FACEBOOK

Magyarország-Oroszország 10:8

Magyarország-Oroszország 10:8
hozzászólás, 2019.02.19.

Magyarország megnyerte csoportját az Európa Kupa/Világliga-selejtezősorozatban és Montenegróval negyeddöntőzik április 6-án Zágrrábban, az Európa Kupában. Folyamatosan bűvülő helyszíni riportunk és egy szomorú bejelentés: a vlv tiltakozásul felfüggeszti a magyar válogatott hazai eseményeit követő videónyilatkozat-készítést.

TILTAKOZÁS

A vlv mostantól határozatlan ideig nem készít videónyilatkozatot a magyar férfi vízilabda-válogatott hazai eseményeit követően. A játékosok összegzését csak írásban tesszük közzé.

E végtelenül szomorú döntést tiltakozásnak szánjuk a Magyar Vízilabda Szövetség számunkra elfogadhatatlan gyakorlata miatt.

Részletek szerdán (mert azért első a munka, utána jön csak a panaszkodás).


Európa Kupa/Világliga-selejtezősorozat, 5. játéknap.

Magyarország-Oroszország 10:8 (4:1, 2:2, 3:2, 1:3)
Győr, v.: Schapers (holland), Kurtidisz (görög) 
Magyarország: Nagy V.,  Manhercz K. 1, Varga Dénes 2, Kovács Gergő, Német T. 1, Vámos 1, Jansik D. Cs.: Angyal, Sedlmayer 3, Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Oroszország: Fedotov, Szucskov, Nagajev, Sepeljev 1, Liszunov 1, Holod 1, Merkulov 2. Cs.: Derevjankin, Kopcev, Harkov 3, Kiszeljev, Vasziljev. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 4/11/4
Gól - ötméteresből: 0/1/0, ill. –
Kipontozódott: Kiszeljev (a negyedik negyedben), Jansik D. (a negyedik negyedben)

A mérkőzés legjobbjának járó FINA-oklevelet Erdélyi Balázs vehette át.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


VLV-VIDEÓK (FINA)

0:1 - Liszunov gólja

1:1 - Vámos gólja

2:1 - Sedlmayer első gólja

3:1 - Erdélyi gólja

4:1 - Varga Dénes első gólja

5:1 - Bátori gólja

6:1 - Varga Dénes második gólja

6:2 - Harkov első gólja

6:3 - Harkov második gólja

6:4 - Harkov harmadik gólja

7:4 - Manhercz Krisztián gólja

7:5 - Sepeljev gólja

8:5 - Német Toni gólja

9:5 - Sedlmayer második gólja

9:6 - Merkulov első gólja

9:7 - Holod gólja

9:8 - Merkulov második gólja

10:8 - Sedlmayer harmadik gólja


A meccsen készült vlv-fotók a jobb felső sarokban lévő "f" betűre klikkelve vagy itt tekinthetők meg:


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek: 

- Hogy értékeled? Azért kicsit hullámzó volt, nem?
 

- Mondhatjuk, igen, volt benne hullámzás, de azért ez sokszor törvényszerű is. Kezdjük azzal, hogy jól indult a meccs, tehát az mindenképp pozitív, hogy nagyon jól sikerült begyújtani a rakétákat és pörgős, jó éles volt a csapat mind védekezésben, mind támadásban, úgy láttam. Jók voltak a befejezések is, amivel el tudtunk lépni. 

Én úgy éreztem, hogy volt egy-két olyan ítélet..., a vezetésünknek köszönhetően talán egyszer-kétszer nem kaptuk meg azt, amit egyébként döntetlen állásnál biztos, hogy odaadtak volna a játékvezetők. Ez egy kicsit fura dolog, mégis tendencia a vízilabdában, hogy így történik. Úgy is mondhatjuk azért, hogy 6:3 körül az oroszok is mutattak abból jó néhány dolgot, amiért úgy beszélünk róluk, hogy egy veszélyes, erős csapat. Igazán szép és jó megmozdulásaik voltak abban az időszakban. Nem mondom, hogy nem hibáztunk egy-két helyzetben, és nem mi húztuk magunkra őket. Talán mi is kicsit befékeztünk ott a harmadik negyed vége felé, a negyedik negyed elején, ami nem feltétlenül jó. Összességében: lehetett látni, hogy ez egy kemény meccs és nem könnyű meccs, amit megnyertünk. 

