FACEBOOK

Világliga-döntőben Magyarország!

Világliga-döntőben Magyarország!
hozzászólás, 2013.06.15.

Nyugodt, higgadt játékkal, igazi profi teljesítménnyel simán győztük le az amerikaiakat a Világliga szuperdöntő-torna elődöntőjében. A vasárnapi döntőben (15.15-kor) Szerbia lesz az ellenfél.

VILÁGLIGA-DÖNTŐBEN MAGYARORSZÁG!

USA-Magyarország 6:8 (0:2, 2:2, 3:4, 1:0)

Cseljabinszk, v.: Alexandrescu (román), Möller (argentin)
USA: Stevens, Bonanni, Smith, Corcovan, Wigo 1, De Trane 1, Obert, Bowen 2, Buckner 1, Hutten 1, Rosenthal, Mann, Enloe. Szövetségi kapitány: DFejan Udovicsics.
MAGYARORSZÁG: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Bátori, Vámos 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Bedő, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 4/13, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2
Kiállítva cserével, végleg: Hárai a 29. percben

A vasárnapi döntőben Szerbia lesz az ellenfél. A 15.15-kor kezdődő meccset a Digi Sport2 élőben közvetíti. (Nálunk élő videostream és írásos közvetítés is lesz.)

VLV-VIDEÓK (Digi Sport):


0:1 - Varga Dénes első gólja



2:0 - Hosnyánszky gólja


0:3 - Szivós gólja


0:4 - Vámos gólja


1:4 - Bowen első gólja


2:4 - Wigo gólja


2:5 - Hárai gólja


3:5 - De Trane gólja


4:5 - Bowen második gólja


4:6 - Varga Dániel gólja, ötméteres


4:7 - Varga Dénes második gólja


5:7 - Bucker gólja


5:8 - Hosnyánszky második gólja, ötméteres


6:8 - Hutten gólja

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Mondtam az első meccs után, hogy nagyon sokat fogunk fejlődni - ez beigazolódott.  Javultunk fegyelmezettségben, taktikailag, minden szempontból, méghozzá sokat. Ez látványosan ki is jött a mai meccsen. Hiába az a cél továbbra is, hogy szorosak legyenek a meccsek, ezt nem tudták ma megoldani a 12:5-ös kiállítási arány és a 6:2-es kontrafault-arány ellenére sem. Végig uraltuk a meccset és mind a négy negyedben magabiztosan játszottunk. A harmadik negyedtől egyébként gyakorlatilag az volt a taktika, hogy nem csinálunk semmit, hiszen minden beindulásunk kontrafault volt, nem volt értelme tovább játszanunk.

- Azt hogy érted el, hogy ennyire nyugodt volt mindenki?

- Úgy látom, hogy elég gyorsan "összeállt" a csapat önbizalma. Ez már látszott az első meccseken is, hát azért az, hogy 14 ötméteresből egyet hagytunk csak ki, ez már eleve nagyon jó mutatója volt annak, hogy milyen állapotban vannak a fiúk. Azt gondolom, hogy ez a nyugalom - annak ellenére, hogy a szerbek borzasztóan jók és nehéz ellenük játszani - erőt fog adni a fiúknak a holnapi döntőre is.


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Dani, gratulálok, ez annyira sima volt, hogy már csak azért izgult az ember, mert mégiscsak egy elődöntő…, hihetetlen!

- Köszönjük a gratulációt! Minden álszerénységet elhagyva azt kell mondjam, csak mi tehetünk arról, hogy sima volt, mert szuperül játszottunk. Nagyon fegyelmezettek és okosak voltunk, szerintem olyan bölcs csapat benyomását keltettük, mintha évek óta együtt játszottunk volna. Mindenki azt csinálta, ami a dolga, és még az sem zökkentett ki minket, hogy a játékvezetők komoly küldetéstudattal azon dolgoztak, hogy minél szorosabb legyen a mérkőzés. De ők és amerikaiak is képtelenek voltak szorosra "menteni" ezt a találkozót. Szinte tökéletesen játszottunk ma!

