FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 13:11

Magyarország-Horvátország 13:11
hozzászólás, 2021.01.09.

Izgalmas meccsen a hajrában fordítottunk és legyőztük a horvátokat a debreceni Világliga-tornán. Helyszíni tudósításunkban nyilatkozatok, fotók és gólok:


Világliga, európai selejtezőtorna, helyosztó az 5-8. helyért

Magyarország-Horvátország 13:11 (3:2, 4:6, 1:1, 5:2)
Debrecen, v.: Horváth R. (Szlovákia), Szergej NAumov (orosz)
Magyarország: Vogel Soma, Angyal 1, Manhercz K., 2, Sedlmayer 2, Nagy Á. 1, Hosnyánszky 1, Német T., Jansik Sz., Erdélyi 1, Kovács Gergő 2, Mezei, Vigvári Vendel 3. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, Macan, L. Fatovics 2, Dobud 1, Jokovics 2, Bukics 2, Burics 1, Buslje 2, Milos J. Vrlics, Benics 1, X. Garcia, Popadics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyől: 4/11, ill. 6/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Utolsó meccsünket (az 5. helyért), vasárnap 16.30-as kezdettel játsszuk, az ellenfél Szerbia. A vlv-n szöveges élő tudósítás lesz olvasható.

VLV-VIDEÓK:

Forrás: www.FINAtv.live

0:1 - Fatovics gólja

1:1 - Kovács Gergő első gólja

2:1 - Vigvári Vendel első gólja

3:1 - Sedlmayer első gólja

3:2 - Buslje első gólja

3:3 - Jokovics első gólja

3:4 - Dobud gólja

4:4 - Manhercz Krisztián első gólja

4:5 - Jokovics második gólja

4:6 - Bukics első gólja, ötméteres

5:6 - Sedlmayer második gólja

6:6 - Vigvári Vendel második gólja


7:6 - Vigvári Vendel harmadik gólja

7:7 - Bukics második gólja

7:8 - Buslje második gólja

8:8 - Erdélyi gólja

8:9 - Fatovics második gólja

9:9 - Kovács Gergő második gólja

9:10 - Burics gólja

9:11 - Benics gólja

10:11 - Hosnyánszky gólja

11:11 - Nagy Ádám gólja

12:11 - Manhercz Krisztián második gólja

13:11 - Angyal gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon örülök ennek a mai győzelemnek. Elsődleges célja volt ennek a Világligának, hogy jó meccseket játssznuk és ha vannak is hiányzók, azért az nagyon jó helyzetet teremtett a jövőre nézve, hogy láthattam a játékosainkat nehéz mérkőzéseken.

A tegnapihoz képest ez magasabb színvonalú vizilabda volt, nehezebb is volt az ellenfél, nem is játszott rosszul szerintem. Tetszett, hogy végig tudtuk vinni azt a koncentrációt és azt a hitet a meccs utolsó pillanatáig, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Nem vesztettük el a fonalat, azt csináltuk, amit elterveztünk, meccsenként úgy váltogatva a taktikai elemeket, ahogy én szerettem volna, ahogy eldöntöttük. Örülök, hogy úgy megyünk haza, hogy nemcsak jól játszottunk, hanem győztünk is és ezzel kiérdemeltük, hogy holnap Szerbiával játszhatunk, ami azért egy újabb nagyon jó meccs lesz.

- Furcsa ezért a helyezésért, de az ellenfelek azért ugyanazok lesznek, mintha olimpiai döntőben lennénk...

- Igen, elmondtuk, hogy azért ez a Világliga egy extrém erős torna. Olaszország és Horvátország után Szerbiával kell most játszani. Én nagyon örülök, hogy ilyen hosszú idő után, hét-nyolc hónap szünet után jönnek ezek a meccsek, látom a játékosokat, tudunk együtt gyakorolni. Lesz olyan is, amikor már mindenki itt lesz a játékosaim közül. Most annak örülök, hogy azért sok jó teljesítmény volt, előrelépések volt a tegnapiakhoz is. Egy kicsit hiányérzetem volt egy-két játékost illetően, ez is oka lehetett annak, hogy tegnap esetleg nyerjünk. Ma megvoltak ezek teljesítmények és sikerült is a győzelem.

- Vigvári Vendel előtt mekkora jövő áll?

- Ha valaki bekerül egy tizenötös keretbe, az már előre jelez valamit általában, úgyhogy én azt gondolom, hogy ő előtte is és nincs egyedül, hála istennek, azt kell, hogy mondjam. Nem akarom őt kiemelni, most ő van itt, ő került be a keretbe, de akár ő, akár  a junior korosztály más tagjai, akiket az elmúlt hetekben láttunk, nagyon ígéretesek. Én remélem, hogy négy-öt , akár hat játékos be fog tudni kerülni a csapatba, ahogy Párizs felé haladunk majd.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SANDRO SUKNO horvát másodedző a FINA sajtószolgálatának:

"Nem könnyű erről a meccsről bezélni közvetlenül a lefújás után. Ismét kettővel vezettünk, de nem tudtuk megtartani az előnyt. 

Túl sok gólt kaptunk, a védekezésünk gyengébb volt a szokásosnál és ez egy újabb probléma, amiről beszélnünk kell. Számunkra a legfontosabb most az olimpiai kvalifikáció megszerzése, amikor ezt ki kell harcolnunk, addigra készen kell állnunk a feladatra."


VIGVÁRI VENDEL a vlv-nek:

- Gratulálok az első góljaidhoz, mert nem egyet lőttél, hanem hármat! Nekem az tetszett a legjobban, amikor a gólpasszt is magadnak adtad!

- Igen, az tényleg egy vicces gól volt. Nem értettem már akkor sem, hogy azt hogy hagytam ki, hogy lett kapufa. De gondoltam, akkor egyből miért ne lőném be a visszapattanót. Jól sikerült. :-)

- Milyen volt az első gól? Adott egy kis nyugalmat, biztonságérzetet?

- Igen, azért nyilván jó túlesni ezen. Egyből a meccs elején volt, ha jól emlékszem, volt egy lefordulás Manóval, aztán kaptam egy jó passzt, és igazából ziccerből szereztem meg azt a gólt. Ez még több önbizalmat adott.

- A meccsről mondj valamit! Nagyon hektikus volt, felváltva vezettek a csapatok, a vége nekünk kedvezett. Hogy láttad belülről?

- Nagyon fárasztó mérkőzés volt, nagyon nagy irammal, belülről legalábbis úgy éreztem. Vezetett a horvát csapat kettővel, aztán onnan tudtunk mi ellépni, a végén kettővel megnyerve a mérkőzést. Az utolsó fél percben azért az egy fontos emberelőny volt, amit Manhercz Krisztián belőtt. Ezekért a meccsekért érdemes játszani.

- Holnap a szerbek jönnek.

- Igen, az egy új feladat lesz, innentől már rájuk koncentrálunk. Kicsit megnézzük őket, hogy mégis mit csinálnak pontosan, aztán ugyanilyen elánnal megyünk nekik. Meg szeretnénk szerezni az utolsó meccsen is a győzelmet.

- Ez a díj hogy esett?

- Különösen jól, de talán még jobban esett, hogy nyertünk, sokkal előrébb van nálam az, hogy meg tudtam szerezni az első győzelmet a válogatottal. Nyilván jólesik ez a díj is, a csapattársak jó fejek voltak, nagyon megdicsértek.

- Az mit jelent, hogy nagyon megdicsértek?

- Kaptam egy-két biztató szót, dicséretet... inkább csak ennyit mondanék. :-)

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok, Vendel!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:


- Gratulálok a győzelemhez! Kérek szépen értékelést!

- Köszönjük szépen.

A meccs első fele, azt gondolom, hogy nem a védekezésről szólt, hiszen 8:7 volt a félidő, ha jól emlékszem, utána azért megálltak a csapatok. Ez részben a fáradtságnak is volt köszönhető, sok volt a pontatlanság. Nagyon örülök a győzelemnek, habár a végén mindenki ikszre gondolt, de miután kihagyták a horvátok az utolsó támadás Angyal Dani ezt máshogy gondolta az utolsó másodpercben.

Örülök a győzelemnek. Nyilván nagyon sok hiba volt ezen a mérkőzésen, de azért is hasznosak ezek a találkozók, mert rengeteg tanulságot tudunk belőlük majd levonni. 

- Holnap még egy nagy tapasztalatszerzési lehetőség van. Tudod kivel játszotok...

- Igen, a szerbekkel. Egy magyar-szerb mindig parázs mérkőzés, de örülök, hogy ilyen kvalítású csapatok ellen tudunk gyakorolni és ilyen válogatottak ellen tudjuk megmutatni, hogy mégis milyen csapat vagyunk mi.

- Köszönöm szépen, Manó.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KOVÁCS GERGELY a vlv-nek:

- Először is, gratulálok! A meccsről szeretnék kérni egy kis értékelést! Volt-e bármi, ami külön izgalomra adott okot, azon kívül, hogy hol mi vezettünk, hol ők?

