FACEBOOK

Legyűrtük a spanyol bikát

Legyűrtük a spanyol bikát
hozzászólás, 2008.08.14.

Igazuk volt a játékosoknak: nem gólkülönbségnövelő, hanem nagyon nehéz meccs várt a magyar válogatottra a spanyolok ellen. A malagai EB-n nem nagyon vitézkedő hispánok feljavultak, ráadásul jól kapták el a fonalat, s a mérkőzés első felében komoly gondot okoztak a magyar csapatnak. A mieink fokozatosan javultak fel, s végül biztos győzelmet arattak Kiemelendő, hogy a spanyolok a nagyszünet után egyetlen gólt sem lőttek.

Ezúttal is a magyar szurkolók alkották a közönség nagyobbik részét, amint a zászlók erről tanúskodtak, Zalaegerszegtől Szentesig sok helyről érkeztek drukkerek. Az úszódöntők után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is átautózott a Jingtung uszodába.

Örömre azonban eleinte a néhány fős spanyol tábornak volt oka: Molina egymás után kétszer is bevette a magyar kaput, elsőre előnyből. Benedek szintén kiállítás után szépített, de jött a center Perez góljai - a víz alól pöckölte be a labdát Szécsi hóna alatt. Varga Dénes egy perccel a negyed vége előtt - ugyancsak fórból - felzárkóztatta a csapatot.

Az emberelőnyös helyzetek kihasználását Benedek folytatta, Kiss Gergely balkezes bombájával pedig először vezettek a magyarok (4:3). Egyenlítést követően Kis Gábor, aztán megint Varga Dénes értékesített egy emberelőnyt. Közben a másik oldalon F. Perrone és Minguell tette ugyanezt. 

A harmadik negyedben nem esett gól, erről részben Szécsi gondoskodott védéseivel. A spanyol kapus is többször jól hárított, az utolsó percben emberelőnyből sem sikerült bevenni a hálóját. Sok elrontott lövés jellemezte ekkor a találkozót.

A záró játékrészben Kásás vetett véget a gólínségnek, aztán egy lepattanót Kis Gábor tuszkolt a hálóba (8:5). Az utolsó percben a magyar szurkolótábor "Szép volt, fiúk!" rigmussal köszönte meg a győzelmet.

A magyar csapat legközelebb szombaton, magyar idő szerint 9.20-kor az ausztrálok ellen száll vízbe.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

MTI-fotók a mérkőzésről

Olimpiai aloldalunk


KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

"Valószínűleg egy kicsit elbizakodottan kezdtünk az előző meccs tapasztalatai alapján védekezésben is, támadásban is. Ennek volt az eredménye, hogy 1:3 lett oda, utána azért összekaptuk magunkat, szépen feljöttünk 6-5-ig. A második félidőben továbbra is döcögött a helyzetkihasználás, de jó védekezéssel végül nyertünk három góllal. Ebből a meccsből van bőven mit tanulni, de miért ne lenne egy olimpián a harmadik meccs után javulnivaló? Ez abszolút nem probléma, probléma akkor lenne, ha elbizakodnánk attól, hogy három góllal nyertünk."

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

Nagyon szigorúan védekeztünk a második félidőben, ez elvette a kedvüket mindentől, úgy érzem, végre hátul nyertük meg a meccset.


KIS GÁBOR az MTI-nek:

"Kezdjük érezni a fáradtságot, ezért jól jönne a pihenővel járó csoportelsőség. Szerintünk Montenegró nem veri meg négy góllal a spanyolokat, de ha nem leszünk csoportelsők, akkor is döntőbe kell jutnunk."

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

"Kicsit állva maradtunk az elején, de aztán szerencsére elkaptuk a ritmust, s a végére sikerült felőrölnünk őket, ami nagyon értékes két pontot jelentett."

KÁSÁS TAMÁS az MR1 Kossuth Rádiónak:

"Mindenféleképpen óriási volt a védekezés hátul. Öt gólt kapni jó dolog a vízilabdában, ez nagyon kevés. Igazából ezzel nyertük meg. Elöl nagyon sokat hibáztunk, szerencsére viszont hátul lehúztuk a rolót, ennek köszönhetjük a győzelmet.

Amikor sorozatban védekeztük ki a támadásaikat, egy idő után már lehetett rajtuk látni a bizonytalanságot. Igazából ezt akartuk elérni. Az eleje nem olyan volt, ahogyan elterveztük, de nagyon fel voltak pörögve. Borzasztóan lelkes csapat a spanyol, lőttek is gyorsan két gólt, de felébredtünk, el tudtunk húzni és ez volt a lényeg.