- Ezt elég nyugodtan veszed tudomásul! Téged ez nem lepett meg, vártad ezt már korábban is?

- Valahol ez a cél, hogy ilyen szinten tudjunk játszani, de nem gondoltam volna, hogy ilyen korán lesz már ennyire érett játékunk. Nem szabad azonban meglepődni, ha a következőkben nem mindig lesz ez így, nagyon nehéz ilyen jól játszani. Az a cél, hogy a barcelonai világbajnokságig ennyire tudatosak, magabiztosak és higgadtak tudjunk maradni a fontos helyzetekben.

- Holnap döntőt játszotok, azt hiszem, nem várt tőletek senki aranyérmet, sem itthon, sem külföldön, nincs veszítenivaló. Ha ezt a játékot meg tudjátok ismételni, akkor mi lehet...?

- Készülni kell a szerbekre, mert teljesen más típusú és más minőségű vízilabdát játszanak mint az eddigi ellenfeleink, de leginkább – és szerintem ez igaz az egész nyárra – magunkkal kell foglalkozni. Minimálisra kell csökkenteni a hibák számát, négy negyeden át tudatosan játszani, a támadást a védekezésből felépítve. Azt, hogy ez holnap mire lesz elég a szerbek ellen, nem tudom, mert ők egy összeszokott csapat, ebből a szempontból könnyebb helyzetben vannak. De ha mi kihozzuk magunkból a maximumot, akkor hiányérzetünk semmiképp sem lehet, főleg akkor, ha esetleg egy aranyérmet akasztanak a nyakunkba.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon jól játszottunk, annak ellenére, hogy nem volt egyszerű. Az amerikai csapat egy nagyon jó kis csapat. Nehéz volt idegileg bírni azt a sok kontrát és rengeteg hátrányt, amit ítéltek ellenünk és azt is nehéz volt elviselni, hogy mi nem kaptuk meg ugyanazeket az íéleteket ugyanolyan helyzeteben. Ezt kellett bírni fejben és nyugodtan játszani, még akkor is, ha kicsit feljöttek a nyakunkra. Tényleg minden elismerés az összes játékosnak! Nagyon nagy sikernek élem én ezt meg, hogy bejutottunk a döntőbe. Igazából úgy jöttünk ide, egy nagy alapozás után, a VB-re készülve, hogy próbálunk minden meccset megnyerni. Meccsről meccsre építkezünk, s látszik, hogy ez sikerül, mert egyre jobban játszottunk eddig. Holnap a szerbek jönnek, egy nagyon-nagyon erős és összeszokott csapat. Mindamellett, hogy nagyon jó játékosokból áll a szerb válogatott, az ő erősségük jelen pillanatban az, hogy összeszokottak. Sokkal összeszokottabb társaság, mint a miénk. De olyan energiával kell bemennünk, hogy a döntőben vagyunk és egy meccs van hátra. Tényleg az utolsó meccs, amit itt fogunk játszani és mindent bele kell adni és meg kell nyerni! 

(Lejegyezte: Tina)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Először a védekezést szeretném kiemelni, szerintem ennyire tökéletes még nem volt, amióta itt vagyunk, nagyon jól működött, mindenki betartotta azt, amit megbeszéltünk. Nagyon tetszett, hogy nem kezdtünk el kapkodni még annak ellenére sem, hogy a bírók nagyon támogatták őket, és megpróbálták szorosra kihozni a mérkőzést, szerintem ennek köszönhető ez a győzelem.

- Több emberelőnyt is kiharcoltál, hogy ment neked? Nem voltak kemények az amerikaiak?

