FACEBOOK

Kemény Dénes vezesse a szakértői kormányt?

Kemény Dénes vezesse a szakértői kormányt?
hozzászólás, 2008.09.08.

Nem. Továbbra sem politizálunk. Hiszen ez valószínűleg játék, nem is politika. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilap, az Új Néplap gazdaság és közélet rovatában szakértői kormány konkrét névsorára tesz javaslatot. A miniszterelnök Kemény Dénes lenne... Nem igazán derül ki, hogy a szerkesztők viccelnek, vagy komolyan gondolják, ugyanis ez is, az is lehetséges.

Idézet a lap szeptember 4-i számának címoldaláról:

"Mivel az SZDSZ egyelőre csak szakértői kormányról tárgyalna Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, mi segítségképpen összeállítottuk egy ilyen kabinet névsorát. A miniszterelnök például Kemény Dénes. Persze ezt nem kell nagyon komolyan venni, bár ki tudja?..."

Belül, az újság 7. oldalán szabályos belpolitikai tudósításban számolnak be a közhatalmi szféra aktuális történéseiről, az egykori koalíciós partnerek viszonyát jelző üzenetváltásokról és az ellenzék reagálásáról. Megmagyarázzák, hogy mit is jelent a "szakértői kormány" kifejezés, majd a politikusok segítségére sietnek, és indoklással ellátott listán tesznek javaslatot egy szakértői kormány összetételére.

Ezt a testületet az indítvány szerint Kemény Dénes vezetné. A kormányfő számára elképzelt miniszterek:

Bod Péter Ákos (pénzügyminiszter);
Györgyi Kálmán (igazságügy-miniszter);
Ürge-Vorsatz Diana (környezetvédelmi miniszter);
Vizi E. Szilveszter (oktatási miniszter);
Tálas Péter (honvédelmi miniszter);
Székely Tamás (egészségügyi miniszter);
Simonyi András (külügyminiszter);
Gráf József (agrárminiszter);
Chikán Attila (gazdasági miniszter);
Ferge Zsuzsa (szociális miniszter).

A Kemény Dénes kormányfői jelölését magyarázó indoklás a következő:

A vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az utóbbi évtized talán legsikeresebb sportembere. Kapitánysága alatt a vízilabdázók három olimpiai aranyat, világ- és Európa-bajnokságot, világligát és világkupát nyertek. Kemény kiváló csapatépítő, remekül eltalálta a válogatottban az idősebb és a fiatalabb játékosok arányát. Munkáját soha senki nem bírálta, sikerei, eredményei önmagukért beszélnek. Mivel 11 éve irányítja sikerrel a vízilabdázókat, talán a politikát uraló megosztottságon is felül tud kerekedni, és egy szakértőkből álló csapatot is képes összefogni.



(A képre kattintva, nagyítás után olvasható a kormánytagokhoz fűzött indoklás)

Megkérdeztük Kemény Dénest, mit szól a javaslathoz.

"Megtisztelő a jelölés, de nem szoktam hozzá ahhoz, hogy más állítsa össze helyettem a csapatot..." -  mondta a vlv-nek a szövetségi kapitány.

11 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk14849
2008.09.11. 23:57

GNM - reméljük, hamarosan játékosmozgás - csak a válogatottakkal foglalkozunk

balzs hozzászólása
balzs14826
2008.09.10. 21:12

Kemény Dénes for president! :D

Kérdés a szerkesztőkhöz hozzászólása
2008.09.09. 13:29

Korábban be volt ígérve egy cikk Gór-Nagy Mikitől. Várhatóan mikor lesz olvasható? Van lehetőség arra, hogy távozók, érkezők szinten infót kaphassunk a csapatok játékos mozgásáról? Köszönöm!

sophie hozzászólása
sophie14799
2008.09.09. 12:46

Bár kicsit furcsán hangzik, de lehet, hogy működne. Az biztos, hogy nem osztja meg a társadalmat itthon, az is biztos, hogy rendben van a presztizse külföldön is, és az is biztos, hogy tudja, hogy kell győzelemre vinni egy csapatot, mely miért ne lehetne éppen egy ország? Ha a vízilabdában ilyen jól sikerült, biztos, hogy más területen is menne. Csak az a kérdés, ha maradna ez a politikai mocsár, vajh' a Kapitány Úr szívesen leszállna-e oda? Ebben már nem vagyok biztos. Minden esetre én örülnék neki:)) Ha bármikor egyszer úgy gondolja (akár 70-80 évesen is!), Tőlem biztos szavazatra számíthat (ha még élek akkor)!:)) PS: 1. Érdekes, úgy látszik ez egy politikai újhullám, hiszen a montik is meglépték már ezt a javaslatot, ha nyertek volna az olimpián, a vízilabda válogattotjukból parlamenti képviselők lettek volnak. 2. És biztos, hogy javulna az uszoda-ellátottság meg a sportos életmód kedveltsége az országban:)) Részemről: KEMÉNY DÉNES FOR PRESIDENT!!! Bármikor!!!

zzz hozzászólása
zzz14798
2008.09.09. 12:12

Stenmetz Barni védelmi miniszter:)))

vsz hozzászólása
vsz14797
2008.09.09. 10:52

Kifogástalan a leendő miniszterelnök személye:-) és bizony akkor csakis ő választhatja ki a Csapatába tartozókat, ahogy eddig is.:-) Nyakamat rá, hogy ezerszer jobban menne az ország szekere, mint most. :-) Azért Fodor Rajmiról,Steinmetzékről és Marciról se feledkezzen meg Kapitány úr! :-) Először is - dm101 után- Kemény Dénes uszoda láncolatot és vízilabda szövetséget a Kárpát- medencébe!!!

K.Á. hozzászólása
K.Á.14794
2008.09.09. 09:40

Hehehe. Pólosokat a kormányba! A kormánytagoknak is pólosoknak kéne lenniük: Madaras - pénzügy, Kiss G. - igazságügy, Kásás- belügy, Szécsi - titokminiszter... De talán az öregeket se kéne kihagyni.

kerikaj hozzászólása
kerikaj14792
2008.09.08. 22:09

Ravub.. sajnos ez is igaz, amit írsz. Ezt a részt kétszer olvastam el h tényleg jól olvasom-e.. Tényleg sok kritikát kapott Dénes, de úgy gondolom, h ez inkább a nem hozzáértőktől származott. Vízilabda szakértőktől egyszer sem hallottam h az ő munkáját kritizálták volna. Remélem, tényleg nem is volt ilyen..

kerikaj hozzászólása
kerikaj14791
2008.09.08. 22:05

:))))) igen, tényleg nagyon frappáns választ adott, jót mosolyogtam rajta! :)

Ravub hozzászólása
Ravub14790
2008.09.08. 22:00

Óriási kamu, hogy soha senki nem kritizálta Kemény Dénes munkáját!!!!! Nem amnéziára lenne szükség, hanem arra, hogy mindenki megkövesse, aki nem volt képes kivárni a 4 évet és a pekingi olimpia végét! Szerintem bőven elég az a politika, ami jelenleg áthatja a szövetségi kapitány munkáját!

:) hozzászólása
:)14789
2008.09.08. 21:32

Dénes reagálása kifogástalan, és tökéletes, mint mindig!