FACEBOOK

2007 - vb-döntő a horvátokkal: gólok, nyilatkozatok

2007 - vb-döntő a horvátokkal: gólok, nyilatkozatok
hozzászólás, 2020.04.11.

A FINA TV péntek este közzétette a 2007-es melbourne-i világbajnokság döntőjének teljes felvételét. Feldolgoztuk a gólokat - ahogy szoktuk - és mivel 2007 tavaszán már volt vlv, közreadjuk a mérkőzés utáni nyilatkozatokat is. Jó szórakozást!


Világbajnokság, 2007. áprilsi 1., vasárnap

Döntő


Horvátország-Magyarország 9:8 (1:2, 3:1, 1:3, 2:1/1:1, 1:0) - hosszabbítás után
Melbourne, v: Borrell (spanyol), Caputi (olasz)
Horvátország: Vican - Burics, Vrdoljak 1, Djogas 1, Baracs 2, Hinics, Boskovics 1. Csere: Buslje, Kunac, Jokovics 1, Smodlaka 1, Markovics 2. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Magyarország: Szécsi - Kásás 1, Kiss G. 3, Benedek, Fodor, Biros, Molnár T. Csere: Varga Dániel 2, Madaras 1, Varga Dénes, Szivós 1, Kis G. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 6/10, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Kunac (26.p.), Buslje (34.p.)

A világbajnokság végeredménye:

1. Horvátország
2. Magyarország (Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes)
3. Spanyolország
4. Szerbia
5. Olaszország
6. Görögország
7. Oroszország
8. Németország
9. USA
10. Ausztrália
11. Románia
12. Kanada
13. Kína
14. Dél-Afrika
15. Új-Zéland
16. Japán

VLV-VIDEÓK (FINA TV):

Hinmusz

1:0 - Baracs első gólja

1:1 - Kásás gólja

1:2 - Kiss Gergely ötméteresgólja

2:2 - Vrdoljak gólja

3:2 - Boskovics ötméteresgólja

3:3 - Madaras gólja

4:3 - Smodlaka gólja

4:4 - Varga Dániel első gólja

4:5 - Varga Dániel második gólja

5:5 - Baracs második gólja

5:6 - Szivós gólja

5:7 - Kiss Gergely második gólja

6:7 - Djogas gólja

7:7 - Jokovics gólja

Szécsi-védés a rendes játékidő utolsó másodperceiben

8:7 - Markovics első gólja

8:8 - Kiss Gergely harmadik gólja

9:8 - Markovics második gólja


Élő közvetítés a Magyar Televízió adása alapján.

​A döntő késéssel kezdődik, mert a bronzmeccs elhúzódott, Spanyolország hosszabbítás után, ötméteres-párbajban győzte le a szerbeket.

1:0 - Baracs könnyen értékesíti az első horvát emberelőnyt. Nézd meg a gólt.

1:1 - Kásás a balszélről, előnyben. Nézd meg a gólt.

1:2 - Kiss Gergely bepasszolja a labdát a centernek, Kis Gábor befordul, ötméteres! A büntetőt Kiss Gergely dobja be. Nézd meg a gólt.


Vége az első negyednek.

​Nem játszunk jól, de így is vezetünk.

2:2 - csapkodó játék után, a negyed negyedik percében Vrdoljak emberelőnyből egyenlít. Nézd meg a gólt.

3:2 - megúsztak a horvátok, Szécsi szabálytalan, az ötméterest Boskovics lövi be. Nézd meg a gólt. 

3:3 - emberelőny, Madaras vállalja el. Nézd meg a gólt. 

4:3 - Smodlaka lövi be közelről az előnyt. Nézd meg a gólt. 


Félidő

4:4 - Biros lövése a kapusról visszapattan, Varga Dani pöcköli be. Nézd meg a gólt.

4:5 - emberelőny, kiélezett helyzetben Varga Dániel középről betalál. Nézd meg a gólt.

5:5 - Baracs
emberelőnyben belövi,, ugyanúgy, mint az imént Varga Dani. Nézd meg a gólt. 

5:6 - emberelőny utolsó másodpercében Benedek lövése a kapusról lecsurog, Szivós eszmél először és bepöcköli. Nézd meg a gólt.

