FACEBOOK

Málta-Magyarország 8:24

Málta-Magyarország 8:24
hozzászólás, 2019.03.12.

A vártnál is magabiztosabb győzelem Máltán. Részletek, nyilatkozatok - folyamatosan:


Európa Kupa/Világliga-selejtző, 6. forduló

Málta-Magyarország 8:24 (2:6, 1:7, 3:6, 2:5)​
Gzira, v.: David, Courbin (mindkettő francia)
Málta: Grixti  Bugelli, Galea, Pace, Muscat, M. Zammit 2, Plumpton, J. Camilleri 3, Abela 1, Cousin 1, Darren Zammit, Dino Zammit 1, Tanti (kapus). Szövetségi kapitány: Karl Izzo
Magyarország: Kardos Gergely, Angyal 3, Manhercz K. 1, Sedlmayer 2, Nagy Á. 2, Német T. 5, Várnai 3, Kovács Gergő 1, Gyárfás T. 2, Pásztor 3, Bedő, Pohl 2, Csoma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 7/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/2
Kipontozódott: Cousin (a harmadik negyedben), M. Zammit (a harmadik negyedben), Plumpton (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A mérkőzés legjobbjaként Manhercz Krisztián, a magyar válogatott csapatkapitánya vehette át a FINA oklevelét.

​Ahogy azt tervezte a szövetségi kaptány, az első két negyedben Kardos Gergely, a második félidőben Csoma Kristóf védte a magyar kaput.

Válogatottunk összetétele ez volt (a sapkaszámok szerint):

1. Kardos Gergely
2. Angyal Dániel
3. Manhercz Krisztián (csk)
4. Sedlmayer Tamás
5. Nagy Ádám
6. Német Toni
7. Várnai Kristóf
8. Kovács Gergő
9. Gyárfás Tamás
10. Pásztor Mátyás
11. Bedő Krisztián
12. Pohl Zoltán
13. Csoma Kristóf (kapus)

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot Tóth Szabolcs csapatmenedzsernek és Märcz Tamás szövetségi kapitánynak.

Pohl Zoltán első gólja

Pásztor első gólja

Cousin gólja

Angyal első gólja

Nagy Ádám első gólja

Kovács Gergő gólja

Pohl Zoltán második gólja

Matthew Zammit első gólja

Várnai első gólja

Német Toni első gólja

Gyárfás első gólja

Gyárfás második gólja

Matthew Zammit második gólja

Sedlmayer első gólja

Várnai második gólja

Várnai harmadik gólja

Camilleri első gólja

Pásztor második gólja

Sedlmayer második gólja

Camilleri második gólja, ötméteres

Angyal második gólja

Manhercz Krisztián gólja

Német Toni harmadik gólja

Angyal harmadik gólja

Dino Zammit gólja

Camilleri harmadik gólja

Nagy Ádám második gólja

Pásztor harmadik gólja

Német Toni negyedik gólja

Német Toni ötödik gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagy hidegben játszottunk, erősen fújt a szél a nyitott uszodában, emiatt egy kicsit különleges volt a meccs légköre, sőt, a körülmények részben a játékot is befolyásolták. A játékosok ugyanis a vízben tudták legjobban elviselni az időjárás hatását, így viszonylag gyakran cseréltem, legtöbbször sorokat. Részben ennek volt köszönhető, hogy különösen nagy iramot diktáltunk. Elégedett voltam a játékkal, a szoros emberfogást jól végeztük, egy-két olyan elemet is sikerült becsempászni, amit szerettem volna kipróbálni a védekezésben. Lendületesen, jól játszottunk.

Nyolc gólt kaptunk, erre lehet azt mondani, hogy nem annyira kevés, de tudni kell, hogy néhány máltai játékos javította a válogatottjuk színvonalát a szombatheéyi szereplésükhöz képest, kicsit komplettebb volt ez a máltai csapat.

Elég feszült lett egyébként a meccs második felére a hangulat, a máltaiak nagyon agresszívan kezdtek el játszani, nehezen viselték el azt a fizikai nyomást, amit a szoros emberfogással gyakoroltunk rájuk. Hála istennek, azért nem lett durva a mérkőzés.

- Az újoncokkal hogy voltál megelégedve?

