FACEBOOK

Magyarország-Kanada 15:8

Magyarország-Kanada 15:8
hozzászólás, 2019.06.22.

A világ rendje kicsit helyreállt, simán vertük Kanadát - sajnos csak az alsó ágon. Vasárnap 11.45-től Japánnal vívunk meg a Világliga-szuperdöntő 5. helyéért. Szerbia-Spanyolország döntő lesz Belgrádban. Helyszíni tudósításunk:


Világliga-szuperdöntő, Belgrád (Szerbia)

Helyosztók

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Magyarország-Kanada 15:8 (4:3, 4:3, 3:1, 4:1) (az 5-8. helyért)
Belgrád, Tasmajdan uszoda, v.: Flahive (ausztrál), Teixido (spanyol)
Magyarország: Bisztritsányi, Gór-Nagy 1, Kállay 3, Várnai, Pásztor 1, Német T. 1, Jansik D. 1, Kovács Gergő 3, Erdélyi 2, Bátori 3, Bedő, Nagy Á. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Kanada: D. Alekszics, Patterson, Gyerkovics, Konstantin-Bicari 1, Halajian 2, Torakisz, Spooner, Cote, Gardijan 2, Soleimanipak, Blanchard, D'Souza 3. Szövetségi kapitány: Pino Porzio
Gól - emberelőnyből: 8:12, ill. 1/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: -, ill. Torakisz, Gardijan

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS magyar újságíróknak:

- Nagyjából ezt kellett volna látnunk kedden?

- Ezt szerettük volna látni, igen. Másképp álltunk taktikailag ehhez a meccshez: ugyanúgy kezdtünk szoros emberfogással, és hagyományos zónavédekezéssel - amiről tulajdonképpen azt gondoltuk, hogy az előző mérkőzést is végig tudjuk vele játszani -, de a mai meccset úgy építettük fel, hogy inkább az elején igyekszünk fizikailag nyomást gyakorolni a kanadaiakra. Ők azért még tegnap este meccset játszottak, mi előbb végeztünk, így bíztam benne, hogy előbb-utóbb emiatt elfáradnak egy kicsit. És amikor láttam azt, hogy ez nagyjából megtörtént, egy picit fáradtabb a kanadai csapat, akkor más védekezésformát használtunk - ami ugyan nem volt teljesen tökéletes, de működött, sok gólt tudtunk belőle lőni, sok lefordulás, sok labdaszerzés volt belőle. Ez kialakította a még nagyobb arányú gólkülönbséget, amit egyébként szerettünk is volna.

Azt mondtuk, hogy több góllal vagyunk jobbak a kanadaiaknál, és a keddi meccs egy kisiklás volt. Ezek után tényleg azt mondhatjuk, hogy részünkről az egy teljesen fals meccs volt, míg a kanadaiaknak életük meccse. Megtettük azt, ami szerintem a kötelességünk volt a mai napon. Szerettek volna a játékosok bizonyítani és nem csak szavakkal dobálózni, hogy jobbak vagyunk. Ez ma itt megtörtént.

Holnap lesz egy nehéz, mentálisan idegőrlő meccs, várhatóan újra a japánok ellen, akik a hatodik napon is ugyanúgy képesek vízilabdázni, mint az elsőn. Nekünk pedig legalább ugyanúgy kell vízilabdázni, mint amikor ellenük játszottunk a néhány nappal ezelőtti mérkőzésen.

- A tegnap esti váratlan hírre szeretnék visszatérni, KArdos eltiltására. Az normális, hogy nem hallgatják meg a feleket, úgy hoznak döntést, csak videó alapján? Nem tudom, mi volt, de ha Roach azt mondaná, hogy ez nem ott történt, akkor ez egy irreális döntés, pedig következményei vannak.

- Tény és való, hogy az a jelenet volt a legfeltűnőbb, amikor összetalálkozott Pipi Roachhal. De el kell mondjam, hogy még jobban analizáltuk a meccset, és valóban, Pipinek igaza van, Roach megsérült egy véletlen jelenettől 15 másodperccel korábban, és már vérzett akkor. Nem Pipi okozta a sérülést. Szerencsétlen volt a kijövetel, és a szándékra is lehet egyébként ítélni brutalitást. Az, hogy megkérdezés nélkül, egyedül, videó alapján hozhatnak ilyen döntéseket... - ez az egész még egy új dolog.