Montenegróval nem foglalkozunk, elég legyen annyi, hogy nem lesz könnyű néggyel megverniük a spanyolokat."

Magyarország-Spanyolország 8:5 (2:3, 4:2, 0:0, 2:0)

Peking, Yingdong Natatorium, v: Csirics (szerb), Chaney (amerikai)

Magyarország: Szécsi - Varga T., Kásás 1, Kiss G. 1, Benedek 2, Biros, Molnár T. Csere: Madaras, Varga Dénes 2, Hosnyánszky, Varga Dániel, Kis G. 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Spanyolország: Aguilar - Martin, R. Perrone, Molina 2, Minguell 1, Valles, F. Perrone 1. Csere: M. Garcia, Gallego, Piralkov, I. Perez 1, J. Garcia. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar

Gól - emberelőnyből: 12/5, ill. 10/1

Kipontozódott: Gallego (27.p.), M. Garcia (31.p.)


(MTI-fotó: Illyés Tibor)


További eredmények:

Horvátország-Németország 13:5 (4:1, 3:2, 2:1, 4:1)

USA-Szerbia 2:4 (0:0, 1:2, 0:2, 1:0)

Montenegró-Görögország 10:6

Ausztrália-Kanada 8:5

37 régi hozzászólás

Vikcó hozzászólása
Vikcó13160
2008.08.15. 11:07

orsi! Mert Hosi általában sokszor a kipontozódás határán van vagy éppen ott. De ha bennvan, azért észre lehet venni:).

Szöszke hozzászólása
2008.08.15. 04:11

A mai meccset tényleg hátul nyertük meg és ez reményre adthat okot. HAJRÁ FIÚK! Én azt mondom itt nem aSzerbekkel vagy a Montenegróiakkal lesz nagy gond.A Horvátokkal és ráadásul ugye velünk készültek fél nyáron át.Bár a Kapitány várt az igazán váratlan húzásokal és nem vetette be az igazi nagy trükköket holmi kétkapuzásokon. Szóval baromi nehéz lesz és még finom voltam. DE AKKOR IS HAJRÁ FIÚK MERT TI GYŐZELEMRE SZÜLETTETEK!!!!!!!

diana hozzászólása
diana13150
2008.08.14. 23:56

Végigolvastam a latolgatásokat,esélyeket stb. Az igazság az,hogy van 4 csapat,akik közül mindegyik esélyes.Hisz Montenegró őrült akarattal győzni akar,a Szerbek szeretnének visszavágni,a Horvátok jó formában vannak és szintén az aranyra hajtanak.De ki nem? Az elmúlt 4 évben minden világversenyt végignéztem és sokszor fogtam a fejem,aztán persze az ezüstnek is Nagyon örültem. De érzem,hiszem,hogy ez most menni fog.Nagyon akarják azt a bizonyos dobogó legtetejét,aki állt már rajta,azért,aki nem,azért. És jöhet itt bármilyen bíró ha a szerencse is velünk lesz,akkor minden rendben lesz. Ésssss ennek az egésznek az a titka,hogy nincs titka.A csapat elérheti és el fogja érni a célját,hogyha hajlandó mindent megtenni érte. És Ők mindent megtesznek! Mi szurkolók is! És most dumcsizok egyet "Szerencsével"!:) Hajrá Magyarok!Hajrááááááááá Előre Cápák,Halak,Galdiátorok,Triton királyok!

orsi hozzászólása
orsi13149
2008.08.14. 19:41

mért van az h a Hosit kevésszer látni a vízbe???

brasil82 hozzászólása
2008.08.14. 19:05

B (régi)-nek: Ez nekem is feltűnt, hogy mennyit a vízben voltak, és valószínű, hogy tényleg így is volt! Eleve elég szűken vannak, Ikodinovic nagyon hiányzik nekik, gyakorlatilag egy centerrel játszanak (Pijetlovic), hisz Nikic megsérült, Pekovic nem 100%-os, a lábujját törte, a Nikic helyére behívott Gocic pedig szerintem egy kicsit kilóg közülük - lefelé! Ami nekem feltűnő velük kapcsolatban, hogy Udovicic és Prlainovic nem nagyon lelik magukat, Filipovic eddig dupla nulla, Savic és Ciric elsősorban védekeznek, Radjenek pedig szerintem még az edző sem tudja az igazi posztját, amiben a válogatott hasznára lehetne! Így marad Vujasinovic és Sapic elől és hátul is! Szerintem a montenegróiak közül most nagyon szívesen visszavennék Jokicot, Gojkovicot, a két Janovicot, de főleg Zlokovicot! És az a "szörnyű", hogy még így is simán nyerhetnek...

