FACEBOOK

Magyarország-Brazília - 8:4 - elődöntőben vagyunk

Magyarország-Brazília - 8:4 - elődöntőben vagyunk
hozzászólás, 2013.06.14.

Elsősorban jó védekezéssel simán győztük le a brazilokat és szombaton az USA csapatával elődöntőzünk Cseljabinszkban, a Világliga szuperdöntő-tornáján.

MAGYARORSZÁG-Brazília 8:4 (3:2, 2:1, 1:0, 2:1)
Cseljabinszk, v.: Adzics (montenegrói), Csirics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Nagy V., Gór-Nagy 2, Madaras 1, Bátori, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Bedő, Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Brazília: Bezerra, Gomes, Miranda, Coutinho, Viera 1, G. Rocha, Delgado Baches 1, Silva, B. Rocha, Franco, Guimaraes 1, Inserra Neto 1, Antonelli. Szövetségi kapitány: Mirko Blazevics
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 3/6
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Decker Á.

(Részletes írásos élő tudósításunkhoz scrollozzon az oldal aljára!)

Szombaton 15.15-kor az USA csapatával játszunk a Világliga szuperdöntő fináléjába jutásért.

Elődöntők, helyosztók június 15., szombat (időpontok magyar idő szerint)
10.00 Oroszország-Japán (az 5-8.helyért)
11.45 Kína-Brazília (az 5-8. helyért)
13.30 Montenegró-Szerbia (elődöntő)
15.15 USA-MAGYARORSZÁG (elődöntő)


VLV-VIDEÓK:


Bemutatás (Magyarország-Brazília VL-szuperdöntő, 2013.06.14.)


Madaras gólja


Hosnyánszky góllja


Vámos gólja



Varga Dániel gólja


Gór-Nagy első gólja


Varga Dénes első gólja


Gór-Nagy második gólja


Varga Dénes második gólja


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Azt kell mondjam, nagyon elégedett vagyok a csapattal. Olyan védekezést produkáltak, hogy csak néztem! Mindenki mindenkinek segített, nagyon egységesek voltak hátul. Azért nem tudtunk elhúzni, mert voltak rossz passzok fórokban, a kapufához betett labdáinkat leszedték. Az emberelőnyöknél tehát kicsit "dadogtunk", ezért kellett, hogy ilyen sok idő elteljen a biztos vezetésig. A brazilok igazából nem nagyon tudtak támadni, avval tartották őket meccsben, hogy a centerbe beadott labdáinknak jó nagy százalékára nem kaptunk ítéletet. De ez így van itt, láttuk, hogy  próbálják a kis különbségeket "megoldani", ha lehetséges, ez is ennek részének tekinthető: egy negyeddöntőben "lehetőleg" ne legyen nagyarányú különbség.

- Mindenki rendben van, nem sérült meg senki?

- Így van, mindenki rendben van, mostantól készülhetünk a holnapi elődöntőre.

- Az, hogy ezen a tornán játszottatok már az USA-val, mit jelent? Friss tapasztalatot, könnyebb felkészülést a holnapi meccsre?

- Szerintem mindenkit zavart, bántott az, hogy az USA csapatától kikaptunk az első meccsen. Itt a lehetőség, hogy a hibáinkat kijavítva gyorsan visszavágjunk. Az első mérkőzésünket, amit velük játszottunk, már elemeztük, most természetesen újra elővesszük. A legtöbb országban most már délszláv edző van, így hasonló a stílus. Az amerikaiaknál Dejan Udovicsics vette át nemrég a csapatot, s már abszolút látszik a neki köszönhető mentalitás. Szerintem egy jó mérkőzést fogunk játszani, készülünk nagyon.


