FACEBOOK

U20: szenzációs kupagyőzelem Zágrábban!

U20: szenzációs kupagyőzelem Zágrábban!
hozzászólás, 2013.07.26.

A magyar U20-as válogatott valamennyi ellenfelét (köztük a horvátokat, az olaszokat és a szerbeket) legyőzve megnyerte a zágrábi korosztályos felkészülési tornát. A csapat összeért, jöhet a szombathelyi világbajnokság!

Hat nemzet U20-as tornája, Zágráb (Horvátország)

ELSŐ NAP

Olaszország-Magyarország 8:9
G.: Jansik Sz., Német 2-2, Sánta, Gyárfás, Lőrincz, Telegdy, Sedlmayer

Horvátország-Magyarország 9:10 (3:3, 3:4, 1:1, 2:2)
Horvátország: Anics, Goreta 2, Macan, Fatovics 2, Hluhaics, Cagalj 1, Zsivkovics, Buha, Viskovics 4, Divkovics, Vukicsevics, Divkovics, Vukicsevics. Szövetségi kapitány: Vjekoszlav Kobescsak
Magyarország: Molnár, Sánta 2, Jansik Sz. 2, Sedlmayer 1, Berta, Manhercz K., Tóth B., Gyárfás 1, Lőrincz, Szabó B. 1, Telegdy 1, Német T. 1, Dőry 1. Szövetségi kapitány: Horkai György

Gyárfás Tamás a vlv-nek:

- Két nagyon kemény, és hasznos meccset játszottunk ma. Mind a két mérkőzést végig uralva nyertük meg, érezhetően jobbak voltunk ellenfeleinknél. Szépen játszva, fejben összeszedetten, csapatként dolgoztunk a vízben.

Nagyon örülök a győzelemnek, de helyén kezeljük a dolgokat. Az emberelőnyökön van még mit csiszolni, de szerintem nagyon ígéretes a játék.

Sánta Dániel a vlv-nek:

- Két nagyon nehéz meccset játszottunk, két különböző stílusú csapattal. Fizikálisan az látszik, hogy bírjuk. Azt gondolom, bebizonyítottuk, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt! És az is bebizonyosodott, hogy csak kiváló kapusteljesítménnyel lehet nyerni a nagyobb csapatok ellen. Végig uraltuk a meccseket, talán nem is vezettek ellenünk. Biztató, de helyén kell kezelni és dolgozni tovább!

További pénteki eredmények:

Olaszország-Szlovákia 11:6 (4:1, 3:1, 1:1, 3:3)

Ausztrália-Szerbia 7:11 (2:1, 5:3, 3:3, 1:2)

Szerbia-Szlovákia 9:5

Horvátország-Ausztrália 8:7


MÁSODIK NAP

Magyarország-Ausztrália 11:9 (6:3, 2:4, 2:1, 1:1)

Magyarország: György, Sánta 1, Jansik Sz. 2, Gyárfás, Berta, Manhercz K. 1, Tóth B. 1, Csapó 1, Lőrincz 1, Szabó B., Telegdy 1, Német T. 3. Szövetségi kapitány: Horkai György
Ausztrália: Addley, Ford 3, Perrot, Skinner 1, Kremers-Taylor, Hannan, Sindone 2, Trabinger, Marshall 1, Sinclair 1, Egan, Edwards, Pavillard 1. Szövetségi kapitány: Greenbank

A csapatkapitány Csapó Miklós kisebb kézsérülése miatt a pénteki meccseket kihagyta, most játszott először a tornán.

A magyar válogatott szombaton este Szlovákiával játszik, majd vasárnap reggel a Szerbia elleni meccsel zárja zágrábi szereplését, amely eddig minden várakozást felülmúl.

Csapó Miklós a vlv-nek:

- Egy kemény, verekedős meccs volt, kellemetlen ellenfél az ausztrál, de azért magabiztosan nyertünk. Huszonnégy órán belül három meccset játszott a csapat, a fáradtság számlájára számos hiba írható, de jó úton haladunk.

Tóth Bendegúz a vlv-nek:

- Nehéz meccs volt, lehet betudható a korai időpontnak, hiszen reggel 9-kor volt a mérkőzés. Az eredmény nem tükrözi, de végig uraltuk a meccset. A fáradtság jelei is jelentkeztek már, hiszen 24 óran belül három komoly meccset játszottunk, de a csapat erejét mutatja, hogy mind a három meccset megnyertük.

- Nem lepett meg a három győzelem?

- Nem, ez benne volt a csapatban. Ha tudatosan és fegyelmezetten játszunk, bárkit megverhetünk ebben a mezőnyben.

- Vasárnap reggel a szerbeket is?

- Nem lesz könnyű, de megteszünk mindent!


