FACEBOOK

Montenegró-Magyarország 8:5

Montenegró-Magyarország 8:5
hozzászólás, 2016.01.21.

Nincs kvóta, a harmadik helyért játszunk szombaton a görögökkel. Belgrádi tudósításunk nyilatkozatokkal, fotókkal, a meccs góljaival.


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Európa-bajnokság, Belgrád

Elődöntő


Montenegró-Magyarország 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1) - hivatalos jegyzőkönyv - pdf
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Severo (olasz), Koryzna (lengyel)
Montenegró: Scepanovics, Drasko Brguljan 1, Petrovics, Radovics, M. Janovics 1, Ivovics 2, Vukcsevics 1. Cs.: Paskovics, Darko Brguljan 1, N. Janovics 2, Misics, Jokics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Magyarország: Nagy V., Bátori, Erdélyi, Vámos, Decker Á., Varga Dénes 2, Hárai. Cs.: Gór-Nagy, Hosnyánszky 1, Kis G., Varga Dániel, Manhercz K. 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Petrovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-FOTÓK

Csapatunk szombaton, 16.15-kor száll vízbe a bronzéremért, az ellenfél Görögország.

VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



vlv-képek


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Itt is áll mellettem a szövetségi kapitány, aki biztos volt abban, hogy megnyerjük ezt az elődöntőt és nem nyertük meg. Miért?

- Igen. És még biztos voltam benne a negyedik negyed elején is. Jó volt a védekezésünk. Sokszor teljesen képtelenek voltak feltörni a zónánkat. Sajnos volt egy lefordulásgól, amit kaptunk. Kihagytunk egy dupla emberelőnyt, ők lőttek egy lefordulást is abból. Megszakadt a magabiztos játékunk.

- Elsősorban a támadásban maradt bennünk több?

- Hát, a lövéseink mindenképpen rosszak voltak. Nagyon sok rossz lövésünk volt. De ez a meccs nem a jó lövésekről szólt, hanem a küzdelemről és három és fél negyedig ez a küzdelem szerintem tökéletes volt.

- Nem volt meglepő a montenegróiak harcos harcmodora?

- Nem. Nekik ez az erejük, ez a fizikai küzdés. Felőrölni a védőikkel a támadókat. Ezt pontosan tudtuk. Igazából annyi hiányzott, hogy a negyedik negyedben az az egy gól nem ide esik hanem oda és átfordul a mérkőzés.

- Ezzel sajnos a döntő sincs meg, illetve a kvóta sem. Van rangsorrend, hogy melyiket rosszabb elveszíteni?

- Ez a mai mérkőzés nem a döntőről szólt, hanem a kvótáról. Úgyhogy most mindenképpen a kvóta elvesztése a rosszabb. Aztán holnapután, amikor majd  a mi bronzmeccsünk után nézzük a döntőt akkor már nyilván azt érezzük, hogy szerettünk volna ott lenni a döntőben.

- Ezek után milyen bronzmeccsre számíthatunk. Mennyire lehet erre felpörögni és felpörgetni a társaságot?

- Hát, megpróbáljuk. Én azt gondolom, hogy egy nagyon szép utat jártunk be idáig. Most biztos mindenki nagyon el van keseredve, természetesen én is. De azért ez a csapat szépen felépült és összesen fél negyed, ami miatt nem vagyunk ott a döntőben. Úgyhogy már csak magunk miatt is, illetve a közönségünk miatt, amely itt van vagy otthon szurkol nekünk, kötelességünk ugyanúgy játszanunk, ugyanolyan harcosan és akarással ahogy eddig.

- Akkor kívánom, hogy a bronzérem ott legyen Benedek Tibor nyakán is és a csapattagok nyakán is. Köszönöm szépen az értékelést a szövetségi kapitánynak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN az M4-nek:

- A kis Manó nagy óriássá nőhetett volna. Kis szépséghiba, hogy nem sikerült megnyerni ezt a mérkőzést. Remekül játszottál, de hát gondolom hogy ez semmire sem gyógyír most, a vereség után.

- Hát nem kis szépséghiba, ahogy te mondtad, mert nyilván mindenki csalódott, hisz sem az olimpiai kvóta sem a döntő nem jött össze ma. Ma még nyilván el van keseredve mindenki, de hát ezen túl kell esni, mert holnapután bronzmeccsünk van.

- Melyik a fájóbb egyébként? Mármint a kvóta vagy az aranyérem elvesztése.

- Hát szerintem mind a kettő, mert ez így együtt lett volna az igazi. Nyilván most per pillanat a döntő az fájó,  mert szerettünk volna a szerbek ellen egy telt házas meccset játszani. Bízzunk benne, hogy legközelebb majd összejön.

- Föl tudtatok kelni kétszer és ledolgozni a hátrányt, csak itt a vége nem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. Miért?

- Szerintem döntő helyzetekben elöl olyan hibákat követtünk el, amiket már nem szabadna, nyolc kapott góllal még tudunk meccset nyerni, viszont öt lőttel már nagyon nehezen.

- Ezután milyen hangulatban várjátok a bronzmérkőzést?

