FACEBOOK

Itt a válogatott keret!

Itt a válogatott keret!
hozzászólás, 2008.05.13.

Kemény Dénes kedden reggel a vlv-n kihirdette keretét, amely május 26-án megkezdi a felkészülést malagai Európa-bajnokságra és a pekingi olimpiára. A 18-as keret új játékossal már nem bővül, a most nyilvánosságra hozott listából kerül ki a pekingi tornán részt vevő 13-tagú csapat. A korábban meghívottak közül nem tagja a mostani keretnek Baksa László, Fodor Rajmund, Hárai Balázs, Kiss Csaba és Steinmetz Barnabás.

A keret:

Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok) - Steinmetz Ádám, Varga Dénes, Varga Dániel, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szivós Márton, Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Biros Péter, Varga II. Zsolt, Varga Tamás, Benedek Tibor, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás  és Madaras Norbert (mezőnyjátékosok).



A szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta, hogy a most kihirdetett 18 játékos készül a július 4. és 13. között, Malagában megrendezendő Európa-bajnokságra, valamint a pekingi olimpiára.

- Öt-hat játékos van, akit az elmúlt évek tapasztalatai és a játéktudásuk alapján már most egyértelműen a végső tizenháromban látok, ők egészülnek ki a többiekkel 18-as keretté, méghozzá úgy, hogy minden poszton legyen harc a bekerülésért, s ha bármi váratlan történik, akkor a 18-on belül legyen "posztazonos", ugyanolyan, vagy körülbelül ugyanolyan jó játékos, mint akit esetleg én már most fixnek gondolok - mondta Kemény Dénes a vlv-nek.

- Úgy gondolom, hogy ebből a keretből jól összeállítható a tizenhárom tagú csapat, de az eredményt természetesen mindig az ellenfél is befolyásolja. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem elég egy erős magyar válogatott, a konkrét ki-ki meccseken kell jobban játszani, mint az ellenfél.

- Akárhogy is vesszük, tartottam magam az elképzelésemhez, miszerint itt az utolsó időszakban - látva az elmúlt másfél év világversenyeinek tapasztalatait, - nem ragaszkodtam az eredeti 19-es keretemhez, abból négy játékos neve most nem szerepel a listán. Azt néztem, hogy kivel tudunk jobbak lenni, így most "hozzányúltam" olyanokhoz is, akikkel kapcsolatban egy évvel ezelőtt ezt nem terveztem. Ezt diktálta a helyzet.

- Milyen szempontok szerint történt a válogatás?

- Semmiképpen nem a pillanatnyi forma alapján, mert ha valaki hosszabb időn át, tehát fél év, egy év, másfél év, két év alatt bizonyos dolgokban visszatérően rossz formát mutat, azt én már nem rossz formának, hanem gyengébb tudásnak tekintem. Azon már nem lehet két hónap alatt javítani. Ugyanakkor a Final Fourban volt olyan kerettag, aki nagyon halvány volt, de az egész szezonban, illetve az elmúlt években igen fontos meccseken jól játszott, ennélfogva azt gondolom, a kétmeccses gyengébb teljesítmény tényleg pillanatnyi forma, ez nem zavar. A hosszabb ideig tartó gyengébb teljesítmény, vagy másnak a hosszabb időn át mutatott jobb teljesítménye viszont már tudáskülönbségnek tekinthető.

- Gondolom, nem volt könnyű meghozni a döntést, érzel valamiféle megnyugvást, megkönnyebbülést?

- Megnyugvás nincsen, akkor lesz, ha bebizonyosodik, hogy ebből a keretből erős csapat lesz és ez az erős csapat a fontos meccseken győzni fog. Addig csak annyi van, hogy én magam tudom, a világon semmi nem befolyásolt a döntésben, csak a játékosok hosszabb időn át vizsgált teljesítménye.

- Mikor szűkül a keret 13 játékosra?

- Ez attól függ, hogy sikerül-e az EB-n engedélyezett keretlétszámot felemeltetni 13-ról 15-re. Ebben az ügyben még futok egy-két kört. Eindhovenben nem tárgyalta a LEN Büro, pontosabban átadták a FINA-nak az ügyet, ők pedig Manchesterben a hírek szerint napirendre se tűzték. Magyarul hiába írtunk sokan levelet, úgy tűnik, hogy nem foglalkoznak vele. Még megkérdezek egy-két edzőkollégát, hogy mások látnak-e lehetőséget arra, hogy tegyünk valamit, de igazából most már pesszimista vagyok.

- Nyilván lényeges lenne számodra, hogy kitold a pekingi 13 kijelölését, ameddig csak lehet.

- Ha az EB-re tizenhárom embert kell nevezni, akkor az ING Kupa után ki kell jelölni ezt a keretet, ami annyiban szerencsétlen, hogy időben még nagyon messze leszünk az olimpiától. Nagyon nehezen képzelhető el, hogy ha a csapat elfogadhatóan szerepel - tehát valamilyen érmet nyer az EB-n -, utána olyan játékos bekerülhessen a tizenháromba, aki az EB két hete alatt nem volt a csapattal, nem játszott meccset sem.

- Hogyan alakul a közeljövő programja?

- Május 26-án kezdünk, egy hét Margitsziget után egy hetet Balatonfűzfőn töltünk. A harmadik héten három napig Szegeden a szerbekkel fogunk edzőmeccseket játszani, majd Szolnokon játszunk a románokkal, ezután pedig Nagyváradra utazunk. Az ötödik hét első felében barátságos meccset játszunk az USA-val, majd csütörtökön utazunk Szombathelyre, ahol péntek-szombat-vasárnap lesz az ING Kupa a németekkel, görögökkel és Montenegróval.

141 régi hozzászólás

ed hozzászólása
ed8655
2008.05.26. 03:37

benedek looks strong--what happened to marcz and vari?

to ed hozzászólása
to ed8649
2008.05.25. 20:36

benedek - four goals in the last match in the final of the italian championship - you can see the the videos:)

ed hozzászólása
ed8648
2008.05.25. 18:44

thank you for the reply---is benedek still in top form?

to ed hozzászólása
to ed8644
2008.05.25. 10:24

gergely had a very good season thats why he have a chance to get one's blue. in the semi final of the championship he made such a mistakes - what i will not see in the national team. but this is my opinion. another opinion - the federal coach will make competition between szécsi gergely and nagy v. - i mean nagy and szécsi will be in sydney.

ed hozzászólása
ed8620
2008.05.24. 17:02

thank you for the english reply--very much appreciated. why not gergely? thanks

to ed hozzászólása
to ed8615
2008.05.24. 10:13

why not molnar? - because he get many contrafaults and he had not so good season. many things that at the moment we have better players than he (for example: steinmetz, varga t. varga zs. kis g.) about the chances - serbia has a very good chance - but croatia spain montengero too. - it will be hard to win anything in this season.

ed hozzászólása
ed8558
2008.05.22. 18:58

thanks for the english reply--why not molnar? what about serbias chances?

to ed hozzászólása
to ed8554
2008.05.22. 16:56

i think biros must be in the team. about the defenders: in the last years played only one defender in the team. i think t. varga is better than gór-nagy. my team: szécsi, nagy - goaltenders kiss madaras benedek - left hand steinmetz, kis, varga zs. - center varga t., varga d., varga d., kasas, biros,

ed hozzászólása
ed8473
2008.05.20. 18:54

i must include biros--maybe for gor nagy---who will defend?

ed hozzászólása
ed8472
2008.05.20. 18:51

thank you for the reply in english---tell me who you think will make the team. I think: szechi and gergely goaltenders Molnar and A stienmetz center benedek kiss madaras left handers T. varga gor nagy defenders kasas szivos d varga den. varga

to ed hozzászólása
to ed8466
2008.05.20. 15:08

szivos have a chance - but on the left side have chance kasas, biros, t. varga, daniel varga, denes varga too.

ed hozzászólása
ed8419
2008.05.18. 21:11

thank you for the english replies---will szivos be on the team?

t hozzászólása
t8397
2008.05.17. 22:31

Azért az már jelent valamit,hogy ez a téma jó sok hozzászólót megmozgatott.-:) Nagyon fontos a pekingi felkészülés!!! Sok sikert, hajrá magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cseszi hozzászólása
Cseszi8392
2008.05.17. 15:03

Baksa miert maradt ki Denes?nem volt jo iden....Csak jo meccse volt...

