FACEBOOK

Ez történt vasárnap a Komjádiban - összegzés

Ez történt vasárnap a Komjádiban - összegzés
hozzászólás, 2020.12.20.

Újabb két kemény edzésen vannak túl a válogatott kerettagjai, a juniorok pedig a délelőtti kétkapuval befejezték a közös munkát. Märcz Tamás szövetségi kapitány és Manhercz Krisztián esti összegzése a vlv-nek:

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A VLV TUDÓSÍTÁSA A FELKÉSZÜLÉS ELSŐ NAPJÁRÓL

A VLV TUDÓSÍTÁSA A FELKÉSZÜLÉS MÁSODIK NAPJÁRÓL

A VLV TUDÓSÍTÁSA A FELKÉSZÜLÉS HARMADIK NAPJÁRÓL


Csütörtök óta közösen készül a Komjádiban Märcz Tamás szövetségi kaptány bő kerete úgy, hogy a szintén összetartáson lévő junior válogatottal több alkalommal játszott edzőmeccset, gyakorolt meccsszituációkat. Vasárnap délelőtt az utolsó ilyen jellegű közös programra került sor, a fiatalok ezzel befejezték munkájukat. (Cseh Sándorral napokon belül interjút készítünk, amelyben összefoglalja majd tapasztalatait.)

A "nagyok" hétfőn még kétszer edzenek, atán a játékosok jó megérdemelt - rövid - pihenőre térnek.



Klikk a jobb felső sarokban lévő "f" betűre!



​Fotóink az első, csütörtöki edzésen készültek:


Edzés a Komjádiban - vlv-képek (2020.12.17.)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Délelőtt az utolsó közös edzésünket tartottuk meg a junior válogatottal. A kétkapus gyakorláson nem szerepeltettem azokat, akik többet voltak vízben a korábbi napokban, fiatal, lenduletes gádát küldtem be. Természetesen a fradistákat is, akik szombaton csatlakoztak hozzánk, s most játszhattak először a juniorok ellen, 14-15-fős volt a csapatunk. Továbbra is azt mondom, nagyon jó, hasznos az ilyen program mindkét fél  számára.

Délután már csak magunk voltunk, elég nagy létszámban, a 22 játékost három csoportra osztottam, csak emberelőnnyel, emberhátránnyal foglalkoztunk, így dolgoztunk a két kapu között, néhány lefordulás színesítette a gyakorlatokat. Ez tette ki az edzés legnagyobb részét.

Két jó edzés volt ma, hétfőn még két edzést tartunk, ezzel fejezzük be az idei évet.

- A két junior, Konarik Ákos és Vigvári Vendel a tervek szerint "átigazolt"?

- Így van, ők velünk maradtak. Reggel még a juniorokat erősítették, este már nálunk játszottak és itt maradnak a holnapi két foglalkozásra is.

- Hogy értékeled az elvégzett munkát?

- Annak örülök, hogy láthatóan nagyon komolyan veszik a játékosok ezeket a gyakorlásokat. Elkezdtünk már most bizonyos pici részleteken dolgozni mind emberhátrányban, mind emberelőnyben, ezek reményeim szerint javítják majd a hatékonyságunkat. Ne felejtsük el, amikor a válogatott legközelebb mérkőzést játszik, akkor már Világliga-továbbjutásért küzd. A finomhangolásokat illetően már most láttam javulást az első edzésekhez képest. Tetszik az a lendület, akarat, koncentráció, ami a játékosokat jellemzi. Ez nyilván alapelvárás, de jó látni, hogy mindenki - idősebb és fiatalabb egyaránt - nagyon erősen szeretné megmutatni, hogy itt a helye.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Reggel játszottuk le az utolsó kétkapunkat a juniorválogatottal, ugye, harmadik napja részben közösen készülünk. Hasznos volt, hiszen tavasz óta nem találkozott a válogatott, a pandémia miatt nem tudtunk együtt edzeni. Felelevenítettük a taktikai elemeket és azokat a játékoskapcsolatokat, amelyekre a csapatjáték alapozódik. Nyilván a junior válogatott számára is hasznosak voltak ezek a napok, hiszen mégiscsak egy erős ellenféllel tudtak készülni. 

- Te annak idején végigjátszottad az összes korosztály nemzetközi versenyeit, hogy látod, milyenek a mostani juniorok?

- Azt hiszem, őket már senkinek nem kell egyenként bemutatni, nagyon komoly csapatokban játszanak, talán elég ha a Fradiban szereplő Vigvári Vendelt említem vagy Konarik Ákost és Szeghalmi Zsombort a Szolnokból. Rajtuk kívül is vannak tehetséges, jó játékosok náluk, ezt a korosztályt nagyon jónak gondolom és remélem, eredményes lesz a jövő évi nemzetközi megmérettetésén, reálisnak tartom a döntőbeli szereplésüket, de az érmet mindenképpen. Nyilván sokat számít majd a pillanatnyi forma, de az biztos, hogy nagy potenciál van ebben a korosztályban.

- Az esti gyakorlást hogy értékeled?

- Már "magunk között" gyakoroltunk, főleg fórokat, Három csapat alakult és forgásban ment a játék egész pályán. Bő 50 perc volt, elég tüzetesen át tudtuk venni az emberelőnyös formációkat, nyilván rengeteget kell még majd dolgozni ezeken is, de ennek is eljön az ideje.

- Hogy érzed magad? Azért ez a három nap kemény fizikai megterhelés volt...

- Jól érzem magam, köszönöm. Nem szokványos a mostani időszak, mindenki tudja, hogy az OSC-vel milyen helyzetben voltunk, sok mérkőzést kellett rövid időn belül lejátszani, úgy gondolom, nemcsak a mi játékosaink, hanem a többi klub vízilabdázói is elfáradtak fizikailag és mentálisan is az év végére. Biztos vagyon abban, hogy mindenkinek jót fog tenni a most következő egy-másfél hetes pihenő...


A vlv-képek az első, csütörtöki edzésen készültek.


Csütörtökön és pénteken ők szálltak vízbe:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Bátori Bence (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Sánta Dániel (Szeged), Várnai Kristóf (OSC) - mezőnyjátékosok.

A december 19-21-i meghívottak:

Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)- mezőnyjátékosok.

Extra meghívottak a felnőttekhez:

Konarik Ákos (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC)