FACEBOOK

Magyarország-Kazahsztán 16:7

Magyarország-Kazahsztán 16:7
hozzászólás, 2013.07.28.

Noha az első negyedben kicsit ránk ijesztettek a fiúk, a vége magabiztos győzelem lett, kedden 15.30-kor Görögországgal játszunk az elődöntőbe jutásért. Helyszíni riport: tudósítás, videónyilatkozatok, fotók.

Világbajnokság, Barcelona (Spanyolország)

Nyolcaddöntő


Magyarország-Kazahsztán 16:7 (2:4, 7:1, 6:1, 1:1) - hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Barcelona, Bernat Picornell uszoda, v.: Reemnet (holland), Koryzna (lengyel)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy 1, Madaras 2, Bátori 2, Vámos 1, Hosnyánszky 2, Decker Á. 1, Szivós 2, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Bedő 1, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kazahsztán: Maximov, Gubarjev 3, Medvegyev 1, Pilipenko, Sakenov, Smider, Usakov 2, Koliadenko, Ukumanov, Rudaj, Manafov, Pekovics 1. Szövetségi kapitány: Szergej Drozdov
Gól - emberelőnyből: 9/12, ill. 5/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Decker Á. (13. p.), ill. Pilipenko (18. p.), Koliadenko (25. p.)

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Rémesen kezdtünk és Benedek Tibornak az első szünetben kicsit fel kellett emelnie a hangját, hogy felrázza a fiúkat. Ez olyannyira sikerült, hogy a következő negyedet 7:1-re nyertük és ezzel nagyjából vége is volt a meccsnek.

A nyilatkozatok egybehangzó megállapítása, hogy komoly csapat ellen nem szabad ekkora előnyt adni. Ez volt a tanulság. A végül nagyon sima győzelem pedig negyeddöntőt ért.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Gratulálok, Tibor a győzelemhez!

- Köszönjük.

- Megdolgoztatok a mai pontokért és egyben szórakoztató meccset nyújtottatok a nézőknek. A vége egy kicsit unalmas lett, de azért az eleje nagyon izgalmas volt. Hogy élted meg?

- Izgalmasan. Azért itt már nagyon nagy a tét és ez látható volt az első negyedben mindenkin. A balkezesnek ez a három gólja eléggé meglepetés volt, bár azért tudtuk, hogy az egyik legjobb lövő. De most azért a videókon ez nem derült ki. Ez a három gólja nem esett jól senkinek. Az első negyed végétől kijött a fizikális különbség a két csapat között. A második negyedben gyakorlatilag végig lefordultuk őket és eldőlt a negyed végére a mérkőzés. De azért az első negyed izgalmas volt és jó figyelmeztető a későbbiekre, hogy a rosszul elkezdett mérkőzés, utána nem fizet.

- Azért az első szünetben rendesen felráztad a fiúkat. Lehetett hallani a lelátón is a szavaidat.

- Egy focistadionban nem lehetne. Ez azt jelenti, hogy üres volt az uszoda. :-) Néha kell persze, ebből áll ez a munka, amit együtt csinálunk, hogy ha látom, hogy kevés, akkor több kell.

- A görögök jönnek. Velük most azért elég furcsa helyzetben vagyunk. Kétszer kikaptunk tőlük, mind a kettő kínos volt. Most itt a lehetőség, hogy visszavágjunk. Megvan-e az erő, a hit, a tudás a csapatban hozzá?

- Kínos volt, mert a görög csapatról beszélünk, nem azért, mert rosszul játszottunk volna. Azt gondolom, hogy annál már sokkal jobbak vagyunk, sokkal jobban lövünk, gyorsabbak vagyunk, de a fórjuk az a fórjuk. Mind a kétszer azt nem tudtuk megoldani, hogy az emberelőnyüket nagyon jó arányban fejezik be. Holnapután is az egyik legnagyobb feladatunk az lesz, mert abszolút egyenértékű a fórmegjátszásuk a szerbekével. Legjobban erre kell majd készülnünk, de ez egy nagyon jó csapat. Igazolták már és nem csak azért, mert minket megvertek kétszer, hanem a nyár erről szólt, hogy megverték az olaszokat, montenegróiakat, spanyolokat, gyakorlatilag mindenkit.

- Ki tudtok valamit találni a fórjátékuk ellen?

- Igyekszünk. :-)

- Köszönöm, meglátjuk holnapután. Gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci gratulálok, bejutottatok a negyeddöntőbe. Végül is egy sima meccsen, de ott azért van mesélni való az eleje körül, gondolom.