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Igazából végig domináltuk a meccset, nem volt könnyű mérkőzés, de azért nehéznek sem mondanám. Nem tudom, ki látta, de azt mondhatom, hogy a bírók komolyan vették azt a "feladatot", hogy ne legyen nagy különbség a csapatok között a gólok tekintetében. Ennek megfelelően azért a végén elég sokszor nem fújtak be dolgokat a mi javunkra, az ellenfél pedig túl sok helyzetben kapott számára kedvező döntést. Nem akarok mindent a bírókra fogni, nyilván nekünk is többet kell tenni azért, hogy több ítéletet kapjunk, de ettől függetlenül feltűnt ma ez az egyoldalú "kezelés". Szóval én úgy gondolom, hogy ez egy jóval simább meccs volt, mint azt az eredmény mutatja. Tény, hogy elég erős srácok voltak ezek a brazil fiúk, nem olyan lendületesek, mint a japánok, de erősek, stabilak.  

- Hogy értékeled a saját teljesítményedet. Innen, messziről úgy tűnt, hogy nagyon jól ment ma neked?

- Igazából végeztem a dolgomat. Ottmaradtam kétszer, belőttem.  Örülök neki - ez a feladat :-).

- Mi várható holnap?

- A szokásos jó kis mérkőzés és bízom benne, hogy mi fogunk nyerni.

- Az amerikaiak elleni első meccs után milyen szó jusson eszünkbe: tanulság, tapasztalat, bosszúvágy?

- Szerintem jó, hogy velük játszunk, ugyanis maradt bennünk egy erős hiányérzet, hogy nem tudtuk hozni ellenük a győzelmet. Akkor mi még nem nagyon találtuk a meccs ritmusát, utazásból jöttünk, ők pedig már eléggé felpaprikázva szálltak vízbe, látszott, hogy jobban pörögnek, mint mi.

- Mit tippelsz?

- Nem szeretek tippelni, de azért abban biztos vagyok, hogy győzni fogunk.


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Először is: örülök, hogy bejutottunk az elődöntőbe! Komolyan vettük Brazíliát, úgy gondolom, hogy most most kifejezetten jól védekeztünk.

Amerikával játsszuk az elődöntőt, aminek külön örülök, mert szeretnénk egy kicsit játékban törleszteni nekik és kivívni a döntőbe jutást. Nagyon kemény mérkőzésre számítok, hiszen minden elődöntő nagyon nehéz, de úgy érzem hogy folyamatosan fejlődünk, remélem, hogy ez kitart.

- Nem vagytok még fáradtak? Az utazást követően zsinórban játszottatok négy meccset, nem éreztek tompultságot?

- Azt gondolom, hogy inkább egyre jobb állapotba kerülünk, most már egyre jobban kiheverjük az időeltolódás és az utazás okozta fáradtságot. Tibi is figyel arra, hogy jó állapotban legyünk a mérkőzésen. Szerintem a fáradtsággal most már nem lesz probléma. Két mérkőzés van hátra, ha valaki esetleg fáradtabb is, erre a két meccsre mindenképpen összekapja magát.

- Azt tudod hogy az utolsó két meccsetek képernyőre kerül itthon, mert a Digi Sport közvetíti?

- Nem tudtam, örülök!


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Bejutottunk a legjobb négybe, nagyon boldog vagyok! Szerintem a mai meccsen nagyon jól védekeztünk, mind emberhátrányban, mind a sima védekezésben. Nem számoltam, de  sokszor fordult elő, hogy kidobták a sarokba a labdát, mert nem tudtak mit csinálni. Ezzel együtt elég jól tartották magukat, ami szerintem annak köszönhető, hogy tízből csak két emberelőnyt, ha sikerült belőnünk. Nagyon rossz volt az emberfórkihasználásunk, ami bizonyos fokig érthető, hiszen még mindig az elején vagyunk, ezen kell javítani.  

Nyilván azt várom a holnapi meccstől, hogy bejussunk a döntőbe. Itt már játszottunk az amerikaiak ellen, szerintem jól fel tudunk készülni belőlük. Olyan nagy extrát nem produkálnak, azt várom a csapattól, hogy revansot vegyünk az első fordulóbeli eredményért, az ötméteresekkel elszenvedett vereségért és bejussunk a döntőbe.

