FACEBOOK

Visszatérés a vízilabdához: csütörtökön már Kanizsa-KSI párharc az OB1-ért - vlv-előzetes

Visszatérés a vízilabdához: csütörtökön már Kanizsa-KSI párharc az OB1-ért - vlv-előzetes
hozzászólás, 2020.06.24.

Csütörtök este a vízilabda visszatér az életbe, az élet visszatér a vízilabdasportba. Előzetesünkben két vezetőedző szólal meg, a téma az OB1-es tagságért csütörtökön kezdődő Kanizsa-KSI párharc.


Párharc az OB1-be jutásért:

1. mérkőzés

Június 25., csütörtök

19.00 Kanizsa-KSI 
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

2. mérkőzés

Június 27., szombat

19.00 KSI-Kanizsa 
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

A feljutásról a két mérkőzés összesített eredménye dönt. A két csapat a 2019-20-as bajnokságra nevezett játékosokat szerepeltetheti.

A párharc győztese nemcsak az OB1 mezőnyébe jut, részt vehet a nyári Magyar Kupa-versenysorozatban is. 

Úgy tudjuk, hogy a két meccs követhető lesz a szövetség honlapjára kihelyezni tervezett streamen. 


Mint korábban megírtuk, a szövetség Ügyvivői Testülete - az elnökségi tagok véleményét is figyelembe véve - úgy döntött, hogy az eredményhirdetés nélkül lezárt OB1/B-s bajnokság két éllovasa, a KSI és a Nagykanizsa páros mérkőzésen döntheti el a nyári Magyar Kupa és az ősszel kezdődő OB1-es szezon egyetlen "üres" helyének sorsát. Ez a két csapat a szintén eredmény nélkül zárult OB1B-s szezonban nem találkozott, mindketten vezették alapszakaszbeli csoportjukat, a KSI pontvesztés nélkül, a Kaniczsa egy döntetlennel.

Az előzményekhez tartozik, hogy az AVUS bejelentette: az OB1-től visszalép, legközelebb a másodosztályban indítja csapatát.


LUDÁNYI KADOSA (Kanizsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Minden körülmény a KSI-nek kedvez, ezt leszögezhetjük. Nagyon rövid felkészülési időszak előzte meg a párharcot, alig négy hetet tudtunk készülni. Miután a mi csapatunk felnőtt játékosokból áll, a legtöbben az OB1-et is megjárták, több száz mérkőzést tudnak maguk mögött, nekünk ezzel a négy héttel különösen nehéz volt felkészülni, hiszen százkilós testsúlyú, 30 éves játékosokat kellett nem is a nulláról, hanem kifejezetten a mínuszból újra felépíteni.

Természetesen mindent megteszünk, hogy sikeresen tudjuk zárni ezt a párharcot. Kemény meccsre számítunk, jól ismerjük a KSI erényeit és nagyon remélem, a hiányosságait is. Megpróbálunk hazai hangulatot teremteni, rengetegen jönnek Budapestre a meccsre, több busszal érkeznek a szurkolóink. 

A felkészülés? Egyetlen edző sem tanul olyat, hogy miként lehet négy hét alatt sorsdöntő meccsre felkészíteni a játékosait, azokat a vízilabdázókat, akik 6-8-10 éves koruktól játszanak, de ilyen hosszú szünetük még soha nem volt. De nem szeretnék előre mentegetőzni, nyerni megyünk a Margitszigetre, méghozzá mind a két mérkőzésen győzni szeretnénk.

- Ebből pedig az is következik, amit egyébként mindenki tud, hogy vállaljátok az OB1-es szereplést.

- Természetesen. Mi évek óta erre készülünk. Sőt, már további igazolásokat is végrehajtottunk a következő szezonra. A véleményem egyébként az, hogy a vírus miatt idő előtt véget ért bajnokságot követően a vízilabda érdekét az szolgálta volna, ha már a következő szezon keretével játszunk. Reálisabb képet kapott volna mindenki arról, hogy e párharc győztese milyen erőt képvisel majd az augusztus végén kezdődő új bajnokságban. A szövetség így döntött, ez van. Az egész szezon során arra készültünk, hogy ezzel a kerettel kell legyőznünk a KSI-t, ezzel futunk hát neki és remélem, sikeresen vesszük majd az akadályt.


HORVÁTH János (KSI) vezetőedző a vlv-nek:

- Az első adandó alkalommal, amikor lehetett, elkezdtük a felkészülést. Körülbelül öt hetet edzettünk, úgy gondolom, elvégeztünk mindent, amit akartunk. Hogy ez mire lesz elég, azt nem tudom megmondani, mert meglehetősen kétarcú a csapatom, van, amikor nagyon-nagyon jól játszunk, van, amikor borzasztóan. Ugye, ez alapvetően egy gyerekcsapat, ennek összes sajátosságával. Várom az összecsapást, az esélyekről úgy gondolom, hogy fifty-fifty. Mi fiatalosabb, gyorsabb, lendületesebb pólót játszunk, viszont a Kanizsa oldalán van a rutin és a nagyobb erő. Én is kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek. Bízom abban, hogy meg fogunk felelni az elvárásoknak, elsősorban azoknak, amelyeket magunkkal szemben támasztunk. 

- Különlegesek a körülmények, egyrészt ezzel a párharccal tér vissza a vízilabdaélet, másrészt ikonikus a helyszín... 

- Úgy gondolom, ez ünnep mindenkinek, nem is tudom, négy vagy öt hónap után ismét meccset játszhatnak magyar vízilabdázók. Megtiszteltetés, hogy ennek mi részesei lehetünk. A szomorúság is ott lesz a háttérben, hiszen Kárpáti Gyuri bácsira és Benedek Tiborra is emlékezni foguk.  

- Hogy állsz a csapattal, mindenki egészséges?

- Vannak kisebb sérülések, ezek remélhetőleg a meccsig rendbe jönnek. Az elmúlt két hétben játszottunk négy edzőmérkőzést, itt szeretném megközönni a partnereknek, a Vincze Balázs által irányított UVSE-nek és Szivós Márton barátomnak, a Honvéd vezetőedzőjének az edzőmeccseket, amelyek nagyon jól szolgálták a felkészülésünket.

- Gondolom, a célotok az OB1.

- Természetesen. Nem lehet más.