FACEBOOK

U20-as vb: Magyarország-Montenegró 14:15

U20-as vb: Magyarország-Montenegró 14:15
hozzászólás, 2019.12.17.

Végig futottunk az eredmény után Montenegró ellen és sajnos nem sikerült a továbbjutás. A magyar junior-válogatott szerdától a 9-16. helyért játszik a kuvaiti U20-as vb-n. Cikkünk folyamatosan frissül.

U20-as vb, Kuvait, nyolcaddöntő:

Magyarország-Montenegró 14:15 (2:3, 4:6, 3:3, 5:3)
G.: Fekete G. 4, Bóbis B. 3, Baksa B., Dala D. 2-2, Magyar M., Vigvári Vince, Szeghalmi, ill. Vuskovics 4, Cetkovics, Mijuskovics 3-3, Vucurovics, Radovics, Perkovics, Matkovics, Franeta

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat nem jutott be a legjobb nyolc közé, szerdán 10.00-kor Új-Zélanddal játszik a 9-16. helyért.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Fekete Gergő első gólja

1:1 - Mijuskovics első gólja

1:2 - Vuskovics első gólja

2:2 - Baksa Benedek első gólja

2:3 - Cetkovics első gólja

3:3 - Fekete Gergő második gólja

3:4 - Danilo Radovics gólja

3:5 - Vuskovics második gólja

4:5 - Dala Döme első gólja

5:5 - Szeghalmi gólja

5:6 - Cetkovics második gólja

5:7 - Perkovics gólja

6:7 - Bóbis első gólja

6:8 - Cetkovics harmadik gólja

6:9 - Mijuskovics második gólja

7:9 - Vigvári Vince gólja

7:10 - Dusan Matkovics gólja

7:11 - Mijuskovics harmadik gólja

8:11 - Magyar Márton gólja

9:11 - Bóbis második gólja

9:12 - Mijuskovics negyedik gólja

10:12 - Bóbis harmadik gólja

10:13 - Franeta gólja

11:13 - Dala Döme második gólja

12:13 - Fekete Gergő harmadik gólja

12:14 - Vuskovics harmadik gólja

12:15 - Vucurovics gólja

13:15 - Baksa Benedek második gólja

14:15 - Fekete Gergő negyedik gólja


KEMÉNY KRISTÓF szövetségi vezetőedző a vlv-nek:

- A meccsről: nagyon jól kezdtünk, de sajnos kimaradt két-három komoly helyzet. Egy szót nem szólhatott volna Montenegró, ha mi vezetünk 3:1-re vagy 4:1-re, ehhez képest, ugye, ők fordultak 3:2-vel az első negyed után. Sajnos ők kapcsoltak jobban. Az emberhátrányos védekezésünk az egész mérkőzésen nem működött úgy, ahogy eddig, többször volt, hogy lassan reagáltunk a kiállításra és gyorsan kaptunk gólt. Sajnos nem úgy védtek a kapusaink, mint eddig, 15 kapott góllal nem lehet megverni Montenegrót, s ilyen szintű védekezéssel, kapusteljesítménnyel nyerni sem lehet.

Ennek ellenére, miután elment Montenegró két-három góllal, iszonyatosan küzdöttünk, hajtottunk, mentünk és nagyon együtt volt a csapat. Voltak kimagasló egyéni teljesítmények is a mezőnyben. 

Elmentek négy góllal is, mert zónavédekezést váltottunk, elkezdtünk M-zónázni és sajnos az elején belehibáztunk egyet vagy kettőt. De végigmentünk, végig ott voltunk a nyakukon, benne volt a levegőben, hogy ki tudunk egyenlíteni, én végig ezt éreztem. Gólokat is lőttünk, voltak ezenkívül kapufáink, csak sajnos mindig kaptunk egy-egy hülye gólt.

A második negyed végén is kaptunk egy kapusról bepattanót, a harmadik negyed végén is kaptunk egyet egy indifferens helyzetből. Ez a két, negyed végi gól nyilván demoralizáló és volt egy-két olyan ítélet, amiből rosszul jöttünk ki. Például Fekete Gergő lőtt egy szabályos gólt, de kontrát fújtak és mivel ellőtte a labdát, hiszen, ugye, gólt lőtt, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy kontra közben eldobta a labdát, ezért kiállították. Ezzel két hibája lett és nem tudott annyit játszani, pedig a mezőny egyik legjobbja volt, ha nem a legjobb.

