FACEBOOK

Valamikor 2021. július 11. és augusztus 30. között lehet az olimpia

Valamikor 2021. július 11. és augusztus 30. között lehet az olimpia
hozzászólás, 2020.03.26.

A NOB egyelőre jövő nyárral számol, akkor rendezhetik meg "Tokio 2020" névvel a most elhalasztott olimpiát. (A halasztás hivatalos bejelentésekor a "későbbi időpont, de legkésőbb 2021 nyara" terminus hangzott el.)


A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő évre is július-augusztusi olimpiarendezésről egyeztet a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) és más sportági szövetségekkel, miután a koronavírus-járvány miatt kedden elhalasztotta a tokiói játékokat. Erről az InfoStart adott hírt csütörtökön reggel, az MTI-re hivatkozva.

John Coates, a NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának vezetője a japán Jomiuri című lapnak arról is beszélt, hogy a remények szerint négy héten belül sikerül dönteni az új időpontról.

Coates elmondta azt is, hogy jövőre a július 11-én záruló wimbledoni teniszbajnokság és az augusztus 30-án rajtoló US Open közé terveznék a tokiói játékokat.

Az eredeti tervek alapján a 2021-es vizes világbajnokságot Fukuokában július 16. és augusztus 1. között, az atlétikai vb-t Eugene-ban augusztus 6-tól 15-ig tartanák, de a sportági szövetségek készek tárgyalni a módosításról.

Az idei tokiói olimpia július 24-én kezdődött volna, és augusztus 9-én ért volna véget, azonban a világjárvány miatt a japán szervezők abban állapodtak meg a NOB-bal, hogy egy évvel elhalasztják. Az elnevezés változatlanul "Tokió 2020" és az olimpiai lánk is Japánban marad.

Címkék:
olimpia Tokió