FACEBOOK

Fekete Gergő zöld-fehérbe öltözik - vlv-interjú

Fekete Gergő zöld-fehérbe öltözik - vlv-interjú
hozzászólás, 2020.06.29.

​Eljött az idő, hogy Fekete Gergő elhagyja Debrecent. A 19 éves játékos az egyik legnagyobb tehetségek közé tartozott az utánpótlás-korosztályokban, most számára is "kinyílik a világ", az FTC játékosa lett. (A beszélgetés megelőzte a Fradi keretének bejelentését, interjúnk közlését az FTC és szerkesztőségünk ismert, időközben rendeződött konfliktusa hátráltatta.)


VLV-INTERJÚ MADARAS NORBERT SZAKOSZTÁLYELNÖKKEL A FRADI CÁLJAIRÓL


FEKETE GERGŐ a vlv-nek:

- Madaras Norbert keresett meg, először tavaly, de akkor még túl fiatalnak tartottam magam, hogy ilyen nagy csapatban játsszak, most már úgy éreztem, készen állok erre a kihívásra.

- Az utánpótlás-korosztályokban végig a legtehetségesebb játékosok között tartottak téged számon. Anélkül, hogy megbántanám a debrecenieket, meg kell, hogy mondjam, már hosszú évek óta mindig elcsodálkoztam, hogy a következő szezont is náluk kezded el. Gondolom, ajánlatod volt bőven. Mégis, mi tartott egészen idáig Debrecenben - azon kívül, hogy nyilván jól érezted ott magad?



-  Igen. Nekem mindig nagyon fontos volt az egyesületem, sokat számított, hogy vissza tudjak adni valamit abból, amit tőlük kaptam. E mellett meghatározó volt, hogy hét évet dolgoztam együtt Miroszlav Bajinnal, akinek a személye nagyon fontos a számomra. Most viszont már úgy éreztem, valóban eljött a váltás ideje, új kihívásokra van szükségem, arra, hogy másokkal is együtt vízilabdázhassak.

- Nagy különbség lesz, amikor az edzéseken olyan játékosok lesznek melletted a vízben mint Dumi? Ez számított, amikor meghoztad a döntést?

- Igen, mindenképpen. Most két cél lebeg előttem, az, hogy az itteni szerepkörömet jól el tudjam látni, illetőleg az, hogy bekerüljek a felnőtt válogatottba, itt pedig a válogatott tagjainak többségével együtt játszhatok.

- A játék tempója is gyorsabb lesz, mint Debrecenben...

- Ez természetes, következik a Fradi játékosainak képességeiből, de így tudok fejlődni, hozzá kell szoknom a magasabb sebességi fokozathoz. Nem félek ettől, nagyon várom már.



- Mi lesz a szerepköröd? Inkább center vagy inkább bekk?

- Vegyes, több pozícióban számítanak rám. Centerezni is fogok, sőt, bal oldalon is feltűnök majd, de úgy tudom, hogy alapvetően bekk-ként számítanak majd rám.

- Milyenek az emlékeid arról, amikor ellenfélként szálltál vízbe a leendő játékostársaiddal? Milyennek tartottad a Fradit?

- Fizikálisan topon lévő, brusztos csapatként ismertem meg őket, mindemellett természetesen világklasszisok egyéni képességei is nagyban segítették a csapatjátékukat. Szerintem Varga Zsolt kemény edzései juttatták ilyen szintre őket, azoknak köszönhetően tudtak mindent megnyerni tavaly, ahol csak elindultak.

- A te fizikai erőállapotod milyen? Ez olyan terület, amiben a saját megítélésed szerint fejlődnöd kell?

- Ezen a téren most nem vagyok könnyű helyzetben, nekem ugyanis nem volt módom komoly edzésekre a karanténidőszak alatt. Két hónapon át lényegében semmilyen mozgásra nem volt lehetőségem Debrecenben és azért ez alatt az idő alatt a meglévő formám eléggé "leépült", most az akkori állapothoz való visszatérés a feladatom. Szerencsére augusztusig még sok idő van hátra.

- Foglalkoznak veled külön a Fradinál?

- Persze, nagyon odafigyelnek rám.

- Mik a reményeid? Mi az, amit vársz magadtól, az új csapatodtól? Ha minden úgy alakul, ahogy annak "alakulnia kell", akkor a Fradi folytatja a sikersorozatot, de immár veled...

- Hát igen. Nagyon szeretnék már végre nyerni valamit, ez nemcsak a Debrecennél nem sikerült eddig, hanem az utánpótlás-válogatottakkal is csak a harmadik helyig jutottam el világversenyen. Itt az ideje, hogy győzelmi trófeák is megjelenjenek a pályafutásomban...

- Köszönöm a beszélgetést és sok sikert kívánok neked az új csapatodban!