Bamako hozzászólása
Bamako8391
2008.05.17. 14:55

Az elmult 2 evben Baksa kapta a legkevesebb golt a szezonban....Sztem ott a helye a keretban...De Denes dontesei nehezen megkerdojelezhetok...

egy Szöszke hozzászólása
2008.05.17. 02:00

Nincs nagy meglepetés a bő keretben. A Benedek Tibit megkérdőjelezőknek meg innen üzenem,hogy a mai vizilabda ész és rutin játék.Tehát Tibi úgy kell mint egy falat kenyér.A CSAPATUNK erősségét jelzi,hogy a bő keretből kimaradtak is világklasszisok akikért bármely más válogatott kezét lábát törné.Emlékezzetek Sidneyben vagy Athénban is valaki mindig megrázta magát amikor tényleg kellett.A Kapitányunk ebben verhetetlen.CSAPATOT kialakítani.Nekünk szurkolóknak lehetnek személyes vagy klub szimpátiáink(aki kíváncsi nálam Eger).A kapitánynak viszont az optimális CSAPAT kijelöléshez hideg és számító csapatérdeket néző fejjel kell döntenie. MINDIG ÉS MINDENHOL HAJRÁ MAGYAROK!

Szasza hozzászólása
Szasza8366
2008.05.16. 18:57

A Barnabást sokkal jobbnak tartom.(Nem vagyok Vasas drukker, sőt...)

wp07 hozzászólása
wp078360
2008.05.16. 15:48

Hát csaba akkor te bizonyára vak vagy... Szecska idén is nagyszrűen védett. Az igaz hogy a bajnokság végén voltak kisebb megingásai de nem minden kapott gól a kapus hibája...

balzs hozzászólása
balzs8353
2008.05.16. 11:33

Szasza mi bajod van Gór-Naggyal?

Szasza hozzászólása
Szasza8349
2008.05.16. 09:55

Érdekes,a Gór-Nagy kinek a barátja?

Csaszi hozzászólása
Csaszi8346
2008.05.16. 00:34

t, Egy kicsit mintha utaznál Szivósra, (rövid i) aki már jó pár éve nem srác, pláne nem kölök, tökéletes korban és tapasztalatban van a válogatottsághoz. Ha már a baráti szálakat boncolgatod, akkor emlékezz arra, hogy Athén előtt az utolsó keretszűkítésnél maradt ki, Te sem kívánhatod neki, hogy ezt mégegyszer átélje. Nem mindig nyilatkozik a legszimpatikusabban, de jó formában van és a VB döntőt is igazságtalanul varták a nyakába, jól játszott a VB-n, a megúszás előtt egy letaglózó ütés után még benyomott egy gólt és egyébként is csak az tud kihagyni egy helyzetet, aki elvállalja, a VB-n pedig nem egy játékos szinte menekült a felelősség vállalásától.

t hozzászólása
t8341
2008.05.15. 21:39

Még Kemény Dénest is befolyásolják a baráti szálak? Ugye nem? Marci jövőjének jótt tenne, ha most kimaradna a pekingi csapatból. Nagyon tehetséges az a kölök,de el van kényeztetve. Ha valóban jót akarnak neki apuka, edző egy kis fricska éppen időben volna. A lányok kedvence azért még lehet, meg Keményék Szívósék barátsága is megmaradhat, de ne a magyar csapat lássa kárát mindennek... A srác még nem elég érett a nemzetközi porondhoz. Steinmetz Barnát én is sajnálom.Ő viszont annyira intelligensnek tűnik, hogy biztosan fel fogja tudni dolgozni mindezt. Mindemelett bízom Kemény profizmusában. Hajrá Magyarok! Nagyon-nagyon szorítok és várom a jó teljesítményeket, kiváló eredményeket.

Én hozzászólása
Én8340
2008.05.15. 20:43

Én nagyon örülök h Marci kerettag,ez szerintem nagyon jó éve volt.Én őt nagyon szeretem...

csaba hozzászólása
csaba8339
2008.05.15. 20:02

Szécsi miért válogatott? Teljesítménye alapján? Teljesítménye évek óta gyenge!

Nagya hozzászólása
Nagya8337
2008.05.15. 19:06

Steinmetz Barna kimaradását sajnálom a legjobban....nem igazán értem...Ettől függetlenül minden meccset nézek, és várok. Csak hiányérzetem lesz... HAJRÁ FIÚK!

t-nek hozzászólása
t-nek8336
2008.05.15. 17:38

Köztudott, hogy Dénes kapitánnyá kinevezésében nagyban benne volt Szivós István, meg amúgy is jóban vannak. De teljesen biztos vagyok benne, hogy Marci nem ezért van ott a kerertben. Na, most jól ellentmonad ez a két mondat egymásnak. De ez van. :))

t hozzászólása
t8327
2008.05.15. 12:45

Csak érzelmi alapon tudok hozzászólni, a szakmai részhez nem értek. Meglátásom szerint Szívos Marci túlzottan élvezi kapitányunk figyelmét. Miért?

JFK hozzászólása
JFK8326
2008.05.15. 12:37

Elolvastam az összes hsz.-t és csodálkozom, hogy amikor a centerekről beszéltek, mindig csak Molnár, Steinmetz, és Kis G. kerül szóba. Végülis Varga Zsolti is center. Miért biztos benne mindenki, hogy Kemény őt más poszton fogja figyelembe venni?

Totó hozzászólása
Totó8321
2008.05.15. 10:51

Ez a keret erős. Baromi erős. Nem irígylem Kemény Dénest. Mindenestre volt ő már kétszer is ilyen helyzetben és mintha sikeresen megoldotta volna a feladatot:) Most is meg fogja. Ami a keretet illeti, szerintem 3 kimaradó személye biztos: egy kapus (valószínűleg Gergely), egy center (szerintem biztosan nem Kis Gábor, mert ő a "legfajsúlyosabb", lepattannak róla a bekkek, míg Papesz és Ádi túl sokszor eltűnik a vízben és rengeteg kontrát fújnak ellenük) és Gór-Nagy, aki egyszerűen nem elég jó. A maradék 2 kimaradó személye kérdéses, de szerintem a Szivós, Varga II, Hosnyánszky és Varga Dani négyesből kerül ki. Korábban Dumit és Varga Tamást is ide soroltam, de Dumi szenzációs formába lendült, Varga Tomi pedig szimplán k*jó. A keret többi tagja pedig szerintem "sérthetetlen". Varga Danit én azért sorolom ide mert amit a bajnoki elődöntőben, döntőben és a FF-ban emberelőnyben művelt, az botrányos. 5 lövéséből jó, ha 2 eljutott a kapuig, sablonosan, elhamarkodottan lövöldözte el a labdát, rengetegszer könnyen leblokkolták. Márpedig a válogatott eelőny játéka az utóbbi (tragikus fórkihasználás miatt elvesztett) döntők után kulcsfontosságú lesz. Ezért én Danit a jó médiája ellenére kihagynám az utazó csapatból. Kész szerencse, hogy nem én vagyok a szövetségi kapitány:)

ed hozzászólása
ed8303
2008.05.14. 21:02

how many centers wil be on the team--who will they be?

ed  hozzászólása
ed 8276
2008.05.14. 16:15

thank you for the replies in english---I hope hungary wins the gold ---will tamas and zlot varga have a good chance of making the team?

.enci hozzászólása
.enci8275
2008.05.14. 16:01

Véleményem szerint nem a mi dolgunk megmondani, hogy ki érdemelte volna meg a válogatottságot. Egyébként sosem egy-egy ember tudásán múlott a döntő mérkőzés. A tudás megvan... Az a lényeg, hogy fejben is minden rendben legyen. A fiúknak el is kell hinni, hogy lehetnek ismét aranyérmesek. Én hiszem, hogy meglesz a 3. olimpiai arnyérem. HAJRÁ MAGYAROK!!

B to ed hozzászólása
2008.05.14. 14:39

About Fodor: he became a very reliable player in the recent years but together with this his skills have also faded. And don't forget: this is not the German football team we are talking about, this is genuine Hungarian water polo.

B hozzászólása
B8267
2008.05.14. 14:22

Szolgálati közlemény: jövő kedden kezdődik az idei Világliga sorozat. Nélkülünk. Rajtunk kívül csak a németek nem lesznek ott a számottevő csapatok közül. Ettől én még azt gondolom, hogy jó döntés volt kihagyni a tornát.

Kritikus Péter hozzászólása
2008.05.14. 11:24

Ez a beszéd, Vargáké a világ! Már csak a Varga Béles hiányzik a csapatból.

