FACEBOOK

U20-as vb: Oroszország-Magyarország 9:12

U20-as vb: Oroszország-Magyarország 9:12
hozzászólás, 2019.12.15.

Megvan az oroszok elleni kötelező győzelem a kuvaiti junior vb-n. Most nem az eleje, hanem a meccs vége okozott gondokat, de reméljük, ez a találkozó is a fejlődés egy újabb állomása volt. Részletek, nyilatkozatok, gólok folyamatosan frissülő cikkünkben:


U20-as vb, Kuvait, csoportkör:

Oroszország-Magyarország 9:12 (1:2, 1:3, 3:6, 4:1)
G.: Magyar M. 4, Vigvári Vince 3, Bóbis B. 2, Baksa B. Fekete G., Szeghalmi

A mérkőzés MVP-je a magyar csapat kapusa, Mizsei Márton lett. 

Az első három negyedben meggyőző fölényben játszott csapatunk, a negyedik negyedben viszont alig sikerült valami, a játékvezetők pedig pocsék teljesítményt nyújva lényegében szétcincálták a meccset. Érthetetlen ítéletek, a szabályokat nem követő fújások, még szerencse, hogy az első három játékrészben nagy előnyt sikerült szerezni, abban az időszakban egyébként szebbnél szebb gólokat is lőttünk, Mizsei pedig ismét remekül védett.

Csapatunk legközelebb hétfőn 10.10 órakor száll vízbe, utolsó csoportellenfelünk Kanada válogatottja.

VLV-VIDEÓ (FINA):

1:0 - Pelikh gólja

1:1 - Magyar Márton első gólja

1:2 - Vigvári Vince első gólja

1:3 - Bóbis Botond első gólja

2:3 - Makhijanov első gólja

2:4 - Vigvári Vince második gólja

2:5 - Baksa Benedek gólja

2:6 - Magyar Márton második gólja

3:6 - Vasziljev első gólja

3:7 - Vigvári Vince harmadik gólja

3:8 - Magyar Márton harmadik gólja

4:8 - Frolov első gólja

4:9 - Fekete Gergő gólja

5:9 - Vasziljev második gólja

5:10 - Bóbis Botond második gólja

5:11 - Magyar Márton negyedik gólja

6:11 - Frolov második gólja

7:11 - Vasziljev harmadik gólja

8:11 - Makhijanov második gólja

9:11 - Frolov harmadik gólja

9:12 -Szeghalmi gólja


KEMÉNY KRISTÓF szövetségi vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon örülünk, hogy nyertünk, boldogok vagyunk, mert ezzel a győzelemmel megvan a 16 közé jutás. 

Nem kezdtünk kellő határozottsággal, ebben mindenféleképpen előre kell lépnünk. Az első perctől kezdve úgy kell játszanunk, mintha egy negyedig tartana a mérkőzés. Ez az elszántság eddig nem nagyon volt meg a meccsei startja után. Ha tiszta erőből játszunk mindjárt az elején, akkor olyan előnyhöz juthatunk, amit az ellenfél nem képes behozni. Ez a mentalitás még hiányzik.

Az elmondottak ellenére ma a harmadik negyedig jól játszottunk, nagyon jól védekeztünk emberhátrányban - többek között ezért tudtunk nyerni. A negyedik negyedre sajnos hagyott a koncentrációnk, addig nagyon jó tudtunk csapatként működni, ez egy kicsit alábbhagyott, ennek tulajdonítható, hogy négy gólt kaptunk zsinórban. A játékvezetéshez sem tudtuk minden időszakban alkalmazkodni. Sok kiállítást fújtak és nem tudtuk az emberelőnyeinket jól kihasználni, sőt, időnként a fór kiharcolásával is gondjaink voltak. 

Örülök a győzelemnek, de építeni kelél tovább a játékunkat, a csapatnak valamilyen szinten fel kellene szabadulnia. Keményebben, határozottan, erőteljesen kell vízilabdázni, csapatként küzdve, méghozzá a mérkőzések négy negyedén keresztül, mert most mindez még csak időszakonként valósul meg. Azt várom, hogy ez végre megtörténik a Kanada elleni hétfői mérkőzésen, s arra aztán majd építhetünk tovább, hiszen utána az egyenes kieséses mérkőzések következnek.


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, s az eredmény nem feltétlenül tükrözi a két csapat közötti különbséget. A mérkőzés első felében nagyon jól védekeztünk, főleg az emberhátrányos védekezésünk dicséretes. Azonban a negyedik negyedben kicsit kiengedtünk, ezért ez a szorosabb eredmény.

Jó gyakorlás volt ez számunkra, nemcsak a taktikai elemek miatt, hanem a különleges játékvezetői felfogáshoz való alkalmazkodás végett is.

- Miben foglalható össze ennek a "különleges játékvezetői felfogásnak" a lényege?

- Főleg abban, hogy rengeteg mezőnybeli kiállítást fújtak mindkét oldalon. De nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk, a saját feladatainkat kell szem előtt tartani és küzdeni a céljaink eléréséért.

- Holnap Kanada következik. Mire számíthatunk?

- Hasonlóan kemény mérkőzésre, Kanada megverte az oroszokat. A támadásaik nagy részében a centerjátékot erőltetik, de erre készülünk. És természetesen magyar győzelemre.

- Köszönöm szépen.


VIGVÁRI VINCE a vlv-nek:

- Egy jó orosz csapattal játszottunk. Felkészültünk belőlük, megnéztük a Kanada elleni mérkőzésüket, de inkább a saját játékunkkal foglalkoztunk most is. Szerintem jó kezdtünk, három negyedig elég jól játszottunk. A védekezésünk nagyon rendben volt, nagyon jól védett Marci (Mizsei Márton - a szerk.), akit a meccs legjobbjának is megválasztottak, megérdemelte. Támadásban az elején volt egy kis lagymatagság, de utána szerintem minden rendben volt. Az utolsó negyedben kicsit fel tudtak jönni, azért lett ilyen szoros az eredmény, de végig, az egész mérkőzésen mi domináltunk. Örülünk a győzelemnek, de már előre tekintünk. 

- Te vagy a csapat legfiatalabbja, de innen úgy tűnik, nagyon jó megy a játék, gólerős vagy, sokat vagy vízben. Hogy érzed megad?

- Köszönöm szépen. Jól megy és örülök is ennek. A felkészülés során is úgy éreztem, hogy jól sikerülnek a dolgok. Nem nagyon találkoztunk más válogatottakkal az ősz során, ezért magam is kíváncsi voltam, hogy megy majd a játék nemzetközi szinten. A spanyolok ellen belelendültem, hál' Istennek tegnap és ma is jól ment, ezt szeretném továbbvinni...

- Sok sikert ehhez!


AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A MÁSODIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A TORNA PROGRAMJA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A MAGYAR CSAPAT ARCKÉPCSARNOKA