- Igen, csak sportdiplomáciai szempontból lépni kellene, kezdeményezni valami változtatást, mert - nyilván mindig sürget az idő, de legalább megkérdeznék az érintetteket, hogy mi történt...

- Az volt a nehézsége ennek a helyzetnek, hogy nem igazán tudtunk már belenyúlni. Tényközlés szinten jutott már el hozzánk az éjszaka folyamán, és reggel 10-kor volt a mai meccsünk. Biztos, hogy fogunk erről mi is beszélni szövetségi szinten, hogy jó-e ez így, vagy akár, ha más csapatok látják, akkor szerintem majd egy abszolút kulturált beszélgetést megér az egész, hogy elkerüljünk ezzel olyan nem kívánt helyzeteket egy ilyen döntéshozatalnál, amik befolyásolhatják egy torna kimenetelét.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


PINO PORZIO kanadai szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

"Öt nap alatt öt meccset játszani, ez az, amihez nincsenek hozzászokva a játékosaim, éppen ezért van szükségünk az ilyen nagy tornákra. Ezt meg kell tapasztalniuk, hogy lássák, hogyan kell játszani a nagy csapatok ellen ilyen körülmények között.

Természetesen nem volt könnyű kevesebb mint 12 óra múltán ismét meccset játszani, de ez a vízilabda.

Magyarország magasabb minőséget képvisel, ezért volt nagyszerű, hogy győzni tudtunk ellenük az első napon, de tudtuk, hogy ez a meccs egészen más lesz."


GÓR-NAGY MIKLÓS csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok, Miki! Egy győztes meccsen vagytok túl, légy szíves, egy kis értékelést...!

- Örülök, hogy sikerült megvernünk Kanadát.

-  Nagy öröm ez mostanában…

- Örültünk. Ha már így alakult, hogy tegnap kikaptunk Ausztráliától, ez egy jó lehetőség volt, hogy kicsit revansot tudjunk venni Kanadán. Az elején kicsit döcögősen ment, de azért úgy érzem, hogy egy jó kis meccset játszottunk.

Jól működött az M zónánk a végén, illetve gratulálok a sporttörténelmi gólhoz, hiszen Bisztritsányi Dávid átjött a félpályán, és utána belőttünk egy hét a hatos emberelőnyt. Tegnap a szerbek is próbálkoztak ezzel, nekik nem jött be, nekünk viszont igenbejött. Ezt beírjuk az almanachba...

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Odaálltunk, ahogy az első meccsen is oda kellett volna állnunk, és egy magabiztos győzelmet arattunk. Ez így röviden.

Bővebben pedig: tudtuk azt, néztük a meccseiket, hogy a spanyolokkal is az első félidőben szorosan álltak, az első negyedben még a szerbekkel is, aztán mindenhol leszakadtak, kivéve az ominózus első meccsünkön, de tudtuk, hogy ha a saját játékot játszuk, és odakoncentrálunk, akkor még egyszer az nem történik meg, ami az első meccsen.

Úgy gondolom, hogy sikerült közé rakni azt a különbséget, azt a hét gólt, ami reálisan a két csapat között van. Ebből a helyzetből kihoztuk a legtöbbet, holnap pedig Japánnal lesz egy - biztos vagyok benne, hogy nagyon kellemetlen meccsünk, de ott is nyernünk kell.

- Köszönöm

(Lejegyezte: Kerbi)


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Nehezen indultunk be ma is, viszont egy célunk volt igazándiból: visszavágni Kanadának. A keddi teljesítményünk nem tükrözte azt, hogy a csapat mire képes, de úgy érzem, mivel keveset voltunk együtt a Világliga előtt ezzel a kerettel, még folyamatosan fejlődik a játékunk.