Lukitom hozzászólása
2008.05.14. 08:48

To ed: Fodor is a very sophisticated player, but I - and the captain - think, he is not enough motivate.

apci hozzászólása
apci8231
2008.05.14. 00:26

baksa hol van a keretből? ki kéne vinni mind a 4 vargát.. siranyit en is hianyolom a keretből

Józsi47 hozzászólása
2008.05.14. 00:23

A jelenlegi helyzet szerint 5 játékost a Vasas ad a válogatott keretbe.A domino-Honvédot 4 játékos képviseli.3 játékos kapott behívót a bajnoki ezüstérmes Egerből.Szintén 3 játékos képviseli az Európa trónját a múlt héten elfogalaló Pro Recco csapatát.2 játékos immáron a Kotor csapatából került be kemény Dénes keretébe.Míg egy játékos a szegedi vízilabda csapatot képviseli.

Józsi47 hozzászólása
2008.05.14. 00:16

Szia,Zele! Most már 5 Vasas játékos a keret tagja.Viktor,Hosi,Kis Gábor,Dani és Dumi.Ádi sajnos aláírt a Kotorhoz.De a szívünknek persze Ő Vasas játékos marad.

Józsi47 hozzászólása
2008.05.14. 00:14

Kedves B!Szerintem Varga Dani nem zárt rossz évet idén.Már ami a klubszezont illeti.Kétségtelen,hogy volt egy kisebb hullámvölgy a játékában akár egyes meccseken belül is.De ő ezekből mindíg kihozta magát.Amúgy egy Varga Dániel tipusú játékosnál sosem azt kell nézni,hogy hány gólt lő vagy hogy hány meccset nyer meg az ő góljávalk a csapat.Mintahogy például egy Kásás Tamás esetében szintén nem.Daninál inkább azt kell figyelni,hogy mennyire jól mozgatja a csapatot,hoyg milyen gólpasszokat ad.Vagy ha esetleg támadásban nem megy neki,akkor a védekezésben nyújt kiemelkedőtt.Mellesleg nem kizárt,hogy a szöv.kapitány is elsősorban inkább védekezési feladotot fog rábízni.Ahogy tette ezt már korábban is.Azért én ermélem,hogy nem így lesz.De lényeg ami lényeg Daninak mindenképpen helye van a keretben.

pff. hozzászólása
pff.8227
2008.05.14. 00:12

hát ugylátom elég sok szövetségi kapitány van itt...és szerintem azért a Dénes a szövetségi kapitány mert ő ért hozzá és ennyi.egy fecske nem fog nyarat csinálni,mind1 hogy az a Barna vagy a Gór-Nagy-e. Nem ezen fog mulni a végeredmény. Hajrá fiuk,hajrá Magyarok;)

Józsi47 hozzászólása
2008.05.14. 00:04

Akik a Kovács Robit hiányolják azokkal abból a szempontból egyetéretk,hogy valóban nagyon jó szezont zárt a Robi.Továbbá tényleg nagyszerű lövő és gyors is.Ráaádsul nekem a kedvenv játékosom a Vasasban. De elég csak visszaemlékezni a Vindisch Ferire .Róla ugyanezen erényeket el lehet mondani mégis nagyon ritkán került be a válogatott keretbe.Komoly világversenyre peidg sosem utazott a csapatal.

p hozzászólása
p8225
2008.05.14. 00:02

Hát igen kedves barátaim, mindannyiunknak megvan a maga kedvenc csapata (s jelen esetben a kedvenc csapat mégiscsak közös, tudniillik a magyar válogatott) és kedvenc játékosa, de való igaz, a döntés joga (és felelőssége) egyes egyedül Kemény Dénesé, Mindegyik játékos bekerülését és kihagyását meg tudjuk indokolni mi, szurkolók, de mi ezt (szinte mindig) érzelmi alapon tesszük. Kemény Dénes pedig, remélem, csakis szakmai szempontokat vesz figyelembe. Éppen ezért nem értem, hogyan hagyhatta ki Steinmetz Barnát, a magyar bajnok szellemi vezérét, kapitányát, a legjobb magyar bekket, akinek ráadásul akkor sem remeg a keze, ha éppen kapura kell lőnie. Amúgy meg úgy gondolom, lesz még Kovács Robi, Tóth Marci, (ebből persze kiderül, Vasas szurkoló vagyok) no meg Baksa is válogatott, csak éppen a fiatalítás, vagyis az olimpia után. Majd a következő olimpián. De addig is: hajrá magyarok!

Józsi47 hozzászólása
2008.05.14. 00:01

Todi! Mivel Kemény Dénes már jó ideje nem preferálja a klasszikus állóbekk posztját,így nem meglepő hogy Barna kimaradt.Hozzáteszem,hogy mint Vasas szurkoló én is sajnálom és a teljesítménye,rutinja alapján meg is érdemelné a kerettagságot.

bill hozzászólása
bill8223
2008.05.13. 23:55

why bring t.varga back---where has he been?

Józsi47 hozzászólása
2008.05.13. 23:52

Todi! Sajnos Kemény Dénes már jó ideje nem igazán gondolkodik a klasszikus állóbekk posztjában így nem meglepő Steinmetz Barna kimaradása.Amit persze lévén Vasas drukker vagyok én is sajnálok.

Józsi47 hozzászólása
2008.05.13. 23:45

Mivel már annyi hozzászólás születtett -e témában gondoltam én is megírom magamét.Először is örülök annak,hogy a legtöbb játékost a válogatottba kedvenc csapatom a Vasas adja.Névszerint:Kis Gábor,Hosnyányszky,Varga Dani és Dumi no és persze Nagy Viktor.Sajnos Steinmetz Ádit már nem sorolhatom ide. Ami a Vasas kimaradókat illeti.Steinmetz Barna.Bár februárban még ő is a keret tagja volt,sajnos szinte biztos voltam benne,hogy kimarad hiszen ő a klasszikus állóbekk posztján szerepel mely posztot a szöv. kapitány nem igazán preferálja.Kovács Robit lévén kedvenc játékosom egy egész kicsit én is hiányolom.Tóth Marcit már kevésbé.Szerintem(laikus vagyok) idén nem nyújtott olyan jó teljesítményt,mint tavaly.De a válogatás és az ezzel együtt járó felelősség a kapitány dolga.Bízzunk benne tehát,hogy a lehető legjobb döntést hozta meg most és hozza majd meg a keretszűkítésnél is és klubszínektől ,kedvencektől függetlenül drukkoljunk a fiúknak az EB-n és aztán majd az olimpián. HAJRÁ MAGYAR VÁLOGATOTT.

ed hozzászólása
ed8220
2008.05.13. 23:32

why not fodor----reply in english

KP hozzászólása
KP8218
2008.05.13. 23:11

Kedves Miamano! Láttam a tavalyi és az idei Domino-Vasas meccseket. Meggyőződésem, hogy ami Barna a Vasasnak, az Gergely Pisti a Dominonak. Domino-drukker lévén is el kell ismerni, hogy a Vasas jobban védekezik. Ilyen védelem mögött Gergely Pisti brillírozna!

hafujaszel hozzászólása
2008.05.13. 23:09

Barátaim! Emlékezzetek majd erre a napra, hogy miket írtatok Papeszról, főleg a pekingi döntő után, amikor a fiúk nyakában lesz az arany.

Magor hozzászólása
Magor8216
2008.05.13. 23:08

Szerintem nem ok nélkül Kemény a kapitány. 11 éve viszi újra meg újra sikerre a csapatot. Azért vállalta el Pekinget, mert hisz abban, hogy nyerő csapatot tud formálni. Ő tudja kit miért igen és kit miért nem válogatott be. Rászolgált a bizalmunkra! És azt hiszem, most az ő koncepciója az elsődleges... Sok hozzászóló fanyalog pár régi arc miatt. Higyjétek el, lehet, hogy ők már nem jönnek tűzbe egy-egy bajnoki meccsen, de az hétszentség, hogy az olimpián 1000%-on fognak pörögni. Mert az olimpia egy teljesen más motivációs világ. Persze, több csapat van, akiknek kijöhet a lépés. De azt ne feledjük, hogy veszteni valójuk csak a szerbeknek és a horvátoknak van. Ha az ottani nagy öregek most nem nyernek, akkor már sosem. És az ő fejükben különösen ott van az a kép, amikor a legfontosabb pillanatban, az olimpiákon a magyarok ellen rendre elbuknak... Nekünk, szurkolóknak az a dolgunk, hogy HITTEL várjuk Pekinget. A Fiúk rászolgáltak és meglássátok, újra rá fognak szolgálni!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!

ed hozzászólása
ed8214
2008.05.13. 22:54

why fodor?--in english please

ati EGER hozzászólása
2008.05.13. 22:19

EGERBEN MIÉRT NEM EDZETEK???

