FACEBOOK

U20-as vb: Magyarország-Kanada 15:6

U20-as vb: Magyarország-Kanada 15:6
hozzászólás, 2019.12.19.

Junior válogatottunk tagjai a vb 9. helyével búcsúztak a korosztályos szerepléstől, a nagyközönségtől és egymástól. Az utolsó fordulóban Kanadát győztük le nagyon simán. Részletek, nyilatkozatok gólok.


U20-as vb, Kuvait, helyosztó

Magyarország-Kanada 15:6 (8:2, 1:1, 2:2, 4:1)

G.: Bóbis B. 4, Baksa B., Fekete G. 3-3, Dala D. 2, Sugár P., Ágh, Szeghalmi Zs., ill. Gyerkovics, Cote, Henning 2-2

A meccs legjobbja hivatalosan Bóbis Botond lett.

A magyar válogatott ezzel a torna 9 helyén végzett.

Csapatunk:

Bányai Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc) - kapusok,
Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (Vasas), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE) - mezőnyjátékosok.


A szakmai stáb: Kemény Kristóf szövetségi vezetőedző, Lukács Gergely szövetségi edző és Kardos István kapusedző.


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Bóbis első gólja

2:0 - Bóbis második gólja, ötméteres

3:0 - Baksa Benedek első gólja

4:0 - Bóbis harmadik gólja

4:1 - Henning első gólja

5:1 - Szeghalmi gólja

6:1 - Baksa Benedek második gólja

6:2 - Gyerkovics első gólja

7:2 - Sugár ötméteresgólja

8:2 - Fekete Gergő első gólja

9:2 - Dala Döme első gólja

9:3 - Gyerkovics második gólja

10:3 - Dala Döme második gólja

11:3 - Ágh György gólja

11:4 - Cote első gólja

11:5 - Cote második gólja

12:5 - Bóbis negyedik gólja

12:6 - Henning második gólja

13:6 - Baksa Benedek harmadik gólja

14:6 - Fekete Gergő második gólja

15:6 - Fekete Gergő harmadik gólja


KEMÉNY KRISTÓF szövetségi vezetőedző a vlv-nek:

- A mai mérkőzésen - ugyanúgy, ahogy tegnap - a becsületünkért játszottunk. Megszereztük a 9. helyet, amivel nyilván nem lehetünk elégedettek, nem is vagyunk, mert ennél tovább tekintettünk előre a célunkat illetően ezen a világbajnokságon. Próbáltuk az utolsó mérkőzésünket tényleg százszázalékosan élvezni és átélni, már csak azért is, mert ebben az összetételben most játszott utoljára ez a társaság, hiszen egy juniorcsapatról van szó, amely kiöregszik. 

A mérkőzés után a játékosokon és magunkon, a stábtagokon is azt éreztem, hogy elég nagy üresség kongott mindenkiben, ott volt a hiányérzet, de hát ez normális. Az utolsó két mérkőzésen megtettük azt, amit meg kellett, a 9. hellyel természetesen nem vagyunk elégedettek.

Csapatunk a legjobb hazai korosztályos játékosokból állt, nem tudtunk volna erősebb válogatottat összeállítani, s mint többször szó volt róla, nagyrészt a korosztály előírásánál fiatalabbakkal szerepeltünk, az ő számukra ez a torna a fejlődés, a tapasztalatszerzés fontos színtere volt.


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- A mai mérkőzésen elsősorban magunkat kellett legyőznünk ez többé-kevésbé sikerült is. Másodszor talalkoztunk Kanadával és újra magabiztosan abszolváltuk a mérkőzést. Úgy gondolom, ez volt a minimum, amit egy ilyen, gyengébben sikerült torna után tehettünk.

Összességében: óriási hiányérzet van bennem a világbajnoksággal kapcsolatban, mert ebben a csapatban sokkal több volt. Ugyanakkor egyénileg rengeteget fejlődtünk, csakúgy, mint csapatszinten.

Ezzel egy korszak lezárul, 11 hoónap közös munka után ez a csapat ma volt utoljára együtt. Ezúton szeretném megköszönni az edzőinknek azt az irgalmatlan mennyiségű munkát, türelmet és szakmai tudást, amit belénk fektettek.

Nehéz szívvel búcsúzunk Kuvaittól, egy álmunk itt maradt, de a mindennapokban azért fogunk dolgozni, hogy egyszer majd elérjuk a kitűzött céljainkat.


BAKSA BENEDEK a vlv-nek:

- A mai meccs úgy kezdődött, ahogy kezdődnie kellett. Gyorsan nagy előnyhöz jutottunk és ezt növelni tudtuk a percek, negyedek múlásával. Jól jatszva, sok szép megmozdulással győztük le most Kanadát egy olyan meccsen, amelyről tudtunk hogy semmit nem fog számítani a csoportban szerzett nagy arányú győzelmünk. Azt beszéltük a meccs előtt hogy Kanada úgy készül, hogy most veszítenivaló nélkül tud játszani és győzelmet remél ellenünk. Egyből keményen odatettuk magunkat egytől egyig és próbáltuk kiélvezni ezt az utolsó meccset, amikor együtt játszunk . Vannak, akik kiöregedtek az utánpótlásévekből, mi azért is játszottunk plusz motivációval.

Kötelesek voltunk ezen a két meccsen nagy arányú győzelmet aratni, ez volt az elvárás azok után, hogy nem jutottunk be a legjobb 8 csapat köze. Nehéz ilyenkor mit mondani, nyilván nem ide szerettünk volna kerülni, érezzük és sok helyről is halljuk is, hogy a csapatunk jó, nem erre a hely kellett volna kerülnünk, de mégis itt vagyunk, sajnos. A két fontos, jó csapatok ellen játszott mérkőzésen kikaptunk. Szoros volt mindkét meccs és tényleg igaz, hogy itt a vb-n már csak jó csapatok vannak, s a pillanatnyi forma dönt.

Nekünk most ez a vb így sikerült, de sok tapasztalatot és élményt szereztünk és úgy érzem, hogy az edzők is nagyon sokat segítettek és fejlesztettek minket ez alatt az időszak alatt, amit együtt töltöttünk.


SUGÁR PÉTER a vlv-nek:

- A mai mérkőzésre úgy mentünk be a vízbe, hogy az előző meccs eredményét kell közelíteni. Kanadát, úgy érzem, kiismertük, ennek is köszönhető a határozott kezdés. Úgy gondolom, hogy ez egy könnyű meccs volt.

- Az egész tornáról?

- A világbajnokság során a két legfontosabb meccset elvesztettük, és emiatt végeztünk a 9. helyen. A spanyolokkal kezdtük a csoportmeccseket, ahol talán az ellenfél kapusát tudtuk nehezen átlőni. Az egyenes kieséses szakaszban Montengróval játszottunk, akkor a védelmünk nem működött elég jól. A többi meccsünk kimenetele nem volt kérdéses. Sajnálom, hogy nem volt több lehetőség a bizonyításra, mert ezt a kettőt nem sikerült megragadni.


AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A MÁSODIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A HARMADIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A NEGYEDIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT (NYOLCADDÖNTŐ)

A HATODIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A TORNA PROGRAMJA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A MAGYAR CSAPAT ARCKÉPCSARNOKA