- Kemények voltak, az előző meccseken sok kontrát kaptunk, úgy éreztük, direkt erre várnak a bírók, hogy mikor tudnak ellenünk kontrát fújni, és szorossá tenni a mérkőzéseket, ezért mára kérés volt a centerek felé, hogy legyünk sokkal nyugodtabbak, lehetőleg játsszuk végig a támadásokat, és csak a támadás végén csináljunk valamit, akkor kockáztassunk egy kontrát. Ma is kaptunk hatot, de még így is jobb, mint az előző mérkőzéseken, amikor folyamatosan kaptuk mindenre.

- Láttad a szerbeket? Milyen meccsre számítasz, mi várható?

- Láttam a szerbeket, nagyon erősnek tűnnek. Mindenképp szoros mérkőzés várható, talán verekedős meccs lesz, mindkét csapat nagyon akarni fogja a győzelmet. Nem lesz könnyű, már mindenki nagyon fáradt is, de ha ugyanígy betartjuk támadásban és védekezésben amit megbeszéltünk, higgadtak maradunk, akkor jó eredmény lesz! :-)

- Mi az a jó eredmény? :-)

- Döntetlen nincs a meccsen, remélem, megnyerjük! :-)

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy nagyon nehéz meccs volt, de szerintem betartottuk azt – szinte maximálisan –, amit Tibi kért tőlünk, mind védekezésben, mind támadásban. Azért sikerült ennyire jól, mert ennyire fegyelmezettek tudtunk maradni, és a védekezéssel nyertük meg a meccset.

- Min múlik az, hogy fegyelmezettek tudtok maradni? Gondolom, hogy mindig törekedtek erre.

- Hát, a koncentráció… Természetesen, de azért most már, ahogy egyre több meccs lesz bennünk – ez volt most a héten az ötödik meccsünk –, szerintem meccsről meccsre lehetett érezni, hogy egyre jobban figyelünk egymásra a vízben, egyre többet segítünk egymásnak. Ilyen szempontból, és más szempontból is, eddig ez volt a legjobb meccsünk. Védekezésben segítettünk egymásnak, mindig volt ott egy plusz kéz, egy plusz blokk – ilyenekre gondoltam.

- Megvolt a videó, mit néztetek most?

- Belenéztünk a mai másik elődöntőbe, a Szerbia-Montenegró elődöntőbe, hogy úgy feküdjünk le, hogy ez legyen már a fejekben.

- És mit láttál, mire készülhetünk? Egy ugyanilyen nyugodt játék lesz holnap is?

- Persze, attól függetlenül, hogy a szerbekkel játszunk, mi a saját játékunkat szeretnénk játszani, ugyanezt a fegyelmezett, és higgadt, nyugodt játékot. Ez a tipikus, ugye szokták mondani, hogy forró szív-hideg fej. Szerintem ez holnapra teljes mértékben így kell, hogy legyen.

- Bence, nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



DECKER ÁDÁM a vlv-nek (a fenti skype-beszélgetés leírt változata):

- Hát Ádám, gratulálok, világverseny döntőjébe jutottatok be! Gondolom, hogy nagyon örülsz.


- Nagyon örülök.

- Nem látszik rajtad :-).

- Kicsit fáradt vagyok... De bíztam benne, hogy így lesz és..., nagyon örülök!

- Légy szíves, meséld el a meccset! Az első perctől az utolsóig olyan nyugodtak voltatok, itt majdnem elaludt mindenki :-).

- Tibi azt kérte tőlünk, hogy véletlenül se siessünk, ne essünk abba a hibába, hogy az első vagy a második menetben akarjuk megnyerni a meccset, elég az utolsó negyedben megnyerni vagy akár ötméteresekkel. Úgy érezem, hogy a bíráskodással próbálták szoros eredményen tartani a mérkőzést, de nagyon higgadtan reagáltuk le a folyamatosan érkező kontrákat és kiállításokat. Maximálisan betartottuk, amiket kért Tibi, higgadtan, végig vezetve nyertük meg a mérkőzést.