GPFan hozzászólása
GPFan8210
2008.05.13. 22:18

A 18-as keretbe kell 3 kapus!!! Egyébként Gergely azegész szezonban megbízható formát mutatott és ő a legrutinossabb kapus hármuk közül. Szécsi és Nagy hullámzó - olykor nagyon gyenge teljesitményt mutattak. Nagy a Dubrovnik elleni meccsen 2 azaz kettő alkalommal ért labdához. (vissza lehet nézni). A 3. helyért vívott meccsre ugyan összeszedte magát, de ott is kapott 12-ről egy potyát. Szécsi meg egész évben formája alatt volt. Ezért kell 3 kapus!!

SAPécs hozzászólása
2008.05.13. 22:14

Aszem nagyjából erre a keretre lehetett számítani. Talán a Baksa-Gergely csere a meglepő, de többi várható volt. A Kapitány nyerni akar Pekingben és szerintem elég kemény fazon ahhoz, hogyha úgy látja, hogy erre van szükség,meg fog válni a régi "kedvencektől" is. A kerettagok mostantól bizonyíthatnak. Egy dologra azért kíváncsi lennék. Nagy Viktor a Final Fouron megint bebizonyította, hogy mennyire jó kapus, de a válogatottban - bár jól véd - érzésem szerint sose éri el a Vasas-ban nyújtott teljesítményét. Jó volna érteni, hogy miért - és persze kiküszöbölni ezt a kis gondot. Barna kimaradását én is sajnálom, de ez azért nem volt egy meglepő húzás.Baksa Laci pedig elég fiatal, biztos, hogy sok meccsen lesz még a válogatot hálóőre! SIKERES FELKÉSZÜLÉST! MINDET BELE FIÚK!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!

Gergőke hozzászólása
2008.05.13. 22:03

A honlap szerkesztőinek üzenem, hogy most már kéne csinálni egy saját oldalt a két Vargának (Tamás és Zsolt) és Gergelynek. Életpálya, kedvencek, miegymás.

Vikcó hozzászólása
Vikcó8207
2008.05.13. 21:53

"The show must go on!" MAGYAROK!

Hi hozzászólása
Hi8206
2008.05.13. 21:45

Jah és még azt kifelejtettem, hogy Gór Nagy sem érdemli meg a tagságot, jobb játékos o, mint Barna? Nem, sot Barna sokkal jobb....ha elmegy az Olimpia, komolyan mondom erre fogom fogni, a kapitányra, és azért mert olyanoknak ad már évek óta folyamatosan bizalmat, akik egyáltalán nem érdemlik meg...

Hi hozzászólása
Hi8205
2008.05.13. 21:42

Gergelynek sokkal jobb szezonja volt mint Baksának, meg sztem jobb kapus is... hiányolom Steinmetz Barnát, úgy látszik akármilyen jól teljesít o, már nem lehet sosem válogatott...:( kiss Csaba azért nem kellett gondolom, mert már így is van 3 balkezes a keretben....Fodort én már vagy 2 éve nem válogatnám be, Molnás Papesz sem érdemli meg, Hosnyánszki sem....sztem...de nem rossz a csapat, csak szegény Barna...

nemértem hozzászólása
2008.05.13. 21:20

Mi van itt? Hajrá Magyarok vagy hajrá kedvenc csapatom magyarjai ?

EGO hozzászólása
EGO8203
2008.05.13. 20:59

Csaszi! Meghajolok:)) Igazad van, egy x-évvel idősebb és tapasztaltabb Sz-t ne hasonlítsunk össze egy H-val.... Talán valóban vhol ott lett volna a helye a kiválogatottak közt ..... mert hát minden relatív... és abban is igazad van, "nagy center" ritka .... a pozíció számít, és e pozíció elég kritikus.........

móka hozzászólása
móka8202
2008.05.13. 20:36

Gergőke!minden kívánságod így teljesüljön!!:)))Hosnyát véletlenül hagytam ki,miután elküldtem az üzit utána vettem észre,hogy kimaradt!!Az az igazság az idei idényét nem nagyon követtem figyelemmel,de tavaly mikor a Vasasban játszott nagyon tetszett a játéka!!A bő keretben mindenképp ott a helye,aztán kívánom neki,hogy bizonyítsa be hogy helye van a csapatban!!Ha igaz amit a madarak csicseregnek,jövőre újra TEVA-VAsas sapkában szeli majd a Komjádi habjait!!:)))Várjuk szeretettel!!:))Többen említették ,hogy Tóth Marcit,meg Kovács Robit ki kellene próbálni a válogatottban!!Valóban nagyon jó szezonjuk volt,de sajnos azt kell mondjam az én objektív véleményem az,hogy a jelenlegi legjobb 13-ba nem férnének be.Remélem a következő világeseményen rámcáfolnak,én örülnék a legjobban!:)))Hajrá Vasas,Hajrá magyarok!!!!

Trooper hozzászólása
2008.05.13. 20:22

Peti! Írok 1-2 meccset, amit a Kovács Robi nyert meg nekünk: tavaly: bajnoki döntő 5. meccs, idén: bajnoki döntő 4. meccs, EL Kotor idegenben. Bár sajnos őt soha nem fogja behíni Kemény... (Félve, és zárójelben jegyzem meg, hogy akik istenítik a kapitányt, azoknak felidézném az elmúlt 3,5 év sikertelenségét, mert ugye nálunk az ezüst kudarc... :( ) Én örülnék a vérfrissítésnek, és nem csak azért, mert ok nélkül kevés Vasas játékos van a válogatottban, hanem mert vannak a keretben az egyenlők között egyenlőbbek, és ez nekem régóta nem tetszik. Ne legyen igazam, de félek, hogy az olimpián a 4 közé is nehezen fogunk bekerülni... :( Ezek a bennem lévő reálitásból erednek, de nem azt jelenti, hogy nem fogok torkomszakadtából üvölteni a TV előtt, és szurkolni a csapatnak!!! HAJRÁ MAGYAROK! (add Istenem, hogy ne legyen igazam) :)

csaba hozzászólása
csaba8200
2008.05.13. 20:18

Szerintem Szívós Marci nem nyerő ember. Fontos ziccereket szokott kihagyni sajnos , ha Kemény Dénes következetes lenne és amit nyilatkozott betertaná akkor szerintem a Szécsit itthon kéne hagynia évek óta formán kívűl véd klubszinten és válogatott szinten egyaránt. 2000 ben az olimpián megmerte lépni hogy Kósz helyett védette de sajnos azóta kapusposzton nem mert változtatni.

Sanka hozzászólása
Sanka8199
2008.05.13. 19:52

Tudomásom szerint Leányfalun.

Sándor hozzászólása
2008.05.13. 19:49

Molnár kitanulta a balkáni víziabdát is. Lehet hogy itthon sok kontrát fújnak ellene de úgy érzem kint az ilyen belevaló minden hájjal megkent centerek fognak érvényesülni.

polobarát hozzászólása
2008.05.13. 19:25

Szerintem meg a Hosnyánszky nem való a keretbe. Keveset játszik de akkor se fényesen. Hajrá Magyarok!!!!!!!!

Csaszi hozzászólása
Csaszi8196
2008.05.13. 19:16

EGO, Centerposzton évek (évtized?) óta hiány van világklasszis teljesítményben, ezért is kerülhetett(megelőlegzetten) a bő keretbe Hárai, anélkül, hogy a bajnokságban kiemelkedő teljesítményt mutatott volna. Szirányi már bizonyított egy olyan ország bajnokságában, akik a VB-n a szerbeket verték és nekünk sem volt éppen sétagalopp ellenük, lehet, hogy még kevés a válogatotthoz, de egy esélyt megérdemelne, tekintettel a problémás posztra. Brigi:D , Teljesen igazad van, Kemény Dénesé a felelősség, ő a felelős szakember és nem írigylem a helyzetét, a játékosok érzelmileg is kapcsolódnak hozzá, emiatt a döntéseihez a szubjektív dolgok is jelentősen hozzájárulnak, míg számunkra sokkal egyszerűbb a 'döntés', nem állunk ilyen szoros kapcsolatban velük és nincs következménye a véleményünknek.

