FACEBOOK

Spanyolország-Magyarország 15:13 (ötméteresekkel) - bejutottunk a Világliga szuperdöntőjébe!

Spanyolország-Magyarország 15:13 (ötméteresekkel) - bejutottunk a Világliga szuperdöntőjébe!
hozzászólás, 2018.04.10.

Megtartottuk a spanyolokkal szembeni előnyünket és ez azt jelenti, hogy Magyarország ott lesz a Világliga nyári szuperdöntőjében. A tornát meg nem erősített információk szerint Oroszországban rendezik meg.


Világliga, európai csoportsejtezők, 6. játéknap.

Spanyolország-Magyarország 15:13 (3:1, 1:3, 3:3, 3:3 - 5:3) - ötméteresekkel

Pamplona, v.: Tiozzo (horvát), Sadekov (orosz)
Spanyolország: Lopez Pinedo, Munarriz 3, Granados 2, de Toro, Larumbe, Minguell 1, Barroso 1, Espanol 3, Tahull 2, Fernandez, Mallarach 3, Bustos. Szövetségi kapitány: David Martin
Magyarország: Nagy V., Török 1, Manhercz K. 3, Zalánki 1, Vámos 3, Mezei 1, Jansik D., Jansik Sz. 2, Angyal, Bátori 2, Bedő, Kovács Gergő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
KIpontozódott: Török B., Jansik D., Bedő



A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:2 2:1, 3:1 / 3:2, 3:3, 4:3, 4:4 // 5:4, 5:5, 6:5, 6:5, 7:6, 7:7 / 7:8, 8:8, 8:9, 9:9, 9:10, 10:10

Ötméteresek:

11:10 (Munarriz)
11:11 (Vámos)
12:11 (Alvaro Granados)
12:12 (Bátori)
13:12 (Barroso)
(Zalánki ötméterese kimaradt)
14:12 (Mallarach)
14:13 (Jansik Szilárd)
15:13 (Espanol)


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Manhercz Krisztián első gólja

1:1 - Tahull első gólja

2:1 - Granados első gólja

3:1 - Munarriz első gólja

3:2 - Manhercz Krisztián második gólja

3:3 - Török Béla gólja

4:3 - Tahull második gólja

4:4 - Vámos első gólja

5:4 - Mallarach első gólja

5:5 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

6:5 - Minguell gólja

7:5 - Mallarach első gólja

7:6 - Vámos második gólja

7:7 - Bátori első gólja

7:8 - Jansik Szilárd első gólja

8:8 - Munarriz második gólja

8:9 - Zalánki gólja

9:9 - Espanol első gólja

9:10 - Mezei gólja

10:10 - Espanol második gólja, ötméteres

Ötméterespárbaj






​Az ötméteresekkel megszerzett győzelemért a spanyolok két pontot kapnak, mi pedig egyet.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 10,

2. Spanyolország 8,
3. Hollandia 0 pont


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Először is: fantasztikus légkör volt a meccsen, teli uszodában játszottunk, óriási hangulatban. Le a kalappal a spanyolok előtt, hogy egy ilyen ünnepet csináltak, ez kell egyébként a vízilabdának, hogy promotálva legyen. Nagyon örülök, hogy egy ilyen mérkőzésen tudtunk játszani, mert én azt mondtam a fiúknak, hogy minden ilyen alkalom, amikor nagy közönség előtt játszunk, az egy vízilabdaélmény, egy játékosélmény.

Nem indult nagyon jól, mert a spanyolok agresszívan labdákat szereztek és olyan gólokat kaptunk, amiket nem szerettünk volna. Sajnos ebből volt jó pár a mérkőzés során. A gólok számát lehet majd csökkenteni, a nagyon agresszív, szoros emberfogást most, hogy szépen megoldottunk, volt, amikor meg belealudtunk. Összességében azt gondolom, óriási dolog, hogy ennyire koncentráltan, nagyon motiváltan és fegyelmezetten játszott a csapat és kivívtuk a továbbjutást. Tudtuk egyébként, hogy már az egygólos vereség is nekünk kedvezett volna.

Az utolsó percben tudtunk azzal foglalkozni, hogy a továbbjutás semmiképpen ne forogjon veszélyben, a mérkőzés többi, harmincegy percében viszont győzelemre játszott a csapat. A játékidő második részében úgy éreztem, hogy inkább a mi kezünkben volt a meccs, a mi játékunk dominált.

Azt gondolom, hogy ennek a csapatnak ilyen mérkőzésekre van szüksége. Nem számolgatunk a jövőben sem, minden olyan lehetőséget megragadunk, amikor szembejön egy nehéz ellenfél, "hasonló kategória", mint amilyenek mi vagyunk és mindenki ellen megpróbálunk győzni. Ez természetesen egy hosszú távú építkezés része becsúszhatnak hibák, buktatók, mint akár a múlt heti néhány mérkőzés, amivel nem voltunk elégedettek, de mégis, kiharcoltunk egy olyan Világliga-részvételt, ami nagyon fontos szerintem a csapatnak. Újabb mérkőzések, tétmérkőzések lehetőségéhez jutottunk ezáltal. Azt még nem tudjuk, hogy milyen helyszínen lesz a szuperdöntő, jelen pillanatban bizonytalan, hogy a korábban nem hivatalosan már emlegetett oroszországi Ruza, Oroszország ad-e otthont a tornának, beszélnek Szingapúrról is, ez esetben változna a kvalifikáció rendje, de az minket már nem érint, mi már ejutottunk.

- Köszönöm szépen és gratulálok! Jó utat haza!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY VIKTOR CSAPATKAPITÁNY a vlv-nek:

- A körüményekhez képest nagyon jó mecscet játszottunk. A Montenegró elleni mérkőzés után nehéz volt a helyzetünk, hiszen nagyon csúnya vereséget kaptunk - mindössze két nappal ezelőtt. Azt követően utaztunk egy hosszút, hajnalban érkeztünk haza, egy edzésünk volt, ma reggel pedig már utaztunk ide.

Úgy éreztem a vízben, hogy mindenki a szívét-lelkét beleadja, hogy itt ma legalább egy pontot szerezzünk, és kijussunk a Világliga szuperdöntőjébe. Nekem nagyon tetszett ez a hozzáállás.

Borzasztó fáradtan érkeztünk és még fáradtabban utazunk haza, hogy megcsináltuk a kitűzött feladatot és igazából ez a lényeg. Nagyon elemezni nem szeretném a mérkőzést. Sokat hibáztunk egyébként, ha visszanézzük majd, majdnem az összes gólnál fogjuk majd a fejünket, hogy mekkora hibát követtünk el, milyen ajándékgólokat adtunk nekik. Közben pedig mi nagyon megszenvedtünk minden gólért és bravúrgólokat kellett lőnünk hátulról vagy centerből, de mindez igazából lényegtelen, mert kijutottunk és ez volt a fő célunk.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Egy sorozat lezárása volt ez a mérkőzés, de ennek a meccsnek teljesen más volt a jelentősége, mint az előző négynek.

Egygólos előnnyel érkeztünk ide Pamplonába és tudtunk, hogy nehéz dolgunk lesz a hazai közönség előtt játszó spanyolokkal, akik, ugye megverték az olaszokat, a görögöket, várható volt, hogy önbizalomtól duzzadóan nekünk fognak esni. Így is történt, de azt gondolom, hogy nagyon szépen, fegyelmezetten, néha-néha még mindig belehibázva, de összességében jól álltuk a sarat. Ráadásul legtöbbször mi vezettünk, nekik kellett futni az eredmény után. 17 másodperccel a vége előtt kaptak egy büntetőt, amivel egyenlítettek, de ez már nem változtatott a végkimenetelen.

- Bátran játszottatok, nagyon határozottan, meglepő dolgokat csináltatok és ezek bejöttek!

- Sikerült csökkenteni a hullámzást, redukálni a hibák arányát. Nem beszélhettünk fáradtságról, noha egy tényleg komoly sorozatterhelés után, reggel 9-kor indultunk Budapestről és este játszottunk. Visszaigazolás vot ez a mérkőzés számunkra, hogy ha figyelünk, ha koncentrálunk, akkor annak megvan az eredménye.

- Világverseny szuperdöntőjébe jutottatok ki ezzel a győzelemmel...

- Elég nagy presztízs eljutni oda és azt gondolom, hogy nekünk amúgy is szükségünk van arra, hogy komoly mérkőzéseket játsszunk, mert azok a legjobb edzések. Ott lehet tökéletesíteni azokat a játékelemeket, amiket szeretnénk alkalmazni.

- Van-e még bármi mondandód?

- Hajrá magyarok!


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Megvan, szuperdöntőbe kerültünk, sikerült, ezért jöttünk! 

Mindenki nevében beszélhetek: nagyon fáradtan érkeztünk ide, de a Montenegró elleni meccs után nagy szükségünk volt arra, hogy ne rossz érzésekkel zárjuk le ezt a felkészülési szakaszt, hanem pozitív élménnyel. Ennek jelentőségét mindenki átérezte és sikerült is megoldani a feladatot. Tényleg le a kalappal a csapat előtt!

- Örülsz, hogy egy újabb világversenyre, rangos tornára mentek?

- Persze, hogyne örülnék. Ez egy formálódó csapat, minél több tétmeccset játszunk, annál jobbak leszünk és ha ez világversenyen történik, az külön öröm. Ennek később még nagy haszna lehet.


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Szerintem a Montenegró-meccs után meglepően jó volt, nagyot változott a csapat, mindenki nagyon akart és ennek meglett az eredménye. Az elején még vezettek, utána sikerült megfordítanunk és az utolsó negyedben végig ők jöttek az eredmény után.

- Igen, de azért kétszer vezettek két góllal, úgy fordítottátok meg mind a kétszer.

- Nem adtuk fel, azért jöttünk ide, hogy győzzünk, de ezzel a döntetlennel is nagyon boldogok vagyunk, mert ezzel is ugyanúgy kijutottunk a Világliga döntőjébe.

- Az érdekelne, hogy miért ment jól? Felszabadultak voltatok? Azért itt minden nyomaszthatott, az utolsó meccsetek, az utazás, a fáradtság, és mégis annyira jó volt nézni ezt a meccset..

- Szerintem benne van az is, hogy a Montenegró meccset mindenki ki akarta javítani, illetve egy meccsen múlt, hogy kijutunk-e a Világliga szuperdöntőjébe. Ennek bőven elég motivációnak kell lenni ahhoz, hogy így játsszon egy csapat.

- Örülsz, hogy újabb világversenyre mentek?

- Mindenképpen. Minden mérkőzéssel tapasztalatot lehet gyűjteni és lehet fejlődni, minden lehetőséget meg kell ragadni, ami van.

- Nagyon köszönöm, jó utat kívánok és gratulálok még egyszer!

- Köszi!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Kalandos, hosszú, mondhatni elég nyögvenyelős utunk volt, reptéri átszállással, buszozással. Ezek és a múlt heti történések alapján, ha mondhatok ilyen kliséket: mindenképpen kellett ez az önérzetünknek. Tomi megkért minket, hogy koncentráljunk oda és zárjuk le ezt az elmúlt két hetet jó szájízzel.

Nem játszottunk jól, elég sok gólt adtunk nekik oda nem figyelés miatt, elég fura volt a pálya is, meleg volt a víz, igazából tényleg spanyolos pálya volt, de sok is elkövettünk, főleg hátul. A bírókra nem lehetett panasz szerintem, egész jó mederben zajlott ilyen szempontból a mérkőzés, inkább a saját hülyeségeinkből adtunk nekik elég sok gólt. Most nem tudom, hogy mennyit számszerűen, de szerencsére a végére összekaptuk magunkat.

Az első negyed kacifántos volt, utána szépen lassan mindig rajtuk maradtunk és a végén meg, ugye, a mi kezünkben volt ez az egész, úgyhogy örülünk a továbbjutásnak és akkor majd nyáron folytatjuk tovább.

- Gratulálok, köszönöm szépen, jó utat!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


További eredmények:

A csoport

Románia-Montenegró 4:12 (1:1, 2:3, 1:4, 0:4)

G.: Radu, Prioteasa, Georgescu, Chioveanu, ill. Ivovics 6, Gyurgyics 3, Drasko Brguljan 2, Szarics

A csoport végeredménye:

1. Montenegró 9,

2. Szerbia 9,
3. Románia 0 pont

Montenegró Szerbiában három góllal kapott ki, és a szerbek ellen ugyanennyivel nyert otthon, így a továbbjutás kérdését az döntötte el, hogy a montenegróiak nyerni tudtak Bukarestben hatnál több góllal.


B csoport

Horvátország-Németország 14:8 (4:0, 2:1, 4:4, 4:3)- az egyik játékvezető Kovács-Csatlós Tamás volt
G.: L. Fatovics 4, Vukicsevics, Vrlics 3-3, Cagalj, Zovics, Marinics-Kragics, Lozina, ill. Real 3, van der Bosch, Schulz, M. Stamm, Küppers, Eidner

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 12,
2. Oroszország 5,
3. Németország 1 pont


A magyar válogatott korábbi mérkőzései ebben a selejtezősorozatban:

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 9:8 

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 6:13 

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 13:1