FACEBOOK

Volvo Kupával mentek haza Kecskemétről

Volvo Kupával mentek haza Kecskemétről
hozzászólás, 2008.02.28.

A magyar válogatott mindhárom ellenfelét legyőzve szerezte meg az idén második alkalommal kiírt Volvo Kupát. A vasárnapi zárónap reggelén váratlanul doppingellenőrzésre szólították a csapat négy játékosát - érdekes módon azt a négyet, aki olasz klubcsapatban játszik. Kemény Dénes háborgott egy kicsit azon, hogy egy torna zárónapján, meccs előtt teszik ki a tortúrának a csapat negyedét, de az affér azért nem zavarta meg annyira a mieinket, hogy ne nyerjenek magabiztosan az ausztrálok ellen. A kapitány május elején szűkíti a keretet.

Nagy igyekezettel kezdte a találkozót az ausztrál gárda a magyarok elleni döntőben, de a lendületet gyorsan megtörték a mieink. Előbb Hosnyánszky értékesített egy büntetőt, majd Kásás szerzett hátul labdát, a következő támadásnál pedig addig-addig helyezkedett a kapu felé araszolva, hogy megtalálta a léc alatti rést, és könyertelenül bevarrta a labdát. A negyed vége előtt Varga Tamás is villant egyet, a szombati találataihoz kísértetiesen hasonlító gólt lőtt (3:0). 

A második negyed gólzáporát a vendégek nyitották, Kiss Gergő ötméteresből válaszolt. A találkozó során végig védő Baksa a negyed közepén ziccert fogott, de Martin hat méterről megeresztett lövése rajta is kifogott (4:2). A következő percekben Biros volt nagyon elemében: az ezen a mecsen csapatkapitány egri játékos közeli húzása a kapuson halt el, egy perccel később azonban ő dobta a meccs gólját, amikor hajszálpontos távoli emeléssel bevette Sterk kapuját. Az ausztrál hálóőrnek a nagyszünetig még kétszer kellett a háta mögé nyúlnia, igaz Baksa kapuját is kétszer vették be az auszik (7:4).

Az ötperces pihenő után Varga II. Zsolt folytatta a magyar gólok sorát, majd ismét Biros percei következtek. Kásás álompassza után ziccert hibázott, mérgelődött egy sort, de másodpercekkel később újabb passz találta üresen a díjátadáskor a torna legjobb játékosának választott Birost, másodszorra pedig nem kegyelmezett (9:5). Kásás hamarosan újabb remek assziszttal vetette magát észre, ezúttal Benedeket szolgálta ki, aki telibe lőtte a kapufát, de Szivós szemfüles módon lecsapott a kipattanóra (10:5). Az előző játékrészhez hasonlóan ezúttal is két-két gól esett még a negyedben.

A mérkőzés és a Volvo Kupa utolsó nyolc percében már mindkét csapat a végső sípszót várta, de azért feljegyezhettünk még néhány szép mozzanatot. Hosnyánszky meglőtte a harmadik gólját is (büntetőből), Benedek tanítanivaló mozdulattal vált le védőjéről és értékesítette a ziccert (14:8). A magabiztos vezetés tudatában már igen dekoncentrált és lyukas védelmünk sorra kapkodta be a gólokat a hátralevő időben, de a kegyelemdöfést azért Magyarország adta, Benedek góljával zárult a Volvo Kupa 15:11-re megnyert döntője.

Az ünnepélyes eredményhirdetés ismét alkalmat adott arra, hogy a hálás kecskeméti közönség kifejezze szeretetét a csapat iránt. A Volvo Kupát jelképező plakettet Molnár Tamás vette át. A torna legjobb játékosa Biros Péter lett, a legjobb kapus az ausztrál James Stanton.

Magyarország-Ausztrália 15:11 (3:0, 4:4, 5:3, 3:4)
Kecskemét, v.: Moliner (spanyol), Sztavropulosz (görög)
Magyarország: Baksa - Varga T. 2, Varga II. Zs. 1, Steinmetz Á., Kásás 1, Szivós 1, Kiss G. 2, Benedek 2, Kiss Cs., Gór-Nagy, Kis G., Molnár 1, Biros 2, Hosnyánszky 3
Ausztrália: Sterk - Moody 1, Franklin 2, Figlioli 3, Maitland, Martin 2, Richardson, Campbell, Whalan 2, Voods 1, Cotterill, Beadsworty, Howden, O'Halloran
Gól - emberelőnyből: 7/3 ill. 12/5
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Tamás a harmadik negyedben, ill. Moody a negyedik negyedben 