Vizisport17 hozzászólása
2008.05.13. 19:16

Na de kedves Kemény Dénes ! Idézem: "ha valaki hosszabb időn át, tehát fél év, egy év, másfél év, két év alatt bizonyos dolgokban visszatérően rossz formát mutat, azt én már nem rossz formának, hanem gyengébb tudásnak tekintem" Ezek után mi keresnivalója van a Szívósnak, Hosinak, Molnárnak a keretben ? Hosi Olaszországban nyomta egész jó %-ban lőtte a gólokat, de nem a Savona, Recco,Possilipo, Brescia ellen. Hazajött a magyar mezőnyben rossz volt nézni, most megint játszik ahogy játszik, nyílván Kemény Dénes képben van. Marci, ugye egy szezon Reccóban, ami tudjuk jól sikerült,nagyot fejlődött, azóta semmi, egy-egy meccsen villan, téthelyzetben besokall, hisztizik, reklamál, mutogat nem csapatember, szólóban meg 20 kiló, tehát kevés. Megmondom őszintén tavaly nagyon szurkoltam neki a válogatottban, de megrekedt a fejlődése. Papesz, ma már többet árt a klubjának/válogatottnak mint használ. Nem úszik vissza, vagy ha igen feleslegesen kiállíttatja magát. Fegyelmezetlen és alattomos, nem véletlenül verték pofán, fülön a szerbek már az elején a bp.-i EB.-n. Nagyon ismerik, tudják hogyan lehet provokálni és nagyon buta mindíg felül ezeknek. Igaz meccsenként mindíg hoz 2-3 fórt, 1-1 gólt. Megéri ?

!!! hozzászólása
!!!8193
2008.05.13. 18:57

Gergőke! Mondjuk a Górnagy Mikit szerintem simán! Lehet nem lő annyi gólt, mint a Miki, de hogy sokkal biztosabb bekk az tuti! Majd meglátjátok h akár Barna, akár Fodor hiányozni fog bekk boszton!

ceee36 hozzászólása
ceee368192
2008.05.13. 18:38

Talán ez a legjobb összeállitásu csapat,de azért vannak dolgok amelyekkel nem értek maradéktalanul eggyett.Azt nem értem,hogy miért maradt ki Steinmetz Barna aki a lejobb hátvéd jelen pillanatban.Ezenkivül fölöslegesnek tartom a 3 kapust,es véleményem szerint Molnárnak nincs keresnivaloja ebben a csapatban,mert az idei szereplésével nem segitette,hanem hátráltatta a csapatot a sok szabálytalanságával.Egyszoval már kiégett.Ennek dacára sok sikert kivánok Hajrá Magyarország !!

hmmm hozzászólása
hmmm8191
2008.05.13. 18:32

Mindenkinek aki "ziccerezik" Szivós Marci kapcsán: EL hétvége: Varga Dani? Vagy Kovács Robi előtte? Ha ők kihagynak ziccert az nem baj? Mert az "csak" EL és nem Világesemény? Hozhatnám itt a példákat minden válogatottból... és klubcsapatból...ezt most hogy mérik?

? hozzászólása
?8190
2008.05.13. 18:21

Az USA-barátságos meccs a Margitszigeten lesz???

flodd hozzászólása
flodd8189
2008.05.13. 18:20

Gergely Pistával kapcsolatban egyértelműen arról van szó, hogy Kemény Dénes versenyhelyzetet akart teremteni. Nagy Viktornak így a felkészülés alatt is bizonyítania kell, mert ha nem teljesít könnyen megeshet, h a majdnem biztos helye nem is olyan biztos... és mint ismeretes Viktorral néha elszalad a ló... Szivós Marcinak szerintem ott a helye a keretben. Nagyon jó játékos és mostanában elég kiegyensúlyozott a játéka. Az elmúlt egy év során bizonyította, h megérdemli, h benne legyen a keretben. Ha úgy tud teljesíteni nyáron, mint az idei szezonban akár meccseket is eldönthet... Varga Daninak pedig össze kéne szedie magát. Mostanában magához képest elég gyengén muzsikál. Ha nem vigyáz, akkor könnyen megeshet, h sehova sem utazik, annak ellenére, hogy akár alapember is lehet a csapatban. Gór-Nagy Miki pedig szintén méltán megérdemli, hogy bekerült a bő keretbe. Az elmúlt egy évben rengetegett fejlődött. Remélem a válogatottban jól teljesít majd. A többiek beválogatásával is teljesen egyet értek és bízom Dénesben, hogy kiválasztja azt a 13-at, akik képesek lesznek ismét nyerni.

l hozzászólása
l8188
2008.05.13. 18:13

A két "mészáros", ez a lényeg.

Gergőke hozzászólása
2008.05.13. 18:07

móka! Mindenkit olyan jól körülírtál, miért hagytad ki a Hosnyánszky-t? Írjál róla is valami jót légy szíves. Thx!

Brigi:D hozzászólása
2008.05.13. 18:01

Mindenki nagyon ütőképes csapatokat tud ám összerakni, és megmondani, a tutit, hogy ki, kinél jobb, meg kinek melyik bennlévő játékos helyén van/lenne a helye. Ám egy dologról ne feledkezzünk meg Dénes azért nagyon ért ehhez, nagy gyakorlata van a válogatásban, és az is biztos, hogy csak olyat visz, akivel A CSAPATOT fogja erősebbnek látni. Szerintem, ezt innen kívülről senki nem tudja, mert én bevallom nekem dunsztom sincs, hogy ki mennyit gördít/gördíthet a fogaskeréken. Ezt egyedül Dénes látja át, és érzi mikor, kire van szüksége A CSAPATNAK!!! Amúgy meg Dénes tartja a hátát egy-egy válogatás után, nem pedig mi, addig meg, hagy döntse el, kinek, hol van a helye, legalábbis szerintem. Eddig még nem tévedett, mindig nagyon erős csapattal álltunk fel!!! Köszönöm neki azt a rengeteg munkát, amit eddig is elvégzett!!! Sok sikert a továbbiakhoz!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!

EGO hozzászólása
EGO8185
2008.05.13. 17:50

Alex, Csaszi! A spanyol bajnokság nem nagy eresztés... Európában a spanyol klubcsapatok sehol sincsenek.... szóval Sz B talán mégsem akkora szám világ- vagy európai viszonylatban... Kemény D. azért tudja a dolgát szerintem , és van rálátása kontinens-szerte hogy ki kell, és ki nem kell....

waterspy hozzászólása
2008.05.13. 17:46

Hello! Szerintem Szívós, Molnár és Gergely nem volt az idén kimagasló!Klubszinten is gyenguszok voltak!.....Szívós ha megint kihagyná a ziccereket......!Olimpia:Szécsi, Nagy.....a 4 Varga, 3 recco-i, Kis Gergő, Biros, Steinmetz Á.,Kis G,! Úgy gondolom Kemény D mindent tud és helyesen fog dönteni! Kemény lesz az olimpia, de nekünk szurkolni kell értük!Bízni és meglesz az...!

 Ceee36 hozzászólása
2008.05.13. 17:31

Nagyon sajnálom,hogy kimarad a keretből Stejmetz Barna pedig veleményem szerint jelenleg a legjobb hátvéd a bajnokságban.Fölöslegesnek tartom a három kapust inkább egy mezőny játékost kellene szerepeltettni.Azt viszont végkép nem értem,hogy mit keres Molnár ebben a csapatban,mikor szinte semmit nem csinál,csupán a durváskodásaival fékezi a csapat játékot.Talán Kemény Dénes megfogja gondolni magát.Minden esetre nagyon sok sikert kivánok ay E.B.én és az olimpián.Hajrá Magyarország !!!

Alex hozzászólása
Alex8182
2008.05.13. 17:25

ja, bocsi Csaszi... egyetértek!!!!

Alex hozzászólása
Alex8181
2008.05.13. 17:22

ez mind szép, szép, tényleg nagyon szép..... de azért a barcelonai szirányi balázsra is oda lehetett volna figyelni kicsit ....

