FACEBOOK

USA-Magyarország 12:5

USA-Magyarország 12:5
hozzászólás, 2018.06.29.

Súlyos vereségbe szaladt bele az USA ellen a magyar válogatott. Oknyomozásunk eredménye öt nyilatkozat. A folytatás szombaton, Kína ellen. Helyszíni vlv-riport Duisburgból a meccs összes góljával:



Helyszíni tudósításaink a diapolo támogatásával készülnek

Négy nemzet tornája, Duisburg, 1. nap

USA-Magyarország 12:5 (1:2, 4:0, 3:2, 4:1)

Duisburg, v.: Arntzen, Schürmann (mindkettő német)
USA: Baron, Carniglia 2, Vavics, Obert 1, Hallock 2, Lynde, Daube 1, Roelse 1, Bowen 2, Ramirez 1, J. Smith 1, Irwing 1. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics.
Magyarország: Vogel Soma, Török B. 2, Manhercz K. 1, Sedlmayer 1, Vadovics, Német T., Nagy Á., Kovács Gergő, Erdélyi 1, Angyal, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 2/13, ill. 1/9
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Roelse, J. Smith, ill. Erdélyi

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Märcz Tamás a vlv-nek, közvetlenül a lefújás után:

"Szerintem jól kezdtünk, jól mentünk bele a meccsbe. A második negyedben egymás után négy-öt helyzet kimaradt, ezzel csúszott ki az eredmény irányítása a kezünkből és onnan már nem is tudtunk visszatérni. Küzdöttünk, hajtottunk, azzal nem volt baj, de egy ilyen szintű meccsen hogy fejezzük be az adódó helyzeteket. Biztos, hogy lesz jobb ennél."

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a felvételt a csapat stábjának, Bíró Dávidnak.

0:1 - Manhercz Krisztián gólja

1:1 - Ramirez gólja

1:2 - Török Béla első gólja

Vogel Soma ötméterest véd


2:2 - Jessie Smith gólja

3:2 - Daube gólja

4:2 - Carniglia első gólja

5:2 - Roelse gólja

6:2 - Irving gólja


6:3 - Sedlmayer gólja

7:3 - Obert gólja

7:4 - Erdélyi gólja

8:4 - Hallock első gólja

9:4 - Bowen első gólja

10:4 - Carniglia második gólja

11:4 - Hallock második gólja

11:5 - Török Béla második gólja, ötméteres

12:5 - Bowen második gólja, ötméteres



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Hát szervusz, Tomi! Eltelt egy kis idő a meccs óta, de gondolom, hogy a kedélyed még mindig fel van egy kicsit borzolva. Hogy történt ez? Mi történt?

- Úgy éreztem, hogy nagyon jól el tudtuk kezdeni ezt a mérkőzést az Egyesült Államok ellen, rendben volt a védekezés, jöttek a befejezések is az első negyedben úgy, ahogy azt szerettük volna. A második negyedben teljesen kicsúszott a kezünkből a meccs, ahelyett, hogy a kidolgozott helyzeteket gólra váltottuk volna és középkezdésből indult volna az Egyesült Államok, a helyzeteink után egyből lefordultak, "agyon fordultak" minket. Egy kicsit kinyíltunk, ők meg szépen köszönték és belőtték azokat a helyzeteket. Ahelyett, hogy ott a mérkőzés közepénél iksz körüli állás lett volna, elléptek és azt a viszonylag nagy előnyt nem tudtuk már behozni. 

A harmadik-negyedik negyedben próbáltunk a saját játékunkkal foglalkozni, nem az eredményjelzőt figyelni, de úgy láttam, elég nagy kapkodás volt, mindenki egyénileg akarta megoldani. Voltak azért fegyelmezetlenségek is, amik nem annyira tetszettek, mindenesetre ezért vagyunk itt, hogy lássam ezeket a játékosokat.