Vége a harmadik negyednek.

5:7 - Kiss Gergely úgy dönt, hogy lő, igaza van. Nézd meg a gólt.

6:7
- Emberelőny, Djogas a vízre pattintva dobja be. Nézd meg a gólt.

7:7
- Szivós ziccerben hibázik, a túloldalon Jokovics belövi. Nézd meg a gólt.

Kemény Dénes időt kér, 45 másodperc maradt.

Elvesztettük a labdát, most a horvátok kérnek időt.

Drámai izgalmak közepette ér véget a mérkőzés, kétszer három perc 

hosszabbítás következik

8:7 - emberelőny, Markovics lövi be. Nézd meg a gólt. 

8:8 - Kiss Gergely bevágja a szabaddobást! Nézd meg a gólt.

Szünet

9:8 - lefordultak a horvátok, Markovics belövi, még másfél perc. Nézd meg a gólt.

Vége, elveszítettük a döntőt, Magyarország ezüstérmes.


KEMÉNY DÉNES:

- Magunkat vertük meg, elvettünk saját magunktól egy vb-aranyat. Ezen a mérkőzésen végig nagyon gyenge volt a helyzetkihasználásunk, legyen az emberelőny vagy kialakított lövőhelyzet vagy egyéb helyzet. Úgy ahogy, rendbe raktuk a védekezésünket, kaptunk egy-két balszerencsés gólt, ami végül is még mindig elviselhető lett volna, ha elöl a meccs teljes egészében precízebbek vagyunk. Nem tudok mást mondani, hiába gyakorolunk bármit, ha a végén nem jó a lövés. Az egész vb-n végigkísért minket ez, igazából nem érzékelem, hogy mi az oka. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, a játékosaimat, akik nagyon közel kerültek ahhoz, hogy győzzenek és ők maguk fosztották meg magukat az aranyéremtől.

- Mikor beszélitek meg közösen a meccset?

- Ezen már túl vagyunk. Beszéltem pár szót, elmondtam a véleményemet. Igazából most nem éreztem annak szükségességét, hogy gratuláljak az ezüsthöz, ehhez esetleg pénteken gratulálhattam volna. Most csak annyit mondtam, hogy nagyon sajnálom, mert mindannyiunkat egy hatalmas örömtől és egy nagyszerű sporteredménytől fosztottunk meg saját magunk.

- A játékosok hogy reagáltak?

- Nem kívántak reagálni. Szerettem volna, ha mondanak valamit, de most nem mondtak semmit. Úgy érzem, hogy egyetértettek. Volt olyan eset, hogy hasonló helyzetben volt véleményük, de most szerintem ők is így érzik.

- Mikor indul haza a csapat?

- Holnap reggel. Bangkokba megyünk, onnan Budapestre, ahova kedden reggel 6.15 órakor érkezünk meg.

BENEDEK TIBOR:

- Úgy gondolom, hogy jól indult a döntő, annak ellenére, hogy 1:0-ra ők vezettek. Sőt, a harmadik negyedben már szinte a kezünkben volt a mérkőzés, elbizonytalanodtak a horvátok, mi fejben is föléjük kerekedtünk, aztán amikor kiegyenlítettek 7:7-re, megint egyenlők lettek az esélyek.  Tudtak lőni két gólt a hosszabbításban, talán az elsőt fórból, a másodikat akcióból, nem emlékszem pontosan, amire nem tudtunk csak eggyel válaszolni. Sokat hibáztunk, leginkább a támadásainkat vezettük hibásan illetve, egy-két fórt elrontottunk.

Igazából két egyforma csapat játszott ezen a döntőn, annak ellenére, hogy a magyar válogatottat jobbnak tartja mindenki, a horvátok most nagyon erősek voltak, és a hosszabbításban egy góllal alulmaradtunk. Nagyon nagy harcban, a hosszabbításban 2:1-re győzött a horvát csapat, és ez benne van a sportban.


FODOR RAJMUND:

- Igazából nehéz ilyenkor bármit is mondani. A negyedik negyedben a mi játékunkból és az ő hozzáállásukból ítélve már úgy gondoltam, hogy ezt mi nem veszthetjük el, aztán mégiscsak x lett a rendes játékidő végén és hát… történt, ami történt a hosszabbításban.