- Jól teljesítettek. Bár tudjuk, hogy nem ez volt a legnehezebb nemzetközi mérkőzés, de azért az rendben volt, hogy megilletődés nélkül játszották azt a fajta játékot, amit a saját klubjukban láttunk tőlük. Szerintem nagyon jó debütálás volt Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf esetében, én azt gondolom, hogy mindkettőjükben lehet fantázia a jövőt illetően és kifejezetten jó, hogy vannak ilyen játékosok, akik adott esetben előre tudnak lépni.

- A kapusok? Fele-fele volt?

- Igen, az első hét negyedben Kardos Gergely védett, majd Csoma Kristóf. Mindkettőjüknek voltak szép hárításaik, de jó védelem is működött előttük. Természetes, hogy az elején a legnagyobb a figyelem, aztán ez kicsit lazul, amikor kinyílik a mérkőzés, a játékvezetők is könnyebben adnak meg bizonyos ítéleteket, kedvezve a gyengébb csapatnak. Így volt ez most is. Azt nyújtotta a két kapus, amit szerettem volna látni tőlük.

- Köszönöm szépen! Gratulálok és jó utat nektek haza!


MANHERCZ KRISZTIÁN csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon hasonlított a mérkőzés a szombathelyire, majdnem minden máltai támadásból le tudtunk fordulni, s az elején a máltai csapat nem nagyon volt képes érdemi helyzetet kialakítani.

A vége felé már kompenzáltak a bírók, mi is felengedtük kicsit a máltaiakat, de azt gondolom, hogy ez egy nagyon sima mérkőzés volt az eredményt tekintve és a játék képe alapján is.

Összességében: jól játszottunk és gratulálok Gyárfás Tamásnak, valamint Várnai Kristófnak a debütáláshoz és a gólokhoz!

GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon örültem, hogy játszhattam ma. Élveztem az egész légkört. Sima meccs volt természetesen, erre is számítottunk.

A mérkőzés nagy része lefordulásokból állt, emiatt kevés alkalom volt taktikai elemek gyakorlására.

Kalandos volt, hogy nagy szélben játszottunk, ez kicsit emlékeztetett az utánpótlásévekre. :-)

Boldog vagyok, hogy meglőttem az első gólomat is, bízom abban, hogy sokszor lesz majd lehetőségem segíteni a nemzeti csapatot! Természetesen jövök még egy süteményadaggal :-).

VÁRNAI KRISTÓF a vlv-nek:

- Üdvözlöm az olvasókat! Tudtuk előre, hogy csak rajtunk fog múlni, milyen mérkőzést csinálunk, ezért úgy álltunk hozzá, hogy szeretnénk minél hamarabb nyugodtabb mederbe terelni a meccset, egy magabiztos eredménnyel. Ez sikerült is viszonylag hamar.

A második félidőben több furcsa jelenet is történt, a máltaiak egész érdekes incidenseket kreáltak, amikből volt hogy pechesen, kapott góllal jöttünk ki.

- Mennyire izgultál a debütálás miatt?

- Nem is izgalom, hanem egyfajta, a szokásosnál nagyobb meccsdrukk volt bennem, egész nap vártam már a kezdő sípszót. Az első cserénél, illetve az első gól után volt egy kis “újdonság varázsa”, de egyébként élveztem a játékot és nem tett görcsössé, hogy ez volt az első válogatott meccsem.

- Elégedett vagy?

- Igen. Az eredménnyel és a teljesítményemmel is, bár voltak javítható "jelenetek" csapatilag és egyénileg is, s fontos, hogy helyén kezeljük ezt a mérkőzést, az ellenfél játékosállománya miatt. Ennek tükrében, szerencsére azt mondhatom, hogy a legnagyobb csalódást a helyi cukrászdából szerzett első meccses süteményem okozta. A játék szempontjából pozitív a dolog, a többiek reakcióját látva viszont szomorú volt :-)

- Nem volt jó a süti?

- Fagyott volt az almáspite-töltelék... :-)


NÉMET TONI a vlv-nek:

- Jó meccset játszottunk, sikerült gyakorolni taktikai elemeket! A két debütálónak külön gratulálok, hogy ilyen eredményesen játszottak!

Nehézkes volt egy kicsit, mert szokatlan ilyen időjárásban játszani, nagyon szeles volt az idő. Örülök, hogy sikerrel zártuk az utat, most készülünk már fejben a klubmérkőzésekre!

