FACEBOOK

Elkezdődött az olimpiai felkészülés

Elkezdődött az olimpiai felkészülés
hozzászólás, 2021.06.01.

Egyelőre még csonka kerettel (hiszen a fradisták éppen Belgrádba, a BLF8-ra utaztak), de kedden megkezdődött az olimpiai felkészülés. Az első edzésre a sajtó - és ennek részeként a vlv - is hivatalos volt. Részletek, Märcz Tamás, Lévai Márton és Hosnyánszky Norbert videónyilatkozata és vlv-fotók:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Az olimpiai keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok),
 Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

Vastagítottuk azok nevét, akik a keddi startnál jelen voltak. A Fradi játékosai igazoltan töltik távol ezt a hetet., ugyanis megpróbálják megvédeni Belgrádban azt a BL-trófeát, amit az elsőszámú európai klubtorna legutóbb befejezett versenysorozatának végén megszereztek.

A keret itthon lévő tagjai már hétfőn találkoztak, akkor orvosi vizsgálatokon vettek részt. A Covid szerencsére már "nem játszik", tesztelés sincs, ugyanis mindenki töbszörösen bebiztosította magát - többek között természetesen oltásokkal.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


Az edzés közepes úszáspenzummal kezdődött, majd passzolgatás, kapura lövés, játékszituációk gyakorlása szerepelt a programban.

​A gyakorlás második része volt "sajtónyilvános" és a kollégák elég nagy érdeklődést tanúsítottak. Ki se lehet emelni, hogy kik voltak a legtöbb kamera előtt a gyakorlás után, szinte mindenkit nyilatkozatra kértek a stábok.

A héten a "csonka csapat" folytatja a munkát a margitszigeti Széchy-ben, a fradisták a belgrádi BL-finálé után kapnak néhány nap pihenőt és június 11-én, pénteken csatlakoznak a többiekhez. Aznap a szövetség ismét beengedi az újságírókat - köztük a vlv-t is - az edzés utolksó szakaszára.

A keddi sajtónyilvános edzést követően Märcz Tamás szövetségi kapitányt, Hosnyánszky Norbertet és Lévai Mártont kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:



- Szervusz, Tamás! Elkezdődött az olimpiai felkészülés, kérlek, mondd el, hogy mindenki itt van-e azok közül, akik itt lehetnek, minden rendben van-e, milyen volt az első foglalkozás?

- Üdvözlök minden vlv-olvasót és -nézőt! Tizenegy játékosnak kellett itt lenni ezen a héten és mind a 11 játékos szerencsére és nagy örömömre itt van. Tegnap még orvosi vizsgálaton jártak a játékosok, ma már viszont vizes edzéssel kezdtünk - a megszokott környzetben ráadásul, amit egyébként én magam és a stábom is nagyon kedvel, szerintem a játékosok is, itt a Margitszigeten, a Széchy-uszodában. 

Elmondhatom, szerencsére tényleg mindenki egészséges, nincsen semmi akadálya annak, hogy elkezdjük a válogatott felkészülését.

- Covid-tesztek is voltak vagy csak általános orvosi kivizsgálás?

- Most nem volt indokolt, hogy Covid-teszteket végezzenek, a játékosok egyébként be vannak oltva, illetve védettséggel rendelkeznek.

- A keretnek kicsit nagyobb fele van itt, emnnyire speciális ez, ilyenkor hogy tudtok dolgozni, amíg meg nem jönnek a fradisták?

- A legtöbb játékos a bajnoki idény lezárását követő 7-8 nap szünet után jött ide, jó is, hogy kicsit tudtak szusszanni a felkészülés előtt. Egy picit megnehezíti a munkát a sok hiányzó, taktikai dolgokat azonnal nem is tudunk gyakorolni, hiszen 9 mezőnyjátékossal és két kapussal nem olyan egyszerű, de termésetesen nem is ez a hangsúlyos az első egy-két hétben, hanem elsősorban a fizikai állapot visszanyerése. Ezen dolgoztunk ezen a mai reggelen is. Illetve biztos, hogy az egyéni képzések előtérbe fognak kerülni ebben az időszakban, amíg a Ferencváros-játékosok vissza nem érkeznek.

- Milyen a program? Napi két edzés itt a szigeten?

- Természtesen két edzés, két vizes edzés, illetve tornatermi edzés van minden napra beiktatva. Túlnyomórészt itt leszünk Széchy-uszodában, egy-egy edzés erejéig járni fogunk a Duna Arénában is.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!




- Szervusz Hosi! Köszöntelek a VLV kamerája előtt!

- Szervusz Sándor!

Egy újabb válogatott szezonkezdet, egy újabb felkészülés indult ma el, a cél az olimpia. Hogy vagy? Hogy érzed magad? Ki tudtad-e pihenni magad a bajnokság után? Milyen állapotban vagy?

Köszönöm, olyan állapotban vagyok, amilyenben kell lennem most, az első héten. Egy picit ilyen úgymond, mackósnak érzem magam, de mindenképp ki tudtam pihenni magam, mert azért nekünk egy hónapja véget ért a bajnokság, úgyhogy másfél hetet nem csináltam semmit, a többi napokon pedig napi egyet edzettem, uszogattam.

- Hosszú pályafutás áll mögötted áll. Izgulsz még? Nem a csapatba kerülésért hanem a nagy világverseny előtt. Mi van a fejedben?

Mindig azt mondom mindenkinek, aki kérdezi, hogy van-e bennem feszültség, vagy hogy izgulok-e bármi miatt egy mérkőzés előtt, vagy egy olimpiai felkészítő alatt akár, hogy addig szabad ezt csinálni, amíg ezt érzem, és még érzem. Abszolút motivált vagyok, izgulok van bennem feszültség. Nyilván nem most kell a legtöbbnek lennie, de majd később.

- Most még nem tudom megkérdezni, de ígérem hogy mielőtt elindultok Japánba meg fogom kérdezni, hogy milyen a csapat, milyennek látod. Úgy általánosságban az olimpiaai esélyeinkről hogy vélekedsz?

- Csakis az aranyérem lehet a cél.

- A cél az nyilván az, de hogy mik az esélyeink rá?

Nagy esélyünk van. Láthattuk ezt az Európa-bajnokságon is. Egy évvel ugyan tolódott az olimpia, de nem hiszem, hogy ez ránk rosszabb hatással lenne, mint a többi csapatra. Úgyhogy azt gondolom, hogy mindenképpen esélyesként indulunk.

Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok!


 

- Lévai Mártont köszöntöm a vlv kamerája előtt, nem akármilyen helyzetben, a válogatott első edzése után vagyunk, itt vagy, benne vagy a bő keretben, az olimpiai bő keretben. Arra kérlek, mondd el, hogy fogadtad ezt a hírt, milyen volt az első edzés, hogy érzed magad?

- Jól érzem magam, köszönöm. Jólesett, hogy behívott Tomi, ugye beszéltünk már év közben is, decemberben és januárban is hívott az összetartásokra, úgy gondolom, hogy elégedett volt a szezonban a bajnokságban és a nemzetközi meccseken nyújtott teljesítményemmel és hát, ennek köszönhető, hogy ítt vagyok.

A mai edzésről pedig...: ilyen igazi hétfő reggeli - bár kedd reggel van, de ilyen "elsőedzés-feling" volt, átmozgatás, hosszabb úszás, ismerkedés a labdával. :-)

- Milyen szezonod volt, hogy értékeled az elmúlt klubszezont?

- Felemás..., mert hát, két döntőben is alulmaradtunk, ugye, ilyenkor mindig marad hiányérzet az emberben, de összességében, úgy gondolom, hogy az OSC-nek jó szezonja volt. Bravúrokat is tudtunk bemutatni, akár nemzetközi színtéren, akár csak a bajnoki play-off-ban, de nem lehetünk elégedettek, mert hát, evés közben jön meg az étvágy, és ott voltunk, ott voltunk a döntőben, ott voltunk a még nagyobb siker kapujában, de összességében azt mondom, hogy jó évet zárt a csapat és én is.

- Ezzel kellett volna kezdeni: az ujjad hogy van? Meggyógyult teljesen?

- Jól van köszönöm. Gyógyulgat. Összeragasztva védek vele, de egyáltalán nem hátráltat, ahogy a play-off-ban is lehetett látni, nem hátráltat a védésben.

- Igen lehetett látni. Jó, hát itt a válogatotthoz, hogy visszatérjünk: milyen reményeid vannak? Valószínű, hogy két kapus lesz az olimpián, majdnem biztos, igazából egy embert kell megelőzni. Hogy látod a helyzetedet?

- Figyelj, hárman vagyunk két helyre, az 66 százalék. De viccet félretéve: próbálom ugyanazt a szintet, sőt azt mondom, hogy még rátenni egy lapáttal, mint amit nyújtottam év közben, most itt, omi által meginvitálva a válogatott összetartásokon, edzéseken nyújtani, és hát, meglátjuk mire lesz elég.

- Köszönöm szépen, találkozunk még.


vlv-fotók az edzésről.


A válogatott olimpiai felkészülésnek programja

Június 1. - Edzések kezdete a Margitszigeten,
Június 10. - Csatlakoznak az FTC játékosai a válogatotthoz
Június 23-27. - Edzőtábor a horvátországi Sibenikben
Június 29. - Július 1. - Edzések a Margitszigeten
Július 2-4. - BENU Kupa, Margitsziget; ellenfelek: Oroszország, Horvátország, Spanyolország
Július 6-15. - Edzések a Margitszigeten
Július 16. - Indulás Japánba, Tochigibe; közös edzőtábor Spanyolországgal