FACEBOOK

Märcz Tamás tájékoztatása a válogatott pénteki napjáról - Zalánki Gergő csatlakozik a kerethez

Märcz Tamás tájékoztatása a válogatott pénteki napjáról - Zalánki Gergő csatlakozik a kerethez
hozzászólás, 2020.12.18.

Két kemény közös edzést tartott Märcz Tamás kerete a juniorválogatottal pénteken. A szövetségi kapitány este adott tájékoztatást a napról a vlv-nek, mi pedig megvilágítjuk, miért mondták vissza a sajtó meghívását a péntek délelőtti edzésre.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A VLV TUDÓSÍTÁSA A FELKÉSZÜLÉS ELSŐ NAPJÁRÓL


Ötnapos felkészülési programjának második napján a junior válogatottal edzett együtt a felnőtt válogatott, az eredeti tervektől eltérően - sajnos - a média jelenléte nélkül.

Csütörtökön és pénteken ők szálltak vízbe:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Bátori Bence (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Sánta Dániel (Szeged), Várnai Kristóf (OSC) - mezőnyjátékosok.

A december 19-21-i meghívottak:

Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC) - mezőnyjátékosok.

Extra meghívottak:

Konarik Ákos (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC) - ők "alapban" a juniorokkal szerepelnek, de alkalmanként kikéri őket a sajátjaihoz Märcz Tamás.



Klikk a jobb felső sarokban lévő "f" betűre!



​Fotóink az első, csütörtöki edzésen készültek:


Edzés a Komjádiban - vlv-képek (2020.12.17.)


A fentiek az eredeti, hivatalos elképzelés részét képezték, ehhez képest történt némi változás. A pénteken történtekről az esti órákban telefonon érdeklődtünk a szövetségi kapitánytól.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Már délelőtt együtt edzettünk a juniorokkal - emberelőnyös-emberhátrányos helyzeteket gyakoroltunk, durván 40 percig, ezt megelőzően mindenki a saját csapatával dolgozott. A fiatalokat irányító Cseh Sándor és én is "belenéztünk" néhány taktikai dologba, egyúttal kicsit felépítettük az esti kétkapus játékot. 

A juniorok egyébként már kiegészültek Vigvári Vendellel, úgyhogy egy picivel erősebbek voltak, mint csütörtök este.

Elégedett voltam a játék ritmusával, nagyon pozitív tapasztalatokat szerzünk Cseh Sanyival ezeken a közös foglalkozásokon. Biztos, hogy az együttes munka hasznos a juniorok számára, felfelé húzza őket, de nekünk is erősen koncentrálnunk kell, hogy jól játsszunk ellenük. Nagyon ügyesek ezek a fiatalok, remek ez a korosztály, amelynek tagjaival most Cseh Sanyi dolgozik.

Ami a keretet illeti: csütörtökön és pénteken az előre jelzett társaság tagjai vettek észt a foglalkozásokon. Annyi változás van a korábban jelzettekhez képest, hogy továbbra is velünk marad Lévai Marci és a két bal kezes, Gyárfás Tamás és Burián Gergő. Négyen most kiszálltak a közös munkából, Várnai, Sánta, Bisztritsányi és Baksa Benedek - nagyon jó tapasztalatokat szereztem velük kapcsolatban, jó hogy itt voltak, meg is köszöntem nekik a munkát.

Szombaton jönnek a fradisták, s végül úgy alakult, hogy kicsit módosult Zalánki Gergő rehabilitációs programja, így ő is részt vesz a szombati munkában.


A vlv tájékoztatása:

Hozzá tartozik a válogatott programjáról szóló tájékoztatáshoz, hogy a péntek délelőtti edzés egy része "sajtónyilvános" lett volna. A szövetség korábban köremailben tájékoztatta erről a sportággal foglalkozó szerkesztőségeket, szakírókat, visszajelzést kérve. Csütörtökön azonban kiderült, hogy e meghívással jogi természetű(!) gondok vannak. Végül a sajtót arról értesítették, hogy a meghirdetett program, tudósítási lehetőség elmarad.

Az történt, hogy az uszoda felettes szerve elemezte a sportéletet jelenleg szabályozó dokumentumot, amely ezt a nevet viseli "A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről". (Megjelenéséről a Magyar Közlönyben történt publikálást követően nem sokkal a vlv is hírt adott.)

És noha a sportversenyeken a sajtó képviselői ebben az időszakban is jelen lehetnek, az értelmezés szerint edzésekre, felkészülési eseményekre ez a lehetőség nem terjed ki. Ezért a felkészülés helyszíne, maga az uszoda nem engedélyezte, hogy területén a sajtó munkatársai dolgozhassanak.

Ezek után a szövetség kénytelen volt visszavonni a média képviselőinek meghívását.

A történtek sajnos a vlv-t is "magukkal rántották". Hiába volt hivatalos engedélyünk már korábban - nemcsak a válogatott vezetőjétől, hanem az uszodától is! - hogy a csapat felkészülését végig a helyszínen követhessük, ezt az engedélyt is visszavonták, amit a körülmények ismeretében természetesen megértünk. Pénteken tehát már nem lehettünk jelen és ez így marad sajnos a további foglalkozásokat illetően is. A szövetségi kapitány esténként foglalja össze számunkra az adott nap történéseit, cikkeink illusztrálásához pedig az első edzésen készült vlv-fotókat használjuk fel.

Címkék:
Märcz Tamás