FACEBOOK

A KSI és a Nagykanizsa párharcot vív az OB1-es szereplésért

A KSI és a Nagykanizsa párharcot vív az OB1-es szereplésért
hozzászólás, 2020.05.29.

Döntött a szövetség Ügyvivői Testülete: a Szombathely visszalépésével megüresedett OB1-es helyet a KSI és a Nagykanizsa párharcának győztese töltheti be. Részletek: 


Mint ismeretes, az MVLSZ elnökségének döntése alapján a 2019-20-as bajnokságokat eredményhirdetés nélkül lezárták. Az új szezon előkészítése még tart, de az már hivatalossá vált, hogy az első osztály 16-os mezőnyének egyik szereplője nem indul az OB1 következő szezonjában. Ennek a helynek a betöltéséről hozott most döntést az elnökség két ülése között "szuperhatalommal" rendelkező Ügyvivői Testület.

GÁLL PÉTER főtitkár (MVLSZ) a vlv-nek:

- Az AVUS hivatalosan bejelentette, hogy az OB1/B-ben tervezik az indulásukat, ezáltal kiadóvá vált egy hely az OB1 16-os mezőnyében. Magát a 2019-20-as bajnokságot úgy zárta le az elnökség, hogy a döntés értelmében nincs sem kieső, sem feljutó. 

A létszám feltöltéséről még a nyárra tervezett Magyar Kupa torna előtt gondoskodni kell, mert időhiány miatt ebben az évben ez a versenysorozat nem "kibővített" mezőnnyel zajlik majd, csak OB1-es csapatok vehetnek rajta részt.

Az OB1/B-ből két csapat aspirált az első osztályba való feljutásra, a KSI és a Nagykanizsa, erről hivatalosan is tájékoztatták a szövetséget.. Az elnökségi tagok szinte egyöntetű álláspontját is figyelembe véve döntött úgy az Ügyvivői Testület, hogy június 30-ig oda-visszavágós párharcban A KSI és a Nagykanizsa döntse el, hogy melyikük indulhat az OB1 következő szezonjában. Egyébként ez a két csapat állt az OB1/B első két helyén, amikor folytatás nélkül véget ért a verseny. A szövetség vezetése azt tartotta korrektnek, hogy ne adminisztratív módon, hanem a medencében dőljön el, melyik csapat jut fel az első osztályba.

A Versenyiroda tételes versenykiírást készít, így a meccsek pontos időpontja és a helyszín egyelőre nem ismert, de azt bizonyosan tartalmazni fogja a szabályozás, hogy mindkét klubnak a 2019-20-as játékoskerettel kell részt vennie ebben a két mérkőzésből álló kvalifikációs párharcban.