FACEBOOK

Németország-Magyarország 12:15

Németország-Magyarország 12:15
hozzászólás, 2018.07.01.

Tovább javuló játékkal megvertük a tornagyőzelemre készülő németeket. Helyszíni vlv-riport Duisburgból: 


Helyszíni tudósításaink a diapolo támogatásával készülnek


Négy nemzet tornája, Duisburg, 3. nap

USA-Kína 15:4 (3:0, 4:0, 5:1, 3:3)

G.: Hooper 4, Bowen 3, Irving, Carniglia, Roelse 2-2, J. Smith, Lynde, ill. Zhang 2, J.Chen, Z. Chen

Németország-Magyarország 12:15 (2:5, 4:5, 4:2, 2:3)
Duisburg, v.: Arntzen, Homolka (mindkettő német)
Németország: Götz, Reibel 1, Van der Bosch, Real 1, Preuss, Jüngling 2, Illinger 3, Schulz 2, Zech 1, Restovics 2, Eidner, Thom. Szövetségi kapitány:  Hagen Stamm.
Magyarország: Kardos, Török B. 2, Manhercz K. 4, Sedlmayer 1, Vadovics 2, Német T., Nagy Á. 1, Kovács Gergő 1, Erdélyi 3, Angyal, Bedő, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 4/14, ill. 4/13
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Angyal (az első negyedben)
Kipontozódott: Real, ill. Török B., Német T., Pohl

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Märcz Tamás közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

"Nagyon jól kezdtük ezt a meccset, ott, ahol a tegnapit abbahagytuk. Meg is leptük a németeket ezzel a nagyon pörgős, jó játékkal. Abszolút elégedett vagyok, mert, bár sok gólt kaptunk, jól játszottunk, és egy masszív német csapatot vertünk meg. Sok mindent tudtunk próbálgatni és ez a jövő szempontjából is fontos volt."

A torna végeredménye:

1.  USA
2. Németország
3. Magyarország
4. Kína


VLV-INTERJÚ MÄRCZ TAMÁSSAL


VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a felvételt a csapat stábjának, Bíró Dávidnak.

Vadovics első gólja

Restovics gólja

Manhercz Krisztián első gólja

Zech gólja

Török Béla első gólja - a félpályáról


Pohl Zoltán gólja

Hannes Schulz gólja

Illinger gólja

Sedlmayer ejtésgólja



vlv-képek



Török Béla a vlv-nek


- Szervusz Béla! Gratulálok neked, ez egy különleges meccs volt, győztetek, és hát azért az a félpályás gól..., az nagyon ott volt. Kérek szépen egy kis értékelést.

- Köszönjük szépen! Tudtunk győzni, ez nagyon fontos volt, igazából így a lelkünknek, mert sokat nem számított egyébként. Az egész tornáról annyit, hogy végig javuló játékot mutattunk, mondjuk elég mélyről indultunk, mert Amerika ellen az botrányos volt. De Kínát felőröltük, az utolsó két negyed az rendben volt. Ma pedig végig domináltuk a mérkőzést, ami azért biztató. Ez még nem a csúcs, elég nagy baj is lenne, hogyha ez a meccs már a legjobb teljesítményünk lenne. A félpályás gólról meg annyit, hogy az egy könnyű helyzet, mert lejárt volna a negyed, úgyhogy megpróbáltam és bement, nyilván örülök neki.

- Jó, hát nyilván azért nem mindenkinek sikerül minden negyed végén. Nem akarok nagyon vájkálni, de mégis, az a mélypont az amerikaiak ellen minek volt betudható? Mi történt ott? 

- Nem tudok erre mit mondani. Gyakorlatilag semmi nem működött, én nagyon régen éreztem ilyet, nemhogy a válogatottban, a klubcsapatomban sem, hogy ennyire szétessen minden. Sem a védekezés nem ment, a támadásaink folyamatosan elhaltak, megvoltak a helyzeteink, nem tudtuk belőni őket. Ebben egyébként mára sikerült tényleg feljavulni, mert tegnap Kína ellen is sokkal több gólt kellett volna lőjünk, hogyha nem kapufa éle, meg mit tudom én, ilyen éppen hogy csak nem gólokból volt szerintem vagy nyolc. Mára ez azért megjavult, de Amerika ellen tényleg semmi nem volt a helyén. Erre nem tudok mit mondani, mert azt viszont nem éreztem, hogy lebecsülnénk őket akár egy pillanatig is, mert azért nem egy rossz csapat az. Ennyi volt abban a mérkőzésben azon a napon, még egyszer ez nem fordulhat elő. 

