FACEBOOK

Ideiglenesen otthontalan a Honvéd - feszültség a fővárosi klub és a Szentes között

Ideiglenesen otthontalan a Honvéd - feszültség a fővárosi klub és a Szentes között
hozzászólás, 2019.09.09.

Gondban a Honvéd. A Kőér utcai uszoda részleges felújítása elhúzódott, a pálya egyelőre nem használható, ezért az első hazai meccsük pályaválasztói jogát felcserélték az AVUS-sal. A másodikra sem lesz még "otthonuk", ám a Szentes nem ment bele a cserébe, így az a szeptember 18-i meccs a Komjádiban lesz. Igyekeztünk megismerni a részleteket.


Izgalmas meccsen végül elhozta a három pontot Szombathelyről a legutóbbi bajnoki fordulóban a Honvéd. Ezt a mérkőzést november 27-én kellett volna lejátszani, a két klub azonban megegyezett a pályaválasztói jog felcseréléséről.

NOVÁK FERENC (Budapesti Honvéd) szakosztályigazgató-helyettes a vlv-nek:

- A Kőér utcai uszodában a legutóbbi bajnokság befejezése után elkezdődött egy nagyobb felújítás. Új külső szigetelés, a nyílászárók cseréje mellett benne van a tervben a szellőzőrendszer cseréje. Ez csúszott meg, a rendőrség nem ad engedélyt a létesítmény használatára és értelemszerűen a szövetség által előírt hivatalos pályahitelesítési eljárást sem lehetett egyelőre megejteni. Most úgy tudjuk, várhatóan az OSC elleni, október 5-i meccsünket tudjuk először a saját otthonunkban megrendezni. 

A Szombathely nagyon sportszerűen beleegyezett abba, hogy a második fordulóban Budapesten esedékes mérkőzésünk pályaválasztói jogát felcseréljük, azért játszottunk szombaton náluk és a visszavágó lesz majd a Kőér utcában, novemberben. A szentesiek nem járultak hozzá ugyanehhez a megoldáshoz, így döntött a klubjuk elnöksége, ahogy erről minket tájékoztattak. Ezért várhatóan a Komjádi uszodában rendezzük  meg a következő hazai bajnokinkat, szeptember 18-án, 19.30 órai kezdettel a Szentes ellen.

PELLEI CSABA (Metalcom Szentes) vezetőedző a vlv-nek:

- A Honvéd kérésének technikai okokból is nehéz lett volna eleget tenni, ugyanis az uszodában mi is béreljük a vízfelületet, s a szóban forgó időszakban az már foglalt. Amikor a vezetőség engem megkérdezett, szakmai okokból is ellene voltam a pályaválasztói jog felcserélésének. Hat új játékosunk van, a szezon most kezdődött, s bár az Eger ellen szép eredményt értünk el hazai pályán, a csapat még nincs kész, ez látszott a második fordulóbeli teljesítményünkön is. Számunkra nagyon fontos, hogy a tavaszi szezonban, már összeérve, itthon játszhassunk a Honvéddal.

MERÉSZ ANDRÁS (Budapesti Honvéd) vezetőedző a vlv-nek:

- Szerettünk volna egy meccset a saját pályánkon játszani a Szentes ellen, ez most kútba esett. A Komjádi uszodában fogunk találkozni velük, de azt gondolom, a csapatom tagjai számára nem kell motivációt keresni ezek után...

A VLV TUDÓSÍTÁSA AZ ELSŐ BAJNOKI FORDULÓRÓL

A VLV TUDÓSÍTÁSA A MÁSODIK BAJNOKI FORDULÓRÓL


A VLV HÍRMAGYARÁZATA

Mint ismeretes, a bajnokság lebonyolítási rendszere olyan, hogy a 16 csapat két csoportban játssza le az alapszakasz meccseit - oda-visszavágós alapon. E szakasz végeztével mindkét csoport első négy helyezettje jut a felsőházba. Mivel játékosállománya alapján a FTC és a Szolnok, illetőleg az OSC és az Eger kiemelkedik saját mezőnyéből, a többieknek két-két hely marad, ha a legjobb nyolc mözött akarják folytatni.  A B csoportban különösen éles a helyzet, hiszen a rajt után nem sokkal úgy tűnik, hogy az imént említett két helyre legalább négy csapat (BVSC, Honvéd, Szentes, Vasas) jó eséllyel pályázik.

Már most látszik, hogy  a fentiek miatt minden egyes mérkőzés, minden egyes pont nagyon fontos valamennyi csapatnak. Azzal, hogy a szentesiek az első fordulóban pontot szereztek az Egertől, lépéselőnybe kerültek a többiekkel szemben.

Külön pikantériát ad egyébként a Honvéd és a Szentes versenyfutásának, hogy a fővárosiak egyik új igazolása éppen az a fiatal Tóth Gyula volt, aki eddig a Szentesben bontogatta a szárnyait.