- Hogy látod, azok a játékelemek, amiket folyamatosan gyakoroltok, jobban mennek? Csiszolódnak a dolgok?

- Persze. Az első meccsen nem úgy ment a szekér, ahogy mi is szerettük volna, ebben nyilván az időeltolódás hatása is benne volt, Most már átálltunk, mindenki átesett a holtponton, legalábbis én így vagyok ezzel. Egyre jobban megy a védekezés, és támadásban is mind gyakrabban megcsináljuk azt, amit megbeszéltünk.


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Bebizonyosodott, hogy nincs gyenge csapat ebben a nyolcas döntőben. Mi így is álltunk ehhez a mérkőzéshez, jól felkészültünk belőlük. Az elején  kicsit elkapkodtuk a fórjainkat, amúgy nagyon szépen és jól játszottunk. A védekezésre mindenki nagyon  odafigyelt, s ez volt a legfontosabb, mert az elmúlt meccsekre ez nem volt mindig jellemző. Most nagy hangsúlyt helyeztünk erre és ez a továbbiakban is lényeges lesz annak érdekében, hogy tudjunk győzni a fontos, kemény meccseken.

- Jön az USA megint. Velük kapcsolatban vannak tapasztalatok. Te hogy láttad azt a mérkőzést? Utána nem tudtunk beszélni.

- Jól kezdtünk, a harmadik negyedben volt mindenki részéről egy kis rövidzárlat, találtak három gólt és ezzel megléptek, de higgadtak maradtunk, s ennek köszönhetően  felzárkóztunk és végül ötméteresek döntöttek. Nagyon ügyes csapat, fiatalok, új edzővel, nagy akarattal, nagy lendülettel játszanak. Most már van róluk jó néhány felvételünk, azokat kielemeztük és még holnap is lesz egy kis videózás. Határozottan, fegyelmezetten kell vízilabdázni ellenük. Ha mindenki koncentráltan játszik, akkor nem foroghat veszélyben a győzelmünk. Nekünk igazából magunkra kell figyelni, arra, hogy a meccsen végre tudjuk hajtani mindazt amit eddig gyakoroltunk.




ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-Brazília 8:4 (3:2, 2:1, 1:0, 2:1)
G.: Varga Dénes, Gór-Nagy 2-2, Madaras, Hosnyánszky, Vámos, Varga Dániel

Szombaton 15.15-kor az USA csapatával játszunk a Világliga-szuperdöntő fináléjába jutásért.

VÉGE!!

A fór Varga Dumi szép góljával ér véget - 8:4

Előnybe kerülünk, Benedek Tibor időt kér.

Decker Ádám kipontozódott, de a hátrányt kivédekezzük.

Bátori a jobbszélen tűnik fel, onnan nem sikerül belőnie.

Nagy Viktor véd. Kb két perc lehet még.

Eredménytelen támadások mindkét oldalon.

Vámos zúgó kapufát kér, a brazilok időt kérnek.

Bedőnek nem fújnak, pedig gólhelyzet volt.

Gór-Nagy kiállítása után meg kell hagyni, hogy szép gólt lőnek a brazilok, Inserra Neto - 7:4

Magyar előny, Gór-Nagy kapásból, gyönyörű - 7:3

Bátori éles szögből leadott lövése a kapus testéről vágódik szögletre.

Miénk a labda.

SZÜNET

Nagy Viktor véd ismét szögletre.

Bedőt elég könnyedén küldik ki a bírók, a hátrányt sikeresen kivédekezzük.

Szétpasszoljuk a brazil védelmet, majd Varga Dénes dobja be - 6:3

Most viszont egyértelmű fór Pufiról, Benedek Tibor kikéri első idejét.

Hárai elől megszerzik a labdát.

Nagy Viktor szögletre véd.

Előnyben vagyunk. Blokkolják a kapura lövést.

Fáradnak a brazilok, egymásután a második támadásuknál dobják üres térbe a labdát a támadóidő vége felé.