Ancsi hozzászólása
Ancsi8180
2008.05.13. 17:21

A Barnát én is hiányolom a keretből, de nem feltétlenül a Gergely helyén. A három kapus mindenképpen kell, annak ellenére, hogy kb 99,9% hogy nem utazik (sérülés esetén). Mondjuk jobban el tudnám képzelni a Gór-Nagy helyén. De ha Dénes egy bekket visz, akkor meg úgyis a Varga Tomi megy. A jobb oldal egyértelmű (Madaras, Benedek, Kiss megy Pekingbe). A másik oldalról kihagynám a Szivós Marcit (hány meccset döntött el a válogatottban?; márpedig Dénes nyerőembereket keres). És akkor még egy embernek kell kiesnie a centerek közül. Én a Papeszt mondanám (bár úgyse ő lesz az). Szal szerintem az utazó keret: Szécsi, Nagy, Benedek, Biros, Kásás, Kis, Kiss, Madaras, Steinmetz Á., Varga Dani, Varga Dénes, Varga T., Varga Zs.

móka hozzászólása
móka8179
2008.05.13. 17:21

Nagyjából az a keret jött össze amire számítottam,bár Steinmetz Barna kimaradása kicsit szíven ütött!Az egyik legjobb bekk a magyar mezőnyben,csupaszív játékos!Nehéz dolga van Dénesnek mert rengeteg jó játékosunk van szerencsére!Bár Vasas drukker vagyok ilyenkor bizony objektíven kell nézni a dolgokat kedves szurkolók és klubszimpátiától függetlenül a lehető legütőképesebb válogatottat kell összeállítani,azt amelyik elsüllyeszti majd a szerb-horvát armadát!!:))Persze a többi ellenfélről se feledkezzünk meg!Kapusposzton Szecska és Nagy Viktor egyértelmű favorit,Gergelyt nem megbántva,de meg sem közelíti az előző két kapus képességeit!!Benedek helyét senki sem kérdőjelezheti meg ,zseniális játékos,csakúgy mint Kásás.A négy Vargának nagyon örülök,nemcsak a Vasas múltjuk és jelenük miatt!VArga II.Zsolti nagyon jó szezont futott,nagyot játszott,kivéve a bajnoki döntőn bemutatott viselkedést az utolsó két meccsen...na az nem volt szimpatikus.DAni meg Dumi világklasszisok,ott a helyük maximálisan és Tamás is nagyon jó játékos,csak Szegeden nem tudtak felnőni mellé!!Gór-Nagy megint tökéletes választás szerintem,Kis Gergő és Szívós Marci is kiváló képességű játékos,tehát jogosnak érzem a válogatásukat!Madaras balkezét meg klasszisát ugye nem kell ecsetelni,miképpen Biros Peti is extraklasszis ha jó formában van,márpedig Pekingben abban kell lenni!))Centerposzton ért nagy trauma viszont:Nem megbántva senkit,de szerintem is a Papesznak már rég nincs helye a válogatottban!Kiégett,sértődött játékos,akinek nagy múltja van,de legalább annyira csekély a jelene...Ádi és Kis Gabi egyaránt jobb nála,remélem ezt a kapitány is be fogja látni:))A kimaradottakkal(Fodor,Hárai,Kiss Csaba,maximálisan egyetértek,Barnáról már ejtettem szót,neki ott lenne a helye!!Kár hogy nem én vagyok a kapitány!:)))))A Gergely helyett inkább Baksának adtam volna lehetőséget.Egyébként bárki legyen az utazó 13 egy a lényeg:HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jah és..MINDÖRÖKKÉ ANGYALFÖLD!!!!

miamano hozzászólása
2008.05.13. 17:03

Kedves KP! Te valszeg nem láttad a tavalyi és az idei rájátszás mérkőzéseit. A két kapus közti különbség mindkét alkalommal döntőnek bizonyult.

KP hozzászólása
KP8176
2008.05.13. 16:39

Gergely Pisti tudására, mentalitására és győzni akarására igenis is szükség van! Fontos meccseken sohasem betlizik! Kapusposzton a rutin is szükséges. Igaz, hogy Viktor és Szecska is nagyon jó kapusok.

Eszti hozzászólása
Eszti8175
2008.05.13. 16:33

hello! Éljen!! A Szivós bent van a keretben!!!! Jeeeeeee!!

Tina hozzászólása
Tina8174
2008.05.13. 16:22

És Papesz most már szerintem is hanyagolható a válgoatottból az eddigi teljesíménye alapján. Viszont Szívós Marcinak maximálisan ott a helye!

Tina hozzászólása
Tina8172
2008.05.13. 16:20

Nagy Viktor és Szecska utazik sztem és szerinetm a 4 Vargának is ott a helye az EB-n és az olimpián!!!Nagyon nehéz a kapitánynak amúgy jól dönteni rengeteg kiváló játékosunk van...simán össze jöhetne 2 válogatott is kár h ez nem lehetséges!

Gergőke hozzászólása
2008.05.13. 16:06

hmmm...! Szerinted ki a bánatos bánatot szorítana ki a Rajmi?!

DjBobo hozzászólása
DjBobo8169
2008.05.13. 15:48

A Hosi tuti. Benedekfas! Nagy barom lehetsz,bocsi!

hmmm... hozzászólása
2008.05.13. 15:46

Rajmiért és Barnáért nagy kár. Hatalmas a rutinjuk és a játékintelligenciájuk, szerintem nagyot játszottak volna az olimpián. Kit ne motiválna a triplázás lehetősége? Dénes döntései azonban eddig általában "ültek". Köszönjük nekik az eddigi eredményeket és sok sikert a keretbe került játékosoknak! HAJRÁ!

Peti hozzászólása
Peti8167
2008.05.13. 15:38

egy olimpia nem kísérleti verseny! aki még életében nem volt válogatott az most sem lesz. a Vasaa és a Honvéd játékosai kb. ugyanannyian vannak a keretben, mivel Gergely nem kerül be(ez lenne a legmeglepőbb döntés). A Steinmetz Barna tényleg beférhetne minimum a 18-as keretbe, de Dénes max. ha egy bekket visz, és az szerintem a Varga Tomi lesz. Pedig még egy klasszis bekk elkéne. A Varga Danit nem ott kellene elhasználni el hátul.

djtesla hozzászólása
2008.05.13. 15:34

Szerintem a Tizenhármak akiket a Kemény ki fog vinni: Szécsi, Nagy Viktor, Kásás, Benedek, Kiis G, Biros, Szívós, Varga Dani, Varga Dumi, Varga Tamás, Steinmetz Ádi, Molnár, Madaras. Én itt egy embert cserélnék, a Molnár helyett a Kiss Gábort tenném. Mindenesetre így vagy úgy de szuper csapat lesz ez, a közelmúlt ezüstjeiből való kilabaláshoz a pluszt szerintem meg az olimpia szelleme és a Varga Tamás fogja jelenteni és így újra aranyat nyerünk!:-)

EDNEK hozzászólása
EDNEK8165
2008.05.13. 15:24

Jogos a kritika a helyesírás miatt! BENEDEKFAN! Ezt a részét elfogadtam!

halihó hozzászólása
2008.05.13. 15:21

Peti! Azért mert a VASAS lett a bajnok, még nem kéne kivinni a fél csapatot???? Akkor a 3. helyezett Honvédból miért lehet? Egy Molnárt, meg egy Szívóst?? Milyen csapatemberek ők? Csak a széthúzás jellemzi őket!!

Anita hozzászólása
Anita8162
2008.05.13. 15:12

Szerintem a kapitány döntését tiszteletben kellene tartani és elfogadni!!Úgy gondolom, hogy ő azért jobban ért ehhez, mint ti!!!Ő azért olyan dolgokat is lát, amit mi szurkolok vagy nem látunk, vagy nem úgy látjuk, ahogy ő!!!Az ő hozzáértése és rutinja fontosabb!!Szerintem nem kellene leszólni azokat a játékosokat,akik már régóta bennt vannak a válogatottba, hanem úgyan úgy szurkolni nekik is, mint a többieknek!!!!Végülis ők is a válogatott tagjai és nekünk az a legfontosabb, hogy olimpiai bajnok legyen a magyar válogatott!!!!Én bizom a kapitány döntésében!!!Persze a mindenkinek joga van elmondani a véleményét!!!Nekem ez a véleményem erről!!

Peti hozzászólása
Peti8161
2008.05.13. 15:04

Gergő!! Lehet nem nyerünk Molnárral, de a Steinmetzzel nyernénk? Mondjál nekem olyan meccset, ahol Kovács Róbert nyerő volt? Nem a Szentes vagy a Szolnok ellen. Azért, mert a Vasas lett a bajnok, nem kell a fél csapatot kivinni belőle!!! A Gór-Nagyról mi a véleményed?

Najó hozzászólása
Najó8160
2008.05.13. 14:56

Valóban, Gergely helyett lehetett volna még egy mezőnyjátékos-jelölt! Amúgy a többi nem rossz! Molnárt úgysem fogja kihagyni, ő az atyaúristen a medencén kívül!

