FACEBOOK

In memoriam Olaj TV

In memoriam Olaj TV
hozzászólás, 2019.09.10.

Szomorú hírünk van. Elhalt egy nagyszerű kezdeményezés, tulajdonosváltás miatt megszűnik az Olaj TV. Valószínűleg ez az első súlyos következménye annak, hogy a szolnoki Nyerges Zsolt kivonult a sportéletből.


Az Olaj TV egy szolnoki vállalkozás, a megyeszékhely három komoly csapatának életét, szereplését követte nyomon. A foci, a kosárlabda és a vízilabda volt a profilja, élő közvetítésekkel, riportokkal, szöveges és képi információkkal, teljes meccsfelvételek közzétételével szolgálta e három sportág szerelmeseit. Igazi ritkaság, unicum volt a mai sportéletben és médiában egyaránt.

Mint ismeretes, Nyerges Zsolt vállalkozó idén márciusban bejelentette, hogy több milliárd forint értékű sportvagyont ad át a város önkormányzatának. (Pontosabban, "hivatalosan": alapítványának kuratóriumi döntése alapján történt a változás.) Sokan találgatták, mi következhet ezután a három szolnoki csapattal és a sportétesítményekkel, volt egy rövid időszak, amikor "pánikkeltésre alkalmas" hírek keltek szárnyra és ezek minden bizonnyal az érintett csapatok teljesítményére is kihatottak valamilyen szinten. (Ha másként nem, akkor az átigazolásokkal kapcsolatos tárgyalásoknál, hiszen ki szerződik szívesen olyan helyre, ahol a hírek szerint nincs meg a kellő anyagi biztonság?)

Zsivko Gocics a vlv-nek adott interjújában nemrégiben megnyugtatott mindenkit, a váltás zökkenőmentes volt, a klub most már a városé, de sem a finanszírozás terén, sem a napi munka feltételeit illetően nem éreznek változást.

Az új tulajdonos szerint viszont nincs igény az Olaj TV-re, így az a jelek szerint - nem tudjuk, hogy véglegesen vagy időlegesen - beszüntette működését. Tavasszal még nagy erőkkel kerestek hirdetőt, szponzort, a médiaajánlat most már nem olvasható az oldalukon, hiszen nem tudnak mit ígérni a potenciális partnernek. A minőségi szöveges és (mozgó)képi újságírást anyagiak hiányában befejezték.

Az utolsó cikk címe: "Nyári búcsú". Akkor még csak a szezontól köszönt el a szerkesztőség, "az őszi Nagy Találkozások reményében". De nincs már találkozás. Az internetes oldal még működik, az archív anyagok megtekinthetők, de már nem frissül semmi, élő közvetítés sincs.

A szolnoki kollégákkal jó együttműködést alakítottunk ki, büszkék vagyunk arra, hogy logónk ott látható a szerkesztőség partnereinek logói között.

​Az Olaj TV hiánya már most fájó, nemcsak a szolnoki sportélet, hanem az egész magyar sportvilág lesz szegényebb az ő eltűnésükkel.

Borzasztóan sajnáljuk és a kollégáknak szerencsés túlélést kívánunk!