FACEBOOK

Benedek Tibor: Jobbak vagyunk, mint Montenegró

Benedek Tibor: Jobbak vagyunk, mint Montenegró
hozzászólás, 2016.01.20.

Mindenekelőtt a nap legfontosabb híre: Szerbia a görögök sima legyőzésével bejutott az Eb döntőjébe. A mieink készülnek Montenegró ellen, vannak betegeink, de nincs gond. Helyszíni riportunk a szerdai napról.


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Két vizes edzést tartott a csapat szerdán, természetesen már a csütörtök esti, Montenegró elleni elődöntőre készülve. A délelőttin a sajtó képviselői is ott voltak, tőlük Benedek Tibor azt kérte, hogy kíméljék a játékosokat, helyettük is inkább őt kérdezzék.

Az MTI, a Nemzeti Sport és a vlv így közös anyagot készíthetett a kapitánnyal, s az első kérdés nem lehetett más, mint az, hogy miért hiányzott a délelőtti gyakorlásról Nagy Viktor és Erdélyi Balázs. Mint megtudtuk, mindkét játékos kisebb betegséggel küszködik, de az elődöntőben való szereplésük nem forog veszélyben. A délelőttöt szállodai szobájukban töltötték, de este már részt vettek a csapat vizes edzésén (mint az a vlv mai fotóin is látható).

A szövetségi kapitány szerint a csütörtöki elődöntő ugyanolyan nehéz meccs lesz, mint a Horvátország elleni negyeddöntő volt és ugyanúgy meg fogjuk nyerni.

"Szerintem nincs különbség ebből a szempontból. Ugyanolyan harcosak leszünk, ugyanolyan akarással küzdünk majd. Nekik picit más a taktikájuk, nekünk is más dolgokat kell majd csinálni" - mondta Benedek Tibor, aki fontosnak nevezte, hogy az emberelőnyök értékesítése terén még jobbak legyünk, mint a horvátok elleni negyedöntőben voltunk. A másik lényeges dolog pedig az emberhátrányos védekezés, amivel nagyon készülünk ellenük.

A vlv munkatársa megkérdezte, mire alapozza Benedek Tibor ezt a rendkívül határozott megnyilatkozást, miszerint biztos abban, hogy legyőzzük Montenegrót az elődöntőben.

A válasz:

"Mert tudom hogy jók vagyunk, jobbak vagyunk, mint Montenegró, méghozzá minden szempontból, a játékosállományt és a különböző játékelemeket tekintve egyaránt."

Az esti edzésen - némi úszást követően - valóban folytatódott a taktikai elemek gyakorlása, méghozzá nagyon éles küzdelem közepette. Pattogás volt a vízben, ízelítő abból, amire csütörtök este számíthatunk.

Csak akkor már nagy lesz a tét, az olimpiai kvóta és az Eb-döntő.

Az az Eb-döntő, amelyben a házigazda Szerbia már szerdán este biztosította helyét. A görögök csak másfél negyedig bírták a tőlük megszokott, fegyelmezett, pontos játékot, a végére már számolatlanul kapták a gólokat.

Elődöntő:

Görögország-Szerbia 7:13 (3:4, 0:2, 1:4,  3:3) - jegyzőkönyv - pdf
G.: Gunasz, Vlahopulosz 2-2, K. Afrudakisz, Delakasz, Kolomvosz, ill. Pijetlovics, Filipovics 3-3, Mandics, Prlainovics 2-2, Milos Csuk, Jaksics, S. Mitrovics

A csütörtöki elődöntő:

20.15 Montenegró-Magyarország - M4, vlv (szöveges élő)

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL


vlv-fotók a szerdai két edzésről