FACEBOOK

Magyarország-Ausztrália: 9:9-re nyertünk

Magyarország-Ausztrália: 9:9-re nyertünk
hozzászólás, 2013.07.26.

Nem sikerült önbizalmat növelni, de a magyar válogatott nehéz mérkőzésen, az ausztrálok elleni döntetlennel biztosította második helyét a barcelonai világbajnokság C csoportjában. Vasárnap 18.50-kor Kazahsztánnal játszunk a nyolc közé jutásért. Utána Görögország következhet. Helyszíni riport videókkal, fotókkal.

Világbajnokság, Barcelona (Spanyolország)

Csoportkör, harmadik forduló

Magyarország-Ausztrália
9:9 (3:3, 1:1, 3:3, 2:2) - jegyzőkönyv pdf
Barcelona, v.: Margeta (szlovén), Stavridisz (görög)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras, Bátori, Vámos 3, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Bedő, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Ausztrália: Clark, Campbell 5, Martin, Cotterill, Power, Gilchrist 1, Roach, Younger 2, Swift 1, Martin, Howden, Miller. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 4/7 + egy páros kiállítás
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Hosnyánszky (21. p.)

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A C csoport végeredménye:

1. Szerbia 6, 2. Magyarország 3 (32-27), 3. Ausztrália 3 (25-26), 4. Kína 0 pont

A magyar csapat nyolcaddöntőjének időpontja vasárnap, 18.50. Ellenfelünk a D csoport harmadik helyezettje, Kazahsztán lesz.



vlv-fotók

VLV-VIDEÓK:



Benedek Tibor nyilatkozata


- Tibor a második helyhez gratulálok! Ezt a meccset hova tegyük?

- Gratulálj ahhoz is! Annak ellenére, hogy sok hiba van, azért, hogy ilyen tűzzel és harcosan tud játszani a csapat két nappal egy szerb meccs után, óriási jele annak, hogy a folytatásban micsoda erők vannak még bennünk. Ha meccsről meccsre tudjuk ezt hozni, akkor nagyon sok szép dolgot tudunk még véghez vinni itt a vb-n. Nyílván vannak olyan dolgok, amiken javítani kell. Támadásban és védekezésben is, de elsősorban védekezésben. Még keményebben, még jobban a megbeszéltekhez igazodni. Mindig kapunk két-három olyan gólt, ami elkerülhető, ennyin múlik egy nehéz mérkőzés. két hiba itt, kettő elöl és megfordul a mérkőzés. Pici dolgokon múlik, de én még mindig azt mondom, hogy felfelé tartunk, és jó úton megyünk. Nagyon bízom a csapatban.

- Nem tudjuk ki lesz még a nyolcaddöntőbeli ellenfél, valószínűleg a kazahok. Mi lesz a programotok a következő egy-másfél napban?

- Megint pihenőt kapnak a fiúk, holnap még eldöntjük, hogy egyet edzünk vagy kettőt. Ma teljesen pihenhetnek és holnap már annak tudatában, hogy kivel játszunk, kezdünk dolgozni újra.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Szervusz Pufi! Gratulálok, mert egy nagyon jó meccset játszottatok. Nehezen ment, de végül is eredményben azt értétek el, ami a maximumom volt, a második helyet a csoportban. Hogy értékeled a meccset?

- Igazából azt gondolom, hogy a maximum az lett volna, ha megverjük őket. Attól függetlenül, hogy ez nem változtat azon, hogy csoportmásodikak vagyunk, nekünk nagyon fontos lett volna ez a győzelem, ahhoz, hogy még nagyobb legyen az önbizalmunk és még jobban tudjunk játszani a későbbi meccseken. Ehhez nekünk minden meccset meg kell nyerni és oda kell a végén is száz százalékig koncentrálni, hogy tényleg sok jó pozitív élményünk legyen.

- Majd megszerzitek az önbizalmat a következő meccsen, azután a következőn egészen a döntőig.

- Biztos vagyok benne, hogy ez így lesz, de nem szabad leeresztenünk egy kicsit se. Attól függetlenül sem, hogy könnyebb lesz a következő ellenfelünk, mint az eddigiek. Ugyanúgy kell menni, ugyanazzal a tűzzel és elszántsággal kell mennünk a vízbe, ahogyan eddig is tettük.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Bedő Krisztián nyilatkozata


- Szervusz Krisztián! Túlvagyunk az utolsó csoportmeccsen, nagyon nagy izgalmakat csináltatok, így közösen az ausztrálokkal. Hogy értékeled ezt a meccset?