További szombati eredmények (folyamatosan):

Szerbia-Olaszország 5:7 (1:4,2:1,2:1,0:1)

Szlovákia-Horvátország 2:8 (1:2,0:3,0:2,1:1)

Ausztrália-Olaszország 8:11 (1:1,3:4,1:4,3:2)

Magyarország-Szlovákia 14:4 (3:0, 3:3, 3:0, 5:1)
Magyarország:
Bendes, Sánta 2, Sedlmayer, Gyárfás, Berta 1, Manhercz K. 2, Tóth B. 1, Csapó 2, Dőry 1, Szabó B., Telegdy 2, Német T. 3. Szövetségi kapitány: Horkai György
Szlovákia: Kozmer, Gasparik, Hodas, Kostelnik 1, Plvan, Biben, Paksi, Dékány, Zakar, Bauer, Bielik 1, Balázs 2, Hoferica. Szövetségi kapitány: Holas

Horvátország-Szerbia 8:6 (4:1,2:1,1:2,1:2)

Csapó Miklós a vlv-nek:

- Magabiztosan hoztuk a kötelezőt, a védekezésre koncentráltunk, ezáltal kevés gólt kaptunk, a kapusok jól védtek, és szerencsére a támadójáték is helyenként jól működött.

Manhercz Krisztián a vlv-nek:

- A szlovák csapattal már találkoztunk párszor a nyár folyamán, tudtuk milyen játékerőt képviselnek. Igyekeztünk minden erőnket beleadni, mert ugyebár két napon belül ez volt a negyedik meccsünk. Jól játszottunk, bár voltak hibák.

Holnap a szerbekkel játszunk ami már egy sokkal nehezebb meccs lesz, mint a mai.


HARMADIK NAP

Szlovákia-Ausztrália 7:10 (2:3, 0:4, 2:1, 3:2)

Olaszország-Horvátország 12:4 (4:2, 2:1, 3:1, 3:0)

Szerbia-Magyarország 5:6 (2:2, 1:2, 2:2, 0:0)
Szerbia: Vitorovics, Tanaskovics, Makszimovics, Vasics, Jaksics, Sztojanovics 1, Manojlovics, Rasovics 1, Rangyelovics 2, Sztojcsics, Matkovics, Obradovics 1. Szövetségi kapitány: Vladimir Vujasinovics
Magyarország: György, Sánta, Jansik Sz., Gyárfás 2, Berta, Manhercz K., Sedlmayer 1, Csapó 2, Lőrincz, Szabó B., Telegdy, Német T. 1, Dőry. Szövetségi kapitány: Horkai György

A magyar U20-as válogatott ezzel pontvesztés nélkül nyerte meg a rendkívül erős mezőnyű tornát. Bravó, szívből gratulálunk!

A nap során nyilatkozatok és Horkai György tovább szűkíti keretét.

Sánta Dániel a vlv-nek:

- Két nagyon fáradt társaság csapott ma össze. A védekezésben a kapus György Dávid nagyon nagyot teljesített. Ma még örülünk, pihenünk, de aztán ezt el kell felejteni és gőzerővel koncentrálni a vb-re!

Gyárfás Tamás a vlv-nek:

- Nagyon fáradtan kezdtünk, a szerbek elléptek 2:0-ra, de sikerült gyorsan fordítani. Három nap alatt ez volt az ötödik meccsünk, ahhoz képest jól játszottunk, de ahogy Gyuri bá is mondta, az eredményből nem szabad sokat következtetni. Csupán annyit, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Természetes önbizalmat kell adjon, hogy képesek vagyunk megverni a "favoritokat".

Az emberelőnyökön még mindig csiszolni kell, a következő két hétben ez lesz a feladatunk. A csapat hangulata még mindig nagyon jó, úgy érzem, erős az összetartás.

Sedlmayer Tamás a vlv-nek:

- Kemény mérkőzést játszottunk, mindkét csapaton látszódott a fáradtság. Ennek ellenére a védekezésre koncentráltunk és ennek köszönhető a kevés gól. Javítani való is akad bőven, tanulságos volt ez a három nap. Két hét van a vb-ig, ez alatt pontosítani fogunk és gyorsítani, valamint igyekszünk javítani a hibákon. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Jansik Szilárd a vlv-nek:

- Nagyon nehéz tornán vettünk részt! Azt gondolom, hogy a torna során is fejlődtünk. Megvertük a három legnehezebb ellenfelünket, ez arra volt jó, hogy elhiggyük: mindenkit meg tudunk verni. Ám, ha dekoncentráltan játszunk, kisebb csapatok is tudnak gondot okozni. Még van hova fejlődnünk, erre van
két hetünk. A legjobbunkat fogjuk hozni Szombathelyen.

Csapó Miklós csapatkapitány a vlv-nek:

- Küzdős meccs volt ez is, végig szoros meccs, mindkét oldalon sok hibával, de a végén jobban birtuk, fejben is erősek tudtunk maradni. Ez tornagyőzelmet hozott, amit azért a helyén kell kezelni, a vb-n kell majd nyerni. Külön szeretnék gratulálni Német Toninak a legjobb játékosa díjhoz!:-))


KERETSZŰKÍTÉS, VLV-INTERJÚ HORKAI GYÖRGGYEL


A torna legjobb játékosává Német Tonit választották

A tornagyőztes magyar válogatott