FACEBOOK

Hivatalos: Filip Filipovics a Szolnok játékosa

Hivatalos: Filip Filipovics a Szolnok játékosa
hozzászólás, 2020.06.12.

A 33 éves Filip Filipovics hétfőn edzésbe áll a szolnoki Vízilabda Arénában. Egyéves szerződést írt alá, új klubja sokat vár tőle. Részletek, Kovács István szakmai igazgató nyilatkozata a vlv-nek:


Filip Filiovics pénteken saját honlapján jelentette be, hogy a korábban már kiszirvárgott hír Magyarországra szerződéséről hivatalossá vált.

A szerb válogatott csapatkapitánya egyéves szerződést írt alá, vezetőedzője az a Zsivko Gocics lesz, aki a szeb nemzeti válogatottnál csapatkapitányként az elődje volt, s akivel hosszú éveken át játszottak együtt, sikert sikerre halmozva.

KOVÁCS ISTVÁN (Szolnoki Dózsa) szakmai igazgatója a vlv-nek:

- Megerősítem a hírt, aláírtuk a szerződést, Filipovics egy évig a mi játékosunk lesz. Azért igazoltuk őt le, hogy még erősebb legyen a csapatunk. Komoly céljaink vannak, ha igaz, most "alapból" nem leszünk főtáblásak, de a selejtezőn keresztül mindenképpen szeretnénk továbbra is erős meccseket játszani a Bajnokok Ligája főtábláján. Ami a bajnokságot illeti: érmet várok a csapattól. Filipovics reményeim szerint azért is nagyon motivált lesz, mert az olimpia előtti szezon kezdődik meg hamarosan. Sokat remélünk tőle.

A vlv úgy tudja, hogy Filipovics vasárnap este érkezik Magyarországra és hétfőn edzésbe áll Szolnokon.

Az elmúlt években a legjobb szerb játékosok sora, válogatottjaik jelentős része szerepelt a Szolnokban: Zsivko Gocics mellett Andrija Prlainovics, Milan Alekszics, Stefan Mitrovics, Viktor Rasovics, Gavril Szubotics, Milos Csuk, Gyorgye Lazics, Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics. Utóbbi két játékos továbbra is marad, melléjük érkezik harmadik szerbnek Filipovics. A keretben így három balkezes lesz, hiszen itt játszik Dőry Farkas és Szeghalmi Zsombor is.

A Szolnoki Dózsa 2020-2021-es kerete:

Bányai Márk, Nagy Viktor - kapusok,
Angyal Dániel, Dőry Farkas, Radomir Drasovics, Jansik Dávid, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Dusko Pijetlovics, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Teleki András - mezőnyjátékosok.
Vezetőedző: Zsivko Gocics.


Filip Filipovics olimpiai bajnok, világbajnok, hatszoros Európa-bajnok.

A FINA kétszer (2011-ben és 2014-ben) választotta meg a világ legjobb vízilabdázójának, a LEN-nél négyszer (2009, 2014, 2016, 2018) volt ő a legjobb.

Klubkarrierjét a Partizan Belgrádnál kezdte, 2001 és 2009 között 240 meccset játszott, ezeken 413 gólt lőtt. 

Ezután három évig a Pro Recco színeiben szerepelt és csapatával kétszer ülhetett fel Európa trónjára.

A londoni olimpia után visszatért Szerbiába és két szezont töltöttt az átmenetileg nagyon megerősödött Radnicski Kragujevácnál (74 meccs, 194 gól - LEN Kupa-győzelem).

2014-ben visszatért Reccóba, ahol még egy BL-győzelmet ért el. Az olasz sztárcsapatban kilenc szezonban összesen 180 meccsen szerepelt, 337 gólt szerzett.