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám! Gratulálok neked is a győzelemhez, és meglőtted az első gólodat itt, ezen a tornán, az elsőt és az utolsót, mert vége van. Kérlek szépen mondd el, hogy volt itt? Milyen volt, hogy érezted magad? Te hogy értékeled az itt történteket?

- Szia! Nagyon szépen köszönöm a gratulációt. Igazán vegyesek az érzéseim, mert jól éreztem magam itt a csapatban, illetve jó környezetben voltunk, viszont a játékommal egyáltalán nem vagyok megelégedve. Úgyhogy azért némi hiányérzettel megyek haza, ugye az a fontosabb, hogy jobban játsszak, az már más, hogy hogy érzem magam a környezetben. 

- Mi történt a csapattal az USA ellen? 

- Hát, én nem tudom megmondani. Ugye az első meccsünk volt, rögtön nekünk ugrottak, mi meg nem tudtuk felvenni a kesztyűt, illetve figyelmetlenek voltunk, ezt mutatja a zsinórban kapott négy vagy öt lefordulásgól, aztán már nem tudtunk felállni ellenük. 

- Láttad a fejlődést a csapatban?

- Abszolút, egyre jobban játszottunk. Nyilván annyira nem mérvadó, mert Kína ellen játszottuk a második mérkőzést, viszont az utolsó mérkőzésen legyőztük Németországot, akik megverték az USA-t, úgyhogy jól zártuk ezt a tornát. 

- Jó, hát mi vár rád most, ha hazamegyünk?

- Megyünk haza, hétfőn pihenő, aztán ugyanúgy edzés tovább.

- Köszönöm szépen, jó munkát!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Gratulálok a mai győzelemhez! Először a mai meccsről mondj légyszíves két-három mondatot, nagyon elemedben voltál ma...

- Köszönjük szépen a gratulációt és gratulálok a csapatnak is. Úgy érzem, hogy a végére sikerült összeforrnia a társaságnak. Ma jobban kezdtünk az elején, biztos vagyok benne. Szerintem az első félidő jobb volt, mint a második, ez a gólokban is látszik. Nehéz meccs volt nagyon, de szerintem hoztunk egy olyan iramot, amit nem nagyon tudtak tartani a németek. Ők általában nagyobb darab játékosok, mi viszont próbáltuk ezt gyorsasággal ellensúlyozni. 

- Nem láttál rajtuk meglepettséget? Nem lepődtek meg azon, hogy hogy játszotok? Mert végülis itt az előzmények alapján arra számíthattak esetleg, hogy simán nyernek.

- Nem nagyon figyeltem, lehetséges, hogy egy kicsit nagyobb arccal álltak hozzánk úgy, hogy tegnap legyőzték Amerikát és mi meg pénteken kikaptunk Amerikától hét góllal. Lehet, ez is benne volt, de szerintem egy magyar csapat ellen mindenki összeszedi magát. Nem hiszem, hogy azt gondolták, hogy ha héttel verte Amerika, akkor mi nyolccal fogjuk a magyarokat megverni. Szóval nem gondolom, hogy ez benne volt. 

- A teljes tornáról, a három napról hogy vélekedsz?

- Látszódott a javulás szerintem. Az első meccsen eléggé rosszul kezdtünk, akkor még nem volt teljesen egyben a csapat, meccsről meccsre lettünk egyre jobbak és én ennek örülök. 

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Hát, Pipi, gratulálok a mai győzelemhez! Végigjátszottad az egész meccset, nyilván ez a te meccsed volt abból a szempontból, hogy nem volt előre megbeszélt csere és nem kellett lecserélni különböző "turpisságok" miatt sem. És hát, akkor most te foglald össze légy szíves!

- Örültem, hogy megkaphattam ezt a meccset, hogy tudtam bizonyítani. Úgy éreztem, hogy jól ment, nyilván lehetett volna jobb is, de úgy gondolom, hogy ki tudtuk belőle hozni a maximumot, mivel tudtunk nyerni három góllal. Jó volt, mert a védekezés sokkal jobban összeállt, mint az első másfél meccsen, ennek is volt köszönhető, hogy sokkal inkább el tudtunk lépni már az elején három-négy góllal és azt nagyjából végig tudtuk tartani. Nagyon örültem, hogy így sikerült, igazából még látszik azért a csapaton, hogy fiatal és össze kell érnie, de amint látszik a tornán, a végén is, hogy sikerült ez, úgyhogy boldog vagyok ilyen szempontból, hogy egyre jobban sikerül ennek a fiatalabb társaságnak is összeérnie. Bizakodó vagyok. 

