FACEBOOK

Barcelona - magabiztos bemutatkozás

Barcelona - magabiztos bemutatkozás
hozzászólás, 2013.07.22.

A magyar válogatott nyolcgólos győzelemmel rajtolt a világbajnokságon. Helyszíni tudósítás, videónyilatkozatok, fotók.

Világbajnokság, Barcelona (Spanyolorszég)

Csoportkör, első forduló


MAGYARORSZÁG-Kína 13:5 (3:1, 4:1, 3:2, 3:1) - jegyzőkönyv pdf
Barcelona, v.: Margeta (szlovén), Melliar (dél-afrikai)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Bátori 1, Vámos 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Szivós 3, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Bedő 1, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kína: Ge, Tan 1, Z. Liang 1, Jiang 1, Guo, Pan 1, Li, Xie, C. Zhang 1, N. Liang. Wang. Szövetségi kapitány: Rick Azevedo
Gól - emberelőnyből: 3/5, ill. 1/5
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Varga Dénes (28. p.)

Csapatunk meggyőző játékot mutatva nagy fölénnyel nyert.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Jó bemelegítés volt egy fizikailag erős ellenféllel szemben. Felőröltük a kínaiakat, gyorsak voltunk, jókat lőttünk, lefordultuk őket, úgyhogy meg vagyok elégedve a mai meccsel.

Legközelebb szerdán játszik válogatottunk, 13.30-tól, az ellenfél Szerbia.

Varga Dénes első gólja

Szivós első gólja

Szivós második gólja

Hárai első gólja

Szivós harmadik gólja

Varga Dénes második gólja

Hosnyánszky első gólja

Hosnyánszky második gólja

Bedő Krisztián gólja

Hárai második gólja

Bátori gólja

Varga Dániel gólja

Vámos gólja


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata

- Gratulálok Tibor! Azt hiszem, hogy ez a bemutatkozás rendben van. Gondolom, elégedett vagy te is.

- Igen, elégedett vagyok. Nem számítottam semmilyen eredményre a meccs előtt. Arra számítottam, hogy sokkal dinamikusabban és jobban fogunk játszani, mint eddig bármikor – ez így is volt. Sok lefordulásunk volt, jókat lőttünk. Azt gondolom, hogy ez jó bemelegítés volt a későbbi mérkőzésekre, akár már a holnaputánira is.

- Tudtál valamit gyakoroltatni a fiúkkal? Figurákat vagy védekezést, volt-e ilyen?

- Azt kell, hogy mondjam, a vb kezdetére kialakult a saját játékunk. Az, hogy ezt milyen szinten csináljuk különböző csapatok ellen, az ellenfelek erőssége fogja meghatározni.  Mi már azt csináljuk, amit tudunk, és abban próbálunk egyre erősebbek lenni.

- A fiatalok, az újoncok, akik először vannak világversenyen, hogy szerepeltek, hogy értékeled a teljesítményüket? Bedő, Bátori, Vámos….

- Mindenkinek van még fejlődési lehetősége, ideje is rá. Itt egy-két nap alatt is, amikor szünnap van, lehet gyakorolni, lehet még átgondolni, hogy mi volt rossz, lehet gyorsulni. Mindenkire szükség van, ez 13 játékosból álló csapat, csak 13-an lehetünk sikeresek.

- Mit fogtok csinálni a következő meccsig, ami Szerbia ellen lesz?!

- Készülünk. Lezárjuk ma este ezt a mérkőzést. Megnézzük a hibákat, Dabrowski Norbival összevágjuk azokat a dolgokat, amiket fontosnak tartunk, és holnaptól pedig készülünk Szerbia ellen.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Szervusz, Miklós. Napos oldalon vagy, és ez képletesen is értendő. Jól játszott a csapat szerintem.

- Jól, abszolút úgy gondolom, hogy megcsináltuk azt, amit elterveztünk. Úgy gondolom, hogy optimális volt, hogy úgymond a leggyengébb ellenféllel kezdtünk, Kínával, mert így meccsbe jöttünk, fölvettük a VB-nek a hangulatát, a ritmusát.

- Okoztak valami meglepetést, vagy azt csinálták, amit vártatok?

- Megmondom őszintén, egy kicsit erősebbre számítottam, hogy erősebbek lesznek, tehát ez azt jelenti, hogy mi vagyunk még erősebbek, mint gondoltam.

- Jönnek a szerbek…

- Jönnek.

- És mi lesz ott?

