FACEBOOK

Honvéd-tervek: lift nélkül a piramis tetejére - szezonnyitó sajtótájékoztató

Honvéd-tervek: lift nélkül a piramis tetejére - szezonnyitó sajtótájékoztató
hozzászólás, 2019.08.29.

Még egy csapat, amely nem foglalkoztat külföldi játékost a 2019-20-as klubszezonban. A Honvéd sajtótájékoztatóján jártunk, megismerkedtünk a csapat törekvéseivel, új keretével és sok jó szándákú segítséget is kaptunk a munkánkhoz... :-) (Megtekinthető a sajtótájékoztató teljes videófelvétele.)


Jó szándék

Ha valamit megszerettem a vízilabda világában, akkor az a szereplők jó szándéka, segítőkészsége. Elmegy például a krónikás egy sajtótájékoztatóra. Még el sem kezdődik, máris segítséget kap. Amikor Decker Attila fülébe jut, hogy Szirányi Balázzsal tervezek vlv-interjút, nyomatékosan jön a felszólításszerű jó tanács: feltétlenül kérdezd meg tőle, hogy miért fogyott ennyit! A krónikás rögtön dekódol, ááá!, szóval itt arról van szó, hogy Balutól ezt hatezerszer kérdezték meg az elmúlt hónapokban, tehát esküvel fogadta meg, hogy a következő ilyen kérdésre a helyszínen kitekeri az újságíró nyakát! Jó tudni, gondolja a krónikás, a bajsza alatt mosolyogva.

Még mindig nem kezdődött el a hivatalos program, amikor a krónikás a három új honvédos igazolás mellé keveredik. És lám, ismét a jó szándék! Egyikük, Fejős Robi nyomatékosan közli, hogy a mellettünk ülő két fiú, Lukács Ábel és Tóth Gyula MINDENKÉPPEN szeretne nyilatkozni a vlv kamerája előtt és ezt legyek szíves figyelembe venni! A két srác köpni-nyelni nem tud, de szerencsére kezdődik is a sajtótájékoztató.

És a jó szándékú cselekedetek sora folytatódik! Éppen Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató beszél, amikor az első sorban ülő és a fejleményeket kamerával rögzítő krónikás zsebében megszólal a telefon. (2.52-nél.) Jó hangosan. Az első gondolat: basszus, elfelejtettem lenémítani! A második: azonnal ki a zsebből és le a hanggal! (Közben már abbamaradt és röhögésbe fulladt a sajtótájékoztató.) Jön a harmadik is, amikor ránéz a képernyőre a krónikás és látja, hogy a hívó fél Szivós Marci. Aki itt ül a teremben, az utolsó sorban. 

A jó szándékhoz nem fér kétség. Egészen nyilvánvaló, hogy Marci a legjobb tudósítás megírásához kívánt valamilyen fontos tanáccsal szolgálni és ezt halaszthatatlannak érezte. (Később kiderül, hogy előttem már négy embert hívott a teremben tartózkodók közül, de azok mind rendesen lenémították a telefonjukat, ahogy kell. Ez persze rosszul esik..., Marci! Hogyhogy nem én jutottam először az eszedbe!!??)

És amikor vége a programnak, búcsúzkodásnál elhelyezik a kegyelemdöfést a krónikásban a csapat vezetői, akik pusztán jóindulatból figyelmeztetik őt: "Ne felejtsd el visszahívni Marcit, hogy kiderüljön, miért telefonált..."

"Az, hogy a tavalyinál nem leszünk gyengébbek, enyhe kifejezés, én úgy gondolom, hogy erősebbek vagyunk a tavalyinál" - ezt mondta Merész András, a Honvéd vezetőedzője a klub csütörtöki szezonindító sajtótájékoztatóján, amelyen a teljes keret részt vett.

A szakvezető csoportjukat a bajnokság alapszakaszában nehezebbnek tartja a másiknál, de reális célnak nevezte a négy közé jutást, vagyis azt, hogy a Honvéd a felsőházban folytathassa. A szakosztály-igazgató, Steinmetz Barnabás által ismertetett hivatalos cél az 5-8. hely valamelyikének megszerzése.

A három új igazolás: Fejős Róbert (Debrecenből), Lukács Ábel (Kaposvárról) és Tóth Gyula (Szentesről).

Új igazolással ér fel, hogy a csapat megtartotta két világbajnokát, Decker Attilát és Szivós Mártont, továbbá Szirányi Balázs is ebbe a körbe tartozik a vezetőedző szerint. E témakör kapcsán Merész András úgy fogalmazott, hogy a legnagyobb erősítés Derekas Szilárd érkezése. A korábban honvédos, aztán hosszú időn át a BVSC-ben dolgozó szakember az utánpótlásban végzett munkája mellett Merész András másodedzője lesz a felnőtt csapatnál. 

A csapat tagjaként Kiss Gergely is jelen volt a sajtótájékoztatón. Őt, mint ismeretes, szombaton, a Duna Arénában búcsúztatják el hivatalosan, mint a háromszoros olimpiai bajnok legendák utolsó, még játékosként is aktív képviselőjét. Gergő továbbra is lejár majd az edzésekre, ha csak teheti, s meccsbe is beszáll, ha úgy alakul, de annyi mérkőzésen már biztosan nem szerepel, mint az előző klubszezonban, amikor 15 találkozón láthatta őt a közönség. 

A sajtótájékoztatón az egész keret és az újságírók jelenlétében köszöntötték azt a két játékost, aki a korosztályos válogatottjának sikeres szerepléséhez járult hozzá a Honvéd képviseletében. Csite Loránd a burgaszi U15-ös Eb-n aranyérmet nyert magyar válogatott első számú kapusa volt, Kevi Bendegúz pedig az U17-es válogatott tagjaként tért vissza nemrégiben bronzéremmel Tbilisziből, az Európa-bajnokságról. 

A Budapesti Honvéd 2019-20-as kerete:

Decker Ádám, Farkas Domonkos - kapusok,
Fejős Róbert, Fülöp Bence, Gregor Benedek, Illés Sándor, Juhász Zsolt, Kardos Alexander, Kiss Gergely, Kevi Bendegúz, Lukács Ábel, Manhercz Ádám, Molnár Gergely, Simon Roland, Szirányi Balázs, Szivós Márton, Tóth Gyula - mezőnyjátékosok.


VLV-INTERJÚ MERÉSZ ANDRÁSSAL

VLV-INTERJÚ DEREKAS SZILÁRDDAL

Várható (néhány napon belül) vlv-interjú Szirányi Balázzsal.


Egy régi mondás az uszodában, én találtam ki, tök jó...:

A bajnokság olyan, mint a piramis, az embernek a végén fel kell jutnia a tetejére. Egy hiba van: nincs se mozgólépcső, se lift. Tehát itt szépen minden egyes lépcsőre fel kell lépni és végig kell mászni a piramis oldalát. Néha majd visszaesünk egy kicsit, aztán újra menni kell, de hát nekünk ez a dolgunk, ilyen a sport...


(Merész András)




VLV-VIDEÓK:


Gergely István a Honvéd-sajtótájékoztatón


Steinmetz Barnabás a Honvéd-sajtótájékoztatón


Merész András a Honvéd-sajtótájékoztatón


Csite Loránd és Kevi Bendegúz köszöntése a Honvéd-sajtótájékoztatón