KÁSÁS TAMÁS:

- Sajnos, 7:5-nél elkezdtünk kapkodni és felgyorsítottuk a támadásainkat, éppen akkor, amikor kicsit le kellett volna lassítani a játékot, ugyanis ebben a periódusban ők szaladtak az eredmény után, tehát nekik lett volna miért izgulniuk. Belementünk kétes szituációkba, plusz volt egy pár ítélet, például 7:5-nél, mikor egy az egyben sikerült megúsznom, és valamiért kontrát fújtak. Nem biztos, hogy belövöm, de ha igen, akkor három góllal megyünk és ott már vége lett volna.

Sajnos megint egy góllal kaptunk ki, most egy nagyon jó horvát csapattól. A szerbek negyedikek lettek, a spanyolok harmadikok, a horvátok nyertek, úgyhogy egyre erősebb a mezőny, nüanszokon múlik. Ezek a csapatok mind egygólos meccseket játszottak egymás ellen, kivéve a horvátokat, akik nagyon megverték a szerbeket. Ennyi.

Csalódottság van, de muszáj elfelejteni és majd kitalálni valamit a következő évre, a legfontosabb évre.

BIROS PÉTER:

- Hát elrontottuk, és csak finoman mondtam, mert másképp is tudnék fogalmazni. De legalább tudjuk, hogy mi rontottuk el, nem az ellenfél volt jobb. A másik oldala ennek viszont az, hogy borzasztóan bosszantó. Csak magunkat okolhatjuk amiatt, hogy ezüstérmet nyertünk. Ha a helyzeteinknek csak a negyedét belőjük, akkor simán megnyerjük a meccset. Nem tettük meg, maradt az ezüstérem.


SZÉCSI ZOLTÁN:

- Úgy éreztem, hogy a 4. negyedben egy kicsit meg voltak fogva, akkor ott volt a kezünkben a meccs, nem sikerült megtartani. Úgyhogy abszolút nem hiszem, hogy most ezzel probléma lenne, előre nézünk, Peking a cél.

KISS GERGELY:

- Nagyot küzdött a csapat ezért a döntőért, hogy eljussunk ide és megcsináljuk. Szerettük volna, hogyha aranyérmesek leszünk, de sajnos nem voltunk elég határozottak egyes pillanatokban elöl és hátul, úgyhogy…, a horvátok, azt hiszem, megérdemelten nyertek. Önmagukhoz képest nagy teljesítményt nyújtottak az utolsó két meccsükön, mi pedig nem tudtunk a saját játékunkhoz képest 90-95 százalékot hozni, amivel megverhettük volna magabiztosan a horvátokat.

MADARAS NORBERT:

- Nehéz mit mondani… Először is: sajnálom. Egyrészt hogy kikaptunk, és megint egy góllal. A negyedik negyedben már a kezünkben volt, vagy legalábbis tényleg nagyon közel volt, úgy érzem. A hosszabbításra sajnos ez már nem igaz, de a negyedik negyedben azt gondolom, hogy volt olyan periódus, amikor ők elbizonytalanodtak, vezettünk két góllal is, de ez van sajnos. Azért bosszantó, mert az ötödik döntő, az ötödik ezüst és mindig pici dolgokon múlt, egy gólon, most már a hosszabbítás végén.

KIS GÁBOR:

- Nagyon nagy lehetőség volt, amit nem használtunk ki. Emelt fővel búcsúzunk a világbajnokságtól. Nagyon sajnálja mindenki, hogy nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, amik adódtak a mérkőzésen. Bízunk abban, hogy a későbbiekben ezt jóvátehetjük, de egyelőre nem tudjuk magunkat vigasztalni ezzel sem. Sajnáljuk, hogy így alakult.

VARGA DÉNES:

- Az a helyzet, hogy rossz volt nézni, ami történt. Nem akarok még egy ilyet átélni.

NAGY VIKTOR:

- Kikaptunk. Én is sajnálom. Nagyon szerettem volna úgy hazamenni, hogy egy aranyérem lóg a nyakamban. Ez az első felnőtt világversenyem, s remélem, hogy az utolsó ezüstérmem, a többi mind arany lesz.