- Hát, minél inkább felspannolva, gondolok itt arra, hogy most nyilván mindenki nagyon el van keseredve. De ezen túl kell esni. Mindenkinek volt már elveszített meccse, akár elveszített döntője is. Csak úgy tudunk nyerni, hogyha összeszedjük magunkat.

- Köszönöm szépen Manhercz Krisztiánnak az értékelést, Sok sikert kívánok akkor bronzmérkőzésre.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR az M4-nek:

- Nagyon bíztunk benne, de nem sikerült végül, Montenegró lesz a finalista, mi pedig a bronzért játszhatunk, Nagy Viktor áll itt mellettem aki nagyon-nagyon jó védéseket mutatott be már a mérkőzés elején. Aztán viszont, minthogyha valami baj lett volna. Mi volt ott a medencében veled? Rosszul lettél?

- A legnagyobb probléma az volt, hogy nem vezettük a végén és nem nyertünk. Begörcsölt a lábam ennyi. Nem örültem neki. Nem jókor.

- Rettenetesen kemény mérkőzés volt. Ezt körbe lehet ilyenkor írni? Még kívülről is annak látszott. Belülről? Erre számítottatok?

- Arra hogy kikapunk? Nem...

- Nem. Amilyen harcmodorban játszottak a montenegróiak?

- Persze. Ez egy nagyon motivált és harcos csapat. Igazából az egyetlen esélyük az, hogy erődemonstrálással és verekedéssel a másik csapaton felül kerekednek és sajnos úgy érzem, hogy a védekezésükön ez meg is látszott, mert támadásban nem úgy muzsikáltunk ahogy szerettünk volna. Ilyen a sport sajnos. Borzasztó ideges vagyok és nagyon sajnálom. Nem ezért jöttünk, mi Eb-t nyerni jöttünk és nem jutottunk be a döntőbe, úgyhogy elkeseredett vagyok.

- Bennünk volt a győzelem szerinted ezen a mai meccsen?

- Bennünk. Persze, hogy bennünk volt. Sajnos nagyon sok helyzetet kihagytunk. Nagyon rossz százalékban lőttük kapura a labdát és ez a végén sajnos megbosszulja magát.

- Jön egy bronzmeccs, amit le kell játszani és jó lenne megnyerni. Nehéz lesz így?

- Hát hogyne... Igen. Most azt gondolom, hogy a lehető legrosszabb, mert nem a döntőben játszunk, nem az első, hanem a harmadik helyért. Ez mindig borzasztóan rossz meccs. Ugyanakkor megyünk az éremért.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Tibor, ez elment. Mi a véleményed, nyilván nem a csapategység hiányzott hanem talán a kimagasló egyéni teljesítmények?

- Egy fél negyed hiányzott. Jól ment a harmadik negyed feléig, a támadójátékunk nem volt jó, de hát nyilván egy elődöntő nem azon múlik, hogy mennyi gólt lövünk. Én azt gondolom, hogy végig nagyon jól védekeztünk, aztán kihagytunk egy dupla emberfórt és kaptunk egy lefordulás gólt, meg egy emberhátrány-gólt, úgyhogy az átfordította a meccset sajnos. Ilyen picin múlik egy ilyen nehéz mérkőzés.

- Elfáradni nem fáradtunk el?

- Nyilván nem fáradtunk el...

- Úgy értem, hogy a fáradtság a játékra nem nyomott bélyeget a végén?

- Hát, nyilván az is fontos, hogy bírjuk a négy negyedet, de nem hiszem, hogy a fáradtságra bármikor is hivatkoztunk,  hivatkozhattunk volna.

- Az egyéni teljesítményekkel elégedett vagy?

- Némelyikkel igen.

- Némelyikkel nem?

- Volt, akitől többet várok, de hát ilyen egy meccs. Soha nem azt gondolom, hogy 13 ember fog jól játszani, játsszon négy-öt nagyon jól és akkor nyer a csapat.

- Egy elvesztett elődöntő után mindig az a legnehezebb, hogy játszani kell a bronzért és hát rettentő gyorsan kell regenerálódni, nem csak fizikailag hanem lelkileg. Mi a terved erre?

- Mi a tervem? Még nem gondolkoztam rajta, majd kitalálom.

- Milyen esélyt látsz a bronzra?

- Én továbbra is nagyon hiszek ebben a csapatban, úgyhogy ugyanúgy gondolom, hogy a bronzérmet megfogjuk nyerni ahogy tegnap azt gondoltam, hogy ezt az elődöntőt meg fogjuk nyerni.

- Köszönöm szépen Tibor.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Kicsi, ez elment. Most így rögtön utána mit mondasz? Nem bírtuk végig?

- Nem, kell, hogy vegyek egy mély levegőt és azt kell mondjam, hogy kihúzva magunkat, szépen kell kimenni az uszodából. Egy egy nagyon jó meccs volt. Szóval én azt kell, hogy mondjam, büszkék lehetünk magunkra. Fantasztikus férfias küzdelem volt és egy kicsivel jobb volt ma Montenegró. Úgyhogy szomorúak vagyunk nagyon, de így ki lehet kapni, hirtelen tényleg csak ennyit tudok mondani.