- Mondta Tibi, hogy a harmadik-negyedik negyedben gyakorlatilag már nem csináltatok semmit, mert úgysem kaptatok ítéletet. Maradt bennetek így több erő, tudtatok egy kicsit spórolni?

- Én tudtam, bízom benne, hogy a többiek is, az iram azért a végére nem volt olyan, mint az első két negyedben. Szerintem az amerikaiak is érezték, hogy itt nem sok keresni valójuk van. Nem nagyon tudtak a felállt védelmünk ellen mit csinálni, a fórokat belőtték, de hat hat ellen nem volt esélyük. Így szerintem a végén ők is visszavettek a tempóból. Örülök, hogy egy ilyen könnyed meccsel tudtunk a döntőbe kerülni és nem egy szoros, nehéz, döntetlen közeli találkozón.

- Mi várható holnap? Azért a szerbek nagyon kemények. Van-e benned "fóbia"? :-)

- Nincs, én nagyon szeretek a délszlávok ellen játszani, végre lesz kőkemény szoros, bruszt, bunyó! Ők is keményen fognak játszani, úgyhogy nem lesz az, hogy óvatoskodni kell, lehet menni tiszta erőből, mindent beleadva.

- Köszönöm szépen Ádám, jó pihenést kívánok, jó videózást a vacsora után és nagyon remélem, hogy holnap este jobban fogsz örülni egy győztes meccsnek, mint ma!


További szombati eredmények:

Az 5-8. helyért:


Kína-Brazília 12:7 (3:0, 4:2, 2:3, 3:2)
Oroszország-Japán 13:7 (4:3, 2:1, 6:0, 1:3)

Elődöntő:

Montenegró-Szerbia: 6:8 (2:2, 2:2, 1:2, 1:2)

A torna utolsó napjának programja (időpontok magyar idő szerint):

10.00: Japán-Brazília (a 7-8. helyért)

11.45 Oroszország-Kína (az 5-6. helyért)

13.30 Montenegró-USA (bronzmérkőzés)

Döntő:

15.15 Szerbia-MAGYARORSZÁG
(Digi Sport2, vlv)


SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK AZ USA-MAGYARORSZÁG ELŐDÖNTŐRŐL

VILÁGLIGA-DÖNTŐBEN MAGYARORSZÁG!

USA-Magyarország 6:8 (0:2, 2:2, 3:4, 1:0)

VÉGE!!!


Fél perc még.

Szivóst kiküldik, Hutten bedobja - 6:8

Nagy Viktor véd.

Kontra az amerikaiak ellen, 1.50 van hátra. Benedek Tibor is kikéri második idejét.

Előnyben jöhetnek. Pfúúúú, a gólvonalról hoztuk ki a labdát, de megvan!

Időt kér Udovicsics. 3.04 még a meccsből.

Kijátszottuk a támadóidőt.

Túl vagyunk a negyed felén.

Nagy Viktor megint szépet véd.

Hárait küldik ki. Méghozzá cserével, végleg.

Bedőről kiállítanak, Benedek Tibor időt kér. Az előnyt túlpasszoljuk.

Láthatóan végigjátsszuk a támadóidőket. Nagyon nyugodt, higgadt a csapat.

Bátori hozza el a labdát.

SZÜNET

Madarast küldik ki, Nagy Viktor hatalmasat véd.

Bedő ellen kontra.

Gór-Nagy és Hosnyánszky együttesen labdát szerez.

Nagy Viktor szögletre véd. 1.18 még a negyedből.

Most Hárai csinál meg egy ötméterest. Hosnyánszky elegánsan lövi be - 5:8

Decker-Bucker. Előbbit kiállítják, utóbbi hátulról belövi - 5:7

Udovicsics időt kér. 2.42 van a negyedből.

Varga Dénes három lóba után hatalmas gólt lő - 4:7

Szivós passzából Bedő ötméterest harcol ki, Varga Dani lövi, szerencsére bemegy, bár a kapus jó irányba vetődött - 4:6

Bedőt állítják ki, Bowen bedobja - 4:5

Három perc telt el a negyedből.