- Jó meccsre számítok mindenképpen, hát ilyenkor az elején azért…, tehát az elején vagyunk a vb-nek, senki sincs még szerintem csúcsformában, vagy ha igen, akkor nem erre az egy meccsre élezzük ki magunkat. Játsszunk egy jó kis meccset, nyilvánvalóan győzni szeretnénk. Én úgy gondolom, hogy ha a saját játékunkat tudjuk játszani, és azt hibátlanul megoldjuk, akkor ez sikerülhet.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Viktor a mai meccshez!  Ezt hoztátok rendesen. Nehéz dolgod volt, vagy sima meccs volt a te szempontodból?

- Nem éreztem nehéznek. Pont jónak éreztem első meccsnek, abszolút ideális volt ez a mérkőzés. Örültem annak, hogy mindenki nagyon odateszi magát védekezésben. Az elején nagyon sokat blokkoltunk, ez nagyon jó volt, nagyon fontos lesz már a következő meccsen is. Szerintem egy nagyon jó első meccset játszottunk.

- Át lehetett érezni a vb hangulatát ezen a meccsen vagy ahhoz túl sima volt?

- Nem-nem. Abszolút át lehetett érezni. Én jól éreztem magam a vízben.

- Mit szóltál a magyar szurkolókhoz? Engem meglepett, viszonylag sokan voltak.

- Örültem neki :-) Megmondom őszintén annyira nem nézelődtem, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy én is figyeltem a meccsre és nagyon benne voltam. Ha nincs meg ez a koncentráció, akkor az ember több felé tud nézelődni, tehát azt mondom, hogy jó, hogy nem vettem észre őket. De most, hogy mondod, tudat alatt hallottam őket és jó volt a biztatás. Köszönjük nekik is. Jó hangulat volt, jó meccset játszottunk. A támadás is nagyon jól ment, a védekezés is. Már várom a következő mérkőzést.

- Én is várom. Köszönöm szépen, Viktor. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata

- Gratulálok, Marci! Nagyon jó kis meccset játszottatok, neked személy szerint is nagyon jól ment. Kérlek, értékeld egy kicsit a mai találkozót!

- Köszönjük szépen a gratulációt! Az első meccs azért mindig nehéz egy világversenyen, ezt már sokszor tapasztaltuk. Örülök neki, hogy ilyen játékkal tudtunk ma nyerni. Szerintem egész jól védekeztünk, és a támadás is beindult már a végére. Ezt kell tovább vinnünk, igazság szerint. Nyilván jönnek majd keményebb ellenfelek is, de azt, amit tudunk, azt kell majd a legjobban megvalósítani ellenük

- Volt ma valami olyan, amit megjegyzel ebből a meccsből, vagy megvan a három pont, és megyünk tovább? Tehát valami olyan akció, vagy olyan történés volt-e?

- Hogyne lett volna! Bátori Bence és Bedő Krisztián is meglőtte az első felnőtt vb-gólját. Gondolom, tudják, hogy ez mivel jár :-) Gratulálok nekik.

- Itt van mögöttünk Bence… Köszönöm szépen, Marci! Jó pihenést kívánok!

- Ja, és Vámos Marcika is:-)

- Neki is kell?

- Én azt gondolom, hogy neki is az első vb-gólja volt :-)

- Köszi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla



Bátori Bence nyilatkozata

- Bence, nem tudom, hallottad-e, ki van osztva a feladat az öregektől.

- Mire gondolsz? :-)

- Arra, hogy az első vb-gólodat lőtted, és ez jár bizonyos kötelezettségekkel. Én nem tudom, ezért kérdezem, hogy mik ezek a kötelezettségek?

- Ami most így elsőre eszembe jut, az a sütemény, de ennek nagyon szívesen teszek eleget. Másról most még nem tudok, aztán majd mondják a többiek.

- Szerintem ő is erre gondolt:-)

- Igen, szerintem is.

- Mesélj, milyen volt ez a meccs neked?

- Üdvözlöm a nézőket! Nagyon jól éreztem magam a vízben, sikerült felpörögni – szerintem a csapatnak is. Jól védekeztünk, jól támadtunk, tényleg jól egyben voltunk. Azt mondom, hogy ez első meccsnek tökéletes volt. Úgy érzem, hogy ami világversenyeken voltam eddig, az első meccs mindig sokkal nehezebb volt. Most átestünk a tűzkeresztségen – jól sikerült. Jó a hangulat a csapatban most is, úgyhogy minden rendben van.

- Neked személy szerint milyen érzéseid voltak? Izgultál előtte, azért mégiscsak egy világbajnoki bemutatkozás volt.

- Igen, de nem vagyok annyira az az izgulós típus. Igazából most sem izgultam, mert tudom, hogy mire képes a csapat, tudom, hogy én mire vagyok képes, úgyhogy nincs miért izgulnom.

- Látszott is, hogy nem izgultál, főleg a gólnál, nagyon szép volt. Gratulálok hozzá!