- Mennyire vagy elégedett a pót-pót-pótbehívottakkal? 

- Az eredmény azt mutatja, hogy azért jól működtünk így együtt, és aki itt volt, jól teljesített. Persze lehet ezt elemezgetni, voltak hibák. De mondjuk, ha csak arra gondolok, hogy strukturálisan kicsit átváltoztattuk a csapatot, hiszen Erdélyi Balázs bekk lett és olyan jól teljesített, hogy a meccs legjobb játékosa címet is megkapta pont ezért a hátvédmunkáért, én azt gondolom. Sedlmayer Tomi, aki szintén egy beeső volt itt az utolsó órákban, gólerős volt és bátran játszott, ő is egy üde színfoltja volt a csapatnak. Bedő Krisztián is nagyot harcolt.

Azt gondolom, hogy nem véletlenül tartoznak ők a bő kerethez, és nem baj az, hogy itt nem tizenhárom játékosban kell gondolkodni, hanem tizennyolc-húsz játékosból lehet a konkurenciaharcokat megvívatni a jövőben is. Az mindenképpen mindenkit inspirál és motivál, hogy nem automatikus a válogatottba való bekerülés hanem vannak hála istennek különféle pozíciókra más alternatívák is.

Az edzéseken és a meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

- Egy utolsó kérdés: ezzel a győzelemmel megvan a csoportelsőség, mire szánod az utolsó meccset, amit Máltán fog játszani a csapat? Nagyon sok csere lesz a megszokotthoz képest? 

- Bíztam benne, hogy itt ma nyerünk és Máltán, abszolút nem lebecsülve, azért túlnyomórészt a húsz-huszonkettes keretből szeretnék kijelölni játékosokat. Vannak olyan játékosok, akiket múltkor eldugtak a máltaiak és gondolom, hogy azért otthon majd bevetik, ők egész jó nemzetközi színvonalat tudnak képviselni és egy fokozattal nehezebb lesz a meccs. Szeretnék egy kicsit fiatalosabb csapatot vinni vagy esetleg olyanokat, akik az utóbbi időben betegség, sérülés miatt nem voltak itt velünk, szeretném, hogy újra ott legyenek, de hát ezt majd eldöntöm a következő hetekben, aztán a "sors végez", meglátjuk, hogy ki tud rendelkezésre állni. Már három nappal az indulás előtti kerethirdetés sem volt elég ahhoz, hogy ne kelljen módosítani. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)
  


VARGA DÉNES a vlv-nek: 

- Szervusz Dumi! Hogy értékeled ezt a meccset? 

- Számomra kicsit meglepően ismét jól kezdtünk, azt gondolom, hogy a félidőig le is zárhattuk volna a meccset, utána adtunk egy pár könnyű gólt, de főleg a negyedik negyedre gondolok, viszont ez sem volt elég, hogy visszajöjjenek, mert tetemes volt az előnyünk előtte. 

- Hogy tetszett neked a csapat játéka? Hullámzó volt? 

- Alapvetően jó volt, de mindig csalódom ebben az orosz csapatban. Tehát sokkal több kéne, hogy bennük legyen, olyan simán lőttük a gólokat az elején, hogy az volt az érzésem mintha nem akarnának nyerni. Remélem, hogy nincs így, mert akkor csak áltatjuk magunkat, hogy tudunk jól játszani, inkább szeretném azt hinni, hogy tudunk. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek: 

- Szervusz Tomi! Gratulálok a meccshez, a három gólodhoz. Kérek egy kis értékelést! 


