FACEBOOK

Ötméteresekkel vesztette el veretlenségét a Benedek-csapat

Ötméteresekkel vesztette el veretlenségét a Benedek-csapat
hozzászólás, 2013.06.11.

Elszenvedte első vereségét a Benedek Tibor irányította magyar válogatott, de egy pontot még így is kap, hiszen a rendes játékidőben döntetlenre végzett  az USA-val, a párharcot ötméteresekkel veszítettük el. Tudósítás a Világliga szuperdöntőjének első napjáról.

Világliga szuperdöntő, Cseljabinszk (Oroszország)

Csoportkör, első nap.

USA-MAGYARORSZÁG 15:14 (1:3, 2:1, 4:2, 2:3 - 6:5) - ötméteresekkel

Cseljabinszk, v.: Alexandrescu (román), Williams (új-zélandi)
USA: Stevens, Bonanni 1, Smith 1, Corcovan, Wigo 1, De Trane 1, Obert, Bowen 2, Buckner 1, Hutten, Rosenthal 2, Mann, Enloe. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
MAGYARORSZÁG: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1, Bátori 1, Vámos 1, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós 2, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Bedő, Hárai 1, Decker A. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Hutten, ill. Gór-Nagy
Az ötmétereseknél: Buckner, Wigo, Bowen, De Trane, Bonnani, illetőleg Madaras, Varga Dénes, Vámos, Szivós és Varga Dániel egyaránt bedobta. Az immár párokban történő folytatás során Buckner nem hibázott, Madaras lövését azonban kivédte a kapus.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A magyar csapat kapott jobban lábra, az első negyedet 3:1-re meg is nyertük, s ekkor úgy tűnt, hogy magabiztosan kézben tartjuk a meccset. Elég volt azonban néhány bizonytalanság, menet közben "elvesztettük a fonalat", s amikor egy 1:6-os széria után 7:3 állt az eredményjelzőn - itthon már szinte kezdtünk a másik véglet felé sodródni.

Szerencsére felállt a csapat, kihasználtuk az amerikaiak hibáit, sikerült felzárkózni, egyenlíteni.

Az ötméteresek során az első öt játékos belőtte, Madaras volt nálunk az első ismétlő, a kapus keze azonban leért a vízre, ahova Norbi pattintotta a labdát.

Az USA 2 pontot kapott, mi 1-et.

Folytatás szerdán, 11.45-kor Montenegró ellen.

A vlv-nek Benedek Tibor azt mondta: elsősorban az emberelőnyök kihasználásában kell javulni, mert a mai 10/2 nagyon kevés. A fiúkat elkeserítette a vereség, de a szövetségi kapitány szerint csak éppen annyira, mint amennyire szükséges egy ilyen meccs után. Holnap Montenegró ellen jobbak leszünk.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Bár vezettünk az elején 3:1-re, mégsem pörögtünk kellően. Ezt az is bizonyítja, hogy fel tudtak jönni és el is húztak tőlünk. Ilyenkor pedig aztán sokkal nehezebb "újra indulni", ahogy ez most is történt. Igazából akkor pörögtünk föl, amikor már az ellenfél vezetett.

- Hogy értékeled összességében a látottakat?

- Egy hat meccsből álló torna elején vagyunk, sok játékosnak új dolog egy ilyen világverseny, bele kell rázódni mindenkinek. Azt mondom most "látatlanban", hogy a következő meccsekre javulni fogunk. Elsősorban az emberelőnyök kihasználásán van mit, mert a 10/2 nagyon kevés. Biztos vagyok benne, hogy ez már holnap jobb lesz, mint ma volt.

- A montenegróiak meccséhez mit szóltál?

- Japán fegyelmezetten játszik, nagyon szép dolgokat csináltak, csak úgy néztünk a lelátón. Az az igazság, hogy vízilabdázni mindenki megtanult már. Hogyha valaki könnyelműen megy be a vízbe - akármelyik csapatról van szó, vagy mondjuk inkább, hogy majdnem akármelyik csapatról - akkor lehet nehéz dolga. A bírók láthatóan örülnek annak, ha szoros meccsek vannak. Felhívták a figyelmét itt mindenkinek arra, hogy a női torna milyen jól sikerült, szoros, egy góllal eldőlt meccsek voltak. Hát itt az első nap igazolja ezt, várható, hogy sok jó mérkőzés lesz.

- A fiúkat hogy érintette az eredmény, mennyire vannak elkeseredve?

- El vannak keseredve, szerintem pontosan annyira, amennyire kell, hogy el legyenek keseredve ahhoz, hogy holnap jobban tudjanak játszani. Természetesen nem dőlt össze a világ, még nagyon az elején vagyunk - a tornának is, meg a felkészülésnek is. Szépen lassan fejlődni fogunk.

VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy 4:7-ről vissza tudtunk jönni a meccsbe, annak ellenére, hogy a fáradtság, és az "idény eleji koncentrációs szint" miatt sok mindent nem úgy csináltunk, ahogy azt kellene, kelleni fog majd a későbbiekben. Azt gondolom, hogy minden mérkőzést, levonva a tanulságokat, a magunk javára kell, hogy fordítsunk, olyan értelemben, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessük el újra és újra. Ez a tanulási folyamat! A videózás alatt mindenki számára világossá vált (jórészt Tibi ráhatásával), hogy mik azok a dolgok, amelyeket holnap másképp kell csinálnunk. Ha már holnap javulunk játékban, és koncentrációban, akkor ennek a mai meccsnek ez lesz a legfontosabb következménye.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nem is tudom, hol kezdjem, elég sok dolog történt, amit ki lehetne emelni. Kezdjük a végén, főleg azért, mert én hibáztam el az ötméterest, ami végül is döntött! Igazából sok mindent nem lehet erről is mondani, de a lényeg, hogy kicsit "túlgondolkodtam", és kivédte a kapus. Nyilván sajnálom, mert ezen dőlt el a meccs.

- Ez volt a vége, de hát a rendes játékidőben lehetett volna nyerni...

- Kezdés után vezettünk, de a harmadik negyed elején volt egy „black out” - mondjuk így... -, volt egy olyan négy percünk, ami alatt kaptunk három gólt. Abból sikerült felállnunk, ez tényleg értékelhető pozitívum, aztán valahogy megint tompává váltunk, olyan volt, mintha fáradtak lettünk volna. Ez nagyjából igaz is, de sok ilyen meccsünk lesz a nyáron, nagyon oda kell majd figyelnünk a végén, ami most nem sikerült. Összességében és a végén is sok helyzetet elhibáztunk.

- Ebből lehet tanulni?

- Mindenképpen lehet, és kell is tanulni, valamint külön kell választani, hogy melyik volt gondolkodási hiba, és melyik ered a tompaságból, abból, hogy egy hete edzünk együtt, s nem olyan edzéseket végzünk, amik a meccsekhez szükségesek, hanem sokkal inkább alapozó jellegűeket, aminek a világbajnokságra kell beérni.

- Hogy látod a csapat helyzetét? Tibi azt mondta, "egészséges az elkeseredés", annyi van, amennyi ahhoz kell, hogy holnap jobban harapjatok.

- Nagyjából igaz, bár az ellenfélre ugyanúgy érvényes lehet ez, ők is ötméteresekkel kaptak ki Japántól.

- Mire lehet számítani két ilyen csapattól holnap?

- Nyilván formán kívül játszottak még ők is így a szezon után, ebből a szempontból az amerikai és ázsiai csapatok előnyben vannak, jobban pörögnek, ez látszódott. Biztos, hogy ők sem erre számítottak, nem gondolták, hogy Japántól ki fognak kapni. Egy montenegrói-magyar abszolút presztízsmeccs, ők is oda fogják tenni magukat, meg mi is. Ez a mai eredmények után azt hiszem, még inkább így lesz.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Üdvözlöm a vlv-olvasókat! A mérkőzés eleje úgy alakult, ahogy terveztük, ahogy szerettük volna, de már ott is voltak hibáink, ezt azért  el kell mondanom. Ettől függetlenül szépen haladtunk, vezettünk. Utána sajnos egy hullámvölgy következett, amelyben ők elmentek 7:4-re, de onnan felálltunk és nyugodt játékkal visszahoztuk a mérkőzést. Igazság szerint ha nyertünk volna, akkor is ugyanúgy kellene tovább dolgoznunk és kijavítanunk a hibáinkat, mint így, hogy kikaptunk ötméteresekkel. Nem történt tragédia, az első csoportmérkőzés volt, megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat. Sok munka vár még ránk, ezt látjuk, tudjuk, meg fogjuk csinálni.


VLV-VIDEÓK

Varga Dénes első gólja

Vámos első gólja

Hárai gólja

Szivós első gólja

Szivós második gólja

Bátori gólja

Varga Dénes második gólja

Madaras első gólja

Varga Dénes harmadik gólja

Ötméterespárbaj


Himnusz:


További keddi eredmények:

Szerbia-Kína 13:5 (5:1, 4:1, 3:0, 1:3)
G.: Gocics, Cuk, Filipovics, Mitrovics 2-2, Sapjonics, Udovicsics, Alekszics, Radjen, Mandics, ill. Zongksing, L.Bin, Junmin, Hufend, Nianksiang

Montenegró-Japán 10:10 (2:5, 3:0, 4:2, 1:3 - 5:6) - ötméteresekkel

Brazília-Oroszország 7:13 (1:3, 1:4, 2:4, 3:2)


A torna szerdai programja (időpontok magyar idő szerint):

10.00 USA-Japán
11.45 Montenegró-MAGYARORSZÁG
13.30 Brazíila-Kína
15.14 Szerbia-Oroszország