A spanyolok ellen is látszódott már, hogy nagyot léptünk előre, a japánok ellen is uraltuk a mérkőzést, tegnap is ott voltunk az ausztrálok ellen végig vezetve. Nagyon jól játszottunk, de rossz döntésekkel kiengedtük a kezünkből a négy közé kerülést, így most más sportemberként csak az lehet a célunk, hogy az ötödik helyet megszerezzük. Kicsit örültem azért, hogy Kanadát újra megkaptuk, így vissza lehetett vágni nekik.

- Japánról?

- Hasonló mérkőzésre számítok, elég "lefordulós" játékuk van. Amennyire ismerjük őket, nem fáradnak, nem jelent gondot az, hogy az első vagy a nyolcadik meccset játsszák. Koncentráltan, ugyanúgy irányítva a mérkőzést, mint a mait, meg kell őket verni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

- Gratulálok az MVP-oklevélhez, gratulálok a győzelemhez! Kérnék egy kis összefoglalót!

- Nagyon köszönöm, így, hogy nyertünk, ennek a címnek is van értéke. Természetesen úgy készültünk, hogy Kanadát, már csak a revans miatt is, meg fogjuk verni, a magyar vízilabdának ezek kötelező győzelmek. Büszke vagyok két mérkőzésünkre, a spanyol eredményre, illetve az ausztrálok elleni mérkőzésre is. Szerintem azon a szinten legalább tudunk játszani, és a magyar válogatottól elvárás, hogy ezeket a mérkőzéseket hozza. Az erősebb ellenfelek azok, amelyek az igazán nagy kihívást kell, hogy jelentsék nekünk. Úgy érzem, annak ellenére, hogy kevés időt töltöttünk együtt a csapattal, bizonyos mérkőzéseken jól vizsgáztunk.

Holnap Japán következik - a kazahokat meg fogják verni, ez az érzésem, de ez a mérkőzés most kezdődik majd csak el. Ötödikek szeretnénk lenni.

Nagyon jó érzés ezekkel a srácokkal együtt játszani, sokukkal még csak most találkoztam először a vízben. Ez nekem is egy nagyon jó tapasztalat mind a válogatottság szempontjából, mind pedig emberileg.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez, gratulálok a védéseidhez, kérlek szépen, foglald össze, milyen volt ez a mai meccs.


- Jó volt. Az elején kicsit sok gólt kaptunk, de igazából végig nagyon jól pörögtünk és kézben tartottuk a mérkőzést, ami fontos volt. Nyilván szerettünk volna visszavágni, ha már így alakult, hogy az alsó ágra kerültünk. Én azt gondolom, hogy még ennél is nagyobb különbség van a két csapat között, de azt mondom, ez most teljesen jó eredmény.

Tényleg örülök annak, hogy jól játszottunk, kihasználtuk azt a lehetőséget, hogy egy válogatott számára rendezett tornán szerepelhetünk. Örülök, hogy nyertünk és annak is, hogy minden bizonnyal sporttörténelmi jelentőségű gólt szerzett Bátori Bence, aki az első 7:6-os gólt lőtte a vízilabda történetében.


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Igazából ezen a mérkőzésen kötelező volt a győzelem, ahogy az lett volna a torna elején is. Azt hiszem, valamennyire azért meg tudtuk mutatni a csapat erejét azzal, hogy ezt a mait magabiztosan hoztuk, de akár azzal, hogy a spanyolokat megvertük, akár a tegnapi ausztrál meccsel, amelyen iksz után kaptunk ki. Az ötödik helyért játszunk, de úgy érzem, hogy szégyenkezni valónk nincs.

A mai mérkőzésről annyit: úgy éreztem belülről, hogy az elejétől kezdve egy határozott csapat játszott, olyan, amely ezt a mérkőzést meg akarta nyerni. Ez látszott a játékunkon, a taktikánk is jól össze volt rakva és szerintem magabiztosan hoztuk a mérkőzést.

- Köszönöm szépen.


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szervusz, Krisztián! Gratulálok a mai teljesítményedhez, és a győzelemhez is! Kérlek, néhány mondatban értékelj!