Ez egy jó Egyesült Államok volt, azért azt el kell mondani, a mérkőzés második felében kimondottan jól játszott az USA csapata. Szerintem azért több volt ebben a meccsben, sajnálom, hogy ilyen nagy különbség lett az eredményben. Ennek ellenére semmi nem dőlt össze, megyünk tovább, holnap van egy Kína elleni mérkőzésünk - közben itt beszélgettünk éppen, hogy elég nagy vereséget ró a német csapat Kínára, de nem szabad, hogy ez becsapjon minket, ők is kellemetlen ellenfelek. Remélen, hogy ezt a mérkőzést meg fogjuk nyerni - magabiztosan is akár, és akkor a záró napon a németekkel szemben akár még a tornagyőzelem is szóba kerülhet. De ne szaladjunk ennyire előre, most öszerakjuk magunkat egy kicsit, a ma történteket át fogjuk beszélni.

- Lesz fejmosás? Mert volt, aki célzott erre, hogy biztos lesz...

- Biztos lesz egy-két mondanivalóm, mert volt néhány dolog, ami azért nem tetszett és hát, újraépítjük holnapra a csapatot. Szerintem egyébként ahogy ma indultunk, az biztató volt, abból kell kiindulni, hogy ez a csapat - annak ellenére, hogy vannak hiányzóink - képes szembeszállni akár a legjobbakkal is és arra is, hogy jól teljesítsen. Ezt várom is.

Úgyhogy majd a kis fejmosás után holnap várom az azonnali reakciókat. Nincs sok időnk arra, hogy emésztgessük a dolgokat, hanem egyből bele kell állni ebbe a feladatba és úgy kell játszani, ahogy a magyar válogatottnak kell játszania - minden alkalommal.

- Köszönöm szépen!



VOGEL SOMA a vlv-nek: 

- Szervusz Soma! Hát egy szomorú interjú következik most, mert nagyon megvertek minket az amerikaiak. Jól védtél, a csapat omlott össze a végére. Hogy láttad?


- Először is köszönöm szépen! Amilyen jól kezdtük az első negyedet, olyan rosszul folytattuk a mérkőzést, úgy gondolom. Összeszámoltuk, és legalább öt lefordulásgólt kaptunk, amiből igazából egy sem megengedhető. Mindemellett az emberelőny-kihasználásunk is közrejátszott abban, hogy ma vereséget szenvedtünk. Nyilván ennek több összetevője lehet, benne van az, hogy elfáradtunk, de én ezt nem gondolom, talán inkább fejben jött ki a fáradtság, a koncentráció hiányzott. Illetve egy frissen összeszokott csapatról beszélünk, a tizenhárom játékos most először játszott így együtt, ezen összetevők miatt is alakult ki ez az eredmény. 

- Összeszokatlanság? 

- Igen, ez biztos, hogy képben van, de ennek ellenére nem lehet erre fogni, hogy öt lefordulásgólt kapunk. 

- Nagyon letargiában van most mindenki, nem is nagyon lehet most emberekkel beszélni. Holnap egy újabb meccs van, össze kell szedni magatokat.

- Igen, azért érthető is a letargia. Ilyen nagyarányú vereséget senki ellen nem engedhet meg magának a magyar válogatott, nem is nagyon volt részünk szerencsére ilyen vereségben az elmúlt években. Igen, jól mondod, holnap egy újabb meccs, ezt el kell felejteni, ki kell javítani a hibákat.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Jaj, Krisztián! Nem emlékszem, hogy mikor láttam ennyire hosszú meccset. Olyan sokáig kellett várni, hogy vége legyen. Hogy volt ez belülről?


- Gondolom ugyanolyan rossz, mint kívülről. Nekünk is hosszúnak tűnt, de magunknak tettük nehézzé, én úgy láttam. Rengeteg helyzetet kihagytunk, ezt az amerikaiak megbüntették, ezért is nyílhatott ki ennyire a meccs. Igazából hiányoltam így mindenkiből az akarást. Persze első meccs, sokaknak hosszú idő után, de akkor is úgy gondolom, hogy ebbe azért kicsit nagyobb akarással kellett volna bemenni. Ehelyett ugye ez lett a vége, most hülyén néz ki, persze, igazából tét nélküli ez a mérkőzés, de úgy gondolom, hogy ez nem reális. Nem engedhettük volna meg, hogy ekkora különbség legyen. Holnap javíthatunk. 

- Mi volt a fő ok? Nyilván rengeteg elemezni való van, de mégis, mi volt a fő? 

