FACEBOOK

Szolnoki hírek - Hárman biztosan elmennek, egyelőre holland center és Pető Attila az új igazolás

Szolnoki hírek - Hárman biztosan elmennek, egyelőre holland center és Pető Attila az új igazolás
hozzászólás, 2021.05.28.

Pénteken közönségtalálkozóval zárta le fantasztikus szezonját a Szolnoki Dózsa. Három játékos máshol kezdi a következő szezont, de Kovács István szakmai igazgató két érkezőt már be tudott jelenteni. Nagy Viktor az olimpia után dönt a hogyan/hol tovább kérdésben.


Nem ellenfelek, hanem szurkolók álltak díszsorfalat péntek délután a Vízilabda Aréna hátsó udvarán. Érkezett ugyanis az Eurokupa- győztes és bajnokcsapat. A két trófeával természetesen - tudósított a Szolnok TV.

Tucatjával készültek a közös fotók, a játékosok annyi autogramot adtak, hogy komoly ínhüvelygyulladás-veszélynek tették ki magukat. A „szerb légió” mindhárom tagja máshol folytatja pályafutását. Radomir Drasovics és Dusko Pijetlovics hazatér, a következő szezonban a bombaerős csapatot építő Novi Belgrád játékosa lesz, Filip Filipovics pedig az Olympiakosz Pireusz sapkáját veszi fel.

A keret - majdnem - valamennyi magyar játékosa marad. Nagy Viktorból a közönségtalálkozón sem lehetett kihúzni, hogy miként dönt, döntött-e egyáltalán a folytatásról. A kapus annyit árult el, hogy most az olimpia a soron következő feladat. Egy magyar érkező viszont biztosan lesz: Pető Attila a KSI-ből jön Szolnokra.


Fotók: Szolnok TV


A következő szezonban a Bajnokok Ligájában is szeretne helytállni a csapat, így a szakvezetés három légióssal tervez. Közülük egy szerződtetése már biztos: a holland válogatott centere, a 23 éves Bilal Gbadamassi. A 195 centiméteres játékos két évet lehúzott a Partizan Belgrádban, ám a koronavírus- járvány miatt hazatért, „beugróként” a bajnoki negyeddöntőben Enschede város csapatában játszott.

Zeno Reuten, a Schuurman BZC edzője azt mondta: „Bilalnak nem szabadna velünk játszania, ehhez túl jó.”

Hinned kell valamiben, és ha van álmod, akkor üldöznöd kell. Ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni, de mindent megteszek azért, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. És ha megteszem, akkor lehet, hogy a legjobb leszek a világon”- nyilatkozta a Tubantia nevű portálnak a holland édesanyától és togói édesapától született center.


Bilal Gbadamassi