FACEBOOK

Frankfurtban ragadt a magyar válogatott - veszélyben a keddi francia-magyar Világliga-meccs!

Frankfurtban ragadt a magyar válogatott - veszélyben a keddi francia-magyar Világliga-meccs!
hozzászólás, 2020.02.10.

A nyugat-európai időjárási viszonyok miatt egy sor repülőjáratot töröltek, emiatt a Franciaországba, a kedd esti Világliga-selejtező helyszínére tartó magyar válogatott Frankfurtban rekedt. Részletek, Märcz Tamás szövetségi kapitány a vlv-nek:


A magyar válogatott hétfőn kora reggel indult Budapestről Frankfurtba, hogy ott átszálljon a Lufthansa Bordeaux-i járatára, majd busszal utazzon tovább Limoges-be, a kedd esti Franciaország-Magyarország Világliga-selejtező helyszínére. Az elutazás sikerült, a frankfurti átszállás azonban már nem: a Lufthansa Bordeaux-i járatát törölték. Sok más légi járattal is ugyanez történt a nyugat-európai térségben uralkodó időjárási viszonyok miatt.

Csapatunk jelenleg a légitársaság által biztosított szálláson tartózkodik és kedden reggel utazhat tovább, de nem Bordeaux-ba, hanem Toulouse-ba, ahonnan mintegy négyórás buszút következik majd, így nemcsak a ma esti, hanem a kedd délelőtti edzés is kiesik, sőt, jó, ha egyáltalán sikerül beesni az uszodába a meccs kezdetére.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Eleve nem volt egyszerű jó megoldást találni Limoges város megközelítésére. Azt gondolom, hogy a legjobbat választottuk, de arra nem lehetett számítani, hogy a viharok miatt a légi közlekedést korlátozzak. Itt ragadtunk Frankfurtban, ahol átszálltunk volna Bordeaux felé. Onnan még lett volna egy 220  kilométeres buszutunk. Most az a helyzet, hogy reggelre sikerült átíratni a jegyeinket, de a Bordeaux-i járaton már nem volt hely, ezért Toulouse-ba utazunk. Ez a város távolabb van Limogestől, emiatt két-két és fél óra helyett legalább négy órát fogunk buszozni, hogyha egyáltalán sikerül elindulni innen, ami egyáltalán nem biztos, szintén az aktuális időjárási helyzet függvénye lesz.

A mai esti edzés kimarad és így a holnap délelőtti is, ha megérkezünk, akkor is csak közvetlenül a meccs előtt érünk majd oda.

- Milyen a hangulatotok?

- Azzal semmi gond. Mindenki türelmes, annak ellenére, hogy hosszú órákba telt az is, hogy megtudjuk, milyen lehetőségeink vannak, mert a sok járattörlés miatt rengetegen rohanták meg azokat a pultokat, amelyeknél az ügyintézés folyik, kaotikusak voltak a viszonyok.

- Hogy lett szállásotok?

- Ezt a légitársaság intézte. 

- A FINA-t tájékoztattátok?

- Igen, konzultáltunk, ők azt mondták, hogy lehet alternatív időpontja a mérkőzésnek, de mi nagyon nem szeretnénk innen most hazamenni, aztán újra útra kelni, azon vagyunk, hogy valamilyen módon eljussunk és lejátsszuk ezt a meccset. Egyébként a delegátusnak és a két bírónak is hasonló gondjai vannak, akár még az is megtörténhet, hogy mi végül időre odaérünk, ők pedig nem..., de ha így alakul, valahogy csak megoldjuk majd közösen ezt a problémát a rendezőkkel és a FINA-val.

Egy játékosunk egyébként biztosan ott lesz Limoges-ben, hiszen Bedő Krisztián Párizsból utazik, vele Bordeaux-ban találkoztunk volna...

- Sok türelmet kívánok!


A magyar csapat:

Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Bedő Krisztián (Noisy-le-Sec), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


Európai Világliga-selejtezők

Mivel ezúttal mindenki számára csak két játéknap volt/van, a szokásostól eltérően csoporton belül sem voltak oda-visszavágók, csak egyszer találkoznak egymással az ellenfelek.

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON

A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport

1. Olaszország 6,

2. Görögország 0,
3. Georgia (Grúzia) 0 pont

B csoport

1. Magyarország 3,
2. Oroszország 2,
3. Franciaország 1 pont

C csoport

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 0,
3. Hollandia 0 pont

D csoport

1. Montenegró 3,

2. Spanyolország 3,
3. Ukrajna 0 pont

Mint látható, Olaszország és Szerbia már megnyerte csoportját.

A 3., utolsó játéknap programja:

Február 11., kedd


A csoport: 

Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)

B csoport: 

20.30 Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)

C csoport: 

Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)

D csoport: 

Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)


A további út: csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. Az ottani csoportbesorolás miatt a helyezéseket is eldöntik, tehát a selejtezősorozatnak végső győztese is lesz. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)

A selejtezők második fázisa tehát "irányított", az A és a B, valamint a C és a D csoport "van összekötve", tehát remélt csoportgyőzelmünk esetén az A csoport második helyezettjével, szinte biztosan Görögországgal küzdünk majd meg egyetlen ki-ki meccsen a továbbjutásért. (A meccsnek a csoportelső adhat otthont!)


Negyeddöntők, március 17., kedd

A1-B2 (13)
B1-A2 (14)
C1-D2 (15)
D1-C2 (16)

Alsóház:

C3-A3 (17)
B3-D3 (18)

Elődöntők. április 14. (várható időpont)

16 győztese-13 győztese (19)
15 győztese-14 győztese (20)

16 vesztese-13 vesztese (21)
15 vesztese-14 vesztese (22)

D3-C3 (23)
A3-B3 (24)

Döntő: április 28. (várható időpont)

19 győztese-20 győztese
19 vesztese-20 vesztese

21 győztese-22 győztese
21 vesztese-22 vesztese

Alsóház

A3-D3
B3-C3