FACEBOOK

Megérkezett Duisburgba a válogatott

Megérkezett Duisburgba a válogatott
hozzászólás, 2018.06.28.

Felkészülésének újabb állomásaként nemzetközi tornán vesz részt a magyar csapat Németországban.


A válogatott csütörtökön este, Düsseldorf érintésével érkezett meg a Négy nemzet tornája helyszínére.

Az utazók:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán,  Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor - mezőnyjátékosok



Helyszíni tudósításaink a diapolo támogatásával készülnek

A tudósító öregnek érzi magát.

Hát persze, hiszen megtörtént vele - még a múlt században - , hogy egy külföldi sporteseményről telexen tudósította budapesti szerkesztőségét. (Telexen! Tudja egyáltalán valaki ma még, hogy mi az?!). Most meg azt látja, hogy a reptéri váróban Német Toni és Pohl Zoltán egymás mellett ülve bőszen buherálja telefonjának képernyőjét. Játszanak. És nem egymással, hanem éppenséggel ők vannak egy csapatban, az ellenfél "játékosai", (Manherczék) vagy ötven méterre innen ugyanúgy simítgatják, nyomogatják telefonjuk képernyőjét. Via internet. Valami sivatag, meg tenger, egy dzsip, amit meg kell támadni. Tonyáék vesztenek - halál. 

Gyorsan megy így az idő. Pedig többet kell várni az indulásra, mint amire számítottunk. Először 20 perces késést írnak ki, de a vége ötven pec. Senki sem érti. Hiszen a csapatmenedzser, Tóth Szabolcs, akira az elmúlt egy-másfél évben minden szemrehányás zúdult az utazási anomáliák miatt (volt elég, járattörlés, súlyos késés, csomagok elvesztése stb.) most nem tud jönni, mert államvizsgázik. De hát akkor ez hogy? Érthetetlen.

Szóval amíg a játék tart, tart a türelem is. Aztán a másfél órás repülőút szinte elrepül. Még aludni sem lehet rendesen. 

Märcz Tamás - még Ferihegyen - mosolyogva készít leltárt magában, félhangosan ki is mondja, ki mindenkinek lesz ez az első túrája a válogatottal, Eszlári Gergely gyúrótól Pohl Zoltánig - na, ennyi tálca süteményre tarthat igényt a csapat, jó lesz azért majd vigyázni...

A válogatottat a Duisburg képviselői várják a Düsseldorfi repülőtéren. Kisbuszokkal fuvarozzák a társaságot a közeli városba, s először mindjárt a meccsek helyszínére, ott van ugyanis a vacsora. Éjfél elmúlt, mire a semmi közepén, egy szálláshelyen mindenki megkapja a szobakulcsot, s nyugovóra térhet. Märcz Tamás ennek ellenére korai ébresztést vezényel, háromnegyed 9-kor már reggeli, utána edzés, este fél hétkor pedig rögtön a legnehezebb ellenféllel, az USA-val kezdünk a tornán.



vlv-képek



VLV-VIDEÓK:



​MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Szervusz, Tomi! Elmúlt este 11 óra, most érkezett meg a csapat, de még nem a torna helyszínére. Kérlek, foglald össze, milyen volt ez a nap!

- Köszönöm szépen, Sándor, üdvözlök mindenkit, olvasókat és nézőket. Délelőtt igazándiból csak egy tornatermi edzésük volt a fiúknak, ez kicsit félig-meddig szabadnap volt, mert tudtam, hogy az utazás egyébként is fárasztó lesz. Bár elég közel vagyunk már Duisburghoz, még vár ránk egy 20-25 perces buszút. Semmi baj, szerintem azért viszonylag normális időben ágyba kerül a csapat.

Holnap lesz délelőtt egy edzésünk és este már az Egyesült Államokkal találkozunk, akikkel azt hittük, hogy Világliga-elődöntőt fogunk játszani Budapesten, de hát itt kell majd összecsapni velük Duisburgban.

- Ettől a tornától mit vársz, mennyire volt szisztematikus ez a válogatás, mire vagy kíváncsi?

- Már az elején elterveztem, hogy ha már ilyen sok tornába beleszaladtunk ezen a nyáron, akkor egy kicsit bővebb lesz a keret és megoszlik a teher a játékosok között. Mivel a Világliga fontos volt a válogatottunk számára, hiszen nálunk rendezték meg, ott egy viszonylag masszívabb, összeszokottabb keret volt, ezt fiatalabbank mondhatjuk, de mégis, láttam már az ausztrálok elleni mérkőzésen, hogy azért ez is egy nagyon jó kis keret, hajtós, fiatalos, lendületes, dinamikus, szerintem képes még akár a nagyon jó Egyesült Államokat is legyőzni. Úgyhogy lehet akár tornagyőzelemre is esélyünk, de nem feltétlenül ez a fő szempont, azt szeretném látni, hogy ezek a játékosok, akik a múlt héten nem játszottak a Világligán, hogyan bírkóznak meg ezzel a feladattal, a két és fél nap alatt három mérkőzéssel és ezek azért nem olyan könnyű mérkőzések, fizikailag eleve nehéz három mérkőzést így lejátszani.