- Nehéz megmondani, ahogy mondod, rengeteg elem van. Biztos, hogy lesz mit visszanéznünk, rengeteg hibát láttam kívülről-belülről, én is sokat hibáztam persze, vissza fogjuk nézni. Mondom, én úgy láttam, hogy álmosan kezdődött az egész, aminek nem szabadott volna így lennie. Átvettük kicsit ezt a strandhangulatot, ami itt van, a medence mellett sütik a kolbászt meg söröznek az emberek, és kicsit ilyen laza lett a meccs, pedig ez egy válogatott mérkőzés, nem szabadott volna így történnie. Biztos, hogy ma kapunk egy fejmosást, legalábbis remélem is, és holnap majd bizonyítunk. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szervusz Manó! Hát..., borzasztóan lehangolt mindenki, úgy gondolom, hogy ez érthető. Mi történt ma?


- Azt gondolom, hogy az amerikai csapat azért ennyivel nem volt jobb nálunk, mint amit az eredmény tükröz. A saját hibáinkat használták ki ellenünk, szerintem a meccs egésze alatt kihagytunk hét vagy nyolc egy a nullás ziccert, így ők visszafordultak, főleg a második negyedben, ugye akkor nyílt szét a mérkőzés. Az első negyed után még vezettünk is, azt hiszem, és a saját hibáinkat, butaságainkat büntették meg. Mind a négy góljuk a második negyedben lefordulás volt. Hat a hat ellen nem igazán tudtak ellenünk érdemi helyzetet kialakítani, de ebből a hangulatból vagy helyzetből nem tudtunk kijönni. Hiába játszottunk meg szinte tökéletesen egy emberfórt, a végén a helyzetkihasználás nem sikerült. Ziccereket hibáztunk a harmadik-negyedik negyedben is, hátul meg egy-egy butaságból kaptunk gólokat, tehát kivédekezett támadás legvégén labda nélküli kiállítást kaptunk, mindenki elindult fölfelé. Össze kell szedni magunkat, meg kell nézni, hogy mik voltak a hibák, és holnap szerintem ennél már sokkal pontosabban és összeszedettebben fogunk játszani. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Szervusz Tomi! Borzasztó meccs volt, gondolom, hogy borzasztó hangulatban van mindenki, te is. Mi történt? Tudod-e, hogy mi a magyarázat?


- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Hát igen, eléggé lehangoltak vagyunk, de hát egy ilyen vereség után nincs olyan ember, aki ne lenne lehangolt. Igazából nem tudom megmondani pontosan, hogy mi történt, én úgy érzékeltem, hogy jó volt a lendület a meccs elején, sőt, a meccs végén is megvoltak a helyzeteink. Ennyi a pozitív dolog, a negatív pedig az, hogy nem sikerült kihasználni azokat a helyzeteket, amik számunkra adódtak, és abból pedig Amerika könyörületlenül lefordult, illetve belőtte a lehetőségeket, amik számukra adódtak. Ennek tulajdonítható ez a nagyarányú vereség. 

- Éreztétek közben, hogy nem megy? Volt időszak az elején, amikor még vezettetek.

- Hát szerintem ez maximum a végére volt nyilvánvaló. Illetve akkor sem volt nyilvánvaló, mert azért ezt így meccs közben senki nem mondja ki, hogy nem megy, és esetleg negatív energiákat közvetít a csapat felé. Megy mindig a küzdelem, de szerintema második félidőre magában, belül mindenki érezte, hogy ez egy elég nyögvenyelős meccs lesz, amiben sajnos benne van ez a vereség. 

- Föl kell állni, mert holnap egy újabb meccs van és hát azt hozni kéne...

- Hát azt abszolút, nemcsak a holnapit, hanem a holnap utánit is. Igazából a becsületünkért is játszunk, mert Kínát , illetve Németországot - nem lebecsülve őket, - azért illik megverni. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A nap másik mérkőzésén a házigazda magabiztosan győzte le Kínát.

A torna további programja:

Június 30., szombat


18.30 Magyarország-Kína
20.15 Németország-USA

Július 1., vasárnap

12.00 USA-Kína
13.45 Németország-Magyarország


vlv-képek