FACEBOOK

Vízilabda-történelem - Római méltatás a 26 éves Benedek Tiborról: ,,A vízilabdázás Ronaldója,,

Vízilabda-történelem - Római méltatás a 26 éves Benedek Tiborról: ,,A vízilabdázás Ronaldója,,
hozzászólás, 2021.12.29.

A Corriere dello Sport 1998-ban nagy jövőt jósolt Benedek Tibornak, akit a vízilabdázás Ronaldójának nevezett, a mosolyát pedig Leonardo de Caprióéhoz hasonlította... A cikket az Arcanum adatbázisában (adt.arcanum.hu) fedeztük fel.



Egyre népszerűbb Rómában

Az olasz Ina Assitalia Ro­ma férfi vízilabdacsapatá­ban szereplő 250-szeres magyar válogatott BenedekTiborról a Corriere dello Sport nevű sportlap Róma új királyai címmel jelente­tett meg cikket. Az újság a magyar pólós sikeres sportpályafutásának felsorolása mellett megemlíti, hogy Be­nedek színészcsaládból származik és mosolyát egyenesen a hollywoodi szí­nészsztár Leonardo di Caprióéhoz hasonlítja. A válo­gatott balkezes játékosának elismerésére szól, hogy a Corriere dello Sport egye­nesen a vízilabdázás Ronaldójának titulálja, és kijelen­ti, hogy a világ egyik leg­jobb játékosa.

Az újságcikkben megszó­lal Pierluigi Formiconi, az egykori Eb- és vb-győztes olasz vízilabda-válogatott játékosa is, aki elsősorban Benedek fizikai erejét és küzdeni tudását méltatja.

- Benedek Tibor nagyon erős, fizikailag rendkívül jól felkészült játékos. Első­sorban ennek köszönheti si­kereit. Taktikailag még so­kat kell fejlődnie, hiszen a medencében mindent ösztönszerűen csinál - értékelt az 50 éves Formiconi.

Benedek Tibor nem vitat­ja a legendás olasz pólós véleményét és elismerte, hogy sokat kell még fejlődnie.

- Még csak 26 éves vagyok, van még időm tanul­ni. Az edzőm, Ernesto Sciommeri keze alatt sokat fejlődhetek taktikailag is. Az Újpesttel már mindent megnyertem, amit egy klubcsapattal meg lehet nyerni, de a világbajnoki és az olimpiai bajnoki cím még hiányzik a gyűjteményemből - nyilatkozta Benedek. Az egykori újpesti játékos továbbá elmondta, hogy jól érzi magát a római csapatban, amely idén akár a bajnoki címet is elnyerheti.

Romániai Magyar Szó, 1998. december 21.



Benedek Tibor a Roma játékosa volt, amikor 2000-ben Sydneyben - a döntőben négy gólt lőve az oroszoknak - megszerezte első olimpiai aranyérmét, amit még kettő követett. Fotó: AFP