- Az ellenfelekről...?

Az Egyesült Államokon láttuk, hogy nagyon-nagyon jók, még hogyha ki is csúszott a kezükből az elődöntőbe jutás Japán ellen Budapesten, de csoportelsők voltak a másik ágon, azért az figyelmeztető. Szerintem nagyon jók. A németek itthon (otthon) rendkívül jók lesznek, Kína talán az egyetlen, amely csapat kicsit ismeretlen, nem nagyon játszottunk velük az utóbbi időben, feltérképezhetetlenek, de én azt gondolom, hogy ott is elindult egy komoly munka, őket sem lehet félvállról venni. 

Szóval nagyon jó kis torna lesz. KÍváncsi vagyok az egyéni teljesítményekre, s arra is, hogy hogyan oldják meg a feladatokat csapatként. Lesz már egy-két új játékelem is, amikbe már belebelenyúltunk otthon ezen a héten, még ha kevés is volt erre a lehetőség. Tehát dolgozunk már új dolgokon is, amiket szeretnénk is használni. 

- Köszönöm szépen, jó melót kívánok!

- Köszönöm.




POHL ZOLTÁN a vlv-nek még Ferihegyen:

- Szervusz, Zoli! Egy kisebb út előtt állunk, Németországba utazunk, tagja vagy az utazó csapatnak, ez újabb három strigula, válogatott mérkőzés lesz. Hogy készülsz? Mire számítasz?

- Szia, igen, itt vagyunk a reptéren. Nem annyira szeretem az ilyen túrákat, hiszen azért lefáraszt, bármennyire pihentetőnek kellene lennie. Ugyanakkor nagyon örülök, hogy ide is utazok, hiszen annak örülök ha minél több lehetőséget kaphatok.

Az USA-val kezdünk, láthattuk a Világligán, hogy elég erős csapat. Kíváncsian várom a mérkőzéseket. Kínáról és Németországról sok mindent nem tudok, de azt gondolom, hogy jó kis torna lesz.

- Kitűztél valami célt? Van valami különlegesség, amit szeretnél teljesíteni?

- Nem igazán. Szeretnék magabiztosan játszani végig.

- Az, hogy a társak nagy része fiatal, ad egy kis könnyebbséget? Hiszen nagyjából mindenki ugyanabban a cipőben jár, mint te.

- Talán. De nem tudom igazán. Magammal foglalkozom, nem figyelek erre oda, de az talán jó, hogy jó a hangulat és mindenkit már régebb óta ismerek.

- A magyar csapat ezt a tornát hogy zárja szerinted?

- Győzelemmel. 

- Megnyeritek?

- Szerintem megnyerjük.

- Köszönöm szépen, úgy legyen!

- Köszönöm.




NÉMET TONI a vlv-nek még Ferihegyen:

- Szervusz, Toni! Köszöntelek téged is Ferihegyen. Útnak indul a csapat, mit vársz, mit remélsz ettől a tornától?

- Szia! Sok mindent remélek. Remélem, nyerünk, remélem, sikerül összekovácsolódnia a csapatnak.

Most nagyon fiatal csapattal megyünk, mindenki be szeretne kerülni az utazó keretbe, mindenki meg fog tenni mindent, majd kiderül.

- Melyik utazó keretre gondolsz?

- Az Eb-re...

- Szerinted van esélyed?

- Kiderül...

- Hogy jöttél, van-e valami, amit szeretnál speciálisan megcsinálni, megmutatni?

- Igazából másfél hónapja nem játszottam meccset, úgyhogy vissza szeretnék rázódni egy kicsit.

- A társakkal mennyire vagy közös hullámhosszon?

- Teljesen jól kijövünk szerintem, nagyon jó az összhang a csapatban, úgyhogy jó lesz.

- Melyik lesz a legnehezebb meccs szerinted?

- Amerika.

- Mindjárt az elején...

- Igen. 

- Mier visszük ellenük?

- Remélem, nyerünk, mint mindenki ellen. :-)

- Köszönöm szépen.

- Én köszönöm.


A torna programja:

A részvevők: Kína, USA, Németország, Magyarország.

Június 29., péntek

18.30 USA-Magyarország
20.15 Németország-Kína

Június 30., szombat

18.30 Magyarország-Kína
20.15 Németország-USA

Július 1., vasárnap

12.00 USA-Kína
13.45 Németország-Magyarország

A vlv új támogatójának, a Diapolónak köszönhetően a csapattal utazott és a torna teljes időtartama alatt a helyszínről tudósít. (Stream a helyiek tájékoztatása szerint nem lesz, igyekszünk majd a vlv-n megszokott szöveges élő közvetítéssel szolgálni.)