- Köszönjük szépen! Izgalmas mérkőzés volt, hogy felváltva vezettek a csapatok. Ilyesmire számítottunk, tudtuk, hogy kevés fog dönteni a mérkőzésen, mert igazából senki sincs még bombaformában. Névsor alapján azért ez egy erősebb keret volt, mint a miénk, és pont emiatt boldogok is vagyunk, hogy a végén tudtunk nyerni. Kellett egy kis szerencse is, itt a végén ugye mínusz kettőről lett az utolsó góllal együtt plusz kettő, nem is tudom, talán 6 perc alatt. Kiadtuk magunkból, amit tudtunk.

- Mennyire vagytok fáradtak? Holnap a szerbek jönnek, azért az sem lesz egy sétagalopp.

- Mindent beleadunk. Minden csapat, akivel játszunk, és aki itt van, már jó, szóval senkit nem lehet félvállról venni.

- Ez nyilvánvaló, persze, ezt mindenki tudja. De mégis, az, hogy a szerbekkel játsszátok az utolsó meccset, az jelent neked valamit? A szerbek azért mégiscsak szerbek.

- Örülünk neki. Edzésnek fogjuk fel, úgyis az 5.helyért megy. Ismerjük őket, ugye, a csapat nagy része itthon játszik, jó pár csapattársunk is. Pont azt beszéltük, hogy szinte egy magyar bajnokit tudnánk csinálni, ha szétszednénk a csapatokat. Ismerjük őket, szóval nekik megyünk, aztán lesz, ami lesz.

- Gergő, nagyon szépen köszönöm és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Már a tegnapi meccsünkből is nagyon sok pozitívumot tudtunk elraktározni, igazából az utolsó negyed volt az ami, nem sikerült, elfáradtunk fejben is és fizikálisan is. Ezen próbáltunk változtatni, hogy a mai meccsen végig úgy működjön minden, ahogy a mérkőzés első szakaszában.

Ma is jól kezdtünk, aztán a meccs közepén volt egy időszak, amikor a horvátok domináltak. Az viszont óriási bravúr volt, amit a végén csináltunk, nem is tudom, hány perc volt hátra, három-négy és kettővel vezettek a horvátok, onnan tudtunk fordítani. Nagyon örülök, hogy ezt a meccset meg tudtuk nyerni, egy, úgy gondolom, nagyon jó horvát csapat ellen.

- Amikor kihirdetik a 13 tagú csapatot, a mezőnyjátékosok mind biztosak lehetnek abban, hogy játszani fognak. A kapusoknál ez nincs így, ketten vagytok, nincs biztos játéklehetőség...

- Igen, ez igaz. Az elmúlt években nagyjából hozzászoktam a második számú kapus szerepéhez, úgy indulok neki minden mérkőzésnek, már a bemelegítéstől kezdve, mintha én védenék. Minden pillanatban késznek kell lennem arra, hogy bemenjek. Nagyon örülök, hogy ma lehetőséget kaptam - élveztem a mérkőzés minden pillanatát.



vlv-képek a mérkőzésről


A nap további eredményei:

Franciaország-Szerbia 6:10 (3:3, 1:1, 1:3, 1:3) (az 5-8. helyért)
G.: Vanpeperstraet 2, Caumette, T. Vernoux, Crousillat, Camarasa, ill. Mandics, Prlainovics 3-3, ill. Dedovics, F. Filipovics 2-2

Olaszország-Montenegró 10:14 (3:4, 1 :4, 3:5, 3:1) - elődöntő
G.: Di Fulvio, Echenique 3-3, Luongo, Dolce 2-2, ill. Spaics 4, Petkovics, Perkovics, Matkovics 2-2, Popadics, Ukropina, Ivovics, Banicsevics

Görögország-Spanyolország 12:11 (2:3, 2:2, 4:1, 4:5) - elődöntő
G.: Funtulisz 3, Szkumpakisz, Papanasztasziu, Argiropulosz 2-2, Geniduniasz, Derviszisz, Vlahopulosz, ill. Munarriz 3, Granados, Barroso 2-2, Famera, Hernandez, Barroso, Bustos


A vasárnapi záró nap menetrendje:

14.45 Horvátország-Franciaország - a 7. helyért
16.30 Magyarország-Szerbia - az 5. helyért
18.15 Olaszország-Spanyolország - a 3. helyért
20.00 Montenegró-Görögország - az 1. helyért

A tornáról az első három helyezett jut be a nyári tbiliszi szuperdöntőbe (június 26-július 2.), így a bronzmeccsnek is komoly tétje van.

A nem európai országok selejtezőtornáját április 26. és május 2. között rendezik meg az USA-beli Indianapolisban.