Gergőke hozzászólása
2008.05.13. 14:54

Peti! Ha szerinted Molnárnak helyet ad még a kapitány, akkor a két arany marad is kettő, ezt garantálom. MOLNÁRRAL NEM NYERHETÜNK! Ebben biztos vagyok. Ha pedig csak viccelünk Kováccsal szerinted, akkor te sem értesz a játékhoz.

Csaszi hozzászólása
Csaszi8158
2008.05.13. 14:50

"Kirakták a keretből a kétszeres bajnokot" Index címlap, egy kétszeres olimpiai bajnok búcsúját a válogatottól így felvezetni, azért elég durva. Kirakni pl. az edzőtáborból kocsmába kiszökő sportolót szoktak, de egy sportolói életpályája alapján minden tiszteletet megérdemlő óriási sportemberről szerintem nem lehet így írni.

Peti hozzászólása
Peti8157
2008.05.13. 14:39

Kit érdekel, hogy ki megy, ki nem. A lényeg, hogy NYERJÜNK!!!! A kapitány vagy ti értetek jobban a játékhoz? Mert a két arany egyértelmű válasz erre. Remélem csak vicceltek a Kovács Robival. A várt csapatom: Szécsi, Nagy V. Varga T., Kásás, Biros, Varga Dani,Szívós, Benedek, Kiss G., Madaras, Molnár T., Kis G. A maradék egy helyre pedig Varga II. Zs. és Varga Dénes pályázik. A Gór-Nagy nem megy, mert Dénes nem Visz ki két bekket.

Csaszi hozzászólása
Csaszi8156
2008.05.13. 14:19

Ravub, Szerintem nem felejtjük el, ezért szeretnénk Barnát a válogatottba, hogy a legerősebb klub sor, a Vasas sor, Varga Dumi, Steinmetz Barna, Varga Dani, Steinmetz Ádám mondjuk Madarassal és Varga Tamással kiegészítve és Nagy Viktorral a kapuban egyben maradjon , azaz megőrizze azt a mentális egységet, ami az évek során kialakult közöttük és amelynek az egyik tartópillére Barna.

macskako  hozzászólása
2008.05.13. 14:11

Hello mki! Gergely miert ?? dr. molnar miert ?? Barna miert nem ?? Attol meg persze hajra Magyarok,de nem ertem . Altalaban az lezarult szezonban nyujtott teljesitmeny ,pillanatnyi forma stb. alapjan valogat a kapitany . Molnar mit csinalt ?? Gergely mit csinalt ?? +latjuk ! Ja, + mintha anno Kemeny Denes mondott volna vmi olyasmit,hogy aki szandekosan ,alattomosan ut ,az nala nem lesz valogatott . Meg1x kerdezem : dr.molnar ??? Na,xevaxtok.

Csaszi  hozzászólása
2008.05.13. 14:11

Benedeket szokás leírni, pedig a tavalyi bajnoki alapszakasz végén 60 góllal kimagaslóan lett gólkirály, most pedig a világ legjobb klubja alkalmazza, valószínűleg nem kevés pénzért és ez csak a legjobb pólósoknak adatik meg, ezt puszira nem adják. A Recco-ban hullámzó a teljesítménye,mondjuk a Recco-ban ez nem egyedülálló, ott nem kell mint pl. itthon egy Varga Daninak, Kiss Gergelynek végig a vízben lenni. Varga Dániel és Dénes világklasszis játékosok, ha nem megy nekik, akkor is lőnek 1-2 gólt, kihagyhatatlanok a Vasasból és Válogatottból, ez mondjuk szerencsére nem lehet kérdéses. Szécsi, Kásás, Benedek, Kiss Gergő, Madaras, Varga Dani és Dumi az abszolut biztos mag szerintem és aztán van még két-három 90%-ig biztos játékos.

Ravub hozzászólása
Ravub8153
2008.05.13. 13:43

A szövetségi kapitány tudni fogja, milyen összeállítással képzeli el a győzelmet. Szerintem mindig elfelejtitek, hogy nem a legjobb játékosokat kell feltétlen elvinni, hanem a legjobb csapatot! Több esetben biztosan a kettő fedi egymást, de nem mindig. HAJRÁ MAGYAROK!!!!

he? hozzászólása
he?8152
2008.05.13. 13:39

Steinmetz Barna tavasszal a Vasas egyik legjobbja volt érzésem szerint. Kétszeres olimpiai bajnokként legalább a tizennyolcas keretbe bekerülhetett volna. Persze ha olimpiát nyerünk egy szavunk sem lehet majd, de Steinmetz Barnával csak erősödne ez a csapat az is biztos.

Ed hozzászólása
Ed8151
2008.05.13. 13:38

"BENEDEKFUN". A hozzászólásod kb annyira komolyanvehető, mint amennyire helyesen írtad a neved. Nézd meg mi a különbség a fan meg a fun szó között.

Kata hozzászólása
Kata8150
2008.05.13. 13:28

Könnyű szerintem kintről véleményt formálni, na meg mindenben okosabbnak érezni magunkat... Én bízom Dénes ítéletében, mégiscsak két olimpiát nyert a fiúkkal, valószínű azért ő a kapitány és nem mi, mert tud valami pluszt, nem is keveset, ami mentén kialakítja a keretet. Hajrá fiúk, hajrá MAGYAROK!

supercharley hozzászólása
2008.05.13. 13:22

Szerintem nyugodtan indíthatnánk 2 csapatot(vagy 3-at), és akkor lenne mindenkinek helye. Hátha mi hozhatnánk el mindhárom érmet :-)))

BENEDEKFUN hozzászólása
2008.05.13. 13:22

Elég legyenn már! Benedeket hogy meritek megkérdőjelezni? A világ valaha élt talán legnagyobb játékosa, aki képes lesz még mindig meccset eldönteni. Madarasnak nem volt élete szezonja és mégis "klubélete" legfontosabb meccsét "futotta" a végén! Ettöl nagy játékos és ennél Benedek már csak nagyobb! Szükség lesz rá, nélküle nem tudunk nyerni! Csak egy hibát ne kövessenek el, hogy olyan valaki menjen ki a csapatromboló lehet, márpedig van belőle a keretben nem is egy. HAJRÁ MAGYAROK! Mindegy kikkel csak nyerjünk!

Csaszi hozzászólása
Csaszi8147
2008.05.13. 13:12

B, Steinmetz és Kis Gábor 8-10 kilóval nehezebbek mint Molnár Tamás és még így sem 'rúgnak' labdába, Kis Gábort a csehovi játékosok úgy eltüntették, mintha ott se lett volna, a center poszt a válogatott gyenge pontja.

zele hozzászólása
zele8146
2008.05.13. 12:57

5 játékos a 3. dominóból, 4-4 az első Vasasból és a második Egerből. Érdekes! Steinmetz Barna hallatlanul hiányzik a keretből, ellentétben gergellyel és papesszal.

kgabber hozzászólása
2008.05.13. 12:57

Varga Dumi messze kimagaslik a mezőnyből!

kgabber hozzászólása
2008.05.13. 12:54

Valóban ütőképes csapat, bár én a Varga Dumit kihagytam volna:))))))))))))))))))

B hozzászólása
B8143
2008.05.13. 12:50

Még egy meglátás a válogatáshoz. A bíróktól várható tisztelethez és megbecsüléshez az is kell, hogy legyenek Nevek a csapatban. Ez viszont a centerkérdést Ádi és Molnár felé billenti, amivel máris benne vagyunk a válogatási gondok sűrűjében.

Csaszi  hozzászólása
2008.05.13. 12:42

Katka6, Egyetértek veled, nekem is hiányzik ez a három játékos, a Vasas az utóbbi két év legjobb magyar klub csapata, ezek a játékosok egymás elleni ki-ki mérkőzéseken bizonyították, hogy jobbak mint pl. Molnár Tamás v. Gór Nagy Miklós. Steinmetz Barna nálam ahhoz a 3-4 játékoshoz tartozik, akik képesek az athéni döntőhöz hasonló helyzetből is győztesen kijönni és a többieket is magukkal vinni, Tóth Marci óriási harcos, ráadásul 104 kg.-jával az egyik leguniverzáisabb (pl. pótcenter) játékos, Kovács Róbert fantasztikus átlövései mellett pedig az egyik, hanem a legjobb úszó. Centerposzton az idei formák alapján nincs világklasszis szintű (Csomakidze,Smodlaka,Hinics, Calcaterra) centerünk, ezért érdemes lett volna Szirányi Balázst behívni, aki centerként 26 mérkőzésen 49 gólt szerzett a spanyol bajnokságban, ami több mint kiemelkedő eredmény.

topi hozzászólása
topi8141
2008.05.13. 12:38

baksat hianyolom a keretből, kovacs robi jo jatekos de azer a posztjan ott van a madaras, benedek, sőt hosnyanszky is jatszogatott azon az oldalon a volvo kupan..