- Egyrészt az a kérdés, hogy mi kellett volna...?

- Hogy megnyerjük? Talán egy kicsit több szerencse az emberelőnyökben, meg a kapura lövésekben. Én úgy gondolom, hogy mindenhol minden rendben volt a játékkal, védekezésben, támadásban, taktikailag. Egyedül az volt a gond, hogy a lövéseink nem úgy sikerültek, ahogy kellett volna. Így hirtelen a mérkőzés után azt tudom mondani, hogy a fórunk nem volt magabiztos, illetve a távoli lövések nem voltak pontosak. Eléggé sokat lőttünk fölé, mellé, kapufára.

- A bronzmeccsre hogy tudjátok összeszedni magatokat?

- Holnap reggeltől mindent megteszünk érte, vagy most a meccs utántól is, össze fogjuk szedni magunkat, mert ha egy bronzéremmel megyünk haza erről az Európa-bajnokságról, akkor ez egy nagyon szép teljesítmény. Nagyon nagy előrelépés a tavalyi évhez képest. Úgyhogy ezt meg kell, hogy csináljuk. Holnapután meg kell hogy nyerjük a bronzmérkőzést, és aztán hazamenni emelt fővel, éremmel a nyakunkban.

(Lejegyezte: Danna)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szervusz Manó! Két gólt is dobtál, de a csapat kikapott. Mit érzel?

- Nyilván csalódottságot. Most nem az a fontos, hogy én hány gólt dobtam, hanem hogy 8:5-ös vereséget szenvedtünk. Nyilván ezek mellékes dolgok, hogy ki lövi a gólt. Most így jött össze. Örültem volna, hogy ha többen dobnak gólt.

- Milyen meccs volt ez? Az elején úgy tűnt, mintha rendben lenne.

- Rendben volt, 5:5-ig rendben is volt, sőt, azt kell hogy mondjam, hogy utána is, annyi, hogy a támadójátékunk akadozott.

- Mi kellett volna, hogy megfordítsátok?

- Több gól.

- És azt hogy kellett volna elérni?

- Megvoltak a fórjaink, az emberelőnyeink, adott helyzetben a lövéseink is, de vagy kapufára lőttük ezeket a helyzeteket, vagy nem lőttük el időben. Vannak ilyen mérkőzések, sajnálom, hogy ez pont most jött ki.

(Lejegyezte: Danna)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon csalódott vagyok hogy kikaptunk, Eb-t akartunk nyerni. Így nem maradt más, mint megszerezni a harmadik helyet, mostantól minden erőnkkel azon vagyunk hogy ez meglegyen.


BENEDEK TIBOR a Sportvilágnak, P. Fülöp Gábornak:

- Pici dolgokon múlt. A végén az a három gól már nem tükrözte a meccs képét, hiszen azért, ha jól emlékszem, volt...

- Volt 5:5 az utolsó negyedben Hosnyánszky góljával...

- És utána még volt talán 6:5-nél egy dupla előnyünk, azt kihagytuk, ők belőtték az emberelőnyüket, azzal 7:5 lett és már nem tudtunk többet játszani. Pici dolgokon múlt, végig meccsben voltunk és a végén elment.

- Az emberelőnyökön múlt?

- Talán nem, mert 10-ből négy, az ellenfélnél 9-ből három. Inkább azt mondom, hogy voltak pillanatok, amikor mindig vártam, hogy most tudunk gólt lőni és fordítani, aztán ez sose jött és a végén már az ellenfél vezetett.

- Az első negyedben még vezettünk kétszer, de aztán menni kellett az eredmény után. Ez is felőrölte a csapatot?

- Nem hiszem. Szerintem itt mindenki hitt abban, hogy négy negyedig fogunk küzdeni és a végén egy gól dönt. Sajnos nem így alakult. Én egyáltalán nem szégyenkezem emiatt a teljesítmény miatt. A negyedik negyed közepéig bárhogy alakulhatott volna a meccs és azért jó volt nézni azt a védekezést, amelynek következtében Montenegrónak sokszor a sarokba kellett eldobnia a labdát. Nagy Viktor is nagyon jól védett. És aztán volt egy-egy olyan periódus, amikor erősebbek lettek nálunk.

- Végül, de nem utolsó sorban: gyakorlatilag dupla volt a tét, a fináléba jutás és az egyetlen, Belgrádban megszerezhető olimpiai kvóta. Erre külön készültek, spannolták a csapatot vagy próbálták levenni a terhet a vállukról?

- Mindenki tudta, hogy a kvóta a tét, a kvótát nem is nagyon hangsúlyoztuk, mert dupla terhet minek a játékosokra tenni, ők pontosan tudják, hogy mit ért ez a mai mérkőzés. Nagyot harcoltak, de sajnos nem sikerült a végén.


vlv-fotók


A VLV MECCSELŐZETESE

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

A VLV ÖSSZES BELGRÁDI FOTÓGALÉRIÁJA