- Köszönöm szépen!

- Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata

- Dani, köszöntelek abból az alkalomból, hogy győzelemre vezetted az első világbajnoki meccsen a csapatot. Nem téma a kezed, nem foglalkozunk vele, meg egyáltalán, aki látta a meccset, az körülbelül képet kaphatott arról, hogy hogy van a kezed. Hogy értékeled ezt a mai, első találkozót?

- Olyan volt, amilyennek lennie kellett, amilyet vártam. Összességében jó volt, de hát azért belevéve azokat a körülményeket, hogy ez egy első vb-meccs, hogy azért meleg a víz, hogy azért Kína az ellenfél, aki ellen nagyon ritkán játszunk, hogy azért be kellett építeni egy új embert a csapatba, négy héttel ezelőtthöz képest, magamra gondolok, hiszen négy hete nem játszottam - azért sok olyan tényező volt, ami miatt nem garantált a tökéletes játék. A játék nem volt tökéletes, de sok momentuma biztató volt, hiszen van egy út, amin járunk, amiben hiszünk, amit gyakorlunk, és azon az úton egyenesen megyünk, tehát úgy haladunk, ahogy kell, még ha vannak is benne hibák, de ezt inkább a korábban említett körülmények számlájára írom.

- Érzel-e akár magadban, akár a többiekben egy kis felszabadultságot lelkileg, hogy azért mégis csak megvolt a bemutatkozás, és jól sikerült. Milyen ilyen szempontból a hangulat?

- Nincsenek még instant tapasztalataim a meccs utáni életről, mert később csatlakoztam a többiekhez itt a buszon visszajövetelben, de azt gondolom, hogy törvényszerű, hogy igen, tehát azért itt Bátori Bence élete első gólját lőtte felnőtt világversenyen, Bedő Krisztián első gólját lőtte, még akkor is, hogyha jobban szeretett volna centerből akciógól lőni, mint emberelőnyből. Az első gól az első gól, én tudom, hogy ez jó érzés, átéltem én is, szóval azért biztos, hogy mindenkiben van egy kicsi olyan, hogy „Na, megvan ez is.”, viszont mindenki van annyira önkritikus, illetve majd ma este videóelemzésnél még Tibi rá is tesz egy lapáttal, hogy a hibákat viszont ki kell javítani, tehát az igénye mindenkinek meglesz erre, hogy jobban játsszon szerdán.

- Dani, köszönöm szépen, és jó pihenést kívánok, jó felkészülést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HOSNYÁNSZKY NOBERT a vlv-nek:

- Szívből gratulálok! Milyen volt?

- Olyan, amilyennek egy vb első meccsének kell lennie.  Kicsit az elején kapkodós, de mindenki motivált volt és ez elég volt. Az elején volt egy pár rossz passz, de a védekezésünk végig rendben volt - úgy érzem.

- Nem okoztak meglepetést a kínaiak?

- Nem, készültünk belőlük. Tudtuk, hogy ők is megtanultak vízilabdázni, erősek, nagyot lőnek, jól is védekeznek. Amit meg lehetett tanulni, megtanultak. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű meccs, de hál istennek, azért 7:2-nél eldőlt.

- A saját erőtöket fel tudtátok mérni ezen a meccsen? Mennyi van még bennetek, hogy megy a játék, milyen színvonalon vagytok?

- Fel lehet mérni, igazából egy ilyen meccsen a koncentrációt lehet fejleszteni. Arra kell odafigyelni, hogy alaphibákat elkerüljünk. Ilyen meccseken mindenféleképpen el kell kerülni bizonyos hibákat, hogy a nehezebb meccseken ne forduljanak elő.

- Ez hogy sikerült?

- Hellyel-közzel, de azért jó volt szerintem. Stabilak voltunk, volt egy-két figyelmetlenség, de ez köszönhető annak, hogy sokkal vezettünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A nap további eredményei:

Montenegró-Görögország 4:6 (0:0, 0:3, 1:2:3:1) pdf

Horvátország-USA 9:7 (1:1, 2:2, 3:1, 3:3) pdf

Kanada-Dél-Afrika 17:11 (4:2, 2:3, 7:4, 4:2) pdf

Szerbia-Ausztrália 10:7 (4:3, 2:0, 1:2, 3:2) pdf

Olaszország-Románia 10:4 (4:1, 1:1, 2:2, 3:0) pdf

Németország-Kazahsztán 9:8 (3:3, 3:0, 3:1, 0:4) pdf

Spanyolország-Új-Zéland 18:3 (3:0, 3:1, 7:1, 5:1) pdf (a spanyoloknál Szirányi Balázs egy gólt lőtt)