B hozzászólása
B8140
2008.05.13. 12:35

Ed: oké, rendben, jó szezont zárt Dani, de szerintem nem elég jót ahhoz, hogy biztos legyen a helye. Kemény helyében én nyerőembereket keresnék, és emlékeim szerint Dani ebben a szezonban nem igazán volt nyerőember. Talán csak a Honvéd elleni negyedik meccsen, amikor ő lőtte a győztes győlt a hosszabbításban, ha jól emlékszem. Dumi helye annál biztosabb, megmutatta Barcelonában is, hogy rá lehet számítani.

m. hozzászólása
m.8139
2008.05.13. 12:34

Sajnos a Kapitánynak nem sikerült teljes mértékben betartania az igéretét, miszerint a bajnoki sorrendet figyelembe fogja venni a válogatásnál. Hol van belőle Steinmetz Barna???

Robby hozzászólása
Robby8138
2008.05.13. 12:30

A Kovács Robi a Final-fourban elég karcsú volt,és a válogatásnál,az többet számít!!

Gergőke hozzászólása
2008.05.13. 12:29

A Volvo-kupa óta biztos voltam a Fodor, Kiss Csaba, Hárai, Baksa-tandem kimaradásában. Barnát meg csak ősszel hívta meg a kapitány, úgyhogy nem ért meglepetés. Kár érte. Kovács Robi és Tóth Marci tényleg megérdemelte volna legalább a bő kerettagságot. A reményeim szerinti olimpiai csapat a következő: Szécsi, Nagy V., Varga T., Madaras, Steinmetz Á., Kásás, Szivós, Kiss G., Benedek, Varga Dániel, Biros, Varga Dénes, Varga Zs. Csak Molnár és Gergely ne utazzon. A Hosi-Kis G.-Gór-Nagy-hármasból sem lenne ellenemre egyikük tagsága sem, de azért szerintem a fenti 13 lenne a legjobb. Ha már Barna nincsen.

e hozzászólása
e8136
2008.05.13. 12:23

polopo! Maximálisan egyetértek!! Kovács Robinak is ott lenne a helye, Barnával együtt!

egri gyerek hozzászólása
2008.05.13. 12:22

Molnár papesz sem kellene ebbe a keretbe . viszont Varga II ill Varga T a két "mészáros" a szerbek ill a horvátok ellen nagyon fog kelleni! Hajrá Magyarok!!!!

B hozzászólása
B8134
2008.05.13. 12:22

Molnárt én még nem írnám le. A válogatottban legalábbis. A klubszezonja valóban nem volt kiemelkedő, de csak annyi történt szerintem, hogy már (rég) nem motiválja a Honvéddal elérhető bármilyen siker. A válogatott szezonra össze fogja kapni magát, és ahogy Keményt "ismerem", el is fogja vinni őt Pekingbe. A kérdés ezután az, hogy Ádi vagy Kis Gábor legyen a másik center. Szerintem ez lesz a kapitány legnehezebb döntése az olimpia előtt. Ádi sajnos súlytalan a hatalmas délszláv bekkek "erdejében", ezért én (Vasas szurkolóként is) azt gyanítom, hogy Kicsi fog utazni...

e hozzászólása
e8133
2008.05.13. 12:17

Molnár, Szívós?? Milyen csapatjátékosok ők? Ilyen viselkedéssel, és hozzáállással gyenge láncszemei lesznek a csapatnak. Steinmetz Barnabás nélkül nehéz lesz!!!

polopolo hozzászólása
2008.05.13. 12:14

Gergely és Molnár érthetetlen. Steinmetz Barna pedig másodvirágzását éli, nem beszélve az egész idényben remeklő Kovács Robiról. Oké, hogy nincs elég nemzetközi rutinja, de azért a bő keretbe beférhetett volna.

Ed hozzászólása
Ed8131
2008.05.13. 12:13

Varga Daninak? Az itthon játszó játékosok közül talán a legjobb szezont zárta, Dumival karöltve. Szerintem jó a keret, Gergelyt meg Molnárt nem értem annyira. Lehet szentségtörés, de szntem Benedeknek sincs fix helye Pekingre..

B hozzászólása
B8130
2008.05.13. 12:09

Ja, és Varga Daninak (összpontosításban) igencsak össze kell kapnia magát, ha ott akar lenni az olimpián...

B hozzászólása
B8129
2008.05.13. 12:07

Szerintem felesleges volt a harmadik kapus miatt elvenni egy helyet (esélyt) mezőnyjátékostól, mikor a két kapus személye gyakorlatilag biztos. Gergely helyett én inkább Steinmezt Barnát hívtam volna be, még akkor is, ha legfeljebb egy bekk utazik Pekingbe, aki szerintem Gór-Nagy Miklós lesz.

Trooper hozzászólása
2008.05.13. 12:06

Hát Nagy Viktorra már most van egy fogadásom, hogy ő megy az olimpiára, ja és Ádi és a kis Szívós is biztos, hogy utazik. Gondolom nem VASAS drukker vagy... :)) Amúgy Barna kihagyását én sem értem, s remélem, a center, aki kimarad az a Molnár Papesz lesz. Eszméletlen gyenge szezon van mögötte, a motivációja pedig dupla 0 volt. Szerintem kiégett...

Pro Contra hozzászólása
2008.05.13. 11:56

Ha lenne a Barna,a Tibinek mi lenne a szerepe? Mert ugye mind2 már csak mentális vezér,és abból elég 1,a Dénesnek.

Katka6 hozzászólása
Katka68126
2008.05.13. 11:51

Szerintem nagyon hiányzik a játéka alapján Steinmetz Barna, Kovács Robi és Tóth Marci!!!!!!! Sajnos helyettük olyanok vannak a keretbe akik nem érdemlik meg!!!!!! A hozzáállásuk, játékuk alapján, jó lenne ha a Kapitány Úr észrevenné.

m. hozzászólása
m.8125
2008.05.13. 11:40

Steinmetz Barnabás nagyon fog hiányozni ebből a keretből. Az elmúlt szezonokban nyújtott teljesítménye alapján neki is ott lenne a helye. Játékintelliegnciája, csapatszelleme, kitartása erre predesztinálná. Sajnálatos, hogy a kapitány ezt nem így látja!

Szerintem hozzászólása
2008.05.13. 11:34

Nagy Viktor, Gór-Nagy, Steinmetz,Varga II Zsolt,Szivos a kimarado ,bár az utolsó elég necces.....

pr hozzászólása
pr8122
2008.05.13. 11:24

Steinmetz Barnát én sem értem...

sannnyi hozzászólása
2008.05.13. 11:17

EB-t és olimpiát együtt lehetetlen nyerni. képtelenség két hónapon át hasonló hőfokon szerepelni

Todi hozzászólása
Todi8120
2008.05.13. 11:14

Steinmet Barnabás? Csak azért furcsa, mert nem látom a nevét sem a "kimaradtak", sem "bekerültek" között, pedig februárban még ő is részt vett az összetartáson. Baksát sajnálom.

Todi hozzászólása
Todi8119
2008.05.13. 10:55

Steinmetz Barnabás? Februárban még őt is meghívta a kapitány.

brasil82 hozzászólása
2008.05.13. 10:40

Így elsőre nagyon jónak tűnik! Tegnap összeírtam magamnak egy 18-as listát: nálam Gergely helyén Baksa szerepelt, de a többit eltaláltam! Nagyon örülök, hogy a Kapitány Úr végre meg merte húzni, hogy Fodort kihagyja! És az is örömmel tölt el, hogy mind a négy Vargát látom a keretben, szükség lesz rájuk! Hatalmas harcot várok a 13-as keretbe kerülésért! Sikeres és eredményes felkészülést kívánok! Hajrá Magyarok!

Lukitom hozzászólása
2008.05.13. 10:35

Nincs meglepetés a keretben, nagyjából ez volt várható szerintem. Jó képességű játékosok, akik akár nyerhetik is az EB-t, olimpiát. Persze nem szabad lebecsülni a Horvátokat és a Szerbeket! Hajrá Magyarok!