- A németek kemények voltak? Azért ők megverték az USA-t. Gondolom, hogy felkészültetek a meccsre, azt kaptátok tőlük, amire számítottatok? 

- Igen, fizikálisan elég nehéz meccs volt, brusztos, verekedtek végig. A bírók is rendesen megadták nekik a hazai pályát, támogatták őket elég sok kiállítással, ezért fizikálisan elég megterhelő volt a mérkőzés, számomra is, elég sok emberhátrányt kaptunk, de úgy érzem, hogy a csapat abszolút jól állta a sarat és egyre jobb lesz.

- Mennyire vagy elégedett ezzel a három nappal?

- Elégedett vagyok, lehetett volna nyilván jobb is, de valahonnan el kell indulni úgy gondolom, ez egy jó kiindulási alap. 

- Köszönöm szépen!

- Én is.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek: 

- Tomi, jól láttam? Csavartejtésgól az alapvonalról a hosszúba?

- Nem volt csavart ejtésgól, csak…

- Hanem mi volt?

- Csak így elhúztam simán, aztán így adódott. 

- Bepottyant és becsavarodott.

- Azt már nem láttam, nem tudom igazából. Hát így adódott a helyzet, végülis örülök neki, hogy sikerült így megoldani, mert tényleg nem mindig adódik ilyen helyzet, hogy ez bemegy.

- De most ez ilyen spontán megnyilvánulás volt, vagy ilyesmire szoktál készülni, mint Dumi például?

- Nem, nem. Nem szoktam készülni, nyilván hogyha ilyen adódik mondjuk gyakorlásnál edzésen, akkor ugyanígy megpróbálom belőni, de hát azért gyakorolni nem igazán szoktam. Most adódott a lehetőség, megpróbáltam, összejött, úgyhogy örülök neki.

- A mai meccsről mi a véleményed?

- Komolyan vettük a német csapatot, számítottunk rá, hogy elég masszívak lesznek fizikailag is, játéktudásban is szerintem összeszokottabbak, mint ez az itt lévő magyar csapat ezzel a kerettel. Hivatalosan ez a negyedik meccsünk ebben az összeállításban, de igazából a kínaiak elleni utolsó két negyed alakult nagyon jól és azt próbáltuk átmenteni, szerintem sikerült is, erre a meccsre. Az elején sikerült őket meglepni, utána ők is felvették a fonalat. Viszonylag sok gólt kaptunk, most nem szeretnék belemenni, hogy mik miatt. Nyilván a hazai pályát ők megkapták, de szerintem elbírtuk ezt a terhet, küzdöttünk, külön megbeszéltük azt, hogy ne foglalkozzunk a bírókkal, mert valószínűleg nem nekünk fognak fújni, úgyhogy szerintem jól sikerült, főleg úgy, hogy nyertünk, de hát a gólkülönbség az nem mellettünk szólt, úgyhogy ezért lettünk harmadikok. 

- Nem számolgattatok előtte, hogy hány góllal kell nyerni, hogy megnyerjétek a tornát?

- Tomi hivatalosan nem mondta, nyilván így magunk között felmerült, hogy nyolc góllal kellett volna megverjük a németeket és akkor lettünk volna elsők, de nem arra készültünk, hogy mi most akkor igenis arra a nyolc gólra rámegyünk. Ez nem így történt, igazából az volt a lényeg, hogy játsszunk szervezetten, játsszunk jól és nyerjünk, hogy mennyivel, az mindegy. 

- A háromnapos teljesítménnyel, a saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett? 

- Húha, hát nem tudom, mit lehet vagy mit kell ilyenkor mondani.:) 

- K.. jó voltam, nagyon sz.. voltam, a kettő között...

- Örülök neki, hogy sikerült mind a három meccsen gólt lőni, azt kicsit sajnálom, hogy csak egyet. Védekezésben szerintem elég stabil voltam, de azon is nyilván mindig lehet mit javítani. Vissza fogom nézni magam, az egész meccset is, de külön magamat is szeretném megnézni, hogy mik voltak azok a szituációk, amiket elrontottam a meccseken és hát ennyi igazából. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek


A vlv a Diapolo segítségével tudósíthatott a duisburgi nemzetközi felkészülési tornáról. A krónika:

Németország-Magyarország - élő közvetítés

Magyarország-Kína 13:7

Magyarország-Kína - élő közvetítés

USA-Magyarország 12:5

USA-Magyarország - élő közvetítés

Megérkezett Duisburgba a válogatott