- Ennyire jól ment neked? Öt gól!

- Sok megúszás volt, aztán úgy alakult, hogy én maradtam ott pár helyzetnél. A többiek nagyon jó passzokat adtak, így tudtam sikeres lenni én is!

- Szerény vagy! Ehhez is, meg a meccshez is gratulálok!


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Nagy arányú győzelem lett, ahogy várható volt.

Sok a kapott nyolc gól, a végén talán kicsit kiengedtunk és a kompenzáló ítéletek is segítették őket.

A debütáló csapattarsaknak gratulálok, gyorsan beilleszkedtek, jól játszottak!

- Köszönöm, gratulálok!


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak ez egy magabiztos győzelem volt. Az elején koncentráltak voltunk, a vége felé kicsit kiengedtünk és ezért kaptunk  akkor több gólt.

Gratulálok Gyárfinak és Kristófnak a bemutatkozáshoz!

- Hallom, elég nehezek voltak a körülmények...

- Érdekes volt, mivel nyitott uszodában játszottunk és erősen fújt a szél. Úgyhogy a hosszú passzokkal óvatosan kellett bánni...


CSOMA KRISTÓF a vlv-nek:

- Szerintem hasonlóan alakult a meccs, mint a szombathelyi összecsapásunk: az elején nagyon komolyan vettük, lefordultuk őket és nagyobb előnyt tudtunk kiépíteni. Utána már csak az időjárás voszontagságaival kellett megküzdenünk, mert nagyon erős szél volt, kapusként nehéz volt egy helyben maradni, mert sodort ki a szél a mezőnybe...  Az első félidőben pedig, amikor nem én védtem, arra kellett nagyon vigyáznom, nehogy lemerevedjek.

Örülök, hogy nagyon sima mérkőzés lett, de erre is számítottunk, hiszen a két csapat azért más játékerőt képvisel. Komolyan vettük az ellenfelet. 

Gratulálok a két újoncnak, hogy eredményesen tudtak bemutatkozni!.


SEDLAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Már a meccs elején már tudatosítani akartuk a máltai csapat tagjaiban, hogy hiába van már meg a csoportelsőség, mi győzni jöttunk ide.

Komolyan vettük őket és nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, amibe csúszott azért hiba, ha a nyolc kapott gólt nézzük. De összességében elégedettek lehetünk.


A csapat hétfő óta együtt volt.

A csapatkapitányi posztot ezúttal Manhercz Krisztián töltötte be - életében először.

VLV-VIDEÓ:


Manhercz Krisztián csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz, Manó! Külöleges alkalom ez, te vagy a magyar válogatott csapatkapitánya ezen az Európa Kupa/Világliga-selejtezőn. Azért ez egy nagy dolog, majdnem olyan, mint a debütálás, nem?

- Mondhatni, még hogyha Málta ellen is, azt gondolom, hogy ez nagyon megtisztelő, mert a magyar válogatott mindig patinás csapat volt, nagy múlttal rendelkezik és nagyon nagy játékosok voltak mindig, akik itt játszottak, úgyhogy nagyon örülök és boldog vagyok.

- Ez nagyon furcsa dolog, mintha most lett volna a múlt héten, hogy te voltál a legfiatalabb, te vitted a labdákat, neked kellett összeszedni azokat... Ez egy hatalmas ugrás, nem?

- Igen, bár nem hiszem, hogy ebbe túl sokat kellene beleképzelni. A Málta elleni meccsen nagyon fiatal csapattal állunk ki. Elsősorban az a lényeg, hogy mindenki odategye magát.

- Na, hogy érzed magad milyen ez a csapat, volt már edzésetek - mire számítasz?

- Nagyon fiatal és dinamikus csapatunk, inkább hajaz a Világkupa-csapatra, s még ahhoz képest is vannak új játékosok, mindenképpen robbanékony, dinamikus játékot várok, és természetesen győzelmet.

- Ez most egy olyan alkalom, hogy sok ember, aki nem került eddig a válogatott közelébe vagy nem volt stabil tag, bizonyíthat. Ez szerinted megsokszorozza a magyar válogatott erejét most?