K hozzászólása
K13145
2008.08.14. 17:10

Hol láttad a szerbek meccsét? Nem tudod, hogy ismétlik-e vhol?

B (régi) hozzászólása
2008.08.14. 16:55

Ezek szerint a kontrák miatt volt annyira kevés gól a szerb-ami meccsen. Vagy a kontrák miatt is? Talán meg akarták előzni a bírók a durvaságot, ami a szerbek játékában élből benne van. Mindenestre azon a meccsen alaposan áldoztak a felek a vízilabda halálának oltárán. Egy megjegyzés még. Ha hinni lehet az olimpia hivatalos honlapján található nagyon profi statisztikáknak, akkor Sapics végigjátszotta(!) a meccset és Vujaszinovics is csak nyolc(!) másodpercet pihent.

Vikcó hozzászólása
Vikcó13143
2008.08.14. 16:23

A cápa is csak hal:). Go Go Hungary!

ElDiablo hozzászólása
2008.08.14. 16:13

Van nekem egy nagyon rossz eloerzetem: eddig mindharom meccsunket nagyon jol fujtak a birok illetve jo birok fujtak, olyanok akik benen vannak a "fazekban" es edzodnek. A szerb gyerek, a szloven, a lengyel az amcsi is fujt vilagligat, de a Joisten metsen meg minket az orosztol, a brittol, a hollandtol. Lattam ma ejjel a szerb amerikai meccset, ime egy "kontrafault statisztika" negyedenkent: 7-9-7-11 ez osszesen 34(!!!!!!!!!) Ennyit nem fujnak egy ev alatt az egesz OB1-ben.....na ha egy ilyet kifogunk, akkor uszhatunk. Csak nehogy egy ilyet kapjunk a sorsdonto meccseken, mert ugye azt mindannyian tudjuk, vizilabdaban sportdiplomaciank most =0

noémi.. hozzászólása
2008.08.14. 15:49

gratulálok a fiúknak, csak így tovább! minden esély megvan arra az aranyra.. a horvátok ugyan bivalyerősek, montenegro szintúgy, de szerintem a szerbek vmivel gyengébbek most, meg lehet majd fogni őket (is)... és meg is fogjuk... NYERNI FOGUNK! + annyit h Benedek Tibi az egyik legnagyobb sportember akit ismerek.. le a kalappal előtte, hihetlen micsoda hozzáállássa van... csak gratulálni tudok hozzá.. remélem h arany lesz majd a jutalma nemsokára.. HAJRÁ FIÚK!

Gyurex hozzászólása
Gyurex13140
2008.08.14. 15:26

Ne feledje senki,h. ez a spanyol csapat, a legutolsó vb-n 3. volt!! Jók vagyunk és egyre jobbak leszünk elől és hátul egyaránt. Hajrá Magyarok!

roki hozzászólása
roki13139
2008.08.14. 15:19

sajnos legnagyobb ellenfelunk montenegro lesz,akik teritenek ezen az olimpian,nem hiaba becezik oket capaknak.es sajnos szerintem is a legeselyesebbek

teo hozzászólása
teo13138
2008.08.14. 15:12

a szerbek szarul jatszanak edddig lehet. csak nehogy feljavuljanak a kieseses szakaszra azer arra figyeljunk ez mar nme lesz setagalopp...de leverjuk oket horvatok rapihennek a montenegrora dontobe meg johetnek a magyarok mi meg felrakjuk a bajszosokat a repulore

