FACEBOOK

Kemény Dénes magát ajánlotta Hosszú Katinkának

Kemény Dénes magát ajánlotta Hosszú Katinkának
hozzászólás, 2019.03.06.

A jelekből ítélve eddig nem talált hasznos elfoglaltságot az MVLSZ elnöki posztjáról tavaly szeptemberben idő előtt, érdemi magyarázat nélkül távozó Kemény Dénes. A Bors nevű bulvárlap úgy tudja, hogy Kemény szívesen adna tanácsokat Hosszú Katinkának újonnan indult vízilabdasulijához.


Kemény a Borson keresztül "azt üzente az Iron Ladynek: arra kell figyelnie, kik azok a gyermekek, akikben nem látnak kiemelkedő úszótehetséget, viszont vízilabdázónak beválnak".

Szavai a bulvárlap szerint egybeesnek Hosszú Katinka szándékaival:

- A pólósulival azt szerettem volna elérni, hogy az Iron Swimben úszó gyerekek más vizes sportággal is megismerkedjenek, ha ők nem találják meg az úszásban a szépséget - nyilatkozta a lapnak Hosszú Katinka, aki távlati célként említette profi vízilabda-egyesület létrehozását. 

Úgy fogalmazott, hogy ez egyelőre még csak álom, mert egy élsportolókból álló csapat rengeteg energiáját emésztené fel, hiszen bele kellene ásnia magát a témába, hogy minél profibban tudja működtetni ezt a csapatot. Elképzeléseit vázolva annyit azért elárult, hogy biztosan nem "vásárolna fel" egy komplett OB1-es csapatot, hanem saját klubját fejlesztené fel a legmagasabb szintig. Ennek időtartama szerinte nagyjából öt-tíz év, és ha a folyamatot sikerülne megvalósítani, mindenképpen sztáredzőt szerződtetne csapatához az aranygeneráció tagjai közül.

Úgy tudjuk, hogy Kemény Dénes - a saját családtagjain kívül - eddig nem foglalkozott gyerekekkel, de tavalyi lemondása után tett olyan nyilatkozatot, hogy ez is a jövő egyik útja lehet számára. Vízilabdás körökben különösen legendás pedagógiai érzéke garancia lehet arra, hogy újabb aranygeneráció formálódjék a kezei alatt, s a Hosszú Katinka által kínált esetleges állásajánlat lehetőséget nyújthat arra is, hogy a sikeredző személyes példával bizonyítsa: a magyar póló elmúlt másfél évtizedes utánpótlásképzését (amely a Kemény család nevéhez fűződik) megalapozatlanul bírálják, nem a szisztémával volt baj, hanem az edzők voltak ügyetlenek.

Mindenesetre drukkolunk, hajrá, Dénes!