A negyedik negyedben, 3,5 perccel a vége előtt, mínusz kettőnél színészkedéses, sárga lapos kontrát fújtak Magyar Marcira, amiből gólt lőttek - a helyett, hogy mi lőttünk volna gólt. A lefordulás miatt mínusz egy helyett mínusz három lett.  

Az utolsó támadásunknál Gergőnek a fejét, az arcát tépték másodperceken keresztül. Összességében nem fújtak rosszul, sok ítéletet kaptunk, kiegyenlített volt a játékvezetés, csak ezeket az említett ítéleteket nem tudtuk átvészelni, mint az eredmény mutatja és végül kikaptunk Montenegrótól.

Valószínűleg a miénk a legfiatalabb csapat ezen a világbajnokságon és ez egy építkezési folyamat. Itt vannak játékosok, akiknek három, de olyan is, akinek öt világeseménye lesz még, van olyan, akinek kettő. Szóval, ez egy építkezési folyamat része és nyilván nem az eredmény rovására hoztunk el fiatal játékosokat, továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez a legerősebb 13, amit el tudtunk ide hozni. De hát, ugye, tavaly ez a csapat hasonlóan nem szerepelt a legjobban, hetedik helyezést ért el az Eb-n. Ha most behúzzuk a hátralévő két mérkőzést, ami nyilván kötelező, bele kell állni, nem lehet szétesni, úgy kell hozzáállni, hogy ezt a két mérkőzést be kell húzni, hogy emelt fővel tudjunk távozni Kuvaitból. 

A tavalyi harmadik spanyol válogatottól kaptunk ki, meg a tavalyi második montenegróitól ezen a világbajnokságon, az utóbbitól, ugye a nyolcaddöntőben egy góllal. Tavaly Montenegró minket a negyeddöntőben három góllal vert. Nem simán, de azért ennél magabiztosabban.

A sorsolás sem volt kedvező számunkra, lehetett tudni, hogy ha nem verjük meg a spanyol válogatottat, akkor vagy Montenegróval vagy Olaszországgal vagy az USA-val játszunk nyolcaddöntőt, mindhárom csapat erős. Ráadásul Montenegró elszórakozta az USA elleni mérkőzését, s az olaszok ellen is kettős emberelőnyt pocsékoltak el a végén, és hogyha bármelyik meccsüket megnyerik, akkor az USA-val játszunk, amely ma négy vagy öt góllal tudta verni Kanadát, tehát nyilván gyengébb erőt képvisel, csak azon a mérkőzésen le tudták győzni Montenegrót, ezért kellett Montenegróval találkoznunk a nyolcaddöntőben, hogy egyáltalán bejussunk a nyolcba. Más csapatnak, például Japánnak olyan sorsolása volt, hogy bent van a nyolcban. Szóval nem volt szerencsés ez sem. Most nem mosakodni szeretnék, csak ezek tények. 

Ami nagyon fontos: tényleg akkor tudunk emelt fővel távozni, ha stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk és csapatként működünk a még hátralévő napokban.

- Köszönöm az értékelést!


FEKETE GERGŐ csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon csalódott vagyok. Végtelenül sajnálom. 

Meg szeretném köszönni azoknak az embereknek, akik végig támogattak minket. És az összes szurkolónak.

- Min ment el?

- Sajnos ezt most még nem tudom megmondani. Valószínűleg a védekezésen. Mert a 15 kapott gól nagyon sok, úgy gondolom. De amíg nem videózzuk ki, addig nem tudok pontosabbat mondani.

- Nehéz lesz most öszeszedni magatokat?

- Úgy gondolom, igen, de ez is hozzá tartozik a sporthoz. A kudarcokat fel kell tudni dolgozni és menni tovább.


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Végtelenül csalódottak vagyunk, rengeteg hibával játszottunk. Összetört az álmunk, amiért dolgoztunk és amit mindennél jobban el akartunk érni. Ugyanakkor büszke vagyok a csapatra hogy nem adtuk fel, az utolso pillanatig küzdöttunk egymásért, Magyarországért.

Meg szeretném köszönni a szukolóinknak, akik itt a helyszínen és otthon is szorítottak értünk. A hátralévő meccseken miattuk is meg fogjuk mutatni hogy nem ez a mi helyünk. Ahogy egy barátomtól hallottam "a sport a felejtés művészete" - ma még szabad sírni, gyászolni, de holnap új nap, új feladatok.


AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A MÁSODIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A HARMADIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A NEGYEDIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A TORNA PROGRAMJA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A MAGYAR CSAPAT ARCKÉPCSARNOKA