- Köszönjük. Le kell szögeznem, hogy a mérkőzésnek nem úgy álltunk neki, hogy simán fogunk nyerni. Szerettük volna már az elejétől fogva megmutatni, hogy mi jobb csapat vagyunk, nem néztük le Kazahsztánt. Ennek ellenére nem sikerült az első negyed. De utána azért úgy gondolom, hogy felőröltük őket és ennek tudható be ez a nagyarányú győzelem.

- Én azt vettem észre, volt ott egy-két perc, vagy lehet hogy csak egy fél perc, amikor meghűlt a vér mindenkinek az ereiben, amikor kettővel elmentek a kazahok. Akkor hogy nyugodtatok meg? Mert gondolom az idegesség volt a fő probléma?

- Hát úgy, hogy jött a negyedszünet, Tibi ránk szólt...

- Igen, azt lehetett hallani.

- És összeraktuk. Jobban védekeztünk, és a jobb védekezés pedig már magával hozta, hogy jobb lett a támadásunk.

- Mit lehet ebből a meccsből leszűrni?

- Azt, hogy nem lehet egy negyedet ajándékozni senkinek. Innentől fogva minden percre oda kell figyelni, mert az ilyesmi végzetes lehet. Egy nagyon kemény meccs lesz a következő, nagyon várjuk már. Remélem sokan szurkolnak nekünk és jó lenne hogyha akik itt nyaralnak kint éppen Barcelonában, vagy a környéken, azok kijönnének a mérkőzésünkre. Sokat segítene nekünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Bátori Bence nyilatkozata

- Bence, gratulálok. Egész szépen kezdesz belejönni, ma két gyönyörű kapásgól. Milyen volt a meccs?

- Üdvözlöm a nézőket. Hát úgy érzem, hogy megmutattuk két teljesen különböző arcunkat. Most gondolok az első negyedre és gondolok az utána lévő három negyedre. Az első negyedben borzalmasan kezdtünk, s ami nagyon fontos: a görögök ellen kedden semmiféleképpen nem szabad így kezdenünk, mert akkor óriási hátrányból indulunk. A mai meccsről azt gondolom, hogy szépen lassan felőröltük őket, belelendültünk, a védekezést próbálgattunk, ami úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a vége felé, nagyon sokszor lefordultunk. Úgyhogy teljesen reális ez a különbség, úgy érzem.

- Nem ijedtél meg 2:4-nél?

- Nem, az nagyon rossz dolog lenne ha én akkor megijednék. Az ilyenkor a legfontosabb, hogy higgadtak és nyugodtak tudjunk maradni. Ha a görögök elmennek 4:2-re, akkor se kell megijedni, mert akkor is higgadtsággal és nyugodtsággal meg fogjuk tudni nyerni a meccset.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok, Hosi, a győzelemhez is, a higgadtsághoz is. Meséld el, milyen volt az eleje, az érdekelne, mit éreztetek ott bent?

- Egy picit megilletődöttek voltunk, mondhatjuk hibának ezt, mert egy erősebb csapat ellen szerintem ez megbosszulja magát, de sikerült javítanunk. De fontos az, hogy ne kelljen ezt átélnünk egy nehezebb csapattal játszva, ellenük nem olyan könnyű felállni.

- Mi az, ami tanulság lehet ebből a meccsből?

- Hogy ne így menjünk be a vízbe, tehát az első negyedet is úgy kezdjük el, ahogy a másodikat, meg a harmadikat.

- Mire számítasz a görögök elleni meccsen?

- Nagyon nehéz meccsre számítok, egygólos győzelemre. Reméljük, hogy így lesz.

- Így legyen! Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám, gratulálok! Továbbjutott a csapat eggyel magasabb régióba. Értékeld a meccset, kérlek!

- Eléggé megilletődötten, nehezen indult. Azt beszéltük meg, hogy nagyon komoly tempót fogunk diktálni, ami szerintem meg is volt. Nagyon sok hiba volt ebben a gyors tempóban. Utána szép lassan felőröltük őket. Nem zavarodtunk meg attól, hogy az első negyedben ők vezettek és a második negyedben szerintem bezártuk a mérkőzést, ott egy nagyon nagyarányú gólkülönbséget hoztunk össze.

- A vége már teljesen sima lett. Mennyit vett ki belőletek ez a meccs? Elfáradtatok?

- Én nem :-) Bízom benne, hogy a többiek sem. A végénél úgy vettem észre, hogy a második negyedben olyan iramot diktáltunk, hogy teljesen kifújt a kazah csapat. Nem is nagyon volt minőségi cseréjük. Úgy érzem nem kellett száz százalékot kiadnia magából ma senkinek. Még van egy napunk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a görög mérkőzésre mindenki jó állapotban lesz.