- Köszönjük szépen! Kellemetlen ilyenkor egy ilyen meccset játszani, semelyik csapat sem azért jön, hogy az 5-8.helyért játsszon. De ezt is le kell játszani, főleg egy olyan csapat ellen, amelytől az első mérkőzésen kikaptunk. Most, úgy gondolom, revansot tudtunk venni. Megmutattuk, mekkora különbség van a két csapat között, ezért fájóbb is, hogy az első meccsen kikaptunk tőlük. Szerintem akkor kicsit későn ébredtünk fel, későn jöttünk rá, hogy mit is kellene ellenük játszani.

Örülök, hogy végül is sikerült ezt a meccset megnyernünk, de a következő sem lesz könnyű, hiába a japánok az ellenfél. Lehet, hogy aki nem ért annyira a vízilabdához, azt gondolja, hogy sima ellenük játszani, de aki már látott velük meccset, az tudja, hogy milyen kellemetlen és nehéz. Holnap még itt kell lennünk fejben, mert különben nem lesz olyan sima ez a mérkőzés sem.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Szervusz, Ádi, gratulálok neked ehhez a győzelemhez! Milyen volt belülről?

- Szia, köszönöm szépen! Nyilván jó érzés volt, hogy vettünk egy kisebb revansot. Nem mondom, hogy nagyon örülhetünk, de azért ez a hétgólos különbség mindenképp mutatja a két csapat közötti különbséget. De nagyon fáradtnak éreztem már magam, érződik, hogy ez az ötödik meccsünk volt.

- Milyen különbséget éreztél az első meccs és a mostani között? Az ellenfél ugyanaz volt. Érezted, hogy "ők azok, jaj"?

- Persze, de sokkal összeszedettebbek voltunk fejben, mint az első napon. Valószínűleg ezért is tudtunk jobban játszani.

- Van még egy japán meccs hátra. Mondtad, hogy fáradtak vagytok, és hát a japánok ellen a fáradtság nem jó előjel...

- Nem... Megint jönnek majd ezzel a játékstílusukkal, úgyhogy nagyon oda kell koncentrálni az egész meccsen. Holnap nekik ugrunk, aztán befejezzük, remélem méltóságteljesen.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


PÁSZTOR MÁTYÁS a vlv-nek:

- Sokkal jobb volt, mint az első meccs, ezt az eredmény is mutatja... Igyekeztünk nem úgy nekivágni a meccsnek, mint az elsőnek. Sikerült "bosszút állnunk" az első napi vereségért, sikerült helyre tenni őket - meg igazából magunkat is ezzel a győzelemmel. Tudtuk, hogy ennél a csapatnál azért sokkal jobbak vagyunk, ma még azt is elbírtuk, hogy a külső körülmények adta lehetőséget kihasználhatta volna az ellenfél.

Összeállt a védekezés, Dávid nagyon jól védett, maradéktalanul elégedett vagyok a mai meccsel.

- Köszönöm szépen. 


A torna szombati eredményei és hátralévő programja (folyamatosan frissítjük):

Június 21., szombat

Japán-Kazahsztán 13:12 (4:2, 4:2, 2:3, 3:5)
G.: Inaba 5, Arai 4, Josida 2, Okawa, Araki, ill. Sakenov 4, Aubakirov, Ruday 3-3, Medvegyev, Zhardan


Ausztrália-Szerbia 11:16 (2:6, 2:3, 3:2, 4:5)
G.: Kayes 3, Campbell, Younger 2-2, Roach, A. Ford, Putt, Edwards, ill. F. Filipovics
5, Prlainovics 3, Pijetlovics, Vico 2-2, Mandics, Sz. Rasovics, Jaksics, S. Mitrovics


Horvátország-Spanyolország 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1)
G.: Vrlics, X. Garcia 2-2, Benics, L. Fatovics, Loncsar, Jokovics, Buljubasics, Setka, ill. Munarriz 3, Granados Ortega, Larumbe, Barroso, Perrone, Mallarach


Június 22., vasárnap

10.00 Kanada-Kazahsztán (a 7-8. helyért)
11.45 Magyarország-Japán (az 5-6. helyért)

15.00 Ausztrália-Spanyolország (a 3-4. helyért)
16.45 Szerbia-Horvátország (döntő)


vlv-képek