- Szia! Köszönjük szépen, hát örülök a három gólnak nyilván, de azért a saját teljesítményemben és a csapat teljesítményében is van némi kivetnivaló.

Igazából eléggé hullámzó volt a meccs, elmentünk az elején, visszajöttek, megint sikerült ellépni azt hiszem három vagy négy góllal, aztán visszajöttek. De hát hál’ istennek, az a lényeg, hogy meglett rendes játékidőben a három pont. A saját teljesítményem pedig,…hát, örülök a három gólnak, de ettől függetlenül a védekezésben volt olyan alkalom, amikor lemaradtam. Emiatt nem leszek elégedett nyilván, de örülök, hogy az SOS behívóval megint tudtam élni. 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


NAGY VIKTOR a vlv-nek: 

- A meccsről egy képet kérek, hogy érezted magad? Milyen volt? Volt-e olyan pillanat, amikor kicsit aggódtál? 

- Aggódni nem aggódtam. Nagyon örültem, hogy a meccset úgy kezdtük, ahogy igazából megbeszéltük és tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. 6:1 után egy kicsit lazábbra vettük a játékot, feljöttek, majd egy volt közte, amikor úgy elkezdtük egy kicsit megnyomni a mérkőzést, és a vége kettő lett közte. Szerintem egy magabiztos meccset játszottunk, de tanulságos, mert az ilyen meccsből is kell tanulni. Hiába vezetünk sok góllal, azt végig kell vinni és nem szabad ellazáskodni.

Amúgy örülök a győzelemnek, szerintem fontos győzelem volt ez is. Örülök az első helynek, megyünk tovább, pontosan én most nem tudom, hogy kivel játszunk, de teljesen mindegy, mert bárkit kapunk, az egy erős ellenfél lesz az Európa Kupa negyedddöntőjében, Zágrábban, úgyhogy minden meccsre szükségünk van. Nagyon fontos év áll előttünk, bízom benne, hogy sikeresen vesszük az akadályokat. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek: 

- Gratulálok, milyen volt ez, Gergő? Erre számítottál? Volt-e kritikus pillanat? 


- Játszottunk velük nyáron és azután az előző meccsen nagyon felkészülten álltunk oda, mivel csúnya volt a barcelonai, hetedik helyért való mérkőzés és Oroszországban elég sima lett, ezért elég vegyes érzésekkel álltunk neki. Komolyan akartuk venni, mert tudtuk, hogy hazai közönség előtt még fontosabb, hogy nyerjünk és a csoportelsőség megtartása a további ellenfelek szempontjából még fontosabb.

Jó kis mérkőzés volt, jó egyéni teljesítményekkel, többször is lezárhattuk volna, úgy érzem, hogy kicsit elkapkodtuk a harmadik negyedet, ott elég sok helyzetet kihagytunk és sokkal jobban kinyílhatott volna a végére a mérkőzés. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek: 

- Hát hosszú idő után voltál ismét, milyen volt, hogy érezted magad? 


- Örülök, hogy újra itt lehetek , ide mindig jó érzés jönni, tényleg pluszmotivációt ad, hogy azért érzem, hogy nem vagyok teljesen elfelejtve. :-) Örülök, hogy végül tudtunk nyerni, még ha ilyen szoros is lett a meccs vége, hiszen benne volt már simán bármi, akár egy x is, de amikor kellett, akkor higgadtak maradtunk és szerencsére sikerült megtartani ezt a kis különbséget és végül nyertünk annyival, amennyivel kellett. A lényeg a győzelem volt. 

- Nagyon kínos lett volna, hogyha elvisznek egy pontot az oroszok? 

