FACEBOOK

Gólparádéval rajtoltak a juniorok

Gólparádéval rajtoltak a juniorok
hozzászólás, 2013.08.13.

Huszonegy gólt lőttek a juniorok a vb nyitó napján Kolumbiának Szombathelyen. Kedden az olaszok jönnek.

U20-as világbajnokság, Szombathely

Magyarország-Kolumbia 21:3 (7:1, 4:0, 4:1, 6:1)
Szombathely, v.: Zurek (szlovák), Szalnicsenko (kazah)
Magyarország: Bendes, Telegdy, Jansik Sz. 3., Bedő 1, Gyárfás 3, Lőrincz 1, Manhercz K. 5, Cs.: Berta 2, Sedlmayer 2, Szabó B., Német T. 4, György D. (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Kolumbia: Sandoval, Hinestroza, Hernandez 3, Moncada Vergara, G. Perez, Talasa. Cs.: Aldana, J.C. Perez, Montoya, Arevalo, Ortiz, Gonima. Szövetségi kapitány: Mario Ochoa

Csapó Miklós csapatkapitány nem játszott a meccsen, mert még a szombat délelőtti budapesti edzésen összefejelt egy védőtársával és felrepedt a szemhéja. Nagyobb baj nincs (varrni sem kellett), de Horkai György pihentette a balkezes játékost az első vb-találkozón.

A nap utolsó találkozóját játszottuk telt ház, legalább ezer ember előtt. A meccset megelőzte a hivatalos megnyitó ünnepség. Nemzeti lobogóikkal vonultak fel a csapatok képviselői, majd beszédek hangzottak el. Végül Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitotta meg ünnepélyesen a vb-t, s a politikus beszédének végén egy vázával ajándékozta Bedő Krisztiánt, aki alig több mint egy hete Barcelonában felnőtt világbajnok lett.

A meccsen természtesen nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A mieink nagyon eleven, mozgékony és határozott játékkal gyorsan elhúztak, majd növelték az előnyt, s akkor sem engedtek ki, amikor a derék kolumbiaiak annyira efáradtak, hogy már a fülükön vették a levegőt. A centereink tarthatatlanok voltak, bár Bedő Krisztián sokat bosszankodott azon, hogy világbajnoki arany ide, világbajnoki arany oda - kifejezetten számára nem kedvezően fújtak a bírók. Néhány kiiemelkedő egyéni teljesítmény (Német Toni, Manhercz K., Sedlmayer, Gyárfás) mellett érdemes megemlíteni, hogy a meccset "felesben" teljesítette két kapusunk, s hogy kiemelkedően jó fegyvernek bizonyult a dél-amerikaiak ellen a lefordulás.

Keden az olaszok következnek - gyakorlatilag csoportdöntő (19.30).

A VB TELJES PROGRAMJA


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

Jansik Szilárd első gólja

Német Toni első gólja

Lőrincz Bálint gólja

Német Toni második gólja

Sedlmayer első gólja


Berta első gólja

Gyárfás első gólja, ötméteres

Manhercz Krisztián első gólja

Bedő gólja

Jansik Szilárd második gólja

Gyárfás második gólja

Német Toni harmadik gólja

Német Toni negyedik gólja

Gyárfás harmadik gólja

Sedlmayer második gólja

Manhercz Krisztián második gólja, ötméteres

Manhercz Krisztián harmadik gólja

Jansik Szilárd harmadik gólja

Manhercz Krisztián negyedik gólja

Manhercz Krisztián ötödik gólja

Berta második gólja



Horkai György nyilatkozata

- Gratulálok, Gyuri. Azt hiszem, hogy így kell bemutatkozni egy hazai világversenyen. Biztos láttál olyan dolgokat, amiket mi nem vettünk észre, na, mondj ilyet!

- Nagyon nem tudok, mert így is kipontozódtak játékosaink, jó bemelegítő mérkőzés volt, de láttam, hogy élvezték a fiúk. Szuper a közönség, szuper a hangulat, én úgy gondolom, hogy ez nagyon jó lesz így a továbbiakban, csak az a gyanúm, hogy kevés lesz a lelátó...

- Az biztos. Szakmai szempontból erről a meccsről lehet valamit mondani? Nagyon elfáradt az ellenfél a végére…

- Elfáradt, meg sok lefordulásunk volt, nem tudok szakmai szemmel mit mondani, mert én annyit kértem csak, hogy vegyék komolyan a mérkőzést, és próbáljanak szép gólokat lőni. Sikerült, közönségszórakoztató mérkőzést játszani.

- A holnapi egy kicsit nehezebb lesz, arról mit tudsz mondani előre?

- A holnapi komoly rangadó lesz, az már csata lesz, de én úgy gondolom, hogy tét nélküli csata. Megpróbálunk egy jó meccset játszani, azt szeretném, hogy egy jó meccs legyen, győzzön a jobbik, vagy aki éppen kevesebbet hibázik. Nagy jelentősége nincs, készülünk a továbbiakra.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Német Toni nyilatkozata

- Szívből gratulálok ehhez a bemutatkozáshoz, azt hiszem, hogy mindenki elégedett. Hogy élted meg ezt a meccset? Milyen volt itthon játszani egy világverseny nyitómeccsén?

