FACEBOOK

Magyarország-Kanada 15:2 - három negyed kapott gól nélkül!

Magyarország-Kanada 15:2 - három negyed kapott gól nélkül!
hozzászólás, 2008.02.24.

Kanada nem tartozik ugyan a vízilabda-nagyhatalmak közé, de azért két kapott góllal abszolválni egy válogatott mérkőzést - ez mindenképpen szép teljesítmény. A kecskeméti Volvo Kupa második napján a magyar válogatott Kanadával találkozott és magabiztos győzelmet aratott. Vasárnap a tornagyőzelemért játszanak a mieink a szintén négypontos Ausztráliával. A csapattagokat tesztelő Kemény Dénes a vlv-nek azt nyilatkozta, hogy a hét kezdi elérni célját.



A Kecskeméten tartózkodó 18-as keretből szombatra eredetileg Gergely István, Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor kapott pihenőt. Kemény Dénes terve azonban szűk egy órával a kanadai válogatott elleni mérkőzés előtt felborult, akkor, amikor Hárai Balázs a jobb vállát fájlalva kivánszorgott a medencéből, így a kapitány Hosnyánszkyt ugrasztotta be a melegítés közben megsérült center helyett. (Később a vlv munkatársának elmondta, hogy meghúzódott a válla, nem valószínű, hogy vasárnap játszani tud.)

És ha már a sérülteknél tartunk: a „Volvo-hetet” kihagyó Varga-fivérek, Dénes és Dániel is megjelentek a kezdő sípszóra. Elsősorban azért, hogy megtekintsék a társak produkcióját, másrészt azért, hogy megnyugtassanak mindenkit: várhatóan mindketten hadrendbe állhatnak jövő héttől a Vasasban. Magyar büntetővel kezdődött a találkozó, Kiss Gergely könyörtelenül értékesítette a lehetőséget (1:0). Hasonló magabiztosággal jelezte kiváló formáját Szécsi is, aki rendre hárította Sayegh próbálkozásait és akkor sem illetődött meg, amikor egri csapattársa, Feltham szerette volna bevenni a kapuját. Miközben jól működött a védelem, elöl is kezdtünk belelendülni. Előbb Kásás lőtt elegáns gólt (2:0 - ez volt az első találata a tornán!), majd Szivós húzott be egy jó ütemű passzt (3:0). A negyed végén Mitchell került ziccerbe, a labda azonban ezúttal is Szécsi kezéhez „ragadt”.

A második negyed közepéig több helyzetet is kidolgoztunk. Míg Madaras lövésénél a kapus, addig Benedek löketénél a kapufa mentette meg Kanadát az újabb kapott góltól, Biros középről eleresztett bombájánál azonban nem volt kegyelem, 4:0. A nagyszünetig még két szép gólt láthatott a telt házas közönség. Előbb Gór-Nagy húzta be Molnár passzát, majd Biros ejtett balról a bal alsóba (6:0).

A második félidőt kanadai találat nyitotta, Miller 16 perce tartó góltalanságot tört meg, amikor üresen maradt és a szünetben Szécsi helyett beállt Baksa fölött szépen emelte a kapuba a labdát (6:1). A magyarok sem sokáig tétlenkedtek, beindult a gépezet: Steinmetz Ádám jó ütemben emelkedett ki Szivós passzára, könnyedén behúzta azt (7:1). Varga II. Zsolt középről, nagy lendülettel durrantott Randall hálójába, a mai napon csapatkapitányiként játszó Kiss Gergely rövid időn belül duplázott, s Benedek és Molnár is betalált a második kanadai gólt követően (12:2).

A záró játékrészben továbbra is fegyelmezetten védekeztek a magyarok, ugyanakkor elöl is szép akciókat vezettek. Öt perccel a vége előtt Kásás száguldott végig a pályán, a nyakában lihegő Graham csak szabálytalanul tudta feltartóztatni, Kása gyorsan hátrapasszolt, a visszakapott labdát pedig könyörtelenül bevarrta (13:2). A hátralevő percekben Varga Tamás is villant kétszer, mindkétszer elemi erővel vette be Randall kapuját (15:2).