Felső kapufát lövünk, előtte nagyon kecsegtető volt a helyzet, de túlpasszoltuk a támadást.

Kontra a magyarok ellen.

Kontra a brazilok ellen.

Hárai befordul, de csak kiállítás. Az pedig megint kimarad.

Most Dumi hozza el a labdát.

FÉLIDŐ

A fór Nagy Viktor védésével ér véget.

Brazil előny lesz, de előtte időkérés.

Dumi brazilos cselezzéssel szerez labdát, mire felér a kapuhoz, kontrát fújnak.

Bedőt szerelik ötméteresgyanúsan.

A centerünk kicsalja a kapust, majd hátra-oldalt passzol és Gór-Nagy belövi a labdát az üresen maradt kapuba - 5:3

Blokkoljuk a brazil lövést, de így náluk marad a labda. Aztán eldobják, így is majdnem egy percig voltak a kapunk előtt.

Varga Dani hozza fel a labdát, nem mennek ki rá, így hát belövi - 4:3

Deckert küldik ki, Nagy Viktor szögletre véd. Már lejárt a hátrány, Guimaraes belövi - 3:3

Hárairól kiállítanak, nem sikerül értékesíteni a fórt.

Vámos hozza el a labdát.

SZÜNET

Távoli brazil ejtéssel ér véget a negyed, Nagy Viktor simán fogja.

Újabb előnyt hagyunk ki egy kicsit pontatlan passz miatt.

Vámos meglógott kicsit baloldalon és beteszi a rövid oldalon - 3:2

Egyelőre nem remeklünk támadásban, hátul viszont semmi gond nincs.

Bedő ismét fórt harcol ki. Kimarad a közeli húzás, eltalálta a kapust.

Magyar előny, Hosnyánszky akkor dobja be hátulról, amikor éppen lejár - 2:2

Delgado Baches elég messziről talál be a blokk és Nagy Viktor teste meleltt, ráadásul akciógól - 1:2

Decker Ádámot kiállítják, szép kapufás gólt lő Viera - 1:1

Nem sokat kell várni az első gólja, Madaras őrizetlenül marad és belövi a hosszúba - 1:0

Mi nyerjük az első ráúszást.

Lezajlott a bemutatás.

Befejeződött a nap első meccse, amelynek magyar vonatkozása is volt. Az USA 8:8-as döntetlen után ötméteresekkel 13:11-re legyőzte Kínát. Így, ha megverjük a brazilokat, az USA csapatával játszunk az elődöntőben, s visszavághatunk a torna első napján tőlük elszenvedett ötméteresdobásos vereségért.

A magyar kapuban ismét Nagy Viktor kezd, s reméljük, az ő önbizalmát is erősíteni fogja a mai meccs.

A fiúknál továbbra is minden rendben, a csapatkapitány Varga Dani is játékra kész, a japánok ellen összeszedett szemsérülését gyorsan orvosolta Orvosovics Orvosov (dr. Gábor Tóni bácsi).

Ízlelgessük csak: Magyarország-Brazília..., hm... A labdás sportok két nagyhatalma. A zászló most nekünk áll, ez a mi pályánk, hiszen van "benne" víz...

Jelentjük: nem eresztettték le a vizet a medencéből, így pólóban és nem fociban kell kivívnunk az elődöntőbe jutást a brazilok ellen a Világliga szuperdöntőjében, 11.45-től. Élő közvetítésünk szövegesen és videostreammel.


További pénteki eredmények:

USA-Kína 13:11 (2:2, 3:2, 3:1, 0:3 - 5:3) - ötméteresekkel

Japán-Szerbia 8:14 (3:3, 2:4, 1:2, 2:5) (a FINA-delegátus Martin György volt)

Montenegró-Oroszország 12:11 (1:3, 2:1, 2:1, 2:2 - 5:4) - ötméteresekkel (Az egyik játékvezető Kun György volt)

TUDÓSÍTÁSUNK AZ ELSŐ NAPRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A MÁSODIK NAPRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A HARMADIK NAPRÓL