Galéria:

TZS képei

TT képei


Videók:

Hosnyánszky Norbert első gólja ötméteresből - 1:0

Kásás Tamás gólja - 2:0

Varga Tamás első gólja - 3:0

Kiss Gergely első gólja ötméteresből - 4:1

Biros Péter első gólja - 5:2

Molnár Tamás gólja - 6:2

Varga Tamás második gólja - 7:3

Varga II. Zsolt gólja - 8:4

Biros Péter második gólja - 9:5

Szivós Márton gólja - 10:5

Kiss Gergely második gólja - 11:5

Hosnyánszky Norbert második gólja - 12:6

Hosnyánszky Norbert harmadik gólja

Benedek Tibor első gólja - 14:8

Benedek Tibor második gólja - 15:11


Kemény Dénes nyilatkozata



Benedek Tibor nyilatkozata



Baksa László nyilatkozata



Kásás Tamás nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata



Molnár Tamás nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata



Kiss Gergely nyilatkozata



Varga II. Zsolt nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



A vasárnapi másik mérkőzésen:

Románia-Kanada 16:6

A Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Ausztrália 4, 3. Románia 2, 4. Kanada 0

13 régi hozzászólás

gyuszi hozzászólása
gyuszi5335
2008.02.27. 12:45

kedves szk. nem tudom lattad e hogy a gor-nagy 5méterre kitolja a centert minden meccsen, nagyon jo vedekező munkat folytat, nehogy mar ez alapjan a meccs alapjan iteld meg... baksa laci teljesitmenyerol annyit, hogy lehet hogy nem vedett jol, de azér figyeljuk meg a blokkokat amik mellett elmentek azok a lövések... kis gabort meg vinni kell. eszemeletlenul erős és szallitja a kiallitasokat, a fórokat meg be kell lőni.

Krisztián hozzászólása
2008.02.26. 14:23

Bocs. Elírtam, a bekkel szemben nem tudja megtartani a pozíciót....

Krisztián hozzászólása
2008.02.26. 09:25

Gergőke:Van igazság abban amit mondtál,de....Hidd el,sokszor fontosabb egy kiállítás vagy ötméteres kiharcolása,mint hogy állandóan akciózni próbálna egy center,mert az utóbbi idők bírói felfogása szerint,zsinórban fújják a kontrákat az akcióra törő centerek ellen!(igaz néha jogoan,de ezzel megölik a játékot...) Mert ha a center nem tudje megtartani a pozíciót egy "nagyobb" és komolyabb Pl: délszláv center ellen és megpróbál kiszabadulni (sokszor szabálytalanul)akkor automatikusan jön a kontra...Gábor viszont nagyon jól érzi, mikor kell kiállításra,vagy 5m-re játszani és mikor kell kapura törni! Azt meg külön ajánlom a figyelmedbe,ahogy ellövi a szabaddobásokat 5m-en túlról...

Krisztián hozzászólása
2008.02.26. 08:59

Nem azt mondtam,hogy rosszul játszott a Peti,hisz így is lőtt fontos gólokat(a Görögök és a Spanyolok ellen a VB-n)De valahogy nem éreztem nála azt az igazi átütőerőt....Pl:Ha visszanézitek a VB döntőt,ott látszik,hogy fácán nem igazán van ott fejben(fontos pillanatokban kicsúszott a kezéből a labda,pontatlan lövések stb....)Ne értsétek félre, nem akarom bántani,(ehhez hogy is jönnék)továbbra is hangsúlyozom: világklasszis játékos(még mindig),de ez a klubváltás nagyon kellett neki,többek között neki is köszönheti az Eger,hogy kupát nyert és esélye van(nem is kicsi)a Len kupára valamint a bajnoki címre is!

x hozzászólása
x5317
2008.02.25. 22:44

Krisztián! Mikor nem volt jó formában a Peti a válogatottban tavaly? Konkrétan mire gondolsz? Üdv!

Gergőke hozzászólása
2008.02.25. 21:59

Hogy Kis Gábor szinte feltartózthatatlan volt? Az lehet, de nem elég eredményes. Több gól kéne.

Krisztián hozzászólása
2008.02.25. 17:12

szk:Érdekes a felvetésed,Peti a tavalyi bajnoki döntő 4 meccsén,egyszer sem!!! talált a kapuba,egy ilyen tudású játékostól ez nagyon furcsa volt,pláne ezeken a fontos meccseken!(Egyébként ekkor már köztudott volt,hogy ő és Tibi elmennek....)Ez kihatott a válogatottbeli teljesítményére is,a Honvéd után, a válogatottban sem volt az igazi!(hozzá kell tenni,sérülések is hátráltatták)Idén úgy néz ki,jó formába lendült,a váltás nagyon jót tett neki,igazi vezér Egerben és ez a válogatottbeli teljesítményére is kihat.....

Krisztián hozzászólása
2008.02.25. 10:42

Az igazi az lett volna,ha legalább egy igazán erős csapat szerepel a tornán (pl:Kanada helyett),de azért ez így sem volt rossz felkészülésnek....Ami nekem feltűnt,hogy Kis Gábor szinte feltartózthatatlan volt(ötméteresek,kiállítások)Nem beszélve a szabaddobásairól,ilyeneket nem sok center tud....Varga T. is nagyon meggyőző volt,élmény nézni azt a hihetetlen erőt és dinamikát amit belevisz a lövéseibe,nem beszélve a határtalan fanatizmusáról,amivel magával ragadja a többieket is.A védekezése is szinte tökéletes volt,bárki bármit mond,jelenleg a legjobb védő Magyarországon!(aki mellesleg centerben,vagy a kapásoldalon is képes klasszis teljesítményre)

szk hozzászólása
szk5308
2008.02.25. 10:16

teljesen más a bajnoki jó szereplés és a válogatott. szerinted biros tavaly a honvédban válogatott szinten játszott?

muksi01 hozzászólása
2008.02.24. 23:24

hagyjad már szk, mennyit értessz te a sporthoz ha egy meccs alapján ítélsz?..te se leszel szövetségi kapitány,nem értessz hozzá..pontosan ezért van az is,hogy a gergely királyul védett,ki fogott egy jó napot,a baksa meg egy rosszat..azt ne mondja már vki,hogy gondolta volna,h több év után a semmiből előjövő Gergely(akinek tisztelet azért,amit elért a múltban)majd a meccs embere lesz egy román meccsen..nézd már meg mit csinált eddig ebben az évben a honvédban vagy akár tavaly is..meg kell adni neki is a lehetősséget,de szierintem ebből nem lesz semmi,már azon meg lepődtem,hogy behívták,és szerintem nem csak én..a nagyoknak is van rossz meccsük,mind2en remek játékosok,(Baksa,Górnagy)ott lesznek a keretben májusban is,mert már több éve így van.Gór nagy remekül játszik idén,Lacikáról nem is beszélve,és többet fog ez számítani,mint egy vacak meccs..(ahol egyébként nem védett szarul,a csapat teljes egészében volt rossz és vette fél vállról a meccset..Nagy Viktort meg hagyjuk..Jelen pillanatban őt nem érzem esélyesnek,hogy menjen az olimpiára,a keretben talán benne lesz.Az is a Baksa mellett szól, hogy ahogy annó Kósz-Szécsi páros volt,szükség van most is arra,hogy gondoljunk a jövőre,ha a nagy játékosok vissza vonulnak, legyenek olyanok akiknek addigra kellő rutinja legyen ahhoz,hogy ki merjenek állni egy horvát szerb csapat ellen ugyanolyan büszkeséggel és önbizalommal,mint ahogyan ezt évek óta teszik.Nem hinném,hogy attól függetlenül,hogy a Kemény is vissza vonul,nem gondolna az utána következő időszakra és hogy ne úgy adjon át majd vki másnak egy csapatot, hogy a nulláról kell indulni/játékosokat keresni..És ha ezt vesszük......ha nagy viktor még nem is annyira..de gergely....szécsi.....azért már nem hinném,hogy érzik Londont...

Bamako hozzászólása
Bamako5303
2008.02.24. 21:33

Ha valaki egész szezonban jol játszik nem tud meccsen elrontani mindent....Baksa parádés szozonban van..és Mikinek is jol megy a játék a szezonban!!

szk hozzászólása
szk5296
2008.02.24. 19:39

Gór-N M, Baksa ma játszották ki magukat a válogatottból...

kiv? hozzászólása
kiv?5294
2008.02.24. 16:31

ha este piáltak azt kimutatja a vizsgálat?