Magyarország-Kanada 15:2 (3:0, 3:0, 6:2, 3:0)
Kecskemét, v.: Moliner (spanyol), Hart (ausztrál)
Magyarország: Szécsi, Baksa - Varga T. 2, Madaras, Steinmetz Á. 1, Kásás 2, Szivós 1,Kiss G. 3, Benedek 1, Kiss Cs., Gór-Nagy 1, Varga II. Zs. 1, Molnár 1, Biros 2, Hosnyánszky
Kanada: Randall - Kudaba, Boyd, Mitcell, Graham, Marks, Jung, Feltham, Sayegh, Miller 2
Gól - emberelőnyből: 8/6 ill. 8/0
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Hosnyánszky a harmadik negyedben



Galéria:

TZS képei



Videók:


Kiss Gergely első gólja - 1:0

Kásás Tamás első gólja - 2:0

Szivós Márton gólja - 3:0

Biros Péter első gólja - 4:0

Gór-Nagy Miklós gólja - 5:0

Biros Péter második gólja - 6:0

Steinmetz Ádám gólja - 7:1

Varga II. Zsolt gólja - 8:1

Kiss Gergely második gólja - 9:1

Kiss Gergely harmadik gólja - 10:1

Benedek Tibor második gólja - 11:2

Molnár Tamás második gólja - 12:2

Kásás Tamás második gólja - 13:2

Varga Tamás első gólja - 14:2

Varga Tamás második gólja - 15:2



Kemény Dénes nyilatkozata



Kiss Gergely nyilatkozata



Szécsi Zoltán nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata



Kásás Tamás nyilatkozata



Kiss Csaba nyilatkozata



Varga II. Zsolt nyilatkozata



Varga Tamás nyilatkozata



Baksa László nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata





A szombati másik mérkőzésen:

Ausztrália-Románia 11-10

A Volvo Kupa állása két nap után: 1. Magyarország 4 pont (31-9), 2. Ausztrália 4 (22-14), 3. Románia 0 (17-27), 4. Kanada 0 (6-26)

2 régi hozzászólás

hátigen hozzászólása
2008.02.24. 11:11

egyetértek, ilyen meccseket játszani saját magunk becsapása. természetesen továbbra is nagyon jó a csapat, de könyörgöm, hogyan akarjuk megtalálni a legjobb 15-öt (vagy 13-at) ilyen meccseken? Azt hiszem mindenkinek nyilvánvaló, hogy egy ilyen meccsen nagyon sok dolog nem derül ki, hiszen hiába csinál adott játékos Kanada ellen adott játékelemet nagyon jól, arra semmi garancia nincsen, hogy ugyanezt a valóban jó csapatok ellen is meg tudja azonos szinten csinálni. Nincs azzal gond, ha játszunk ilyen ellenfelekkel is, de egyszerűen MUSZÁJ erős csapatok ellen is játszani!! a csapatnak jár a gratuláció, mert nagyjából kihozta ebből a meccsből a maximumot és nem rajtuk múlik hogy kivel játszanak.. hajrá pekingben!!!

brasil82 hozzászólása
2008.02.24. 09:00

Minden tiszteletem a fiúké és Kemény Dénesé, és tiszta szívből szurkolok nekik a címvédésért, de nem igazán értem, hogy egy négyes torna keretén belül miért van szükség Kanadára és Ausztráliára? Miben segíti ez vajon a felkészülést? Ezzel a tornával egy időben Görögországban szintén egy négyes tornát rendeznek, ahol a görögökön kívül szerepel még az USA, Montenegró és Szerbia! Valahogy rangosabb társaságnak tűnik! És igencsak jó meccseket játszhatnak ott, hisz az első nap a görögök egy góllal verték Montenegrót, tegnap viszont Gojkovicék 8-4-re megverték a szerbeket! Nagyon tudnám díjazni, ha a montenegróiakkal nem az EB-n játszanánk például először! Nehogy pofáraesés legyen! Ausztrália és Kanada helyett jobban hangzott volna mondjuk Görögország, Montenegró, Olaszország, de akár jöhettek volna az oroszok, a szlovákok, az USA vagy a németek is!