- Én úgy gondolom, hogy kínos lett volna igen, és mondom, a végéig nem is volt benne, a végén volt egy-két hiba, ami miatt kicsit felengedtük őket, de megmaradt a hideg fej és tudtuk, hogy itt muszáj győznünk, ez érezhető volt. Mindenki motivált volt, hogy itt győzzünk, hiszen úgy gondolom, megérdemelte a közönség is. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NÉMET TONI a vlv-nek: 

- Örülök, hogy nyertünk, nagyon kemény, brusztos meccs volt. Az elején elmentünk, aztán valahogy utánunk tudtak jönni, szerencsére a végén mi tudtunk fölénybe kerülni, úgyhogy teljesen elégedett vagyok a saját játékommal és a többiekével is. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


A nap további eredményei:

A csoport (itt vagyunk mi is)

Málta-Németország 9:18 (3:5, 3:4, 1:5, 2:4) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt
G.: J. Camilleri 4, Muscat 3, Mathew Zambit, Grixti, ill. Thom 4, Rotermund 3, Götz, M. Restovics, Küppers, Korbel 2-2, Jüngling, Preuss, Reibel

B csoport

Spanyolország-Ukrajna 17:2 (1:0, 5:1, 4:1, 7:0)
G.: Barroso 5, Sanahuja 4, Cabanas Pegado, Asensio, Paul 2-2, Corbalan, De Toro, ill. Mametyev, Dyadyura

Hollandia-Görögország 6:12 (3:3, 2:3, 1:3, 0:3)
G.: Nispeling, Lindhout 2-2, Winkelhorst, Koopman, ill. Funtulisz 4, Vlahopulosz 2, Geniduniasz, Papanasztasziu, Argiropulosz, Murikisz, Kolomvosz, Gunasz

C csoport

Franciaország-Olaszország 4:6 (1:2, 2:2, 0:0)
G.: Vernoux 2, Rochietta, Crousillat, ill. Echenique, Fondelli, Di Somma, 

Montenegró szabadnapos volt.

D csoport

Szerbia-Románia 13:10 (3:1, 4:1, 4:2, 2:2) - az egyik játékvezető Kovács-Csatlós Tamás volt
G.: Mandics 3, Drasovics, Lukics, Jankovics 2-2, Gy. Lazics, Vukinics, Sztojanovics, Velkics, Ill. Gheorghe 2, Georgescu, Prioteasa, Dragomirescu, Oanta

Horvátország szabadnapos volt.


A VLV FELHÍVÁSA

A január 1-je óta 0 (nulla) forint bevétellel gazdálkodó vlv szponzort, hirdetőt keres az év fontos külföldi eseményeinek tudósításához.

Támogatók nélkül nem leszünk képesek eljutni a következő tornákra:

Európa Kupa nyolcas döntő (Zágráb április 5-6-7.)

Bajnokok Ligája F8 (Hannover, június 6-7-8.)

Az EK/VL nyolcas döntőjén elért továbbjutás esetén:

Világliga Szuperdöntő (Belgrád, június 18-23.)

Világbajnokság (Kvangdzsu, Dél.-Korea, július 12-28.)

A külföldi programok a magyar válogatott felkészülési tervének elkészültekor még bővülhetnek.

Kérjük a vízilabda iránt érdeklődő cégeket, segítsék munkánkat!

Európa Kupa/Világliga-selejtezők

A csoportok állása:

A csoport


1. Magyarország 14,
2. Oroszország 9,
3. Németország 7,
4. Málta 0 pont

B csoport:

1. Görögország 12,
2. Spanyolország 12,
3. Hollandia 6,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport állása:

1. Olaszország 10,
2. Montenegró 5,
3. Franciaország 0 pont

D csoport:

1. Szerbia 9,
2. Horvátország 6,
3. Románia 0 pont

Valamennyi csoportból az első két helyezett jut be az Európa Kupa április 5-6-7-i zágrábi nyolcas döntőjébe, amelynek első napján Montenegróval mérkőzünk meg az elődöntőbe jutásért.


Európa Kupa/Világliga-selejtezők

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A NEGYEDIK JÁTÉKNAPON

Az EURÓPA KUPA/VILÁGLIGA-SELEJTEZŐK TELJES PROGRAMJA