FACEBOOK

MVLSZ-tisztújítás - Vári Attila további négy évig a szövetség elnöke

MVLSZ-tisztújítás - Vári Attila további négy évig a szövetség elnöke
hozzászólás, 2020.07.22.

A küldöttek egységesen voksoltak, nemcsak az elnök, hanem valamennyi elnökségi tag egyhangú (vagy csupán az érintett tartózkodásával lezajlott) szavazással nyerte el tisztségét. Helyszíni riportunk a fórum szinte teljes videófelvételével:


Az MVLSZ közgyűlésének új helyszín adott otthont, a szövetség margitszigeti székházának parkolójában húztak fel egy könnyűszerkezetes sátorépítményt, itt találkoztak a tagszervezetek küldöttei.

Az ilyenkor szokásos formaságok után Vári Attila egészítette ki pár mondatban az előre elküldött dokumentumokat.

Az írásos előterjesztéseket a szövetség honlapjáról lehet letölteni, elolvasni:

Beszámoló
Szakmai tervek
Közhasznúsági melléklet
Kiegészítő melléklet
Pénzügyi terv
Könyvvizsgálói jelentés
ET-jelentés

Az új elnökség:

Vári Attila elnök, Beck György társelnök, Hegedüs Éva társadalmi elnök, Madaras Norbert alelnök, Molnár Tamás alelnök, Biros Péter, Boros Tamás, Dala Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hoffmann Tamás, Kovács István, Lukács Gergely, Magyar József, Nyíri Zoltán, Székely Bulcsú és Tóth Sándor.
Tiszteletbeli elnök: Martin György, tiszteletbeli elnökségi tag: Salamon Ferenc.


A képen az új elnökség tagjai (balról jobbra):
Faragó Tamás, Biros Péter, Gergely István, Székely Bulcsú, Tóth Sándor, Hoffmann Tamás, Madaras Norbert (alelnök), Beck György (társelnök), Vári Attila (elnök), Hegedüs Éva (társadalmi elnök), Molnár Tamás (alelnök), Nyíri Zoltán, Kovács István, Lukács Gergely, Dala Tamás, Boros Tamás. (Nincs a képen Magyar József elnökségi tag.)

A tanácskozás közben érkezett a hír, hogy a választásra jogosult 11 tag Faragó Tamást választotta meg a Nemzet Sportolójának a Kárpáti György halálával megüresedett helyre.


VLV-VIDEÓK:


Vári Attila a vlv-nek

- Vári Attilának gratulálok ahhoz, hogy újabb négyéves ciklusra a Magyar Vizilabda Szövetség elnökévé választották. Hát, Attila! Ez egy "sátoros ünneppé" változott - minden simán ment, a szavazások, a beszámolókat simán elfogadták. Hogy értékeled - először a mai napot?

- Előzör is, nagyon szépen köszönöm a gratulációdat! Köszönöm szépen a megtisztelő bizalmat a tagság részéről. Ez egy hatalmas felelősség is egyben, de a szavazatokon lehet érezni, hogy a magyar vízilabdacsalád mennyire egységes és erős. Nagyon komoly feladatot lát el és ezt mindig közösen tudja megtenni amit rengeteg esemény nemzetközi viszajelzése igazolja. Nemcsak sportszakmai szempontból jegyeznek minket magas szinten nemzetközileg, hanem a sportrendezvény-szervezés terén is és ennek nagyon örülök. Az idei, hazai rendezésű Európa-bajnokság nagy sikert hozott: olimpiai kvalifikációt ért, közel százezer ember látta az eseményt a helyszínen, 30 országban több millióan nézték. Ez nagyon nagy boldogság, de hogyha előre nézünk, a legfontosabb teendő most a válogatottak szintjén az, hogy a férfi válogatottat megfelelően vigyük tovább az olimpia célegyenesébe, a nőkkel pedig 2021-ben abszolváljuk a kvalifikációt. Én úgy gondolom és akkor leszek a legboldogabb, ha mind a két csapatunk ott lesz a tokiói olimpián.

- Ez a négy év különleges időszak, mert két olimpia lesz benne. Ilyen nem volt még soha. Viszont az is igaz, hogy borzasztó nehéz tervezni akár csak hetekre előre is. Ez a vírushelyzet mennyire nyomja rá a bélyegét a munkátokra?

- Azért is valósítottuk meg most a közgyűlést, a tisztújítást, mert a veszélyhezetet feloldották és most láttunk alkalmat arra, hogy a törvénynek megfelelően így össze tudjunk jönni és a 2019-es beszámolókat el tudjuk fogadni. Mivel elhalasztották az olimpiát, nekünk a szakmával kell foglalkoznunk és nem szabad megtörni semmivel a munkát. Ezért köszönöm a vízilabdacsaládnak, hogy egységes, az elmúlt évtizedekben is azért tudtunk megújulni, mert gyorsan tudtunk reagálni a történésekre.

Igen, ez egy nehezen tervezhető időszak. Most augusztusra kiírtuk a Magyar Kupa-küzdelmeket, nem véletlenül, hanem hogy legyen egy kis játék, de közben folyamatosan kapcsolatban vagyunk az európai szövetséggel és a FINA-val azért, hogy ha kapunk időpontokat a nemzetközi klubeseményekre és a válogatott-eseményekre, s akkor azonnal elkezdjük szervezni ezek megrendezését.

Nagyon szeretném, ha minél előbb visszaállna a sportélet normális rendje, rengeteg ember dolgozik ezen a területen és úgy lehet meghatározni a célokat, úgy lehet szakmailag rendesen felkészülni, ha vannak fix időpontunk. Az egyik fix időpontunk jelenleg a tokiói olimpia. 

- Köszönöm szépen, Attila, jó munkát kívánok a következő négy évre!


Ez történt a közgyűlésen:


Megnyitás


Gyászszünet


Vári Attila beszámoló-kiegészítése


Szavazások


Tisztújítás


Zárszó


A Magyar Kupa reklámfilmje