FACEBOOK

Újra edzenek a válogatottak! - vlv-riport

Újra edzenek a válogatottak! - vlv-riport
hozzászólás, 2020.12.17.

A Komjádi uszodában csütörtökön megkezdte ötnapos összetartását a magyar férfi vízilabda-válogatott. Ott voltunk az első edzésen.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


Rendhagyó a részvevői kör, mint korábban megírtuk, Märcz Tamás szövetségi kapitány - átfedésekkel - két meghívotti listát állított össze. Ennek oka az, hogy a Fradi csak csütörtökön fejezte be BL-szereplését, s az egy szem idegenlégiósunk (a Franciaországban szereplő Kardos Gergely) is később érkezik. 

Csütörtökön ők szálltak vízbe:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Bátori Bence (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Sánta Dániel (Szeged), Várnai Kristóf (OSC) - mezőnyjátékosok.

A december 19-21-i meghívottak:

Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC) - mezőnyjátékosok.

Extra meghívottak:

Konarik Ákos (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC) - ők "alapban" a juniorokkal szerepelnek, de alkalmanként kikéri őket a sajátjaihoz Märcz Tamás.


A csütörtökre hívott játékosok hiánytalanul megjelentek s az első, ami szembetűnt a tudósítónak: az új szerelés. A fürdőnadrág, a póló és még a sapka is teljesen új dizájnt képvisel, a hölgyek majd elmondják a vélemnyüket, ahogy szemük elé kerülnek szép sorban a játékosok az új dresszben.

Az edzés simán lement, Märcz Tamást az első tapasztalatairól és a köbvetkező napokról kérdeztük, Baksa Benedeket (a keret újonct, legfiatalabb tagát!) pedig a várakozásairól.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tomi! Végre újra egy válogatott edzés után tudunk beszélni. Milyen volt az első összejövetel?

- Nagyon élveztem, hogy végre volt edzés. Azt gondolom, hogy mindig egy örömünnepnek kell lennie minden játékosnak is egyébként, legyen az idősebb játékos vagy fiatal, debütáló játékos aki éppen a keretedzésen van. Én is így tekintem, minden válogatott edzést élvezek és örülök, ha vannak edzések.

Szerintem egy jó edzésen vagyunk most túl. Öt napot lesz együtt a keret, volt akit csak az első két napra hívtam be és ezt el is mondtam nekik, azzal, hogy ez változhat. Nap mint nap történnek folyamatosan dolgok, amik befolyásolhatják azt, hogy esetleg valaki tovább marad, tehát mindenkinek úgy kell készülni az első napokon is, hogy akár itt marad velünk a további napokon is.

Minden nap szól valamiről, délelőtt dolgozunk, gyakorolunk, este pedig megpróbáljuk végrehajtani a junior válogatott ellen. Egy nagyon jó kis ellenfél, nagyon jó, már OBI-es játékosokból álló gárda, úgyhogy kíváncsi vagyok, este hogyan tudunk majd játszani. 

- A délelőtti edzés utolsó szakaszában komoly taktikai feladatokat adtál. Ilyenkor arra vagy kíváncsi, hogy ebben az összetételben hogy tudnak együtt játszani vagy konkrét emberek konkrét "cselekedetei" érdekelnek?

- Igen, mindenbe belenyúltunk egy kicsit, két kapu között folyt a gyakorlás, de kevés úszással, egy-egy lefordulással tarkítottuk csak, a védekezést próbáltuk villámgyorsan összerakni. Valami keretet szeretnék alkotni már az estére, még akkor is ha ez sokszor lehetetlen vállalkozás, de azt gondolom, hogy itt a  végére kialakultak azok az elvárások a játékosokban amit én elképzeltem, hogy meg kell valósítanunk. Persze egyértelmű, hogy nem lesz minden azonnal úgy, hiszen a klubokban bizonyos dolgokat másképp játszanak, én meg lehet, hogy ahhoz képest másképpen szeretném. Azért nagy vonalakban, azt gondolom, hogy nagy meglepetésekkel nem találkoztak a játékosok, de tudják, hogy milyen vonalon mozgunk, mi az amit szeretnék a mai este tőlük.