- Köszönöm szépen. Nagyon jó volt, tényleg ilyen közönség előtt még sosem játszottunk meccset, és az elején, amikor felvonultunk, fú, hát kicsit kirázott a hideg, meg az érzelmek játszottak bennem, hogy milyen szurkolást kapunk, de aztán az első negyedben hozzászoktam, és tényleg, feldobódtam rajta, úgyhogy jó volt, tetszett.

- A meccsről mit tudsz mondani? Szétfordultátok őket teljesen, a centereinket nem lehetett tartani ma…

- Nem tudom… Azt tudom, hogy Krisztián játékát nem nagyon díjazták a bírók, egyszerűen szanaszét fújták kontrával. Láttam rajta, hogy kicsit ideges is volt, de nem tudom. Tényleg megpróbáltunk mindent, nyerni akartunk, remélem, hogy ez így jó volt.

- Nagyon jó volt, holnap viszont egy nagyon komoly ellenfél lesz. Készültök rá lélekben, gondolkodásban…?

- Szerintem nem készülünk rá, sima meccs jön, csoportmérkőzés, lesz, ami lesz, játszani kell. Persze nyerni kell, de amúgy nem készülünk rá nagyon. Pénteken lesz az első komoly meccsünk.

- Köszönöm szépen.

- Én köszönöm.

- Jó pihenést, és gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Manhercz Krisztián nyilatkozata

- Krisztián gratulálok, ez egy nagyon komoly teljesítmény volt tőled személy szerint is. Öt gólt dobni, akárhogy is van, akárki az ellenfél, egy világversenyen, az nagyon komoly dolog. Hogy értékeled a mai meccset?

- Köszönöm szépen, először is. A vb első meccse volt nekünk, igyekeztünk mindent beleadni, bár ugye nekünk holnap van egy mérkőzésünk Olaszország ellen, ami az egyik legfontosab meccs lesz. Igyekeztünk felpörögni erre a mérkőzésre is, hiszen senkit nem szabad leecsülni, Ezek a meccsek nehezek, de a jó csapat meg tudja mutatni a gyengébb ellen is, hogy ő az igazán jó. Szerintem megtettünk mindent, ami lehetséges volt.

- Kifejezetten látszott rajtad, hogy ambicionálod a góllövést, a helyzetbe kerülést. Felszívtad magad erre a meccsre nagyon?

- Igen, mert Gyuri bá a meccs előtt, még a szállodában mondta, hogy úgy érzi, nem vagyok ott teljesen fejben, ezért igyekeztem maximálisan felpörögni erre a meccsre, koncentrálni minden tekintetben. Szerintem sikerült is.

- Köszönöm szépen.


Várható még: a meccs magyar góljai.


További eredmények a nyitó napról:

Olaszország-Kanada 17:3 (3:0, 9:0, 3:1, 2:2)
G.: Di Fulvio, Cupido 4-4, Presciutti, Fondelli, Renzuto Iodice 2-2,  Alesiani, Bruni, Velotto, ill. Thumwood 2, Tascherean

Szerbia-Dél Afrika 21:3 (6:0, 4:0, 5:2, 6:1)
G.: Mandics 5, Makszimovics, Rangyelovics 3-3, Tanaskovics, Matkovics, Obradovics 2-2, Szubotics, Sztojanovics, Manojlovics, Jaksics, ill. Olver, Schooling, Baker

Brazília-Üzbegisztán 19:8 (6:2, 4:1, 4:2, 5:3)
G.: B. Gomes, Stellet 4-4, Vasconscelos, Guimarses 3-3, Real 2, Tayer, G. Gomes, Salgado, ill. Rusztamov 4, Kuosimov, Csuacsenko, Szavlijev, Krahotyin

Spanyolország-USA 8:6 (4:2, 1:1, 2:0, 1:3)
G.: Munarriz Egena, Barroso Macarro, Reixah Boix 2-2, A.Bustos Sanches, J. Bustor Sanches, ill. Bonanni 3, Bowen 2, Roberts

Oroszország-Szlovákia 16:5 (5:1, 4:1, 4:3, 3:0)
G.: Nagajev, Zitnyik 3-3, Derevjankik, Timakov, Fedotov, Sepeljev 2-2, Kiselev, Dubcsenko, ill. Kostelnik 2, Paksi, Zakar, Balázs

Horvátország-Kazahsztán 12:3 (3:0, 1:2, 5:0, 3:1)
G.: Vukicsevics 3, Bukics, Cagali, Zsivkovics 2-2, Macan, Goreta, Viskovics, ill. Koljadenko 3

Ausztrália-Japán 15:7 (3:1, 2:1, 5:2, 5:3)
G.: Sindone 5, Perrott, Sinclair, Edwards 2-2, Pavillard, Power, Trabinger, Eban, ill. Arai 4, Konno, Sakamato, Oono