendezett és fegyelmezett csapat, megvan a játékosuk minden posztra. Kiváló játékos az összes, aki ott játszik, de őket is ugyanúgy ki lehet zökkenteni, mint bármelyik másik csapatot. Fegyelmezetten, hatalmas szívvel, és lelkesedéssel kell holnap is játszanunk, és kőkeményen az elejétől fogva.

- Mondta Tibi, hogy tőlük az erővízilabda várható, vagyis a centereik a fejletépésnél kezdik az akciókat. Ezt, gondolom, megszoktad már…

- Egy világbajnoki döntőben nem is lehet másra készülni, minthogy egy verekedésig elmenő meccs lesz. Erre készülünk, tudjuk, hogy ezt fogják csinálni, nekünk is át kell venni ezt a stílust, és meg kell nézni, hogy a bírók mennyit engednek.

- Mi az, amivel nyerni fogtok holnap?

- Azzal, hogy mi jobban akarjuk ezt a győzelmet, és sokkal fegyelmezettebbek leszünk, mint ők. És nekünk nagyobb a szívünk!

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bátori Bence a vb-döntő előtti este


- Szervusz Bence! Nagy nap előtt álltok, te is. Egyértelmű, hogy pályafutásod legnagyobb meccse lesz. Hogy készülsz rá lelkiekben?

- Üdvözlöm a nézőket. Igen, ez egyértelmű. Igyekszem pont ugyanúgy készülni rá, mint a vb eddig meccseire. Megvan a napi rutin. Holnap reggel reggeli, lemegyünk edzésre, még egy kis videó talán, megbeszélés még van egy kis időnk, utána megyünk a meccsre. Igazából ez a napi rutin, amikor meccs nap van.

- Mit tervezel kikapcsolódásként, lesz néhány óra még? Tengerpart?

- Talán este lesétálunk a srácokkal a tengerpartra. Este egy filmnézés, könyvolvasás, ilyenek. Természetesen a vlv-t olvassuk :-)

- Köszönöm, ez nem volt megbeszélve :-) Beszéljünk a montenegrói csapatról. Mennyire ismered őket? Mennyit játszottál montenegróiak ellen? Milyen tapasztalatokat szereztél?

- Most ezen a nyáron játszottunk velük kétszer, egyszer nyertünk, egyszer kikaptunk. Sőt szerintem háromszor, mert a Világligán is játszottunk velük, ott ötméteresekkel nyertünk – ismerjük őket. Kielemeztük a legfontosabb játékosaikat, a két Janovics, Ivovics. Már megvan a nyerő taktika.

- Szerinted, mi a legveszélyesebb fegyverük?

- Most mondtam el, ez a három játékosuk.

- De nem játékos, hanem mondjuk akcióban?

- Igazából minden. A vb eleje óta változtattak a taktikájukon, nem annyira kapás-hangsúlyos a támadójátékuk. Fórban nagyon veszélyesek, most gyakoroltuk edzésen a hátrányt, gyakoroltuk hat hat elleni védekezést – minden jó lesz.

- Az elszántság gondolom ugyanolyan lesz, mint eddig.

- Természetesen.

- Nagyjából ezzel sikerült nyernetek.

- Ezzel is. Úgy tudnám jellemezni, hogy forró szív és higgadt fej. Holnap is erre számíthatunk és ez lesz.

- Nem zavaró a késő esti időpont?

- Szerintem egyáltalán nem. Vb-döntő, úgyhogy játszhatnánk tőlem éjszaka 3-kor és reggel 10-kor is, nem érdekel, meg kell nyerni és kész.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)




MONTENEGRÓRÓL MONDTÁK A VLV-NEK

BENEDEK TIBOR:

- Ha a másik elődöntő előtt megkérdeznek, azt mondom, hogy az olasz csapat lesz az ellenfelünk. De azért ezen a világbajnokságon jó sokszor kiderült, hogy a papírforma, mint minden világversenyen, nem csak itt - eldobható. Egy-egy mérkőzésen bármi történhet. Montenegró azzal, hogy egymás után verte ki Szerbiát és Olaszországot, már nagyon sokat tett az asztalra – ez már nem véletlen. Tudja mindenki, az olaszok is arra készültek, hogy van egy nagyon erős jobb oldaluk. A bal oldal attól függően, hogy milyen formában van, tud meccset dönteni. Mivel mi is a jobb oldalukra fogunk jobban odafigyelni, ahol a két Janovics és Ivovics játszik, pontosan az a kérdés, hogy a másik oldal hogy fogja tudni kihasználni, hogy több lehetőséget kapnak. Valószínűleg ezt az elmúlt két meccsen jól kihasználták.

VARGA DÁNIEL:
- Náluk azért súlyosabb a kapásoldal, a két Janovics, illetve Ivovics. Nagyon jó védőik vannak, nagyon kemények, nagyon…  hogy mondjam, azért a fegyelmezettségük mellett tudnak egyéni és improvizatív megoldásokat is előhúzni, de alapvetően kicsit felborul a pálya mindig a kapásoldal felé. Erre sokkal jobban kell figyelni, meg aztán sok minden másra is, de így elsőre ez jutott eszembe.

VÁMOS MÁRTON:
- Nem véletlenül jutottak el ide, megverték Szerbiát, majd a nagyon erős olaszokat. Annyit tudok mondani, hogy ugyanígy kell a medencébe mennünk, mint a görögök és a horvátok ellen, és meg lehet a meccs.

NAGY VIKTOR:
- Egy meccs, nincs több, abba kell beleadni mindent.




Ezzel a vlv-fotóval köszöntjük a magyar női vízilabda-válogatottat, amely a péntek délutáni kisdöntőben okos játékkal 10:8-ra legyőzte Oroszországot és ezzel világbajnoki bronzérmet szerzett Barcelonában. Gratulálunk!