FACEBOOK

Újabb pozitív Covid-tesztek - "kármentés" a bajnoki meccsek felcserélésével

Újabb pozitív Covid-tesztek -
hozzászólás, 2020.09.10.

Csütörtökön két OB1-es klub adott hírt újabb pozitív Covid-tesztekről. Új fejlemény az is, hogy a kialakult bajnoki menetrendet a szövetség jóváhagyásával kreatív módon kezdik "átírni" az érintettek: a programban szereplő, de nem lejátszható meccs helyett előrehoznak távolabbi mérkőzést olyan partnerrel, amelynek elegendő számú játékosa van.


A PVSK-Füszért csütörtökön arról adott hírt, hogy egyik játékosa pozitív Covid-tesztet produkált.  A pécsiek szombaton játszották le mérkőzésüket az OB1 alapszakaszának harmadik fordulójában (16:5- re legyőzték a Debrecent, a gólok megtekinthetők tudósításunkban). Ezután Török Viktor vezetőedző két nap pihenőt adott a játékosoknak, majd a keddi edzés előtt a csapat egyik tagja jelezte: nem érzi jól magát, ezért kihagyná a tréninget.

"Vízilabdázónk a szabályoknak megfelelően telefonon felkereste háziorvosát, aki a tünetek hallatán koronavírus-tesztet kért, amely pár perccel ezelőtt igazolta, hogy pólósunk sajnos elkapta a vírust.

A pozitív eset a felnőttcsapat további felkeszülését nem befolyásolja, továbbra is együttműködünk a hatóságokkal és a kötelező higiéniai szabályokat betartva egymás, a többi sportoló, a Hullámfürdő munkatársai és vendégei biztonságát szem előtt tartva folytatjuk a munkát.

A PSN Zrt. utánpótlás-csapatainak életére és a Hullámfürdő dolgozóira, vendégeire nincs hatással a pozitív eset." - szól a klub közleménye.

Közleményt adott ki csütörtökön a Kaposvári Vízilabda Klub is. Mint megírtuk, a kaposváriak szeptember 7-én, hétfőn jelentették be, hogy egyik játékosuk Covid-tesztje pozitív lett. A csapat az elmúlt hétvégén az OSC vendége lett volna, ez a meccs a fővárosiak Covid-érintettsége miatt halasztódik, a hétfői kaposvári bejelentés után viszont biztossá vált, hogy a péntekre tervezett Kaposvár-FTC meccs sem lesz megtartható, noha a zöld-fehérek már "játékképesek". A kaposvári klub csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy a hatóságokkal történt egyeztetést követően a felnőtt csapat teljes állománya önkéntes karanténba vonult a hét elején. Minden játékost teszteltek, aminek során kiderült: újabb három játékos fertőződött meg. Az edzések tehát leálltak és az első vizsgálatot negatív eredménnyel teljesítők is csak a második, hasonló "próbatétel" után folytathatják a munkát.

"A pozitív esetek az utánpótlás-csapatok munkáját nem befolyásolják, a fiatalok teljes erőbedobással készülnek a hétvégi bajnoki folytatásra." - szól a klub közleménye.


Közben a klubok keresik a lehetőséget, hogy a későbbi meccstorlódás elkerülése érdekében olyan mérkőzéseket hozzanak előre, amelyeket le lehet játszani.

Így például a Fradi, amely pénteken Kaposvárra utazott volna, új ellenfelet keresett és a szövetség jóváhagyásával előrehozta a 7. fordulóban esedékes meccsét a Debrecennel. A találkozó pénteken 20.00 órakor lesz a Népligetben.

A zöld-fehérekkel kapcsolatban érdekesség, hogy a jövő hét végén (OB1, 5. forduló) esedékes meccsüket vasárnap (szeptember 20-án) 16.30-as kezdettel játsszák le, méghozzá nem a Népligetben, hanem a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 50-es medencéjében. Ez nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy a Magyar Kupa címvédője szokja azt a  helyszínt, ahol szeptember 26-27-én a Magyar Kupa korábban elhalasztott négyes döntőjét rendezik meg.

​Címlapkép: koronavirus.gov.hu


A VLV MÉG MINDIG FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ CIKKE A CSAPATOKAT ÉRINTŐ VÍRUSHELYZETRŐL