FACEBOOK

Csütörtök esti összefoglaló

Csütörtök esti összefoglaló
hozzászólás, 2008.08.14.

Fodor Zoltán ezüstérmet szerzett a 84 kg-os kötöttfogású birkózók pekingi olimpiai versenyében.

Ezzel Fodor a magyar küldöttség negyedik dobogós helyezését harcolta ki a mostani játékokon. Korábban az úszó Cseh László végzett kétszer másodikként, a párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó pedig harmadikként.

Rajtuk kívül további két magyar pontszerző is volt csütörtökön: Gyurta Dániel 200 m mellen ötödik, a Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna összeállítású női 4x200 m-es gyorsváltó pedig hatodik lett.

A férfi vízilabda-válogatott jó második félidei játékának köszönhetően 8:5-re nyert a spanyol csapat ellen.

Rendkívül könnyed bokszolással, technikai KO-s győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a 81 kg-os súlycsoportban szereplő Szellő Imre.

Fodor mellett másik két magyar lépett szőnyegre, ám a 96 kg-os Virág Lajos a 17., míg a 120 kg-os Deák Bárdos Mihály a nyolcadik lett.

Cseh László a negyedik legjobb idővel került fináléba 200 m vegyesen, míg Takács Krisztián a férfi 50 méteres gyorsúszásban jutott be a 16-os elődöntőbe. Női 200 m háton Verrasztó Evelyn a 17., Szepesi Nikolett a 18., 800 m gyorson Nagy Réka a 26., míg 100 m pillangón Madarassy Ádám 50. lett.

A 100 kg-os cselgáncsozók mezőnyében Hadfi Dániel a hetedikként zárt.

A sportlövőknek nem sikerült a jó szerepés: a címvédő Igaly Diána a skeetesek között 13., Tóth Anita pedig a kisöbű sportpuska összetett 50 m-es számban végzett 37. helyen.

A férfi tenisztornán a negyeddöntőben az amerikai James Blake óriási meglepetésre két játszmában nyert a világelső svájci Roger Federer ellen. A nők versenyében az amerikai Serena Willams búcsúzott, miután a négy közé jutásért három játszmában kikapott a sydneyi olimpia ezüstérmesétől, az orosz Jelena Gyementyjevától.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking