FACEBOOK

Nagy Ádám a Szolnokban folytatja!

Nagy Ádám a Szolnokban folytatja!
hozzászólás, 2020.05.07.

Három miskolci esztendő után csapatot vált a 21 éves Nagy Ádám, a válogatott bő keretének tagja. vlv-interjú:


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- A Szolnokhoz igazolok, ami egyáltalán nem volt könnyű döntés. Több ajánlatot is kaptam, végül azért döntöttem így, mert a legfontosabb célom jelenleg az, hogy növeljem az esélyeimet a válogatottba kerülésre, illetőleg a stabil kerettagságra. Úgy gondoltam, hogy ha egy BL-ben szereplő csapatban jó teljesítményt nyújtok, ha ott ki tudok tűnni, akkor Tomi (Märcz Tamás szövetségi kapitány - a szerk.) jobban bízik majd bennem. 

Három évet töltöttem el Miskolcon, előtte egy BL-csapatban, az OSC-ben játszottam és megmondom őszintén, hiányzott a Bajnokok Ligája meccseinek légköre, kemény erőpróbája. 

Sokat beszélgettem Zsilével (Zsivko Gocics vezetőedzővel - a szerk.) nagyon tetszett az a koncepció, amit felvázolt, fiatal, pörgős csapat lesz a Szolnok. Ő maga is fiatal edzőnek számít, kis túlzással: most nemrég szállt ki a vízből.



- Hogy látod, milyen szerepet játszhat a Szolnok a következő bajnoki szezonban?

- A Fradi, úgy tűnik, kiemelkedik a mezőnyből, viszont mögöttük az esélyek talán kicsit kiegyenlítődtek az OSC-nél történtek miatt. Szerintem a Vasas mellett a Szolnok is erősödik, a második helyre "becsúszhatunk", ha jól sikerül az év. Sőt, azért remélem, hogy a Fradit is meg tudjuk csípni...

- A miskolci éveket hogy értékeled?

- Jól éreztem magam. Voltak hullámvölgyek, de erre az időszakra mindig úgy fogok visszaemlékezni, hogy nagyon jó három évem volt. Mindent megkaptam a fejlődésemhez (a csapattól), igazi család voltunk, fantasztikus hangulattal. Szerettem ott lenni és kicsit fáj a szívem amiatt, ahogy a távozási körülményeim alakultak, de hát, ilyen az élet, ezáltal is érettebb lettem...

- Mik ezek a körülmények, amikre utalsz?

- Erről nem szeretnék beszélni.

- Említetted a válogatottságot. Az elmúlt években általában te voltál a "biztos kieső" az utolsó vagy az utolsó előtti keretszűkítésnél. Még mindig nagyon fiatal vagy, de gondolom, ezzel a visszatérő "szereppel" már nagyon tele lehet a hócipőd...

- Jól fogalmaztál, tényleg tele van... :-) Sokszor úgy éreztem, meg tudnám hálálni a vízben, ha több bizalmat kapok. 



- Mit szóltál ahhoz, hogy az olimpiát egy évvel elhalasztották? Felcsillant a szemed, gondoltál arra, hogy, na, ez neked pont jó...?

- Igen, valahogy úgy. Mivel a fiúk januárban megnyerték az Európa-bajnokságot, szerintem Tomi nem nagyon változtatott volna a csapaton, ha az eredeti időpontban, idén nyáron rendezték volna meg az olimpiát. Most van plusz egy évem fejlődni, bőven tudok még, mindenben, úgyhogy én valóban nagyon örülök ennek a halasztásnak. Most kell megmutatnom, hogy ott a helyem, be tudok kerülni a csapatba!

- Érzed az esély? Az elszántságod szerinted realitáson alapul?

- Igen. Én most az Eb előtt is nagyon bíztam a csapatba kerülésben. Úgy éreztem, nagyon jó szezonom volt decemberig, az Eb-felkészülés kezdetéig. Január elején, az olaszországi felkészülési tornán kevésbé ment jól, amikor hazaérkeztünk, meg is betegedtem. Így is bizakodó voltam, sajnáltam, hogy nem sikerült bekerülni.

- Amikor most az átigazolás előtt gondolkodtál, hogy melyik ajánlatot fogadd el, megkérdezted a szövetségi kapitány véleményét?

-  Akkor beszéltem vele, amikor már kialakult bennem, hogy szerintem mi lenne a legjobb. Elmondtam a lehetőségeket és amit tőle hallottam, az megerősítette a döntésemet.

- Hogy viselted a mostan leállást, ezt a vírus miatti kényszerszünetet?

- Az elején kicsit még örültem is, mert nagyon fáradtnak éreztem magam, jólesett egy kis pihenés. A szárazföldi edzéseket kezdettől komolyan vettem és körülbelül két hétig tartott, amíg még nem untam a helyzetet. Aztán az egész kezdett egyre borzasztóbbá válni. Még szerencse, hogy a XXI. században vagyunk, a technika lehetővé teszi, hogy videochaten tartsuk a kapcsolatot, legalább így együtt legyünk másokkal. Ez az edzéseket is megkönnyítette, ennek ellenére igazi megváltás volt, hogy most már elkezdhettünk a medencében is edzeni a válogatottal. Főleg a víz hiányzott, az, hogy végre labdát foghassak és egyáltalán: találkozzak emberekkel. 

- Furcsa a helyzet, mert a legutóbbi bajnokságnak még nincs vége. Neked meddig szól a szerződésed a Miskolccal és mikortól vagy "szolnoki"?

- A Miskolccal május végéig vagyok szerződéses viszonyban, utána a Szolnok játékosa leszek. Amikor annak idején Miskolcon bejelentettem, hogy a következő szezonban máshol folytatom, megállapodtunk, hogy a jelenlegi bajnokságot náluk fejezem be, persze, akkor még nem lehetett tudni, hogy ilyen különleges helyzet is előállhat. Azzal kapcsolatban pedig, hogy mi lesz, ha a bajnokság befejező szakaszát júliusban-augusztusban mégis megrendezik, fogalmam sincs, hogy mit mondhatnék...

- Köszönöm a beszélgetést és sok sikert Szolnokon!