- Úgy gondolom, hogy nehéz ez ellen az ausztrál csapat ellen játszani, nagyon pörgősek, erősek. A probléma szerintem ott volt, hogy ha jól emlékszem az egész mérkőzésen egyszer sem tudtunk ellépni két góllal, folyamatosan felzárkóztak. Nagyon nehéz volt játszani ellenük. Szerintem a végén hiányzott egy-két sorsdöntő pillanatban a gól, amikor meg lehetett volna nyerni a meccset.

- Ebből a meccsből mit lehet tanulni?

- Azt majd megnézzük a videón, hogy mik voltak a hibák. Szerintem még mindig védekezésben kell keresni, mert támadásban mindig jönnek a jó megoldások. Sok gólt kaptunk hátulról – szerintem az is probléma volt. Majd megnézzük és tanulunk belőle.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marcika, gratulálok! Jól játszottál, gyönyörű gólokat lőttél. Elégedett vagy?

- Nem, mert voltak hibák az én részemről, amiket megpróbálok kijavítani az elkövetkezendő meccseken. Korai volt az időpont, hatkor keltünk, nem éreztem magam olyan jó állapotban fizikailag, mint a szerbek ellen. Ez lehet azért is, mert szerintem jobban hajtottak az ausztrálok, de az is közrejátszhatott, hogy nagyon korán játszottunk.

- Mivel leptek meg titeket? Azzal gondolom nem, hogy nagyon hajtottak. Volt valami furcsa a játékukban?

- Egyáltalán nem. Megnéztük őket a videón még régebben a felkészülés során és tegnap is. Ugyan azt a játékot játszották – jól játsszák ezt a játékot. Nehéz ellene védekezni, de úgy gondolom, hogy mi végig partiban voltunk velük és a kezünkben volt kétszer is a győzelem.

- Végül azért sikerült a csoport második helyét megszerezni. Gondolom ez azért…

- Valamennyire vigasztal, de szerettünk volna győzni, hogy még jobban növeljük az önbizalmunkat.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Decker Attila nyilatkozata

- Szervusz Attila! Gratulálok, bemutatkoztál a világbajnokságon, azt hiszem, hogy nem is akárhogy. Mesélj a meccsről! Milyen volt neked?

- Tegnap este tudtam meg, hogy én fogok védeni. Nagyon örültem a lehetőségnek, úgy is készültem. Éjszaka nem aludtam valami jól, talán azért, mert izgultam egy kicsit vagy sokat vacsoráztam, nem tudom. Attól függetlenül megpróbáltam ezt kizárni, hála az égnek sikerült is. Gratulálok a csapatnak, mert azt gondolom, hogy ilyen meccseken tudunk majd fejlődni. Az olyan szituációkat, amiket most talán nem lőttünk be, azokat a későbbiekben, amikor tényleg nagyon fontos lesz, gondolok itt a négybe jutásért, azokat be fogjuk lőni. Olyan helyzetekben, olyan gondolatok fognak majd beugrani a fiúknak, amelyek pozitívan befolyásolják majd az eredményt.

- Mi volt a nehéz az ausztrálok játékában?

- Azt gondolom, hogy fizikálisan teljesen egy szinten voltunk. Én legalábbis semmi különbséget nem láttam a kapuból. Ugyanúgy darálták végig a meccset.  Ezeknél a csapatoknál, ha nem vagy egy-két lefordulásban, szituációban jobb náluk, akkor ott vannak a nyakadon. Tehát a magyar vízilabdával lehet őket megverni, ami alakulóban van – azt látom. Amit régen is tudtak, akik nyerték az érmeket, azokból merítünk mi is és jó úton haladunk a felé, hogy jó eredményt érjünk el itt a világbajnokságon. Most jön egy vasárnapi mérkőzés. Nincs egyszerű mérkőzés, de talán ez könnyebb lesz. Utána jön majd egy olyan meccs, ami eldönti a sorsunkat. Az lesz a vízválasztó, ott kell mindenkinek szívét-lelkét beleadni és akkor bent vagyunk a négyben.

- Még egy momentumra hagy térjek vissza a mai meccsről. Több fontos védésed volt, de ezek közül gondolom az ötméteres kiemelkedett. Lenyúltál a jobb kapufa mellé és ott maradt valahogy a labda. Hogy történt ez?

- Megmondom őszintén, már nem is emlékszem. Láttam a fiún, hogy kicsit rezignált, kicsit fél. Nézegettem a bal sarokba, hogy én oda fogok ugrani. Dabrowski Norbi ki is videózta, hogy ez a srác oda szokta jobbra lőni. Úgyhogy még adtuk alá egy kicsit a lovat és hála az égnek jobbra is lőtte. Tehát így sikerült, Norbinak köszönöm szépen ezúton is!

- Gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata


- Gratulálok a második helyhez! Igazából ennél jobbat nem lehetett ma kihozni, a meccs eredményben talán igen. Hogy értékeled?

- Szia. Köszönöm a csapat nevében a gratulációt, bár azért ezt most eltesszük magunknak és nagyon nem foglalkozunk a második hellyel. De tény, hogy lezárult a csoportkör, van sok tanulság. Azt mondom, hogy a helyünkön vagyunk egyelőre ezzel a második hellyel. Fejlődnünk kell még több mindenben, ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.

- A mai meccsnek mi volt a nehézsége? Volt egy kicsit pszichikai dolog benne?

- A mai meccsnek volt nehézsége, mégpedig az ausztrálok nagyon egyedi, furcsa játéka. Nagyon jól úsznak, nagyon erősek, jól lőnek és nekik mindegy, hogy 10:50 van vagy este 7. Nem akarok mentegetőzni, szó sincs róla. Ők is akkor keltek, amikor mi. A nehézség az volt, hogy nagyon szokatlan vízilabdát játszanak és van, hogy nincsen center bent, ami azt jelenti, hogy hirtelen van négy center bent és ehhez nehezen tudtunk alkalmazkodni. Kijöttünk a komfortzónából azzal, hogy nem a jól megszokott védekezésünket játsszuk, hanem alkalmazkodnunk kellett az ő sok mozgásos, beúszásos, kiúszásos játékukhoz. Illetve védekezésükben is meglepően kemények voltak. Szóval ez egy olyan tényező, ami miatt nehéz volt ma játszani.

- Azért elégedett vagy azzal, ahogy haladtok előre meccsről-meccsre?

- Igen, igen. Jó lett volna, ha már ezen a meccsen egy-két hiba nem fordul elő, de előfordul. Senki sem garantálta, hogy ezen a vb-n megverünk mindenkit, azt sem, hogy az ausztrálokat. Előre mondtam, hogy ott tartunk, hogy meg tudjuk verni az élmezőnyhöz tartozó csapatokat is, de nekünk a középmezőnnyel játszott meccsek is ugyan olyan tétmeccsek, ugyanúgy háromesélyesek. Ausztráliának jó csapata van, meg lehet majd nézni, hogy meddig jutnak el. Nekünk már a következő, nyolcaddöntő meccs is nehéz lehet és onnantól pedig még nehezebb.  Ez egyben jó és rossz hír is. Bármelyik meccsen tudunk szoros eredményt játszani, viszont el tudunk jutni a legvégéig is. Ezt nem minden csapat mondhatja el magáról.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A nap továbbbbi eredményei:

Szerbia-Kína 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1) pdf

Olaszország-Kazahsztán 12:6 (3:0, 3:2, 2:1, 4:3) pdf

Németország-Románia 9:8 (4:3, 3:0, 1:2, 1:3) pdf

Montenegró-Új-Zéland 23:1 (5:0, 8:1, 6:0, 4:0) pdf

Horvátország-Dél-Afrika 19:0 (3:0, 4:0, 7:0, 5:0) pdf

Kanada-USA 7:8 (2:2, 0:1, 1:2, 4:3) pdf

Spanyolország-Görögország 7:8 (1:1, 0:2, 2:3, 4:2) pdf


Ha túljutunk vasárnap (18.50) a kazahokon, akkor a legjobb négy közé jutásért Görögország következik (kedd, 15.30) utána a horvátok jöhetnek.

A csoportok végeredménye:

A csoport: 1. Görögország 6, 2. Montenegró 4, 3. Spanyolország 2, 4. Új-Zéland 0 pont
B csoport: 1. Horvátország 6, 2. USA 4, 3. Kanada 2, 4. Dél-Afrika 0 pont
C csoport: 1. Szerbia 6, 2. Magyarország 3, 3. Ausztrália 3, 4. Kína 0 pont
D csoport: 1. Olaszország 6, Németország 4, Kazahsztán 2, Románia 0 pont

A nyolcaddöntők programja (a folytatásban az egyes párok győztesei játszanak egymással a felsőházi helyezésekért):

Görögország-Dél-Afrika
Magyarország-Kazahsztán

Horvátország-Új-Zéland
Németország-Ausztrália
----------------------
Montenegró-Kanada
Szerbia-Románia

USA-Spanyolország
Olaszország-Kína