- Azon a meccsen mit várhatunk?

- Nem tudom, nehéz lesz. Így az előző két mérkőzésből kiindulva, már nem merek jósolni semmit. Nagyon bízom benne, hogy megverjük őket. Harmadszor már nem lehetünk olyan buták, hogy amit az előző két meccsen csináltak sorozatban, azt harmadszor is megesszük. Biztos, hogy nagyon sokat fogjuk őket elemezni. Én egy sima egy-két gólos győzelemnek már nagyon örülnék.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- Dani, egy érdekes meccset játszottatok, és végül is azt lehet mondani, hogy nagyon sima volt. Közben egy kis aggodalomra azért adtatok okot.

- Szia. Igen, érdekes meccs volt, de mondjuk az első negyedet vizsgálva negatív értelemben, hiszen nagyon rosszul kezdtünk, de a végén simán nyertünk. Ennek két oka van. Az egyik az, hogy sokkal jobb csapat vagyunk, mint az ellenfél, a másik meg, hogy a nagyon gyenge kezdés ellenére nyugodtak maradtunk, és a saját játékunkat játszottuk, és ezért kijött a két csapat közti különbség.

- Hajtottatok a győzelemre az egész meccs során, az volt a cél, hogy nyerjetek simán, vagy tudtatok egy kicsit másra is gondolni? Tehát akciókat gyakorolni, védekezést… Volt-e ilyenre mód?

- Mind a kettőre igen a válasz, sőt, igazából három dolog volt fontos ezen a meccsen. Az egyik az, hogy nyerjünk, a másik az, hogy magabiztosan nyerjünk, tehát ugye önbizalmat adjon a negyeddöntőre. A harmadik, az sem kevésbé fontos, pedig az, hogy gyakoroljunk olyan dolgokat, amiket eddig a vb-n nem annyira tudtunk, vagy esetleg csináltuk is, de nem ment annyira jól. Ez a meccs alkalmas volt erre is. Azt hiszem, hogy emberelőnyben, meg védekezésben is sikerült megvalósítani olyan dolgokat, amikre szükségünk lesz holnapután.

- Jó, hát jönnek a görögök. Kaptunk tőlük két nagyon kellemetlen pofont mostanában, nem olyan rég. Már nem is merem megkérdezni… ugye az első után mondtam, hogy na, most akkor jön a bosszú, tehát most már kettő után kell bosszút állni, és hát ez az igazi nemes bosszú, ha lehet mondani…

- Igen, van egy bosszú-vetülete is a dolognak, de azért sokkal nemesebb célunk van, mégpedig a négy közé kerülni. Hogy ezt most bosszúból tesszük-e, vagy azért, mert ez a célunk, azt ki-ki a maga vérmérsékletének megfelelően döntse el. Az biztos, hogy nem tehetjük meg azt, hogy úgy kezdünk, mint a mai meccsen. A görögök, hogyha elmennek két-három góllal, akkor nagyon nehéz ellenük játszani, egyébként sem könnyű. Valahol ez a titok szerintem, hogy nem szabad elfogadni az ő játékstílusukat, nem szabad, hogy azt a lassú, jól megszerkesztett védekezést és támadást, amit ők diktálnak, még ha ez nem is egy agresszív dolog, de amit ők játszanak, azt hagyjuk, hanem inkább mi erőltessük rá a saját játékunkat az ellenfélre, mert akkor kijönnek ebből a kényelmes helyzetből, és jobban megzavarhatóak.

- Dani, reméljük, hogy ez sikerülni fog. Köszönöm.

- Én is remélem, én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A legjobb négy közé jutásért kedden, 15.30-as kezdettel játszunk a görögökkel.

További vasárnapi eredmények:

Nyolcaddöntők

Július 28., vasárnap

Görögország-Dél-Afrika 13:5 (3:2, 3:2, 4:0, 3:1) pdf

Montenegró-Kanada 12:4 (2:1, 3:0, 3:3, 4:0) pdf

Horvátország-Új-Zéland 21:4 (6:1, 4:2, 8:0, 3:1) pdf

 USA-Spanyolország 6:10 (2:4, 2:1, 1:2, 1:3) pdf

Szerbia-Románia 13:5 (2:1, 5:1, 3:1, 3:2) pdf

Olaszország-Kína 11:3 (3:1, 3:0, 3:1, 2:1) pdf

Németország-Ausztrália 4:8 (0:2, 2:2, 0:1, 2:3) pdf

A negyeddöntők programja

Július 30., kedd

15.30 Görögország-Magyarország
17.00 Horvátország-Ausztrália
20.15 Szerbia-Montenegró
21.45 Olaszország-Spanyolország