- Azt gondolom, hogy az ilyen meccsek mindig nagy lehetőséget adnak azoknak, akik újonnan kerülnek be és azoknak, akik nem kapnak annyi lehetőséget, ez mindenképpen motiválólag kell, hogy hasson a csapatra, de nem szabad, hogy emiatt a védekezést félvállról vegyük, hogy mindenki góllövéssel akarjon bizonyítani. Remélem, hogy a védekezés és a támadás egészséges egyvelegét nyújtjuk és ennek alapján jól fogunk játszani.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok és sok sikert estére!

- Köszönöm szépen.


A VLV FELHÍVÁSA

A január 1-je óta 0 (nulla) forint bevétellel gazdálkodó vlv szponzort, hirdetőt keres az év fontos külföldi eseményeinek tudósításához.

Támogatók nélkül nem leszünk képesek eljutni a következő tornákra:

Európa Kupa nyolcas döntő (Zágráb április 5-6-7.)

Bajnokok Ligája F8 (Hannover, június 6-7-8.)

Az EK/VL nyolcas döntőjén elért továbbjutás esetén:

Világliga Szuperdöntő (Belgrád, június 18-23.)

Világbajnokság (Kvangdzsu, Dél-Korea, július 12-28.)

A külföldi programok a magyar válogatott felkészülési tervének elkészültekor még bővülhetnek.

Kérjük a vízilabda iránt érdeklődő cégeket, segítsék munkánkat!

Európa Kupa/Világliga-selejtezők

A csoportok állása a forduló előtt:

A csoport


1. Magyarország 14,
2. Oroszország 9,
3. Németország 7,
4. Málta 0 pont

B csoport:

1. Görögország 12,
2. Spanyolország 12,
3. Hollandia 6,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport állása:

1. Olaszország 10,
2. Montenegró 5,
3. Franciaország 0 pont

D csoport:

1. Szerbia 9,
2. Horvátország 6,
3. Románia 0 pont

Valamennyi csoportból az első két helyezett jut be az Európa Kupa április 5-6-7-i zágrábi nyolcas döntőjébe, amelynek első napján Montenegróval mérkőzünk meg az elődöntőbe jutásért.

A további keddi eredmények:

A csoport


Németország-Oroszország 10:18 (3:4, 2:5, 3:3, 2:6)
G.: Reibel, Real 3-3, Eidner 2, Preuss, M. Stamm, ill. Harkov, Holod, Liszunov 3-3, Derevjankin, Nagajev, Vasziljev 2-2, Szucskov, Kiszeljev, Merkulov

B csoport

Spanyolország-Hollandia 14:7 (3:2, 3:2, 5:1, 3:2) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Granados Ortega 4, Munarriz 3, Bustos Sanches, Larumbe 2-2, Perrone, Cabanas Pegado, Pericas, ill. Van Ijperen, Lucas 2-2, Gbadamassi, Nispeling, M. Filipovics, 

Ukrajna-Görögország 5:24 (1:6, 1:8, 2:7, 1:3) - az egyik játékvezető Kovács Cs. Tamás volt
G.: Diadiura, Krivolapov, Avramov, Gusakov, Alekszejev, ill. Gkiuvecisz 7, Vlahopulosz 5, Derviszisz, Argiropulosz 3-3, Kapocisz 2, Prekasz, Nikolaidisz, Papanasztasziu, Kakarisz

C csoport

Montenegró-Franciaország 10:8 (3:2, 3:4, 2:1, 2:1)
G.: Radovics, Ukropina, D. Draskovics, Murisics 2-2, Petkovics, Popadics, ill. Marzuki 4, Crousillat 3, Canonne

(Olaszország szabadnapos volt.)

D csoport

Horvátország-Szerbia 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3)
G.: Jokovics 4, Macan, Vukicsevics 2-2, Buslje, Milos, Vrlics, X. Garcia, ill. Mandics, F. Filipovics, Prlainovics, S. Mitrovics 2-2, Alekszics

(Románia szabadnapos volt.)

A csoportok végeredménye:

A csoport

1. Magyarország 17,
2. Oroszország 12,
3. Németország 7,
4. Málta 0 pont

B csoport

1. Spanyolország 15,
2. Görögország 15,
3. Hollandia 6,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport

1. Olaszország 10,
2. Montenegró 8,
3. Franciaország 0 pont

D csoport

1. Horvátország 9,
2. Szerbia 9,
3. Románia 0 pont


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT AZ ÖTÖDIK JÁTÉKNAPON