De Trane bepattintja a blokk mellett - 3:5

Újabb kontra ellenünk - teher alatt nő a pálma.

Gór-Nagy második kiállítása, Hárai blokkol.

Pufiról fór, szépen kijátsszuk de a végén Gór-Nagy lövésébe sajnos bele tudnak nyúlni.

Nagy Viktor véd.

Szivós nyeri a ráúszást. A támadás végén Hárai befordul és a hosszúba lő - 2:5

FÉLIDŐ

Megint kontrát fújnak ellenünk. Egy támadásnyi idő van még.

Wigo messziről, a vízre pattinva lő - 2:4

Simán szereljük az USA centerét.

Kontra Hárai ellen.

Lejár az amerikaiak támadóideje :-).

Újabb amerikai fórt hatástalanítunmk, eddig hatból csak egyet lőttek be.

Varga Dénes lövését védi a apus, nálunk marad a labda, de aztán kontra.Három és fél perc van a térfélcseréig.

Bowen sajnos bedobja - 1:4

Varga Danit kiküldik, gyakorolhatjuk a hátrányos védekezést.

Hárairól fór. Emberelőny, már visszajön a kiállított, amikor Vámos bekanyarítja - 0:4. Egész jól alakul ez a meccs, sok okunk nem lehet panaszra :-)

Madarast küldik ki - kibekkeljük a hátrányt.

Szivós lekopírozza Hosi korábbi találatát, ráadásul a jobboldalról lövi - 0:3

Bedő ellen kontra.

Elpasszolják az amerikaiak.

Bátori előbb éri el a labdát, mégis az amerikaié.

SZÜNET

Fél perc még szünetig.

Hátrányba kerülünk, de tehetetlenek az amerikaiak és aztán Szivós simán levesz a levegővől egy átadást.

Hosnyánszky gyönyörűen lő a hosszúba - 0:2

Varga Dénes
megszerzi a vezetést - 0:1

Centerbejátszást szerzünk meg.

Decker Ádámot kiállítják, előbb blokkoljuk a lövést, majd az ismétlést Nagy Viktor védi.

Elveszik a labdát az amerikaitól, mert nem szabályosan lőtte rá a szabaddobást.

Madaras kényszer-lövése - mellé.

Három perc telt el a meccsből.

Az első amerikai előny - Nagy Viktor véd!


Lefordulunk, Varga Dumi hóz el a balszélen, kicsit talán messziről lő és Stevens kapus véd.

Az első támadásunk jó sokáig tart. Fór is volt benne, de sajnos nem sikerült megszerezni a vezetést.

Csapatunk kapulát Nagy Viktor védi.

Az amerikaiak nyerik az első ráúszást.

Lezajlott a bemutás, még egy-egy csatakiáltás és kezdődik a mérkőzés.

A meccsünket a Digi Sport2 élőben közvetíti!

Az első elődöntőben Szerbia 8:6-ra legyőzte Montenegrót. A vége izgalmas volt, az utolsó fél percben a montenegróiai még az egyenlítésért támadhattak, de elvesztették a labdát és lekontrázták őket.

Így megvan a holnapi döntő egyik részvevője.

A korábban lejátszott meccseken:

Oroszország-Japán 13:7 és Kína-Brazília 12:7 (Ez a két meccs az 5-8. helyért zajlott.)

A fiúknál minden rendben. Reggeli után videóztak egy kicsit, majd egy kis laza vizes edzés következett. Ebéd után a szokásos csendespihenő, és már el is érkezett az idő az indulásra.

Világliga szupedöntő-torna, elődöntő

TUDÓSÍTÁSUNK AZ ELSŐ NAPRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A MÁSODIK NAPRÓL

TUDÓSÍTÁSUNK A HARMADIK NAPRÓL


TUDÓSÍTÁSUNK A NEGYEDIK NAPRÓL