FACEBOOK

Magyar Kupa: visszalép az OSC, helyettük a BVSC játszik a legjobb négy között!

Magyar Kupa: visszalép az OSC, helyettük a BVSC játszik a legjobb négy között!
hozzászólás, 2020.09.24.

Nem sikerült játékra képes csapatot "előállítani" a koronavírus-járvány által régóta sújtott újbudai klubnak, így az OSC visszalép a Magyar Kupától. A Honvéd nem tudta vállalni a beugró szerepét, így a BVSC jut váratlan lehetőséghez: szombaton elődöntőzhet. Részletek:


Gáll Péter főtitkár (MVLSZ) a vlv-nek:

- Véglegessé vált, hogy az OSC nem tud részt venni a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében. Az erre az esetre előre elkészített forgatókönyvünk alapján a beugrás lehetőségét az 5. helyért már lejátszott helyosztó győztesének a Honvédnak ajánlottuk fel. A klub szakvezetésétől azt a tájékozatást kaptuk, hogy a játékosaik körül jelenleg sok a bizonytalanság, napok óta nem tudtak edzeni, így a felkínált lehetőséggel nem éltek. Ezután a torna 6. helyzettjét, a BVSC-t kerestük meg és a zuglóiak jelezték, örömmel vesznek részt a Magyar Kupa négyes döntőjében.


Az OSC-nél karantén után a szövetségi kapcsolat alapján végeztették el a játékosok és a stáb PCR-vizsgálatát. Az eredmény mindenkinél negatív volt. Augusztus 29-én, szombaton, nem sokkal 17 óra előtt jelentették be, hogy a bajnoki nyitó fordulóra tervezett OSC-Szeged mérkőzést elhalasztják. Mint kiderült, a vizsgálatok "második fordulója" aztán 10 embernél pozitív eredményt hozott. AZ OSC KÖZLEMÉNYE. (Úgy tudjuk, hogy az igazolt fertőzöttségű játékosok többségénél különböző erősségű tünetek is jelentkeztek.) A klub azóta folyamatosan eleget tesz az előírásoknak és a visszatéréshez szükséges óvintézkedések sorát hajtotta végre. Mindezek ellenére a bajnokságban sorra kényszerültek elhalasztani mérkőzésüket, az OB1 alapszakasza a 6. fordulónál tart és az OSC az egyetlen csapat, amely nem szállt még medencébe.

A vlv kérdésére szeptember 15-én így nyilatkozott a Magyar Kupa négyes döntőjében való részvétel esélyeiről Cseh Sándor, az OSC szakmai tanácsadója:


Én most úgy gondolom, hogy három lehetőség képzelhető el a mi esetünkben. Az egyik az, hogy a jövő hét elején-közepén mindenki megkapja az új sportorvosit, s kiáll a csapat. Ezért küzd jelenleg folyamatosan mindenki a klubnál. A második lehetőség az, hogy nem jut mindenki játékengedélyhez és csonka csapattal veszünk részt a Magyar Kupa négyes döntőjében a jövő hét végén. Ehhez nyilván a klubvezetés döntésére lesz szükség, már csak azért is, mert szezonindításkor a hivatalos célunk az volt, hogy jussunk be a Magyar Kupa  és a bajnokság legjobb négy csapata közé.

Viszont, ha olyan helyzet áll elő, amelyben szinte értelmetlen a részvételünk, akkor még az is előfordulhat, hogy - a sportág érdekeit nézve, a többi csapat iránti tiszteletből - visszalépünk a küzdelmektől. 


Becsey Péter (OSC) sportigazgató csütörtöki közleménye:

Csapatunk, az OSC-Újbuda nem tud részt venni a hétvégén rendezendő Magyar Kupa Négyes Döntőjében. Az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után - amely tíz játékost érintett - az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállaljuk a felelősséget játékosaink mérkőzéseken való részvételéért. Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat. Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t, még most várjuk. Bízunk benne, hogy minden orvosi lelet kielégítő lesz és a csapat folytathatja a munkát, lassanként növelheti a terhelést, valamint rövid időn belül megkezdheti a szereplést a magyar bajnokságban. Köszönjük a Magyar Vízilabda Szövetségnek a segítségét, amit a tesztelések érdekében nyújtott, illetve a türelmet, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, ami a csapat jelenlegi állapotának, illetve a vírusról rendelkezésre álló ismereteknek megfelel!


Benu Magyar Kupa, 2020

AZ ELSŐ KÖR TÖRTÉNÉSEI

A MÁSODIK KÖR TÖRTÉNÉSEI

A HARMADIK KÖR A FELSŐHÁZBAN

A HARMADIK KÖR AZ ALSÓHÁZBAN

A FELFÜGGESZTÉS NAPJÁN TÖRTÉNT

A HELYOSZTÓK EDDIGI EREDMÉNYEI

JEGYVÁSÁRLÁS