- Hogy fogod tudni figyelni a juniorokat is? Itt már azért több tucatnyi embert is kell egyszerre nézni. Oda lehet figyelni ennyi ember között mindenkire?

- Most ez azért nehéz lesz, mert tényleg, jelen pillanatban inkább azokra fókuszálok elsősorban, akik ezen az oldalon lesznek majd. Volt még két behívott, Konarik Ákos és a Vígvári Vendel, akik minden olyan alkalommal, amikor játszunk, kétkapuzunk, egyelőre még a túloldalon lesznek. Nem akarunk elvenni jelen pillanatban senkit onnan. Viszont amikor majd 19-én nem lesz edzésük délután a junioroknak, akkor délután már velünk lesznek. 20-án délelőtt befejezik a juniorok, akkor már onnan délutántól mind Vendel, mind Ákos már velünk lesz délután is és 21.-én is. Akkor még jobban rájuk fogok fókuszálni. De azért azt gondolom, hogy észre fogom venni így is, ha valami nagyon jót csinálnak akár ők, vagy azok a fiatal ügyes srácok, akik Cseh Sanyi csapatában vannak jelen pillanatban, azt azért kifogom szúrni. Várhatóan fel is fogjuk venni videóra a mérkőzéseket, úgyhogy lesz mit elemezgetni, majd később.

- Tomi, jó munkát kívánok. Találkozunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Baksa Benedek a vlv-nek

- Baksa Benedeket köszöntöm a VLV kamerája előtt. Hát Béni, ez a pillanat is elérkezett, egy válogatott edzés után szálltál ki pár másodperce a medencéből. Hogy érzed magad?

- Nagyon boldog vagyok. Egy nagyon kemény és élvezetes edzésen vagyunk túl itt a Komjádi uszodában, és folytatódik tovább a hét.

- Nem tudom mennyire vagy nosztalgikus alkat. Eszedbe jutott-e, hogy amikor elkezdtél pólózni ez volt a fejedben. Gondoltál most erre?

- Kicsit, de röpke gondolat volt, gyorsan el is ment, mert bajnokság volt, most végződött nemrég. Két napom volt az utolsó meccs után, azt edzéssel töltöttem az egri uszodában a csapattal. Most talán vannak ilyen gondolatok bennem, de inkább élvezem.

- Erre a néhány edzésnapra készültél-e? Tehát lehet, hogy fizikailag, vagy taktikailag is..., végiggondoltál dolgokat. Hogy jöttél ide?

- Nagyon sok vízilabda-mérkőzést néztem meg az elmúlt két hétben, nem tudom, ez csak úgy jött, hogy az összes létező meccset amit megtaláltam az interneten, azt végigpörgettem. Külön lélekben nem igazán, de azért fejben készültem arra, hogy nekem még nincs vége ennek a szezonnak, ennek a félévnek, és még van pár megmérettetés, amin jól szeretnék teljesíteni.

- Ez egy elég bő keret, és te vagy itt a legfiatalabb. Ehhez mit szólsz? Ez milyen érzés?

- Érdekes. Azért voltam már sok helyen legfiatalabb. Örülök neki, de nyilván ennek vannak velejárói, most az én feladatom összeszedni a dolgokat edzés után.

- Mire számítasz ezeken az edzéseken? Mit szeretnél bizonyítani? Van e valami célod, amit el szeretnél érni?

- Kifejezetten nincsen. Szeretném megmutatni azt, hogy miért is vagyok itt, ugyanazokat a dolgokat megmutatni, amiket az egri csapatban csinálok, azt itt is és ezzel a csapatot előrébb billenteni.

- Sok sikert neked!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyzete: Kerbi)


vlv-képek az új sapkákról

Klikk a jobb felső sarokban lévő "f" betűre!



​Fotóink a csütörtöki edzésen készültek:


Edzés a Komjádiban - vlv-képek (2020.12.17.)