B (régi) hozzászólása
2008.08.14. 14:53

Az sem mellékes, hogy Montenegró mire hajt. Ha ugyanis sikerülne nekik a csoportelsőség, akkor legvalószínűbben a szerb-spanyol győztesével elődöntőznének. Én azt gyanítom, hogy ők csak muszájból gázolnának át a nagy testvér testén, de a horvátok formáját látva lehet, hogy jobban járnának a szerbekkel. Ehhez viszont meg kell nyerniük a csoportot. Nem lesz könnyű legalább hárommal nyerniük a spanyolok ellen, de szerintem megpróbálják. A horvátok elég meggyőzőek, nyolccal verték azt a német csapatot, amelyiket a szerbek csak néggyel. Én annak drukkolok, hogy a következő körben a horvátok ne verjék el nagyon az USÁ-t, mert akkor talán nem tojnak be tőlük annyira a negrók, és a horvátok utáni meccsen a spanyolok ellen nem mennének minden áron a csoportelsőségre. Ez szerintem azért is működhet, mert a horvátok nyilatkozták, hogy minket tartanak a legnagyobb ellenfelüknek, vagyis inkább minket kerülnének el az elődöntőben. Ehhez nekik a negrókat kellene "lehúzniuk" a mi csoportunk második helyére. És akkor egymásra találna az elődöntőben a horvát és a montenegrói gárda, mi pedig elődöntőzhetnénk a szerbeket esetleg legyőző spanyol csapattal. Vagy a szerbekkel. De nem a horvátokkal. Szerintem ugyanis ők most erősebbek a szerbeknél. A döntőben pedig minden lehet. A legjobb talán az lenne, ha a negrók legyőznék az elődönötben a horvátokat, és visszakapnánk őket a döntőben. Csak hogy senki ne mondhassa azt, hogy nem győztük le őket, feltéve, hogy egyáltalán játszottunk ellenük.

Vitya hozzászólása
Vitya13136
2008.08.14. 12:34

ja. de szerintem ez a szerb válogatott könnyebben verhető mint akár a montenegrói vagy a horvát.

polo hozzászólása
polo13135
2008.08.14. 11:55

Ha csoport elsők leszünk, akkor a szerb-spanyol győztesével játszunk az elődöntőben?

Nozika hozzászólása
Nozika13134
2008.08.14. 11:26

T.Szerk. szolas szabadsag van, mi olyat irtam amit nem lehet megjeleníteni???????????? a "puszi a szomszédból" talán

lola hozzászólása
lola13133
2008.08.14. 10:52

Tudtátok, hogy a szerkesztő megvágja rendesen a hozzászólásokat. Csoda, hogy az origo-s részt bennhagyta, mert a kedves szerkesztő csak azt rakja be amiben egyeltalán nincs kritikai észrevétel, úgy néz ki fáj neki az igazság. Pedig a kulturált kritikát nem kellene neki cenzúrázni.

orsi hozzászólása
orsi13132
2008.08.14. 10:44

nah meg lett azért ez a meccs az elején megijedtem h mi lesz!!! remélem montenegró eggyel kevesebb góllal veri meg őket:) nah azért szép volt a vége, csak így tovább!!!! pusz

kólalájt hozzászólása
2008.08.14. 10:42

"Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot?Csak ez a kis szó:AKAROM. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok,csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében." (Kurt Dimberger) Hajrá Magyarok!

Vitya hozzászólása
Vitya13130
2008.08.14. 10:31

Ezt írja az index;-) ekkora baromságot, milyen lúzerek... "Igaz, az elgondolkodtató, hogy a magyarok az öt emberelőnyös helyzetből egyet sem tudtak belőni (bár legalább az egy emberhátrányt is kivédekezték). Három meccs után öt ponttal elsők a mieink, akik a hátralévő meccseiken a csoport két utolsó helyezettjével, Görögországgal és Kanadával játszanak. A másik csoport csütörtöki nyitómeccsén a szerbek csak 4-2-re verték a spanyolokat."

t hozzászólása
t13129
2008.08.14. 10:26

ui.: Kása nagyon jól játszott. Öröm nézni, hogy a "régiek" is meg az újak is ennyire összhangban tudnak együtt játszani!!! HAJRÁ,HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!

t hozzászólása
t13128
2008.08.14. 10:24

Fantasztikusan védekeztünk! Bravó!

lkd hozzászólása
lkd13127
2008.08.14. 10:23

Én azért nem vok biztos abban h a szerbek gyengék, össze tudják magukat kapni az egyenes kieséses szakaszra, de remélem most maj meg tudjuk verni őket(ha egyáltalán játszunk velük).

WPM hozzászólása
WPM13126
2008.08.14. 10:15

Kanadának egy 10-est!

brasil82 hozzászólása
2008.08.14. 10:14

Én Malagából kiindulva nagyon tartottam a meccstől! De az, ahogy 0-2 után felálltunk, majd egy ilyen spanyol csapat ellen több mint egy félidőn át nem kapunk gólt, az nagyon jó és bíztató! Ahogy most áll a helyzet, a négy közé jutásért kinéz egy szerb-spanyol meccs! Ki mondána most bárki is erre, hogy lehetetlen a spanyolok helyzete...? HAJRÁ FIÚK!!!

Bence hozzászólása
Bence13124
2008.08.14. 10:08

Külön grat Kis Gábornak.

Nozika hozzászólása
Nozika13123
2008.08.14. 10:08

Aranyos fiúk vagytok,legyetek még aranyosabbak! Varga Daninak meg puszi a sszomszédból :)

Dalton hozzászólása
Dalton13122
2008.08.14. 10:01

Bono 8-5ös győzelemnek csak te nem tudsz örülni. Magyar szurkolóknak meg kellene tanulni optimistán drukkolni. Most van a legnagyobb esélyünk az aranyra, Benedek meg gólkirály lesz.

szerk.  hozzászólása
szerk. 13121
2008.08.14. 09:45

kedves, akkor ők se tegyék tönkre az országot pls. és én sem szeretném az árulót itt látni

szerk hozzászólása
szerk13120
2008.08.14. 09:42

vsz, no politika, pls...

diana hozzászólása
diana13119
2008.08.14. 09:40

Gartulálok!!!Reggel keltünk és Nagyon Drukkoltunk! Szép volt!:))) És a védekezés...PARÁDÉS!!!:))) Bono!Részben egyetértek veled,de ez a csapat minden meccs után tanul a hibáiból és képes a győzelemre!Az biztos,hogy,majd egy későbbi tétmeccsen egyetlenegy,de tényleg egyetlenegy pillanatra sem szabad kiengedni,csak,akkor,amikor már lefújták a meccset és nyertünk!Mert hiszem,hogy nyerni fogunk!Már hallom a Magyar Himnuszt,azt ahogy felállunk a dobogó legtetejére. És ha az ember elhiszi,hogy képes győzni és mindent meg is tesz érte,akkor meglesz!!! Előre,csakis előre! Hajrá Magyarok!!!HAJRÁ! És a kinti szurkolók is szuperek!:)Olyan jó hallani!Remélem olvassátok!!!:) U.i.:ez az USA-Szerbia 2:4 ...,azért megdöbbentett.

vsz hozzászólása
vsz13118
2008.08.14. 09:39

Szép volt fiúk, ne foglalkozzatok senki más csak Dénes kapitány és egymás véleményével!! De mit keresett ott Ferenc exnemsportminisztörhazaáruló testvér és az ő sportszelleme?! :-)Ha máshová ment volna mindenkinek jobb lett volna. :-) "Gyurcsány a Szaúd-Arábia ellen játszó magyar válogatott szereplése kapcsán kijelentette: sportolóink ?halált megvető bátorsággal" játszottak az ?arab terroristák" ellen." (GyF.) "Erről szól a sport és a sporthoz való eme viszonyulás a követendő", ugye. :-)

Vitya hozzászólása
Vitya13117
2008.08.14. 09:28

megjegyzem, hogy az exjugók is sokszor kiengednek, és csak ellenünk játszanak teljes erőbedobással, lásd pl. a mai meccsek közül a MNE-GRE vagy az USA-SRB meccseket. Mindkettő gáz. Az exjugóknak...

Bono hozzászólása
Bono13116
2008.08.14. 09:16

Barmi lehet a jovoben, de minden olyan meccsen - lasd gorogok, spanyolok ellen - mikor nem az a kerdes, hogy nyerunk-e, hanem h mennyivel, az az erzesem, hogy kiengedunk. Ez termeszetes persze, nincs is ezzel gond. A baj az, hogy nem erzek olyan magabiztossagot ebben a csapatban, hogy utana egy tetmeccsen vmelyik delszlav allam ellen valtani tudjon. Es ha Papesz belebikaz kozvetlen kozelrol a kapusba, megusznak rolunk a gorogok, nem tujuk kihasznalni az elonyt es bizonytalankodunk tamadasban, akkor azt az ex-jugo csapatok kivetel nelkul golokkal buntetik. Nem engedheti meg maganak a csapat a legkisebb szetszortsagot sem, ha aranyat akar.

Honey hozzászólása
Honey13115
2008.08.14. 09:00

Szép volt fiúk! Csak így tovább a döntőig!:)

Vitya hozzászólása
Vitya13114
2008.08.14. 08:47

az élő közvetítés link is ugyanerre mutat... javítsátok;-)